Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קראתי כאן לא מעט ורק עכשיו פתחתי יוזר, אחלה אתר וקהילה!

אשמח להמלצתכם לרכב הישמש אותי לנסיעות יומיות מתל אביב לירושלים.

מספר קריטריונים:

1. רכב עמיד ואמין - שהעליות לא יהיו קשות מדי.

2. חסכוני - הן בתצרוכת דלק והן בעלויות אחזקה (טיפולים וכו').

3. רכב סחיר אשר ישמור ערכו לאחר 3-5 שנים.

4. עדיפות לרכב שהוא יחסית קטן במימדים, היות וחניה בתל אביב זה לא פיקניק.

היום יש לי קיה פיקנטו ידנית שקצת קשה לה לענות על הדרישות לעיל, ולכן מחפש להחליף אותה.

אודה לעזרתכם,

שבת שלום וחגים שמחים

פורסם

כל רכב יעלה לירושלים, השאלה באיזה קצב. והעליה תלך ותהיה קלה עם השנים, בזכות שדרוג כביש 1 בשנים הקרובות.

מהיכן אתה עולה? הבדל משמעותי אם אתה יוצא ממוצא או מנתניה. תביא בחשבון שאם אתה יושב ברכב הרבה שעות רכב הנוחות הופך יותר ויותר חשוב. יש גם הבדל אם אתה עולה לבד או בקבוצה, תוספת של 100-200 ק"ג נוסעים משפיעים על התנהגות הרכב, וההבדל מורגש יותר ככל שהרכב קל וחלש יותר מלכתחילה. אם הבנתי נכון הנסיעות שלך יהיו מתל אביב, ואם תשב ברכב 3 שעות ביום ויותר (כולל פקקים) כנראה עדיף לחפש רכב יותר מפנק, גם אם יותר ישן. גם נושא הבטיחות משחק תפקיד, וגם מבחינה זו יש יתרון לגודל.

מי שמכיר אותי בפורום יודע שבדרך כלל אני תומך ברכישת רכב מהקבוצה הקטנה ביותר המספקת את צרכי ההובלה. במקרה שלך אחרוג ואמליץ לך לחפש רכב יותר גדול, נוח ובטיחותי, במחיר תחזוקה יותר יקרה, כמובן בתנאי שתהיה מסוגל לעמוד בה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל רכבי המיני לא מתאימים לנסיעות יום-יומיות מתל אביב לירושלים. ברור שאפשר להגיע איתם לשם, אבל לעשות את זה יום יום? עזוב, נו, חבל. זה לא שהרכב לא יגיע, פשוט כמו שפותח השרשור גילה בדרך כלל הנוסע יתייאש לפני הרכב.

אני הייתי מציע לך לעלות לסגמנט הסופר-מיני. סופר-מיני ידנית חדשה תיכנס לך בתקציב, הבעיה היא שהן לא מגיעות עם מנועים חזקים. למשל פיג'ו 208, בובה של אוטו לנסיעות כאלו, אבל הדגם הידני מגיע עם מנוע 1,200 סמ"ק ללא טורבו - חלש חלש חלש. אותו הכנ"ל גם לגבי הפורד פיאסטה, רנו קליאו, סוזוקי סוויפט ועוד.

סופר-מיני אוטומטיות חדשות לא יכנסו בתקציב שלך. הכי קרוב שיש זה רכישה מ-0 קילומטר, אבל גם אז מדובר על הגדלה של כ-10-15 אלף ש"ח בתקציב.

נשארנו עם סופר-מיני משומשת. אני אישית הייתי הולך על מאזדה 2 מהדגם המאובזר (דיינמיק), אולי הונדה ג'אז היברידית. תכלס גם סיאט איביזה, סקודה פאביה ופולקסווגן פולו בגרסאות ה-TSI קולעות די טוב לדרישות שלך, רק תוותר על המילה השלישית בסעיף מספר 1.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם סופר מיני משומשת לנסיעות מרובות אז הייתי מנסה סיטרואן C3 דיזל, יש מעט כאלה ועוד פחות כאלה עם קילוטראז' הגיוני אבל שווה לנסות.

החיסרון העיקרי הוא גיר רובוטי חד מצמדי.

פורסם

איך זה:

4. עדיפות לרכב שהוא יחסית קטן במימדים, היות וחניה בתל אביב זה לא פיקניק.

מסתדר עם זה?

רנו מגאן /פלואנס דיזל!

מגאן דיזל לא תיכנס לו בתקציב, אלא אם אנחנו מדברים על המגאן II. גם פלואנס דיזל זה מאוד מאוד מאוד מאוד גבולי, רק שהיא ענקית כמו לוויתן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
איך זה:

מסתדר עם זה?

מגאן דיזל לא תיכנס לו בתקציב, אלא אם אנחנו מדברים על המגאן II. גם פלואנס דיזל זה מאוד מאוד מאוד מאוד גבולי, רק שהיא ענקית כמו לוויתן.

מגאן 2 אופציה לא רעה בכלל זה אפילו הרכב הכי מתאים לו כרגע (יש לי אחת כזו ידנית דיזל אבל לא למכירה ) דרך אגב המגאן החדשה זה אצ'בק ויותר סקסית אפשר למצוא ביד 2 אחת זולה ...אני מחכה לדגם החדש ואמכור רק שנה הבאה

פורסם

שלום לכולם,

תודה רבה על התגובות.

לאחר שעשיתי קצת סקירות.. האופציה של רכש מליסינג 0 ק"מ נראית מאוד מפתה, האם יש לכם המלצה על הנושא הזה?

רויזיה לתקציב - מוכן להוציא עוד 10, סביב ה-80 עבור רכב חדש בגלל האופציה שהזכרתי לעיל.

מה דעתכם על פורד פיאסטה, רנו קליאו החדשות?

פורסם

יש את סיאט איביזה; אאל"ט, אפשר למצוא ב-80 אלף, וגם סקודה פאביה במחיר דומה; אבל קח בחשבון שאלה מנועי טורבו, מה שאומר שהטיפולים בהן לא זולים.

בכ"ז יש לי שאלה אחרת - איך הקיה פיקנטו היום חוץ מהמנוע? האם בסדר מבחינתך?

כי אם כן, אתה יכול לקחת פיקנטו-ספורט (ספורט בכאילו) - מנוע 1200 עם גיר ידני.

אני חושב שזה ייתן לך את הכח לעליות לירושלים (אבל רק את הכח. בכ"ז מכוניות סופר-מיני נוחות ממנה לנסיעות ארוכות)

פורסם

מאוד אוהב את הפיקנטו, לדעתי זה רכב מעולה לסטודנטים או כרכב ראשון וזול.

אני מחפש אוטו שיהיה לי גם נוח לנסיעות היומיומיות האלה ושיהיה אמין. אני מאמין שאחזיק אותו כמה שנים טובות כך שלא אכפת לי להשקיע קצת יותר כדי גם להנות ממנו.

• תוכן חדש...