Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זו בורות (של הציבור, לא שלך חלילה) עצומה.

שהרי בעברית גוי זה שם נרדף ל"עם", שנאמר "והיית לגוי קדוש" (ואף אחד לא רואה את זה בתור מונח מעליב, זה כוון לעם ישראל כמובן) ומצד שני "לא ישא גוי אל גוי חרב".

אם לעזוב לרגע את הפירוש המילולי של המילה גוי- בלא מעט פעמים שיהודים בחו“ל עושים שימוש במילה הזאת זה נעשה בהקשר של כינוי גנאי, “הגוי הזה!“.

אגב, ברוב הפעמים שיצא לי להתקל בתופעה המכוערת הזאת זה יצא מהפה של יהודים טובים שיש להם שלט ניאון על הראש להדגשת יהדותם (כיפה או כובע של חרדים).

ממש שירות לציבור.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אגב, ברוב הפעמים שיצא לי להתקל בתופעה המכוערת הזאת זה יצא מהפה של יהודים טובים שיש להם שלט ניאון על הראש להדגשת יהדותם (כיפה או כובע של חרדים).

2QDn5Zr.jpg

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לי יש שלט ניאון על הראש, ולצערי אני נאלץ להסכים איתך בדבר. הרבה מגיע מדעות קדומות\סטריאוטיפים. כשעבדתי עם אותו חבר עבדנו בבית ספר דתי, והיחס אליו היה הרבה פעמים יותר מגעיל ממגעיל.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הערות:

1. אי אפשר להסביר כיבוש. באירופה כל אדם נאור וללא דעות קדומות לא מקבל את הכיבוש הישראלי שנמשך כל כך הרבה שנים. הוא לא מקבל שהכיבוש התחיל מכיון שירדן תקפה ואנו הגבנו, ולא שראשי ממשלה פה הציעו הסדר שלום + סיום כיבוש בתנאים נדיבים שמנהיגי הפלסטינאים לא קיבלו, ולא מאמין שהדרישה הפלסטינית לזכות השיבה משמעותה אבדן הזהות היהודית של מדינת ישראל.

2. יש גם מקרים שבהם לא ישראלי רוצה להבין מה קורה פה ומסתכל בויקיפדיה על ערכים שקשורים לסכסוך הישראלי ערבי (למשל תלמיד בית ספר) ומגלה "עובדות" עם הטייה לרעת ישראל. זה לא מעשי שנציג של המדינה יכתוב בויקיפדיה אבל כל אחד מהמגיבים פה מוזמן לכתוב שם. פשוט נכנסים ל en.wikipedia.org נרשמים חד פעמית וכותבים. אין שום דרישות מקדמיות. כל אחד בזמנו החפשי, ואפילו 5 דקות פעם בחודש בלבד. בשנים האחרונות אני הישראלי היחידי שכותב בערכים כאלה בקביעות, ורוב התרומות שלי , שכולם מבוסססות על היסטוריונים מכובדים, נמחקות. הצלחתי להכניס מעט מאוד, אבל גם זה עדיף על לא כלום.

יהודה

פורסם

עם הזמן, ויקיפדיה הופכת ליותר ויותר שנואה עליי, למרות שגם אני משתמש בה לפעמים, כמקור מאוד בסיסי.

לא רק שיש המון אג'נדה בעריכה שם, וחלק מהדברים גם סתם לא נכונים, ההתבססות על ויקיפדיה (או אינטרנט בכלל) הפכה לסוג של דת עבור המון אנשים, שמאמינים שאם זה כתוב שם, אז זה בטוח נכון.

אם הייתי שר החינוך, הייתי מלמד ילדים מהיסודי למה לא להשתמש בויקיפדיה, אבל כנראה שזה לא יקרה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כי באינטרנט הכל כתוב אותו הדבר. הגרפיטי בשרותים נראה כמו הטקסט בתנ"ך.

בערך כמו עיתון - כל מה שנכתב שם מתקבל כמובן מאליו.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
אם לעזוב לרגע את הפירוש המילולי של המילה גוי- בלא מעט פעמים שיהודים בחו“ל עושים שימוש במילה הזאת זה נעשה בהקשר של כינוי גנאי, “הגוי הזה!“.

ממש שירות לציבור.

אכן, בורות במיטבה כפי שציינתי, זה אגב לא קורה רק בחו"ל, גם בישראל אותם אלה שמסתובבים עם שלט ניאון משתמשים במילים תנ"כיות מבלי להבין את משמעותן.

ואז אני עושה לעצמי 1+1 ואומר - אם ליב"ה הם לא למדו, חשבון הם לא יודעים, אנגלית חס וחלילה, אבל גם תנ"ך הם לא יודעים - מה הם עשו 12 שנים בבית ספר?!

" אלו לא קרניים, זה רק המא"ג שבולט לי מהגג"

וגם אני שמח לראות אותך :D

עם הזמן, ויקיפדיה הופכת ליותר ויותר שנואה עליי, למרות שגם אני משתמש בה לפעמים, כמקור מאוד בסיסי.

לא רק שיש המון אג'נדה בעריכה שם, וחלק מהדברים גם סתם לא נכונים, ההתבססות על ויקיפדיה (או אינטרנט בכלל) הפכה לסוג של דת עבור המון אנשים, שמאמינים שאם זה כתוב שם, אז זה בטוח נכון.

אם הייתי שר החינוך, הייתי מלמד ילדים מהיסודי למה לא להשתמש בויקיפדיה, אבל כנראה שזה לא יקרה.

זה לא מאפיין רק את ויקיפדיה אלא גם את האקדמיה, הכל זה אג'נדה. סתם לדוגמה - אתה לא יכול לקבל שום משרה באוני' אם אתה ציוני, ככה מעודדים עבודות אקדמיות רק בכיוון אחד, עם אג'נדה, והתעלמות מכל עובדה שלא מסתדרת עם האג'נדה.

האוני' העברית מדיחה מרצה כי הוא מביא סטודנטים ציוניים - ועוד מעז לעשות זאת בפקולטה הומנית!

===================

בנוגע ל-BDS עוד משהו מעניין - הידע של עומר ברגותי בהיסטוריה - הרוח החיה מאחורי ה-BDS, שואף לאפס, למשל - הוא מציע שהיהודים יחיו כמיעוט תחת שלטון ערבי - כי לטענתו ידוע בהיסטוריה שמדינות ערביות מגינות על מיעוטים - במיוחד יהודים.

וכמו שכתבתי כבר אז, בקול ענות חלושה נחתם הסכם בין פרטנר לאורנג', כזה שמפצה את פרטנר מיידית ב-40 מיליון יורו, ויאפשר לאורנג' לצאת מההסכם הראשון תמורת 50 מיליון יורו (זוכרים כמה פרטנר שילמה על הזכות להשתמש במותג אורנג'? 150 מיליון שקל).

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כל הסיפורים האלה, על ציונים שלא מתקבלים לאוניברסיטה, או סמינרים שמקבלים ציון נכשל כי הם ימניים, באיזה חוגים הם קיימים?

משום מה אני מרגיש שזה לא במדעים מדוייקים, הנדסה, רפואה ובארכיטקטורה.

יעשו בשכל אותם אנשים אם בכלל לא ילמדו בחוגים האלה. גם יחסכו כאב לב, וגם ילמדו מקצוע מועיל.

פורסם

בוודאי שזה לא במדעים מדויקים (מה יעשו? יכתבו ש-1+1 הוא לא 2 בגלל אקיבוש?) את זה ניתן לעשות רק בפקולטות הומניות.

אבל ציונים שלא מתקבלים לעבודה בהחלט ניתן למצוא גם במדעים מדויקים, הכל לפי החלטת ראש התחום / ראש הפקולטה וכו'

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש לי המון ביקורת כלפי הויקיפדיה באנגלית, אבל לא צריך להגזים. צ'רצ'יל אמר שדמוקרטיה היא שיטת שלטון גרועה, אלא שעדיין לא מצאו משהו טוב יותר. בפאראפרזה על דבריו אלה, עדיין אין מרכז מידע חפשי אחר טוב יותר. נכון שהמאמרים הקשורים לקונפליקט היהודי ערבי הם מוטים ולא לטובתינו, אבל עדיין יש שם הרבה מידע חשוב וזמין לכל אחד בקליק בודד. למשל מאמרי הקשורים לשואה הם בהחלט טובים. בימים שלפני ויקיפדיה, היה צריך לשלם כדי להיכנס לאתר של אנציקלופדיה. האם לא עדיף מידע חפשי?

זה לא מאפיין רק את ויקיפדיה אלא גם את האקדמיה, הכל זה אג'נדה. סתם לדוגמה - אתה לא יכול לקבל שום משרה באוני' אם אתה ציוני, ככה מעודדים עבודות אקדמיות רק בכיוון אחד, עם אג'נדה, והתעלמות מכל עובדה שלא מסתדרת עם האג'נדה.

האוני' העברית מדיחה מרצה כי הוא מביא סטודנטים ציוניים - ועוד מעז לעשות זאת בפקולטה הומנית!

עם כל הכבוד, האתר של רוטר הוא לא בדיוק מקור אמין. עד שלא שומעים את הצד השני לא יודעים בכלל מה קרה פה.

חוץ מזה, יש גם תופעות חיוביות. למשל- 2 פרופסורים להסטוריה (אילן פפה, זאב מעוז) שהם ישראלים אבל בטוחים שהערבים תמיד צודקים וישראל תמיד לא בסדר, עברו ללמד בחו"ל לאחר שלימדו במשך שנים בארץ ונפלטו. יהודי אמריקאי, נורמן פינקלשטיין, שהוא אנטישמי ושונא ישראל, לא מצליח למצוא עבודה בהוראה בשום אוניברסיטה אמריקאית.

בנוגע ל-BDS עוד משהו מעניין - הידע של עומר ברגותי בהיסטוריה - הרוח החיה מאחורי ה-BDS, שואף לאפס, למשל - הוא מציע שהיהודים יחיו כמיעוט תחת שלטון ערבי - כי לטענתו ידוע בהיסטוריה שמדינות ערביות מגינות על מיעוטים - במיוחד יהודים.

כל הפרו ערבים בויקיפדיה מאמינים בכך. זאת לא הצגה מבחינתם. אבסורד

יהודה

פורסם

בימים שלפני ויקיפדיה, היה צריך לשלם כדי להיכנס לאתר של אנציקלופדיה. האם לא עדיף מידע חפשי?

ויקיפדיה טובה כשער כניסה, שאתה יכול למצוא בו ביבליוגרפיה ראשונית לפעמים, וללכת לקרוא ממנה דברים נוספים.

אבל לא הרבה מעבר לזה.

אתה, למשל, יכול לשפוט אם ערכים בויקיפדיה הם טובים או לא, כי אתה מכיר את החומר מסביב.

אבל מה עם המוני אנשים שנכנסים לאתר הזה ומניחים שאם זה שם אזי זה נכון?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בעניינים מדעיים וויקיפדיה זה אחלה. בכל שאר התחומים זה בסך הכל דעות של כמה אנשים.

פורסם

נכון, ואפשר להגיד את זה גם על הפקולטות עצמן.

רוברט היינליין אמר שאם אי אפשר למדוד את זה במספרים אז זה לא מדע - זו דעה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רק שזה לא ישמע כזלזול במקצועות לא מדעיים, ללא הדעות הנכונות המדע לא יתקדם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...