Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממש תענוג של טבע,אחלה שיתוף והסברים,

מחכה להמשך,

דוד שלי חזר אתמול משבועיים מאורגן עם ''אשת''

וגם העלה המון תמונות רק ללא הסברים.

אצלכם זה היה מאורגן,או משפחתי לבד?

אני מניח שלא קל להסתדר בלי מדריך שם.

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

הייתי מראשוני הישראלים שהגיעו לסין ב 93 כשהיא נפתחה לישראל והחלו טיסות אל-על

שישה שבועות של קושי אין סופי.

נכון הנופים היו מהממים אבל האנשים מיץ של הזבל.

לא חזרתי לשם ואין לי כוונה לחזור לשם בעתיד.

חברים שביקרו שם בשנים האחרונות שותפים לתחושותי.

יש מספיק מקומות יפים בעולם, עם אנשים נחמדים ותשתיות טובות.

סתם בשיל הקוריוז מצרף סרטון קצר שמסכם את סין של 93 כפי שצילמתי אותו אז עם מצלמת VHS

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
ממש תענוג של טבע,אחלה שיתוף והסברים,

מחכה להמשך,

דוד שלי חזר אתמול משבועיים מאורגן עם ''אשת''

וגם העלה המון תמונות רק ללא הסברים.

אצלכם זה היה מאורגן,או משפחתי לבד?

אני מניח שלא קל להסתדר בלי מדריך שם.

אני לא אוהב לזרוק מאות תמונות בלי הסברים, ועם כמה שקשה לי לסנן (צילמתי 1300, סיננתי לאיזה 700 והעליתי לפייסבוק איזה 80) היה לי חשוב לספר על מה שכן הועלה.

הטיול היה מאורגן אבל רק של המשפחה, 9 אנשים. מארגן ישראלי שמשתמש בחברת טיולים סינית. בכל נקודה חיכה מדריך עם נהג ואוטובוס ולא היינו לבד בשום נקודה (למעט אחרי שחזרנו למלון בערב, ארוחות ערב ושיטוט ברחובות). אל תשאל כמה עלה כל הסיפור :shock:

הייתי מראשוני הישראלים שהגיעו לסין ב 93 כשהיא נפתחה לישראל והחלו טיסות אל-על

שישה שבועות של קושי אין סופי.

נכון הנופים היו מהממים אבל האנשים מיץ של הזבל.

לא חזרתי לשם ואין לי כוונה לחזור לשם בעתיד.

חברים שביקרו שם בשנים האחרונות שותפים לתחושותי.

יש מספיק מקומות יפים בעולם, עם אנשים נחמדים ותשתיות טובות.

סתם בשיל הקוריוז מצרף סרטון קצר שמסכם את סין של 93 כפי שצילמתי אותו אז עם מצלמת VHS

וואו! מדהים לראות. באמת. במיוחד כמה זה דומה למה שראיתי בטיול, למרות ההתקדמות האדירה שהם עשו. יש לי גם סרטון שעשיתי, נראה פחות "אותנטי" כי צולם במירורלס חדישה ולא ב-VHS, אבל הרבה מהנופים דומים. גם הנוף האנושי...

אני חושב שסין משתנה בקצב פשוט מטורף כיום. עדיין קשה שם, אבל עוד 5-10 שנים זה יהיה משהו אחר לגמרי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

טיסה נוספת ל-kunming ונמשיך אל יער האבנים. מדובר באזור עצום בגודלו שארוזיה של פני השטח יצרה בו מעין נטיפי אבן ענקיים לפני מאות מיליוני שנים. לפני כמה עשרות שנים איזה צייר סיני גילה את המקום, צייר אותו והסינים התלהבו והגיעו. הם יצרו שם פארק ענק שבכל יום עשרות אלפי אנשים מבקרים בו. העלות גבוהה - בערך 150 שקלים לכניסה אם אני זוכר נכון, וכך הם מאפשרים רק לעשירים להכנס ומונעים התנפלות של עשרות מיליוני סינים על האזור (כי אמנם הוא עצום, אבל עדיין אי אפשר לטפל בכל כך הרבה אנשים בו זמנית). קפיטליזם כבר אמרתי?

גם לא מפריע להם להרוס את הטבע עם יצירת אגמים מלאכותיים סביב האבנים, סלילה של דרכים סביבם או כתיבה על האבנים עצמן.

12110029_1123526634337889_4697940945998033931_o.jpg

12132396_1123526627671223_3503976545920416531_o.jpg

12109851_1123526617671224_1415609219574185239_o.jpg

12068576_1123526701004549_3045499275461635044_o.jpg

12052369_1123526704337882_4439675338209492952_o.jpg

12087785_1123526721004547_4133404610583710297_o.jpg

בהמשך - טרסות האורז.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

איזה נוסטלגיה

אגב יצא לך להיות ב שיאן XIAN לראות את חיילי הטרקוטה מדהים.

רק פרספקטיבה להבין את הגודל העצום של המדינה הזו , לארץ בטיסה ישריה לבייג'ין לוקח כ-12 שעות .

לטוס בתוך סין ממזרח למערב סין לוקח כמעט 14 שעות.

פורסם

יו!! עברתם חוויה מדהימה,

לגבי הטבע אכן כך אבל יאמר לזכותם שהעם הסיני מאד חרוץ,

במזרח הרבה מדברים על החוכמה שלהם,הסברה אומרת שהסינים

והיהודים הם העמים הכי חכמים,וביפן הם אומרים שהיפנים והיהודים.

(חח)

אני טיילתי ועבדתי במיזרח כ 3 שנים אבל לא הייתי בסין,

והנופים לא מזכירים לי כלום.

(כמעט טסתי מיפן לסין ושיניתי ברגע

האחרון לדרום קוריאה.)

מחכה כבר לראות את התמונות של טרסות הארז,

ראיתי בבנואווי פיליפינס

טרסות אורז מדהימות שנחשבות לפלא עולם.

ספר גם קצת על האוכל בבקשה גם,מה אכלתם ואם היו לכם

איזה בעיות שקשורות לאוכל,בכלל הגיינה וכו..

פורסם

תמונות ממש יפות. סין אכן מקום מדהים.

לגבי שאר הדברים שפות"ש טען מקודת הראות שלי בלבד אני חושב שזו טעות.

1. בזמן שטיילתם בסין חל החג הלאומי שלהם, שבוע חופש שבו יש כ-750 מיליון תיירים סיניים שיוצאים מהבית לטייל!!

לא רבים יודעים את זה, אבל התיירות הכי גדולה בסין היא תיירות סינית, בכל רגע נתון יש כ-75 מיליון תיירים סיניים בדרכים.

טיסות הפנים בסין לעולם ועד ייאחרו או יתבטלו. אם טיסה יוצאת בזמן - וכמעט לא קיים דבר כזה, זה נס שמיימי.

2. הייתי בסין מספר פעמים כבר, כולל בערים גדולות וגם קצת יותר קטנות (הכל יחסי כן?) ודווקא האוכל היה יחסית זול לארץ וממש בסדר, תלוי עם מי הולכים, לאיפה ומה אוכלים. מן הסתם שבמקומות כפריים יותר יהיה פחות אוכל מערבי ויותר מקומי וזה באמת שאלוהים ישמור. בערים הגדולות אפשר למצוא כל אוכל מערבי שתחפצו בו ובמחירים מאוד נוחים.

3. לגבי מלונות - אני הייתי במלונות ברמה של 4-5 כוכבים וצריך לדעת לאן ללכת, כי יש מלונות ויש מלונות. דווקא מלונות שפונים יותר לקהל העיסקי הם אחלה מלונות עם כל השירותים המערביים שיש וברמה מאוד גבוהה ובמחיר מאוד זול (80-100 דולר ללילה, כשהמאה כבר נחשב יקר ). כן יש להם נטייה משום מה לבנות קיר זכוכית שמפריד בין חדר השינה לחדר האמבטיה. דווקא רומנטי לא??

לעומת זאת, דווקא המלונות שפונים לתיירים הם הגרועים יותר כי הם מותאמים בעיקר לתיירים הסיניים הממוצעים ולכן תמצא בהם בעיקר אוכל סיני, שירותי בול פגיעה, ללא WIFI ודברים אחרים.

4. לגבי האנגלית, רובם באמת לא יודעים לדבר באנגלית, אם כי קולגה מבייג'ינג נשבע לי כי שם לפחות כל הצעירים יודעים אנגלית ברמה מספקת להכווין אותך ברכבת בביג'ינג - ביום מן הימים כשאאזור מעט אומץ, אבחן את התיאוריה שלו ואחזור לדווח :)

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

4. לגבי האנגלית, רובם באמת לא יודעים לדבר באנגלית, אם כי קולגה מבייג'ינג נשבע לי כי שם לפחות כל הצעירים יודעים אנגלית ברמה מספקת להכווין אותך ברכבת בביג'ינג - ביום מן הימים כשאאזור מעט אומץ, אבחן את התיאוריה שלו ואחזור לדווח :)

לגבי האנגלית זה משותף לרב מדינות המזרח למעט הפיליפינים,

ההנחה לא ללמד אנגלית מדוברת כדי להימנע ככל הניתן מהשפעות של התרבות

המערבי,לדעתי האישית בצדק.

מצד שני אנגלית (בעיקר טכנית) קריאה וכתיבה מאד נפוצה,

יצא לנו פעם לראות יפני צעיר קורא ספר באנגלית שלא הצליח

להבין שאלת הנחיה פשוטה ששאלנו אותו באנגלית..

פורסם
איזה נוסטלגיה

אגב יצא לך להיות ב שיאן XIAN לראות את חיילי הטרקוטה מדהים.

לצערי לא יצא לי, אבל אחד מהזוגות במשפחה בילה שם חודש שלם (מתוכו שבועיים איתנו) והם כן ראו. אמרו שהיה מרשים מאוד.

יו!! עברתם חוויה מדהימה,

לגבי הטבע אכן כך אבל יאמר לזכותם שהעם הסיני מאד חרוץ,

במזרח הרבה מדברים על החוכמה שלהם,הסברה אומרת שהסינים

והיהודים הם העמים הכי חכמים,וביפן הם אומרים שהיפנים והיהודים.

(חח)

אני טיילתי ועבדתי במיזרח כ 3 שנים אבל לא הייתי בסין,

והנופים לא מזכירים לי כלום.

(כמעט טסתי מיפן לסין ושיניתי ברגע

האחרון לדרום קוריאה.)

מחכה כבר לראות את התמונות של טרסות הארז,

ראיתי בבנואווי פיליפינס

טרסות אורז מדהימות שנחשבות לפלא עולם.

ספר גם קצת על האוכל בבקשה גם,מה אכלתם ואם היו לכם

איזה בעיות שקשורות לאוכל,בכלל הגיינה וכו..

מצחיק שאתה אומר את זה כי אחד המדריכים שהיה לנו, כמה דקות אחרי שפגש אותנו החליט לשיר לנו שיר עם ידוע בסינית ובסיומו נאם במשך דקה וחצי על כך שאנחנו Western foreigners וגם "ג'וניש" וכמה שהג'וניש הם חכמים והאייקיו שלהם גבוה ויש המון מדענים ובמאים ואמנים שהם ג'וניש ובעיקר באמריקה הג'וניש נורא עשירים ואיך שאנחנו מחנכים את הילדים שלנו טוב וכולי וכולי. אח"כ הראינו לו כבר מה זה ג'וניש כששניים מהזוגות התלוננו כל הזמן על המלונות ואחרי שבאנו אליו עם כל מיני בקשות מוזרות. צילמתי את הנאום בוידאו ואעלה לכאן סרטון יותר מאוחר.

טרסות האורז מגיעות עוד מעט, ובינתיים קצת על האוכל: אני צמחוני אז ההיצע היה דל (ואולי טוב שכך). אחרי כמה ארוחות של אוכל סיני קצת יצא לי מכל החורים וחיפשתי בעיקר אוכל מערבי (שיש, אבל לא טוב במיוחד). האוכל הסיני שאכלתי בעיקר כלל אורז (כמובן), ירקות (מוזרים, כמו למשל במבוק, המון עלים ירוקים מוזרים, שורש הלוטוס...), נודלס ומרקים.

תמונות ממש יפות. סין אכן מקום מדהים.

לגבי שאר הדברים שפות"ש טען מקודת הראות שלי בלבד אני חושב שזו טעות.

1. בזמן שטיילתם בסין חל החג הלאומי שלהם, שבוע חופש שבו יש כ-750 מיליון תיירים סיניים שיוצאים מהבית לטייל!!

לא רבים יודעים את זה, אבל התיירות הכי גדולה בסין היא תיירות סינית, בכל רגע נתון יש כ-75 מיליון תיירים סיניים בדרכים.

טיסות הפנים בסין לעולם ועד ייאחרו או יתבטלו. אם טיסה יוצאת בזמן - וכמעט לא קיים דבר כזה, זה נס שמיימי.

2. הייתי בסין מספר פעמים כבר, כולל בערים גדולות וגם קצת יותר קטנות (הכל יחסי כן?) ודווקא האוכל היה יחסית זול לארץ וממש בסדר, תלוי עם מי הולכים, לאיפה ומה אוכלים. מן הסתם שבמקומות כפריים יותר יהיה פחות אוכל מערבי ויותר מקומי וזה באמת שאלוהים ישמור. בערים הגדולות אפשר למצוא כל אוכל מערבי שתחפצו בו ובמחירים מאוד נוחים.

3. לגבי מלונות - אני הייתי במלונות ברמה של 4-5 כוכבים וצריך לדעת לאן ללכת, כי יש מלונות ויש מלונות. דווקא מלונות שפונים יותר לקהל העיסקי הם אחלה מלונות עם כל השירותים המערביים שיש וברמה מאוד גבוהה ובמחיר מאוד זול (80-100 דולר ללילה, כשהמאה כבר נחשב יקר ). כן יש להם נטייה משום מה לבנות קיר זכוכית שמפריד בין חדר השינה לחדר האמבטיה. דווקא רומנטי לא??

לעומת זאת, דווקא המלונות שפונים לתיירים הם הגרועים יותר כי הם מותאמים בעיקר לתיירים הסיניים הממוצעים ולכן תמצא בהם בעיקר אוכל סיני, שירותי בול פגיעה, ללא WIFI ודברים אחרים.

1. הטיול המקורי היה אמור להיות במהלך סוכות, אבל אז הבנו שעדיף לברוח מסין ב-1 באוקטובר, אז שינינו את הלו"ז. כך שלא נתקלנו ביותר מדי בלגן בגלל החג הלאומי. טיסות הפנים שלנו (ארבע מהן) היו כולן בזמן ושדות התעופה היו בסדר גמור מבחינת העומס. רק טיסה אחת נדפקה כמו שתיארתי - בגלל מזג האוויר.

2. האוכל אכן יחסית זול לארץ, אבל לא זול כמו שמצפים. האוכל המערבי שמצאנו בערים הגדולות לא היה טעים במיוחד. כמו מסעדה סתמית ומטה בארץ. ובהרבה מקרים - המחירים היו יחסית גבוהים ביחס לתמורה.

3. מה-זה רומנטי קיר הזכוכית הזה. מילא אם הייתי עם החברה, אבל הייתי בחדר עם אח שלי (היא לא יכלה לבוא). ואתה יודע מה, גם איתה הייתי מעדיף קצת פרטיות :-P

בכל מקרה, כל המלונות בהם היינו היו עם ויפי (גרוע בחלק מהמקרים), שירותים נורמליים ובחלקם גם אוכל מערבי (אם כי ברובם לא, ומה-זה נמאס לי לאכול אוכל סיני לארוחת בוקר...)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

האוכל בסין זו חוויה בפני עצמה אני מאוד אהבתי את המנה של התמנון כן כן זה עם הפומפות בזרועות . אגב צמחונים המגוון הוא גדול מיליוני סוגים של דים סאם , תפו (הטעות במקור) וסויה.

אני זוכר את היציאות שלי בצבעים שמערכת העיקול שלי טרם ראתה אי פעם.

פורסם
יש להם נטייה משום מה לבנות קיר זכוכית שמפריד בין חדר השינה לחדר האמבטיה. דווקא רומנטי לא??

טיפה OT, אבל נתקלתי גם בכמה מלונות מערביים. הראשון בהם היה אינטרקונטיננטל בבוסטון (אל תטעו, זה היה על חשבון הברון והייתי לבד).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כמה מהאנשים שפגשת הינם, או היו פעם, מוכרים פעילים באיביי?

לא רע...

וכעת לטרסות האורז של longsheng. בתקופה הזאת של השנה הן ירוקות לגמרי:

12068911_1123526824337870_7248043438597633371_o.jpg

12094785_1123526821004537_2075118435920134647_o.jpg

12080302_1123526827671203_8230584372144756445_o.jpg

12087927_1123526867671199_7433815981971386227_o.jpg

12030423_1123526871004532_8702467251387737348_o.jpg

12113333_1123526874337865_6131511269682604734_o.jpg

12087136_1123526934337859_7839943434375611569_o.jpg

12109823_1123526961004523_6917560176299332024_o.jpg

ולסיום, בשביל בגירה:

12095010_1123526954337857_7191471332454106396_o.jpg