Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סימני הרטיבות קיימים על שני הבולמים? או רק על אחד מהם? אתה יכול לעלות תמונה באיכות גבוהה של הבולם?

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

ישנה גם האפשרות להיכנס למכון בדיקה ולבקש בדיקה (ע"י מיכשור ייעודי) לבולמים בלבד.

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

להיכנס למכון בדיקה שיבדור ויאבחן....ומה נראה לך שיאמר לך...

לפי דעתי כנראה שימנו לך צירים. מה הסיכוי ששני בולמים ינזלו באותו זמן. ברכב מסוג הונדה. עם 60 אלף קמ. בולמים אחוריים ועוד לא תרגיש שהרכב נשבר תוך כדיי נסיעה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

הבדיקה בודקת את תפקוד הבולם, מוציאים לך תדפיס עם מצב הבולם (יש שם ערך באחוזים, כנראה ביחס לבולם חדש). בנוסף הם יכולים לבצע בדיקה וויזואלית. בכל מקרה הבדיקה שמבוצעת ע"י רעידות ממש בודקת את תפקוד הבולם בפועל.

פורסם

שימנו לך את הכריות בולם,שזה נישמע כבר יותר הגיוני.

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

פורסם
תתפלא.

מספיק שמשמנים כמה צירים/חיבורים, משהו שחורק לייד או חיבור עליון ואז כאילו הבולם נוזל כי השמן נוזל עליו.

אתה תתפלא!

בולם נוזל זה לא משהו שאתה מפספס ושום דבר לא רטוב רק הבולם וזה אומר רק דבר אחד בולם שיש להחליפו ויפה דקה אחד קודם

פורסם

אם תשים שמן על החלק העליון של הבולם הוא יהיה בדיוק כמו בולם שנוזל. מניסיון אני תמיד משמן את הכריות(אגב אמורים לשמן אותם עם גריז) אבל במוסכים אין להם כוח ללכת להביא גריז אז עושים את זה עם המשמנת.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

תפתח היינס.

בלי שום קשר ואין לי שום קשר לאיש או לרכב. עפי הכתוב לעייל אני מוכן לשים כסף שלא מדובר בשני בולמים נוזלים.

פורסם
אם תשים שמן על החלק העליון של הבולם הוא יהיה בדיוק כמו בולם שנוזל. מניסיון אני תמיד משמן את הכריות(אגב אמורים לשמן אותם עם גריז) אבל במוסכים אין להם כוח ללכת להביא גריז אז עושים את זה עם המשמנת.

תפתח היינס.

בלי שום קשר ואין לי שום קשר לאיש או לרכב. עפי הכתוב לעייל אני מוכן לשים כסף שלא מדובר בשני בולמים נוזלים.

אשמח לראות את ההנחייה בספרות של היינס.

איזה כייף לי :)

פורסם

דנידין ומרק - מזכיר את שכתב חנניה רייכמן:

מין הסתם המתווכחים, שני טיפשים או שני פיקחים,

כי הרי אדם פיקח עם טיפש לא יתווכח.

אתם טיפשים??? היות ולא, אין טעם להמשיך.

ולגופו של עניין:

העצה שניתנה להיעזר במכון בדיקה היא הנכונה והמיקצועית ביותר. במכונים מסוימים קיים מתקן הרעדה המרעיד כל פעם צד אחד במכונית בקצב משתנה. לא רק שהגרף שהמתקן מפיק מציג את עוצמת הרעידה שנספגת בגוף הרכב אלא גם את התדר הרלוונטי. בדיקה כזו מראה בדיוק את תדר הרזוננס של מערכת המיתלה והאם ביצועי הבולם תקינים. התמונה המתקבלת דומה למה שיראה על מסך אוסצילוסקופ המוזן בתדר סינוסוידאלי ההולך ועולה. המערכת גם מספקת - כמו שנאמר לעיל - האם ביצועי הבולם עדיין קרובים למה שנדרש.

לפותח השרשור: אסור לנסוע עם בולמים דולפים = בולמים שאינם מרסנים כנדרש. הדבר מונע מהגלגלים להיצמד היטב לכביש והם נוטים ל'רחף' במעבר כל מכשול תוך פגיעה משמעותית באחיזה. יש גם שיטות פרימיטיביות של לחיצה על המכונית מעל לבולם החשוד ומעקב אחרי אופי התנודה של המכונית, האם התנודה מתרסנת מיד או שהאוטו עולה ויורד יותר מפעם אחת, אבל זה לא בדוק ומצריך הבנה, ובכל מקרה לא יגלה בולם תקול חלקית.

ול'מומחה' שפסל נזק לבולמים האחוריים אחרי 67,000 ק"מ - אם הרכב נינהג הרבה עם משקל גדול בחלקו האחורי (3 בוגרים כבדים במושב האחורי ומטען בבגז', הובלת פחי צבע או מטען כבד אחר וכדומה) יותר מסביר שהבולמים התבלו. אינני קובע מאומה, רק מצהיר שהפסקנות בה נשללה האפשרות, מגוחכת.

יוסי

פורסם

ראשית לא נדיר כלכך למצוא בולמים אחוריים נוזלים גם ברכב יחסית חדש ושלא נסע הרבה

אני לא ממליץ על מכון בדיקה כי המכשיר הזה פוסל בולמים תקינים לגמרי אפילו פוסל בולמים חדשים.

פשוט לגשת למוסך מורשה ולבקש בדיקת בולמים.

• תוכן חדש...