Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לרכב חשמלי יש איזה 10% מס בארץ ככה שהמחיר לא יהיה במתכונת המוגזמת הרגילה.

אה, לא?

מס ירוק; מס תשתוק; מס לSHמוק; מס שבח לאל; מס תודה לשואל; מס תחתית; מס פיק; מס קנייה; מס הטענה; מס ייצור חשמל (בתעריף גבוה בהרבה מזה שחח"י משלמים); מס שימוש בחשמל; אני רואה אפשרות להדביק מספיק מיסים לרכב הזה, במיוחד שהוא "מיוחד" (דהיינו, לא עובד על דלק). ברגע של רצינות, מס על הטעינה (לכסות אובדן מיסים מדלק) או מס נסועה (שיחול אחר כך על כלל הרכבים בארץ, זכור את מילותיי), למשל, זה רק אחד (טכנית, 2) מהאופציות שנהיה להן פתח פה.

אם מחיר הרכישה יהיה נמוך, כדאי להתחיל לצבור וואזלין, כי יביאו לנו את החשבון מהדלת האחורית. תהיה בטוח בזה. ואם כבר מעלים (או מייצרים) מס אחד, למה לא להעלות את כל השאר בטענות שונות ומשונות?

יודע מה, עדיף שלא יביאו אותה לארץ בכלל...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אבל איך אתם לא מתייחסים לחסכון האדיר בדלק?!

זה פקטור שמצמצם את הפער התמחירי באופן משמעותי.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם
מפתחים סוללה כזאת ברגעים אלו ממש. היא מבוססת על חומר שנקרא גרפין (Graphine) והיא אמורה להיות נצילה הרבה יותר, להיטען מהר הרבה יותר ולהיות קטנה הרבה יותר.

חפש בגוגל, יש טונה של מידע על הנושא. הוא נחקר כבר שנתיים-שלוש.

רק אתקן אותך מדובר ב Graphene/גרפן ולא Graphine.

לגבי המיסוי.

לדעתי אתם טועים. אכן כי כרגע המכוניות החשמליות לא נפוצות המיסוי עליהם נמוך מאוד. זה מקובל לא רק בישראל, וקיים בשביל לעודד את התחרותיות של הטכנולוגיות החדשות (פעם היברידי, עכשיו חשמלי) מול מכוניות הבנזין/דיזל. אני לא חושב שמי שיקנה אותם עם המיסוי הנוכחי ידפק בדיעבד (אלה פשוט קונה יחסית ביוקר מכיוון שכרגע הטכנולוגיה חדשה ויחסית יקרה לייצור, גם בין היתר בגלל הכמויות הנמכרות). אני מעריך כי ברגע שהמכוניות החשמליות יתחילו לצבור תאוצה, יעלו את המיסים שלהן באופן שיגרום להם להמשיך להיות רלוונטיות ללקוחות אך מן הסתם גם להרוויח יותר מיסים למדינה.

מיותר לציין, שלא דיברתי בכלל על הזיהום המופחת במרכזי הערים כתוצאה מעידוד רכבים חשמליים, שאני לא כזה אופטימי לכן לא הדגשתי אותו, אבל לכאורה המדינה אמורה לעודד שימוש במכוניות כאלה לטובת הכלל (I wish).

פורסם
תודה, חידשת לי. 8)

זה כבר מחיר יותר הגיוני, אם כי, בארצנו הקטנטונת, המחיר הזה יתורגם לאיזה 350K.

לא מאמינים? קרייזלר 300C. חדשה, 35K$. בארץ, 350K ש"ח. לגירסה עם המנוע V6, לא ה-V8. ופחות איבזור.

ניסאן ליף עולה בארה"ב 30 אלף דולר לפני כל ההטבות מס.

בארץ היא עולה 145 אלף שקלים.

just saying.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אבל איך אתם לא מתייחסים לחסכון האדיר בדלק?!

זה פקטור שמצמצם את הפער התמחירי באופן משמעותי.

במיוחד שמדברים על טסלה שמעניקה שימוש חינמי לתמיד בתחנות הטעינה הסופר מהירותשלהם!, נוסעים כל ארה"ב ומטעינים בחינם!.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

ראיתי עכשיו את ההשקה של הX, בחיי איך הייתי רוצה כזו!

הם אפילו הקדישו רגע לעקוץ את פלוצוואגן והציגו פיצ'ר ייחודי לרכב שהוא מסנן אוויר לקבינה שהוא פי10 בגודל מהמקובל שמסנן הכל כולל בקטריות ויש מצב מיוחד של "מתקפה כימית" שאפשר להפעיל והאוויר ברכב סטרילי מהכל!

הרכב דואג לאוויר נקי בחלל הרכב תמיד בשביל לישמור על הבריאות כי ידוע בעולם שהאוויר המזוהם מקצר את החיים.

Tesla-ModelX-Elon-Airfilter-537x302.jpg

והדלתות - מדהים!, אילון אמר שהם נאלצו לפתח חישני סונאר שרואים דרך מתכת בשביל שלא לכער את הדלתות עם חיישנים גלויים!.

0-60 ב3.2 שניות בגירסת הP90D!

הדבר הראשון שהם הציגו היה בנושא הבטיחות- זהו הגיפ' הבטוח בעולם והוא מתוכנן ברמה שיכול אפילו לקבל 6 כוכבים אם היה דבר כזה, היעדר מנוע מלפנים שמונע את סכנת חדירתו לתא הנוסעים בעת תאונת חזית, מרכז כובד נמוך שהופף אותו להכי בטוח מפני היתהפכות לעומת אחרים ובמיבחן העמוד בפגיעת צד העומק של כניסת העמוד הוא רק מחצית מהעומק של הגיפ' העכשווי שניחשב לבטוח ביותר.

בקיצור שיקחו אותה!

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אם היא תגיע לישראל שמעתי שיצורף לה מס מיוחד כרכב חשמלי, ככל הנראה הוא יקרא:

* מס אנחנו לא בטוחים איך נקרא לו אבל אנחנו נמציא משהו.

מקווה שהשמועה לא נכונה.

פורסם

יש לי 2 לקוחות בתור לטסלה מודל X, אחד מהם מספר 130 ומשהו והשני באיזור ה300 בתור. אם הם יחליטו לממש את הזכות ולא למכור אותה אני מבטיח המון פרטים מקרוב, ואם לא הייתי עצלן הייתי קופץ למפעל שלהם שנמצא 20 דקות ממני.

בהמון מרכזים מסחריים פה באיזור יש עמדות טעינה חינמיות לרכבים חשמליים, בכל סניף של איקאה יש עמדות שכאלו.

לצערי הטסלה לא מתאימה לכמות הנסועה שלי, הפיסקר קארמה דווקא כן התאימה.

haters will hate

• חברי המעגל הראשון
פורסם
טסלה? רכב חשמלי? לפי התחזית של בחזרה לעתיד, אנו כבר אמורים להתנייד ברכבים מעופפים שמונעים על ידי זבל.

קודם שימציאו את הסקייטבורד המרחף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...