Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אני אישית עוד לא ניתקלתי במצב שכזה דני והסורק בשנקל העלה לי את הקוד תקלה הנכון עד היום בכל הרכבים שבדקתי. באמת סוגייה מעניינת.

כי אתה חובבן שמתעסק בחובבנות עם ציוד של חובבנים עם תקלות אמיתיות.

לנו המקצוענים יש יותר ניסיון יותר כלים ויותר הזדמנויות לראות דברים כאלו.

ואם נדמה לך שכל תקלה יש לה פתרון מיידי וכל ביקור במוסך עם תקלות שקורות פעם בשבוע ויש בינגו אז אתה יותר חובבן מאשר אני מתיימר להיות.

לא מזמן התעסקת עם איזה קצר שלא מצאת כמה פעמים הרכב היה אצלך ולא פגעת אבל בגלל שזה בחינם והתנדבות אז זה בסדר ומקצועי מאוד כי אתה עובד עם טורקמטר ואוטודטה....

תעשה לנו טובה גדולה..ותרגיע.

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לא אמין, לא משכנע, ולא מקצועי במיוחד. ואני נמנע מלחשוב שהבן אדם צריך להפסיד ימי עבודה בשביל להגיע למוסך ויוצא ממנו בלי לסדר את התקלה בדיוק.

אני קורא הרבה פוסטים פה, ואני נתקל בהרבה תגובות קיצוניות שלך.. שתהיה לי בריא, מאור.

אתה אוהב להכפיש את המכונאי בלי לדעת אפילו מה התקלה, בלי כלום.

(אולי היו מספר תקלות? , אולי התקלה היא תקלה שהמכונאי לא בטוח כל כך, ועושה שיטת בדיקה בשביל לא להוציא לקוח בהוצאות יקרות?, אולי התקלה לא הכי ברורה בעולם? אולי התקלה היתה תערובת עשירה, דבר שיכול להיות מליון דברים?)

אם הלקוח היה מוציא 5000 על התקלה, היו אומרים מהה על מה 5000? הרבה כסף, שחטו אותך.

אם הלקוח בא פעמיים למוסך , אומרים שהמוסך לא מקצועי.

רואים שאתה אף פעם לא עבדת במוסך, ואתה בינתיים מדבר מהצד.

זו הערה בונה סה"כ, לא ישר לתקוף את הבעל מקצוע.

(אתה גם אוהב לומר מהה על מה , לקחו לך יקר, בלי לדעת איזה חלקים שמו, איזו חברה, מקורי, תחליפי.. ישר לתקוף.. מספיק עם זה בבקשה. זה מוריד מהרמה שלך, ומרמת הפורום בכלל.)

עריכה אחרונה על ידי barak5915
פורסם

לכל התוקפים את מאור- לא הבנתי מה הבעיה?

אם אחד סורק עם סורק ב10 אגורות והשני סורק באמצעות סורק ב5000 ש"ח, ושניהם מגיעים לאותו אבחון/קוד תקלה, איפה הבעיה פה? אוקיי, אז אולי בחלק זניח מהמכוניות וחלק זניח מהתקלות יקח לו עוד חצי דקה כדי למצוא את קוד התקלה המקביל. אבל למה לתקוף את הבן אדם בכל הזדמנות? כי אתם לא בעד עזרה לזולת? כולם חייבים לבוא למוסך שלכם?

אתם מבקשים ממנו להירגע וטוענים שהגישה שלו לא מכבדת/מכובדת/מורידה את רמת הפורום ("תירגע", "חובבן"). מבטיח לכם שגם אתם לא נראים טוב כשאתם מנסים "לרדת עליו" .

בסך הכל יש כאן אדם שמבין במכונאות, עוזר להמון אנשים באבחון תקלות ובטיפול בהן ואפשר לראות את זה בפוסטים שלו ובתגובות שלו . אוקיי, אז אין לו מוסך- זה לא גורע מרמת הידע והמקצועיות שלו.

אתם מנסים להציג אותו כרשלן, חובבן ולא מקצועי, חאלס כבר.

שלומי

פורסם (נערך)
לכל התוקפים את מאור- לא הבנתי מה הבעיה?

אם אחד סורק עם סורק ב10 אגורות והשני סורק באמצעות סורק ב5000 ש"ח, ושניהם מגיעים לאותו אבחון/קוד תקלה, איפה הבעיה פה? אוקיי, אז אולי בחלק זניח מהמכוניות וחלק זניח מהתקלות יקח לו עוד חצי דקה כדי למצוא את קוד התקלה המקביל. אבל למה לתקוף את הבן אדם בכל הזדמנות? כי אתם לא בעד עזרה לזולת? כולם חייבים לבוא למוסך שלכם?

אתם מבקשים ממנו להירגע וטוענים שהגישה שלו לא מכבדת/מכובדת/מורידה את רמת הפורום ("תירגע", "חובבן"). מבטיח לכם שגם אתם לא נראים טוב כשאתם מנסים "לרדת עליו" .

בסך הכל יש כאן אדם שמבין במכונאות, עוזר להמון אנשים באבחון תקלות ובטיפול בהן ואפשר לראות את זה בפוסטים שלו ובתגובות שלו . אוקיי, אז אין לו מוסך- זה לא גורע מרמת הידע והמקצועיות שלו.

אתם מנסים להציג אותו כרשלן, חובבן ולא מקצועי, חאלס כבר.

זה שהוא מבין במכונאות זה אחד.

זה שהוא אומר שהלקוח ביזבז את זמנו וצריך להפסיד עוד יום עבודה, כי בעל המוסך שחרר אותו בלי לפתור את התקלה, זה מרגיז , ואפילו היתי אומר גובל בבורות בתחום הרכב.

לפעמים פיתרון התקלה לוקחת דקה.

לפעמים פיתרון התקלה לוקח יותר מדקה. זה הכל.

זה לא עניין באיזה מחשב הבן אדם משתמש, זה עניין אחר שלפעמים פשוט לוקח זמן לאתר תקלות טיפה יותר מסובכות מMISFIRE 1

זה הכל.

סה"כ הוא בחור מאוד נחמד, ועוזר לאנשים ובאמת אחלה של אדם.

עריכה אחרונה על ידי barak5915
פורסם

גם אני מחזק את ידי מאור התותח ,שעושה הרבה למען אחרים בלי כל מטרת רווח, בניגוד לכנראה כמה מכונאים ממוסכים שונים ,שמרגיז אותם העניין של הרשמיות

ולגבי הטענה ספציפית: ברור שלא כל תקלה מסתדרת מייד ונפטרת בקלות, גם במוסכי החברה שמכירים את הרכב ומחלותיו בע"פ ,אבל גם ברור שרמת המוסכים בארץ (לרוב) היא כזאת של לדחוף את היד קצת במכסה מנוע ,לקחת כמה מאות שקלים ,ולהגיד ללקוח אם לא הסתדר תחזור נטחן אותך ואת הזמן שלך עוד קצת!

ולצערי אני מדבר מהרבה נסיון ועוגמת נפש

גילוי נאות: ישנם מוסכים (לצערי המיעוט) שבאמת מפגינים מקצועיות ברמה גבוהה ,עם שירות טוב ,ואמינות מעל הכל ,ותתפלאו יודעים להגיד ללקוח: לא יודע ,נסה במוסכי החברה

פורסם

ברק,

אני לא נכנס לויכוח פה, כי כבר נמאס מכל הריבים החסרי תוכן, אם המוסך יצא בסדר או לא.

רק תיקון, מאור עבד במוסכים, לא יודע מאיפה הבאת שלא.

אני לא בא לתקוף פה אף אחד, כי בויכוח הזה אני די מצדיק ו"בעד" המוסך שטיפל לגברת ברכב.

אתם משתמשים ב"חובבן" כאילו זו קללה, זה ממש לא, אנחנו חובבי רכב, ודני דין "מקצועי" כי זה המקצוע שלו.

אפשר לחשוב שכולנו, (כולל אתכם) לא התחלתם ככה.

מרק, אם תשים לב לכמה שעות דני מחובר ומגיב בפורום, כנראה שיש לו זמן להתקשקש ברשת.

רועי

פורסם

לכל התוקפים (והקבועים שבהם):

דני - לא זילזלתי בסורק של אף מוסך ואני מאחל לעצמי סורקים יעודיים כמו שיש במוסכים ששווים עשרות עד מאות אלפי שקלים. התגובה שלי האחרונה באה לומר שלא בושה בכלל לנבור ברחבי הרשת על מנת לפתור תקלה שלא מצליחים לפתור אותה על סמך היידע והמקצועיות של אותו מוסך. גם אני שמטפל למישהו ברכב וניתקלתי בבעייה שאני לא מכיר אני יעשה שיעורי ביית ואם צריך יגיד לבן אדם לחזור על מנת להמשיך ולסדר את הבעיה. אתה מישתמש במילה חובבנים מהיום הראשון שהכנופייה קמה ואני מבטיח לך שאף בעל רכב לא יירצה לשים את ריכבו אצל חובבן או ייתן למישהו שנראה לו כחובבן לגעת לו ברכב גם אם זה בחינם!

ברק - אכן עבדתי במוסכים כמו שציין רועי ונקודת המבט שלך במיקרה הזה קיצונית. לא באתי להכפיש אף מכונאי ואם יש בעל מקצוע פה שניפגע מתגובתי מבקש היתנצלות, זו לא הייתה הכוונה כלל וכלל. עכשיו תשים את עצמך במקום הבחורה שפתחה את השירשור ותראה איך ההרגשה של פינג פונג חסר אונים.

אין טעם להמשיך ולפתח את העניין לכיוונים האלה ובואו ניתן לפותחת השירשור את הכבוד לדון בבעיה שלשמה פתחה את השירשור.

תודה על ההבנה.

פורסם

בדיוק כמו רופא שנתקל בבעיה שהוא לא מצליח להבין והולך ונובר בספרי הרפואה או במקרים קודמים , הייתי מצפה שמוסכניק יחפש פתרונות באינטרנט או בכל מדיה אחרת, בסופו של דבר הרכבים של היום זה מחשב אחד גדול שרוב המוסכים עדיין לא מכירים.

קצב ההתפתחות הוא מדהים וקשה מאוד להדביק את הפער ולא פעם מצאתי את עצמי עומד מול מוסכניק שמגרד את הראש ולא מבין מה הבעיה למרות שהמחשב רושם לו מה לעשות.

אך במציאות של היום לא נראה לי שמוסכניק יתחיל להריץ חיפושים בפורומים של רכבים ולחפש פתרון לתקלה , במקום זה אתה רואה מוסכניקים שעובדים בצורה לא מספיק מקצועית, מחליפים חלקים סתם ולפעמים במקרה פוגעים בתקלה, הלקוח משלם סכומי עתק על עבודה וחלקים והבעיה לא נפתרת.

כמה פעמים שמעתי אנשים שאומרים אני מעדיף להפסיד כסף ברכישת רכב חדש מאשר להפסיד שעות וימים במוסכים על אחזקת רכב בן כמה שנים.

וכן, מכונאים מרגישים לפעמים שהם אלוהים, נכנסתי למוסכניק שהחליט שהסעפת פליטה לא תקינה וצריך להחליף אותה , אני ממש התעקשתי אתו שלדעתי מדובר בדוד אחורי לא תקין והגענו למצב שהוא מעיף אותי מהמוסך

כמובן שהדוד לא היה תקין והוא הוחלף.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

"...באה לומר שלא בושה בכלל לנבור ברחבי הרשת על מנת לפתור תקלה שלא מצליחים לפתור אותה על סמך היידע והמקצועיות של אותו מוסך. ..."

לא רק שזו לא בושה - זה מבורך, וככה אני מעריך אותך ובעלי מקצוע באופן כללי - זו תכונה מבורכת לבעל מקצוע שעם כל הכבוד לניסיון, ניסיון זה לא הכל בחיים, ותמיד יש מקרים חדשים שצריך ללמוד. ואם אתה לומד ולומד כל הזמן - כל הכבוד!

ואם אתה מחפש באינטרנט ונובר עד שאתה מוצא את הפיתרון לבעיה - כל הכבוד! הלוואי וכל בעלי המקצוע היו כאלה ולא מחפשים רק להחליף חצי רכב ולגבות מחירים מופקעים במקום להשקיע באבחון התקלה ולטפל רק במה שצריך.

יישר כח.

שלומי

פורסם (נערך)

דני - לא זילזלתי בסורק של אף מוסך ואני מאחל לעצמי סורקים יעודיים כמו שיש במוסכים ששווים עשרות עד מאות אלפי שקלים. התגובה שלי האחרונה באה לומר שלא בושה בכלל לנבור ברחבי הרשת על מנת לפתור תקלה שלא מצליחים לפתור אותה על סמך היידע והמקצועיות של אותו מוסך. גם אני שמטפל למישהו ברכב וניתקלתי בבעייה שאני לא מכיר אני יעשה שיעורי ביית ואם צריך יגיד לבן אדם לחזור על מנת להמשיך ולסדר את הבעיה. אתה מישתמש במילה חובבנים מהיום הראשון שהכנופייה קמה ואני מבטיח לך שאף בעל רכב לא יירצה לשים את ריכבו אצל חובבן או ייתן למישהו שנראה לו כחובבן לגעת לו ברכב גם אם זה בחינם!

ברק - אכן עבדתי במוסכים כמו שציין רועי ונקודת המבט שלך במיקרה הזה קיצונית. לא באתי להכפיש אף מכונאי ואם יש בעל מקצוע פה שניפגע מתגובתי מבקש היתנצלות, זו לא הייתה הכוונה כלל וכלל. עכשיו תשים את עצמך במקום הבחורה שפתחה את השירשור ותראה איך ההרגשה של פינג פונג חסר אונים.

אין טעם להמשיך ולפתח את העניין לכיוונים האלה ובואו ניתן לפותחת השירשור את הכבוד לדון בבעיה שלשמה פתחה את השירשור.

תודה על ההבנה.

אתה הוא זה שתוקף ואתה ההוא זה שהסיט את הדיון, שאלת שאלה נכונה אבל תגובה הבאה שלך אתה מצהיר שזה לא מקצועי לא אמין וחבל שסתם מחליפים חלקים וחבל על ימי עבודה וחבל שכולם חרא כי הם עובדים בלי אוטוטדה וידית מומנט לפי הספר..ולמה לא גיגלו את הבעיה באינטרנט

תהיה ענייני ותגיב בניסיון לעזור ולהתמקד בשאלה המקורי ולא למה לא פתרו ולמה סתם החליפו חלקים.

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

תפסיק כבר לחפש את האש! בוא נמתין ביחד שפותחת השירשור תעדכן מהו קוד התקלה ומשם ניתקדם ונעזור לה על מנת שהשירשור יוכל להיתנהל כהילכתו ולשביעות רצונה.

פורסם
"..אתה הוא זה שתוקף ואתה ההוא זה שהסיט את הדיון.."

מקריאת כל הפוסטים בקארזפורום בשנתיים האחרונות דווקא נראה שאתה הוא זה שמסית את הדיון, אם חלילה אחד מהמתדיינים הוא "חבר כנופיה שעובד עם ידית מומנט ועובד עם אוטודאטה". יאללה מספיק כבר, נכון שאתה מכונאי ומקצועי, אז נשמח אם תתרום מהידע שלך ותגיב לעניין ולא ישר לקרוא לכולם חובבנים רשלנים.

אני מכבד אותך ואת שאר חברי הפורום, לא בא לריב איתך או עם מישהו פה, אבל זה חוזר על עצמו לא מעט אז יפה אם נהיה ענייניים.

שלומי

פורסם

אני היחידי שנתתי כוון מסויים מהכרות עם תקלות דומות וזאת אפילו בלי לדעת את הקוד תקלה

השאר עסוקים בלהחפיש מוסכים באשר הם ככה על הדרך ליד קולות של מנסים לעזור

פורסם

ערב טוב מאור30, אני זה שהגבת לו לפני יומיים בתגובה הבאה:

"לא אמין, לא משכנע, ולא מקצועי במיוחד. ואני נמנע מלחשוב שהבן אדם צריך להפסיד ימי עבודה בשביל להגיע למוסך ויוצא ממנו בלי לסדר את התקלה בדיוק."

אחרי שהרגע התעדכנתי בפוסט, אני רוצה שתדע שאני מאוד נפגעתי ממך, ובמשך 48 שעות אני לא הגבתי פה כי לא רציתי לרדת לרמה שלך, ולפתוח דיון שלם על איך שאתה שופט מקצועיות ואמינות של בן אדם שאתה אפילו לא מכיר מה הרקע והניסיון שלו.

ראיתי שכמה אנשים פה בפורום מבלי שאני אגיד מילה, אמרו לך בעצמם שאתה לא צודק ואסור היה לך לדבר ככה על חברי הפורום האחרים.

לפני כמה הודעות ראיתי שרשמת הודעות התנצלות ואני מקבל אותה.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• תוכן חדש...