Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

קצת לפני כיפור עשיתי חשבון נפש והגעתי למסקנה שאני כועס על עצמי, כועס ורוצה לסלוח.

הסיבה היא שעד עכשיו לא הגשמתי חלום קטן ובר השגה, שיפוץ רכב אספנות מ-0 ושימוש בו.

אז הגיע הזמן ואני רוצה להתחיל לעשות זאת.

אממה,

אין ברשותי מספיק ידע אודות רכבים מעניינים ובמחירים אטרקטיביים - אספר מה חשוב לי ואולי תוכלו לכוון אותי.

1. על הרכב להיות מודרני (משמע, רכב מסוף שנות ה-70 ועד אמצע שנות ה-80).

2. על הרכב להיות עם זיקה ספורטיבית (צמד דלתות ולא רביעייה, לוק מעט יותר מעניין מהשאר ולא קובייתי)

3. צריך להיות נגיש לחלפים גם בארץ וגם בחו"ל (מניח שזו בעיה זניחה יחסית כיוון שלא אלך לכיוון הוט קוטור).

4. אמינות לאחר השיפוץ (ברור לי שזה לא יקרה בצורה מלאה כיוון שהכל ישן שם, אך שוב, אני לא מעוניין להתבאס בכל יום שאניע את הרכב).

5. השאיפה שהרכב יהיה רכב דיילי (שאיפה, לא מאסט).

באותה נשימה,

חשבתי על ב.מ.וו סדרה 3 (318) מתחילת שנות ה-80, מודרני יחסית, עם מיזוג (חשוב מאוד!) ונראה מעולה לטעמי.

אך לא מצאתי מספיק פרטים אודותיו וכן אני לא רוצה לחפש רכב ספציפי אלא מספר רכבים ולבחור את הכי טוב שיכולתי באותה הזדמנות.

רכב נוסף היה הסוד של אלפא, אבל אין אקזמפלרים טובים וכן זהו לא רכב אמין בעליל, כך שכנראה הרכב יישאר כחלום.

עוד המלצות יתקבלו בברכה :)

חתימה טובה,

מור

רוכב אופניים בהתהוות, רוכב אופנועים בדימוס ונהג פחנוע בהווה,
BIKEDEALZ.net - מגזין אופניים בגובה העיניים.
buy.BIKEDEALZ.net - אתר הדילים לרוכבים.

פורסם

תנסה אאודי קווטרו קופה (audi quattro coupe)

ייצרו אותו משנת 1980 בטח תמצא משהו...

מצרף תמונה:

1985CQ.jpg

האתר שלי: asfanoot.weebly.com

בלוג, צור קשר ותמונות מתצוגות ומוזיאונים של רכבי אספנות

סירטונים, ראיונות וסקירות בקרוב :king:

פורסם

מציע להביא בחשבון גם את הנושאים הבאים:

1. מחיר נמוך ככל האפשר, ע"מ להקטין סיכון

2. זמינות חלפים גבוהה ככל האפשר, כולל אפטרמארקט על מנת שתוכל להשתמש ברכיבים מודרניים (כדוגמת בלמים)

3. פשטות מכאנית, ע"מ לאפשר "עשה זאת בעצמך"

אני הייתי שוקל משהו כמו אסקורט דור 1, 3 דלתות.

אומנם ישן יותר, אבל פשוט ואמין יחסית. ניתן לרכוש רכב לפרוייקט במחיר "סביר" ולשפץ / לשפר אותו ככל שתחפוץ (וככל שהכיס מרשה). כמובן שמתבקש לשתול מזגן...

106GTI - Deus ex machina

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חפש גולף דור שני (85-92) עם 2 דלתות, עדיף עם מנוע 1.6 ומעלה.

זול ופשוט לאחזקה ומהנה לנהיגה. חולק הרבה חלקים מכאניים עם רכבים מודרניים יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כבעל אלפא סוד אני מבקש לתקן - הרכב אמין בצורה לגמרי סבירה ואף מעל הממוצע לגילו. אין מה שיתקלקל שם...

למצוא אחת נורמלית כמעט בלתי אפשרי היום. נסה אולי אלפא ספרינט, פורד קאפרי או מש ו בסגנון הזה

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מור שלום.

לא הגדרת תקציב. כשתגדיר תקציב אתה צריך לחלק אותו - סכום לקניה וסכום לשיפוץ.

גם לא הסברת מה אתה מתכוון לשיפוץ מ-0:

יש רכבים ששוכבים ונרקבים שנים, שצריך לפרק, לרתך, לשייף ולצבוע ולאחר מכן לשפץ את כל המכניקה. רמז: עבודה למתקדמים עם ניסיון, הרבה זמן וכסף שלא זקוקים לרכב כאמצעי תחבורה. אחרי כמה שנים אתה מגיע למבחן הרישוי וטקס השקה במועדון ה-5.

יש רכבים שהם במצב נסיעה עם טסט בתוקף, שזקוקים לתחזוקה וחידוש של מכלולים, אולי החלפה של דשבורד וריפוד מחדש/החלפה של מושבים. הרבה יותר מתאים למתחילים, במיוחד אם אתה רוצה להשתמש ברכב כאמצעי תחבורה.

הסידרה 3 משנות השמונים (E30) בהחלט נותנת שילוב של מראה קלאסי, עם טכנולוגיה טובה, אמינות, מיזוג אויר, ושימושיות גבוהה כרכב יומיומי. רכבי BMW באופן כללי נהנים מזמינות חלקים ומידע טכני ממגוון עצום של מקורות, החל מהיצרן, ועשרות ספקי אפטרמרקט ופורומים מתמחים באינטרנט. בנוסף הוא רכב מאוד נח לעבודה עצמית.

הצרה היא שלאחרונה - כמו כל רכב מוצלח שמגיע לגיל אספנות המחירים עולים בהתאם לביקוש. דגמי ה2 דלתות וידניים מבוקשים יותר ומחירם בהתאם. גם מחירי החלקים עלו מאוד, הן אצל היצרן וגם בפירוק.

מנסיון, אם חשוב לך שהמזגן יעבוד היטב, חלק משמעותי מתקציב השיפוץ יושקע במערכת המיזוג.

אני בעלים של E30, השתמשתי בה עשר שנים כרכב יומיומי במהלכן (בעיקר בשנים הראשונות) שיפצתי והחלפתי את כל החלקים ברכב. אני מרגיש את ההבדל הגדול במחירי החלקים מהתקופה שהתחלתי כשהיו שפע מכוניות בפירוק לעומת היום, כשהיצרן והשוק האספני מוביל את העלאות המחירים.

למרות האמינות המצויינת (ומיזוג האויר) החלטתי לא מזמן להפסיק להשתמש בE30 כרכב יומיומי. בכל זאת רצוי לתת לרכב אספנות את הכבוד המגיע לו ולא לדרוש ממנו יותר מדי, גם מבחינה בטיחותית מדובר בהתפשרות. כיום אני אב לארבעה ולהסיע אותם יומיום עם רכב קטן 2 דלתות לא פשוט. לכן רכשתי לפני חודשיים רכב צעיר בן 20, שמשמש אותי עכשיו גם כרכב יומיומי וגם כפרויקט שיפוץ חדש.

מקווה שעזרתי לך להתכוונן.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

רכב צעיר בן 20?

:lol:

לעניינו,

כל מילה של עמוס - בסלע!

אני אהיה משוחד , כבעלים של E30 בעבר (למה מכרתי, למה!?). זהו השילוב של 2 העולמות לטעמי. רכב פרקטי וקלאסי באותה הנשימה.

היות ואיני בקיא בשוק האפטרמרקט והחלפים של השרירים האמריקאיים (ואני בטוח שמדובר בשוק גדול לא פחות מזה של הבימרים), הייתי דבק בדעתך ומחפש במוו ישנה.

ציינת, שאינך בקיא בפרטים, מה ברצונך לדעת? כמה רחוק אתה מעוניין לקחת את השיפוץ?

אם תבחר בבימר ואם לאו, בהצלחה.

M-TECH E46

פורסם

רכב ראשון, הייתי ילד. (לפני כ12 שנה)

היו מליון כאלה על הכביש ובגרושים.

החלפתי אותה לטובת וואגית (וכן, הבנתי לאחר מכן שהחיים זה לא קו ישר).

כואב לי מספיק, תאמין לי. אני עדיין מחפש אחת טובה כדי לשמר.

M-TECH E46

• תוכן חדש...