Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

בפורום מקביל של אלפא רומיאו התייעצתי לגבי הפילטר K&N,

באלפא מיטו שלי כרגע יש אינבוקס מקורי, הוא מטונף כולו ומצריך החלפה.

חשבתי לרכוש פילטר של K&N (האינבוקס כמובן, רק הפילטר עצמו) בעלות סבירה של 300 ש"ח.

עלתה סוגיה שפילטרים אלו פוגעים בעתיד הרחוק בראש מנוע, ואינם בריאים. מישהו יודע להפריך את הטענה הזו?

האם לרכוש בחצי מחיר את הפילטר הסטנדרטי וזהו?

זהו הסרטון:

[video=youtube;PAIxeQUSg-Q]

מדקה 7:40 מדברים על הK&N

עידן.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם נבדק ונמצא שזה לא מוסיף כח, אז בשביל מה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

האמת שאין סיבה מיוחדת שמצדיקה.

אני אחד שהולך אחרי מותגים, בנוסף הבנתי שישנו שיפור בסאונד של הרכב...

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שיפור בסאונד יש אבל מינורי ומתרגלים אליו מהר.

פורסם

שיפור בכח, גם אם יהיה לא יהיה משהו תרגיש.

צליל אכן תקבל - K&N זו לא החברה היחידה, בד"כ אם תחפור מספיק בפורומים תמצא מה ממליצים לדגם הספציפי שלך.

לרנו שלי למשל, K&N עושה יותר נזק מתועלת, ולכן לי יש פילטר אינבוקס ספוג (ולא כותנה כמו K&N) של חברת ITG הבריטית.

לא ממש ברור לי איזה נזק יכול להיגרם לראש המנוע, יכולת הסינון של פילטר איכותי לא תהיה פחותה מהמקורי, אבל - שלא יהיה לך לרגע חשיבה שK&N זה איזה מותג פרימיום, הם פשוט הכי גדולים ומוכרים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא מבין איך פילטר אוויר של K&N יכול לפגוע בראש המנוע. אני שנים רבות מתקין ברכבים שלי רק פילטר כזה. האיביזה טורבו שלי עשתה מעל ל-200 אלף ק"מ בלי שום בעיה, והרכב היה עם צ'יפ, ננהג חזק מאוד.

פילטר אוויר של K&N בוודאות יהיה טוב יותר מפילטר מקורי מצוקמק והיתרון גם שלא צריך להחליף אותו בכל טיפול אז זה גם יוצא כלכלית משתלם יותר.

לגבי הצליל, לדעתי לא תבחין בשום הבדל עם פילטר אוויר של K&N

• חברי המעגל הראשון
פורסם

טוענים שם שהשמן של הפילטר יכול איכשהו להזיק למנוע. לא הבנתי בדיוק איך.

פורסם

הוא מתייחס לכך שהשמן מהפילטר מכסה עם הזמן סוג מסוים של חיישן זרימת אוויר (MAF), שבתורו גורם לשגיאה בקריאות ולכן המנוע יעבוד בתערובת עניה.

פורסם (נערך)
זה לא בריא בגלל שהוא חשוף בתא המנוע, ויונק אוויר חם,

לא רואה סיבה למה כן להתקין אחד.

אתה מתייחס לפילטר פתוח רגיל בעוד פותח השרשור מדבר על אינבוקס (פילטר פתוח שיושב בתוך תיבת הפילטר המקורית של הרכב).

פילטר אוויר של K&N בוודאות יהיה טוב יותר מפילטר מקורי מצוקמק והיתרון גם שלא צריך להחליף אותו בכל טיפול אז זה גם יוצא כלכלית משתלם יותר.

על סמך מה אתה מבסס את דברייך לגבי יכולת\איכות הסינון?

אני נוטה לשער שרק על בסיס דעתך האישית שכן לא תצליח למצוא שום סימוכין לכך פרט לחומר השיווקי של K&N.

יש 2 סיבות אמיתיות להתקנת פילטר פתוח\אינבוקס:

1.מנוע ששופר בצורה רצינית וזקוק ליותר אויר ממה שהפילטר המקורי יכול לתת לו ואז בעצם מתקינים פילטר אויר פתוח עם נתוני ספיקת אויר מתאימים.

2.חסכון כסף לאורך זמן עקב זה שהוא רב פעמי.

השינוי בסאונד אכן מינורי עד לא קיים (בניגוד לפילטר פתוח ללא תיבה), השינוי בביצועים בהחלט קיים, בעיקר בחומר השיווקי של יצרנית הפילטר ובפסיכולוגיה של בעל הרכב.

וכדי שלא ישתמע שאני נגד זה אציין שבכל רכבי התקנתי אינבוקסים של K&N.

לגבי עניין הנזק למנוע בעקבות שימוש בפילטר פתוח, יש דיון אינסופי כמעט בכל פורום בנושא הזה, הטענה המרכזית היא שהשמן שמרססים על הפילטר עלול עם הזמן לטנף את חיישן ה-MAF מה שיגרום לו לשגיאה בקריאה ויצירת תערובת ענייה או לחילופין פשוט להרוס את החיישן (הלא זול יש לציין).

אני לא נתקלתי בזה למרות שהחלפתי את החיישן המדובר בבימר שלי אבל זה היה בעיקר כי הוא כבר היה בן 11.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

פילטר פתוח או אינבוקס- האויר בכל מקרה זורם אל תוך אותה סעפת יניקה דרך אותו חיישן MAF.

האם זה יגרום לנזק?

אי אפשר לשלול זאת על הסף, כן אפשר לומר שסטטיסטית אחוז הרכבים שסובלים מבעיות כתוצאה מהתקנת פילטר פתוח אינו גבוה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...