Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 116
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
התחממות מנוע בזמן טורים גבוהים ללא נסיעה לא מעידה תמיד על תקלה.

למה אתה מתכוון התחממות ? התחממות המנוע עד אשר נדלקת מנורת אזהרה על טמפ' גבוהה של נוזל הקירור ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אם היתה התחממות של קובייה אחת מתוך ה8, כלומר אחת מעל החצי עוד הייתי מבין, אבל ברגע שזה הגיע לקוביה החמישית זה עלה מהר מאוד כמעט עד הסוף. פשוט כיביתי את הרכב אחרי שחיים ראה שזה ממשיך לעלות. כאילו שפתאום אין סירקולציה של מים או שהם נתקעים איפשהו בדרך.

Opel Adam S 2017

פורסם
למה אתה מתכוון התחממות ? התחממות המנוע עד אשר נדלקת מנורת אזהרה על טמפ' גבוהה של נוזל הקירור ?

בשביל להריץ מנוע ב 4000 סל"ד בניוטרל נדרש מעט מאוד גז.

כלומר כמות האנרגיה המשקעת וגם כמות החום יחסית נמוכים, לדעתי מאוורר רדיאטור במהירות גבוהה אמור להתמודד עם זה.

למשל בנסיעה בעליה תלולה בהילוך שני ב 40 קמ"ש כמות האנרגיה הרבה יותר גבוהה, קירור על ידי האוויר החיצוני עדיין לא מספיק יעיל עקב המהירות הנמוכה ועדיין מערכת קירור אמורה לשמור על טמפ' תקינה.

פורסם

בההאצה חופשית בסל"ד גבוה המנוע מתחמם ויש רכבים שהמערכת קירור לא מכסה את החום והמנוע מתחמם עד לסוף שעון החום או הנורה.... בלי שיש שום תקלה.

פורסם

בתנאים נורמליים, לא נתקלתי בזה.

בבדיקת דיינו שמים מאוורר גדול לפני הרכב שאם לא כן, אכן עלול להגיע לטמפרטורת קו אדום, אבל בדיקת דיינו זה הכל חוץ מאשר "תנאים נורמליים".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
:lol:

אגב - הוחלף רדיאטור + בוצעה בדיקה לראש מנוע לבדוק שהכל תקין והוחלפו כל שאר הבאנדים מסביב כולל נוזל קירור מקורי. התענוג לא זול בכלל, אבל מה יש לעשות.

דבר אחד שאני כן מצטער שלא ביקשתי זה להחליף את כל צינורות הגומי שמחוברים לרדיאטור, לדעתי עדיף?

מניסיון שלי עם חיים, הוא לא לוקח סיכונים בכל הנוגע לצינורות הגומי - אם הוא היה רואה שהן אפילו טיפה לא בסדר הוא היה מחליף בלי לשאול אותך בכלל.

פורסם

אחת הסיבות שאני אוהב ללכת אליו הוא שהוא גם יושב להסביר לך על מה מוחלף, מדוע מוחלף ואיך הכל עובד, כן זה מעניין אפילו כשיש לו לחץ, סוג של יחס אישי, מה שנדיר לקבל ממוסכים היום (אליו הלכתי רק לאחר המלצות מהפורום כאן)

ממוסך ב.ט יצאתי מאוכזב שכן אם הייתי סומך על המילה "תמשיך לסוע הכל בסדר" שקיבלתי מהם כנראה שהייתי מחליף ראש מנוע או מי יודע נזק יותר גרוע.

כרגע לאחר כ 300 ק"מ מאז החלפת הרדיאטור טפו טפו של מרוקאי.

לגבי החיבור ל BLUETOOTH שנקרא ELM - איזו גרסה מומלץ ומתאימה לרכב הנ"ל? אני רוצה להזמין כזה שיהיה, מעניין לראות ניטור של כל הדברים האלו מסביב.

אפשר לינק? או אפילו לרכוש ממקום בארץ אם המחיר שפוי

תודה!

Opel Adam S 2017

פורסם
בההאצה חופשית בסל"ד גבוה המנוע מתחמם ויש רכבים שהמערכת קירור לא מכסה את החום והמנוע מתחמם עד לסוף שעון החום או הנורה.... בלי שיש שום תקלה.

אישית לא נתקלתי בתופעה שאתה מדבר עלייה.

גם אני לא.

דנידין, באילו מכוניות מדובר?

דני

פורסם

מגאן סניק 1.6 ו 2.0... היה לי מכונאי שככה היה מחמם רכבים מהר אחרי תיקון של מערכות קירור ואז גילינו שלא רק שמנוע מתחמם מהר אלא מתחמם עד לקו האדום למרות שהמאוורר עובד במלוא העוצמה והמים גולשים.

בדקתי כמה רכבים תקינים, חדשים וללא תקלות וקיבלתי אותם תוצאות ומאז לא מרשה לחמם ככה מנועים מהר למעט דיזל שלפעמים אין ברירה ורק ככה אתה מביא רכב לטמפרטורת עבודה בחורף.

פורסם

בפעם הבאה לאחר תיקון של מערכת הקירור סגור את הפקק של מיכל העיבוי/רדיאטור ואז הכול יהייה בסדר בזמן חימום המנוע.

איזה כייף לי :)

פורסם

נו סתם את מתעוווז? ברור שהפקק סגור ובכול זאת המנוע מתחמם והמים גולשים החוצה... בקיצור יש רכבים שלא מתאים להם לעבוד בסל"ד גבוה וללא עומס.

פורסם

"מתעווז" :lol:

האמת שלי לא יצא לראות רכבים כאלה ותמיד היה נראה לי מוזר שרדיאטור לא יצליח לקרר רכב ביום חם, יש מקומות יותר חמים מישראל עם כל הכבוד ל 45 מעלות שרב של היום.

נ.ב מישהו יודע איזו חברה מספקת את הרדיאטורים המקוריים לפיאט הזו בארץ במקרה?

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...