Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב שלום לכולם

בטיפול האחרון נאמר לי שאחד מהבולמים האחורים שלי נוזל . ביקשו 800 שקלים עבור החלפת בולם מקורי . סירבתי . שאלתי היא על מה אתם ממצילים ? הבנתי שחייבים להחליף שנים במידה ושמים לא מקורים . האם ניתן להחליף לבד או שמדובר בפעולה מורכבת באקסנט 01 ?

תודה מראש ,

שלומי

פורסם

זו בעיה מוכרת. לפני כמה חודשים אכלתי את אותו סרט בפולו שלי. אמרו לי שהבולם נוזל, ועל בולם חדש מקורי רצו 720 ש"ח לפני מע"מ.

מה שאני ממליץ לך לעשות, הוא לגשת למחסן החלפים ולבקש שיראו לך את החלק במחשב. בדרף כלל (ככה זה בפולקסווגן) תוכל לראות את היצרן של הבולם ואולי גם את מספר הדגם. אם לא, פשוט תשאל את מנהל המחסן של איזו חברה הבולם. בולם הוא מוצר OEM, כלומר מוצר שהלרוב היצרן אינו מייצר בעצמו, אלא משתמש במוצר קיים של חברה מוכרת בתחום.

במקרה שלי ראיתי, שהבולם ה-"מקורי" הוא של מונרו, אז ביררתי מחירים ובסוף קניתי שני בולמים של מונרו ב-600 ש"ח כולל מע"מ, כלומר הרבה פחות מאשר היה עולה בולם אחד בצ'מפיון!

את ההחלפה דווקא כן עשיתי שם. הצעת המחיר שלהם להחלפה היתה במפתיע הזולה ביותר, אז כמובן שהעדפתי ללכת אליהם.

בכל מקרה תחליף שניים. בולמים מחליפים בזוגות, כמו צמיגים.

אה, ועוד טיפ קטן: לפני שאתה מזמין את הבולמים, תכנס לאתר האינטרנט של יצרן הבולמים ותמצא את מספר הדגם שלהם, לפי סוג הרכב שלך. את ההזמנה מהחנות תבצע לפי מספר הדגם ולא לפי סוג הרכב. הסיבה היא שהחנות (או במקרה שלי אפילו היבואן) אינו מודע להבדלים הקיימים בין דגמי משנה של הרכב שלך, ולכן יזמין לך את מה שהוא חושב שמתאים. למשל, בולמים לאקסנט שלך יהיו בעלי מספר דגם שונה לגרסת האצ'בק, סדאן או סטיישן. זה חשוב, בגלל שהכוחות המופעלים על הבולם שונים בין דגמי המשנה, ולכן גם אם הבולם יתאים להרכבה הוא לא יעבוד בצורה האופטימלית.

• תוכן חדש...