Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאור הפרסומים העדכניים שסוני שולטת בשוק המצלמות ללא מראה, אני תוהה, למה מצלמות ללא מראה לעיתים קרובות עולות משמעותית יותר ממצלמת הdslr.

חיפשתי במרחבי הרשת ולא מצאתי הסבר משכנע (יש כאלה שאומרים אלקטרוניקה קטנה יקרה יותר וכד).

מדובר על מצלמה עם הרבה פחות מכניקה, אין את כל המנגנון המסובך של מראה, אין ממגנון מיקוד של גילוי פאזות נפרד.

אלקטרוניקה? זה נכון שאלקטרוניקה קטנה יותר לרוב יקרה יותר, אבל במקרה הזה לא אמורה להיות בעיה, כי מעבד, מסך ושאר דברים נכנסים ללא בעיה בגופים קטנים כמו בקומפקטיות. נכון, החיישן יותר גדול, אבל זה גם לא אמור להוות בעיה, היום בונים מערכות על צ׳יפ אחד כמו בסמארטפון.

וגם, מצלמות ללא מראה בעלות עינית לא עד כדי כך קטנות יותר ממצלמת רפלקס קטנה כמו הקנון sl1.

אז מה נשאר? המצלמות יקרות כי האנשים מוכנים לשלם על מצלמה קטנה וסקסית?:lol:

אני גם פוזל לכיוון, הייתי שמח למצלמה נוספת קטנה שנכנסת בכיס ונותנת איכות משתווה לגדולה. מאין אינטרפיטציה מודרנית למצלמות 35ממ של פעם עם עצמית מובנית אבל מאוד איכותיות.  

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה משלם בעיקר עבור התכנון, פחות עבור הייצור. מה גם שהלוואי וזה היה נגמר רק בגוף עצמו, האופטיקה לכשעצמה היתה ותשאר יקרה.

שנית, ירידת מחירים ככל הנראה תצוץ כשאחת היצרניות תחליט לשלוף את הכפפה ולחתוך מחירים (ועל הדרך גם ליצור קטגוריה חדשה בתחום, בדיוק כפי שעשתה קנון בעשור הקודם עם ה EOS 300D, שהציגה לראשונה DSLR בפחות מ 1000 דולרים).

פורסם

אלפא, תודה על ההסבר.

התכנון לא אמור להיות יקר במיוחד עבור המצלמות האלו, כי הם השתמשו ברוב המרכיבים שכבר קיימים. מעבדים, חיישנים ומסכים אפשר למצוא במוצרים אחרים.

פיתוח עצמית חדשה עבור גוף עם מרחק קצר יותר מהחיישן זול יותר כי העצמית הדרושה פחות מסובכת ולכן גם הייצור זול יותר.

אני מניח שרוב המחיר נמצא בסיבה השניה שהזכרת.

כלומר המחירים מנופחים וזו בועה שתתפוצץ ואז המחירים ירדו ויהיו ריאליים. נותר רק להמתין :)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה לא כזה יקר, יש מירורלס זולות בסביבות 1500-2000₪ עם עדשת קיט, זה לא יקר בהרבה מרפלקס, ואיכות התמונה לא נופלת מרפלקס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

המצלמות הזולות הן ניקון עם חיישן מאוד קטן ואולימפוס גם עם חיישן קטן. סוני ופוגי עם חיישן גדול כמו ברפלקס עולות כבר על 1000₪ יותר לפחות, זה מעט יותר מרפלקס + עצמית קיט.

פורסם

סוני A5000 לא יקרה כל כך, אפשר להשיג אותה עם עדשת הקיט 16-50 תמורת כ-2000₪.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

צודק. אכן המחיר מעולה. יש אפילו עינית. A3000 עולה פחות אפילו, היא בסגנון רפלקס, גם המשקל כמעט כמו קנון/ניקון.  

פורסם

כמות ייצור.

מוצר הופך לזול ככל שמייצרים יותר ממנו (ויותר מהחלקים שלו).

שים גם לב, תחום הצילום הוא עם רווחיות גבולית, במקרה הטוב.

"בועה"?!

אין בועות בשוק הזה, הוא בבעיה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מצטער על ההתעלקות

יש לי שאלה שתמיד עניינה אותי בהקשר הזה-למה מראש לא ייצרו את המל"מ עם ביונט שמתאים לעדשות dslr? מה המניעה?

אין כמו הבית (קארס פורום) :-)

פורסם

המרחק מהחיישן מכתיב (ומאפשר) עדשות קטנות יותר (אחרת צריך מתאם).

בנוסף, החברות שדחפו מירורלס היו... כולן, להוציא ניקון וקנון. לא היו להן מערכות legacy עם אינטרס חזק לתחזק.

ולבסוף, יש חברות שלא מפספסות הזדמנות לגרום לך לקנות עדשות חדשות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

התשובה פשוטה: הן לא.

הסוני A6000 שלי משתווה ואף עולה על הקאנון 650D שהייתה לי בכמעט כל היבט. תשווה אותה למחיר של 750D חדשה והקאנון אפילו יותר יקרה. (כולל עדשת קיט אתה מוצא ב-600-700 דולר את הסוני, ובשביל הקאנון תוציא 100-200 יותר).

רוצה לעלות לפול פריים? סוני A7R ללא עדשה תעלה 1900 דולר (A7 עולה 1300), קאנון 7D עולה 1700, ו-6D עולה 1400.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני אישית רוצה לקנות Sony RX100 III. לא יודע איך עדיין לא קניתי אותה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

כן ולא.

פורסם

דרך אגב יש מצלמה ללא מראה די טובה ולא יקרה

Canon SX700

נכון שגם סוני וניקון טובות יותר אבל היא לתחום הבינוני מתאימה

קובי

:-)

• תוכן חדש...