Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבועות האחרונים נשמע רעש של תקתוקים לאחר הנעה של הרכב כשהמנוע קר. הרעש מתגבר כשלוחצים על הגז ונעלם אחרי שהמנוע מגיע לטמפרטורת העבודה. כשבדקתי שמן ומים גיליתי שהרדיאטור כמעט מרוקן לגמרי. לאחר מילוי שלו על ידי, הנעתי את הרכב ושמעתי רעש של מים מכיוון הדשבורד שהפסיק אחרי כמה שניות.

הרכב נמצא במוסך מאתמול בבוקר. הם לא הצליחו לאתר נזילה אבל כן ראו שיש איבוד מים בנסיעה. המוסכניק טוען שהבעיה או בתרמוסטט או בראש מנוע. הוא הציע לנסוע כמה ימים עם תרמוסטט מבוטל ולראות מה קורה.

חשוב לציין שלרכב יש היסטוריה של התחממות מנוע. בעבר זה קרה פעמיים בלי להגיע לקו האדום. עכשיו עם התקתוקים ואיבוד המים הרכב לא התחמם גם בנסיעה ארוכה עם עליות ומזגן דולק על קירור.

בנוסף, הורכב רדיאטור חדש לפני שנה. מדובר על אימפרזה LX שנת 2001, 183000 ק"מ.

יש רעיונות מה זה יכול להיות? האם סביר שהבעיה היא אכן בתרמוסטט?

פורסם

אם הבעיה היא בטרמוסטט עדיין המיים צריכים לברוח לאן שהוא אם הם נעלמים. בכל מקרה תגיד למוסך שיבצע בדיקת לחץ הפוך לשלילת האפשרות של בעיה בראש המנוע.

פורסם

האם יש רעידות מנוע בזמן התיקתוקים?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

לא שמתי לב לרעידות מנוע חריגות בזמן התקתוקים.

האם יכול להיות שזו משאבת מים? דיברתי שוב עם המוסכניק. הוא אמר שאם איבוד המים יימשך, הוא יבדוק לעומק את מצב המשאבה כמוצא אחרון לפני החלפת מנוע.

פורסם

אין רעידות זה טוב. חששתי שזה כמו הסיפור שהיה לי, ברחו המים לתוך הצילינדר במנוחה , ואחרי דקות עבודה המנוע עבד עגול ונעלמו התקתוקים . אתה חייב למצוא להיכן נעלמים המים, זה המפתח.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

תקציר הפרקים הקודמים: הגעתי למוסך בעקבות בעיה של איבוד מים מאסיבי מהרדיאטור. לאחר שלא אותרה נזילה, החשוד העיקרי היה המנוע. הוחלט לבטל את התרמוסטט ולראות האם יש השפעה.

מכיוון שהמים המשיכו להיעלם הלכתי היום למוסך אחר וקיבלתי את אותה אבחנה: יש לחץ מאוד גבוה ברדיאטור, כנראה בגלל גזים מהמנוע.

כרגע יש שתי אפשרויות:

1. להחליף מנוע. עלות הטיפול 5000-6000 ש"ח אחרי מע"מ.

2. למכור את הרכב. בעל המוסך יכול למצוא קונה שישלם 2500-3000 ש"ח. כמובן שנצטרך לקנות רכב אחר במקום כאשר התקציב המקסימלי הוא 20-25 אלף ש"ח.

מדובר על סובארו אימפרזה LX, שנת 2001, 183000 ק"מ. בסה"כ אנחנו מרוצים מהרכב, ואילולי הבעיה הזאת היינו ממשיכים לסחוב אותו עוד כמה שנים. מצד שני, החלפת מנוע נשמעת לי כמו מקור לצרות (למרות שבשני המוסכים אמרו שזה שטויות), וכמובן אי אפשר לדעת מתי עוד חלקים יתחילו להתפרק ברכב, ואולי כדאי לקנות רכב יותר מתקדם למרות החור בכיס.

פורסם

מי אמר שצריך להחליף מנוע ? מדוע שיפוץ ראש בלבד אינו מספיק ? ייתכן וזה יכול להיגמר רק בראש מנוע שעלותו חצי מהסכום ויתכן שבאמת צריך להחליף מנוע.אפשר לדעת בוודאות מה הנזק רק לאחר הרמת ראש מנוע ובדיקה יסודית יותר של המנוע עצמו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אם הרכב משרת אותך עד עכשיו ולא בא לך להוציא עוד 20k , בדוק אפשרות לשיפוץ המנוע ולא החלפה.

אצלנו לפני 4 שנים בערך, באימפרזה עם 210000 קמ היה שיקול דומה לאחר שרצועת הטיימינג קפצה והמנוע הלך, בסופו של דבר הוחלט לתקן את האוטו ולהחליף למנוע מייבוא (לדעתי עלה משהו כמו 5000 שח כולל הכל) ומאז הרכב משרת את אחי הקטן ונוסע מצויין.

אז לא תמיד כדאי לפסול ישר רכב בגלל תיקון של 5000 שח. אם יבצעו אותו בעלי מקצוע טובים-אין סיבה שהוא לא ימשיך לשרת אותך עוד כמה שנים טובות.

שלומי

פורסם

ראש מנוע בסובארו = שני ראשים (מנוע בוקסר) = עלות גבוהה יותר לעבודה שכזו (לפחות ככה זה נראה לפחות לי).

אני מניח גם שבכל מקרה יורידו את שני הראשים (לאחר איתור הראש הסורר).

אולי בגלל זה הומלץ להחליף המנוע.

alfa 156 2.5.

פורסם

בשני המוסכים אמרו שבמנועים כאלה, ובטח בגיל כזה, כבר עדיף להחליף את כל המנוע מאשר להתחיל להתעסק עם שיפוץ או החלפת ראש.

אחדד את השאלה: בהנחה שנצטרך רכב משפחתי מהסוג הזה לעוד 4-5 שנים, השאלה היא האם אחרי החלפת מנוע, הרכב יחזיק בלי עוד תיקונים גדולים? ברור למשל שאם בעוד שנתיים ילך הגיר בגלל זקנה, בלאי או כל סיבה אחרת, אז מבחינתי עדיף למכור את האימפרזה ולחפש רכב חדש יותר.

• תוכן חדש...