Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

שמתי לב עכשיו שברגע שהרכב עומד (גם על D וגם על P) ברגע שאני לוחץ על הכפתור להרים חלון (כשהוא כבר מורם) או כשאני לוחץ על ברקס האורות דרך נחלשים טיפה, בנוסף לזה יש נפילה רגעית של הסל"ד מ800 ל750.

הרדיו דיסק למשל לא שמתי לב שמשפיע על משהו גם כשיש מוזיקה חזקה והכל.

מישהו יודע מה זה? אולי זה גם קשור לנפילה הקטנה ל750 גם בבלימה ולהתנעה טיפה קשה כשהמנוע קר?

המצבר varta והוא בן כמה חודשים.

2. כשקניתי את הרכב לפני בערך 8 חודשים המזגן היה בסדר גמור וקירר טוב גם בימים חמים, מאז הגיע החורף ולא השתמשתי בכלל בקירור, עכשיו בימים טיפה חמים המזגן מוציא רק אוויר (וגם אבק) אבל לא מקרר בכלל. הנסיעות שלי הן קצרות של בערך רבע שעה אבל עדיין אני חושב שאמור להספיק לקרר בזמן הזה.

תודה.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

לאחרונה כתבתי על החלפת הקוטב-החיובי של המצבר בעקבות קרעים בחלק מהגידים בכבל האדום שמגיע מכיוון האלטרנטור. ההחלפה פתרה נפילה קלה של השעונים בהתנעה לאחר שהאוטו עמד יומיים-שלושה או ביום קר מאוד, גמגומים לעיתים בהתנעה חמה (מחלה מוכרת בפונטו) ומתח-המצבר עלה לאחר שהאוטו עומד לילה.

האינדקציה הכי טובה לקיום הבעיה הייתה שבדקתי עם רב-מודד את המתח עם מנוע עובד על גידי החוטים שמגיעים מהאלטרנטור, על קוטב המצבר עצמו ועל החוט האדום שהולך לתיבת הפיוזים וכעל פעם קיבלתי קריאה שונה, זה כאשר חוט-הבדיקה השני, השחור, היה קבוע מונח על קוטב המצבר השלילי. בדיקה אפשרית - למרות שאני לא ממליץ לך לעשות את זה - על מנוע עובד אם מזיזים בעדינות את החוט האדום שמגיע מהאלטרנטור אז הטורים עלו וירדו בגלל הקצר שנוצר באזור הגידים הקרועים.

אצלך נדרשת בדיקה עם רב-מודד של הנקודות שכתבתי ושל מתח הטעינה עם ובלי עומס כדי לדעת את מצב האלטרנטור.

בגלל שכתבת שיש בעיות בהתנעה קרה אני בכיוון הזה. לגבי שזה קורה בלחיצה על החלון להרמה אז אבדוק אם זה עדיין ככה גם אצלי לאחר התיקון, לפני זה באמת ככה היה כמו שאתה כותב.

בגלל שזה קורה לא רק שאתה לוחץ על הברקס אז אני לא חושב שזו משיכת-אוויר מכיוון צנרת האוויר במנוע או בוסטר-בלמים פגום.

לגבי המזגן - אני מחליף פילטר מזגן כל שנה וצריך לעשות זאת כל מקסימום שנתיים. מתי החלפת? אם יותר משנתיים אז קודם תחליף אותו ומשם תתקדם לחפש תקלות במערכת המיזוג. מומלץ תמיד גם בחורף להפעיל המזגן פעם בשבוע-שבועיים כדי לשמור על תקינות המערכת.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
לאחרונה כתבתי על החלפת הקוטב-החיובי של המצבר בעקבות קרעים בחלק מהגידים בכבל האדום שמגיע מכיוון האלטרנטור. ההחלפה פתרה נפילה קלה של השעונים בהתנעה לאחר שהאוטו עמד יומיים-שלושה או ביום קר מאוד, גמגומים לעיתים בהתנעה חמה (מחלה מוכרת בפונטו) ומתח-המצבר עלה לאחר שהאוטו עומד לילה.

האינדקציה הכי טובה לקיום הבעיה הייתה שבדקתי עם רב-מודד את המתח עם מנוע עובד על גידי החוטים שמגיעים מהאלטרנטור, על קוטב המצבר עצמו ועל החוט האדום שהולך לתיבת הפיוזים וכעל פעם קיבלתי קריאה שונה, זה כאשר חוט-הבדיקה השני, השחור, היה קבוע מונח על קוטב המצבר השלילי. בדיקה אפשרית - למרות שאני לא ממליץ לך לעשות את זה - על מנוע עובד אם מזיזים בעדינות את החוט האדום שמגיע מהאלטרנטור אז הטורים עלו וירדו בגלל הקצר שנוצר באזור הגידים הקרועים.

אצלך נדרשת בדיקה עם רב-מודד של הנקודות שכתבתי ושל מתח הטעינה עם ובלי עומס כדי לדעת את מצב האלטרנטור.

בגלל שכתבת שיש בעיות בהתנעה קרה אני בכיוון הזה. לגבי שזה קורה בלחיצה על החלון להרמה אז אבדוק אם זה עדיין ככה גם אצלי לאחר התיקון, לפני זה באמת ככה היה כמו שאתה כותב.

בגלל שזה קורה לא רק שאתה לוחץ על הברקס אז אני לא חושב שזו משיכת-אוויר מכיוון צנרת האוויר במנוע או בוסטר-בלמים פגום.

לגבי המזגן - אני מחליף פילטר מזגן כל שנה וצריך לעשות זאת כל מקסימום שנתיים. מתי החלפת? אם יותר משנתיים אז קודם תחליף אותו ומשם תתקדם לחפש תקלות במערכת המיזוג. מומלץ תמיד גם בחורף להפעיל המזגן פעם בשבוע-שבועיים כדי לשמור על תקינות המערכת.

לגבי הקוטב, אפשר להעריך את המצב שלו לפי תמונה?

פילטר מזגן לא החלפתי בזמן שהרכב אצלי, אין לי מושג גם מתי החליפו לפני. יש איזשהו סיכוי שזה יכול לפתור את הבעיה בכלל?

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם (נערך)

דיברתי על זה היום עם חבר מהעבודה והוא אמר לי שלדעתו יש סיכוי טוב שזה מה שגורם לבעיה ובכללי זה לא בסדר שהכבלים ככה וצריך לסדר את זה.

לו הלך אלטרנטור בגלל זה.

נסעתי לחשמלאי והוא ישר אמר לי זה בסדר אין עם זה בעיה וזה לא מה שגורם לבעיות שציינתי.

הוא סתם התעצל או מה?

על הדרך בקשר למזגן הוא בדק ומילא גז ואמר שזה יהיה בסדר לפחות לשנה אז אמרתי בסדר מספיק לי לבנתיים ועכשיו המזגן מקרר בסדר גמור.

נסעתי לעוד חשמלאי לשמוע חוות דעת בקשר לכבלים וכרגיל די עמוס אצלו והיחס חרא אז כבר ויתרתי.

ד"א הנורת AC לא עובדת, אפשר להחליף רק אותה?

עריכה אחרונה על ידי non22

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

גם אצלי אחרי סידור החוט האדום מהאלטרנטור כאשר עומדים ולוחצים חזק על הברקס יש נפילה קלה מאוד בסל"ד כנ"ל שמרימים יחד את שני החלונות שהאוטו עומד.

אצלך הקוטב החיובי של המצבר כבר הוחלף בעבר והוא אינו המקורי. לא יודע אם יש או אין קשר לבעיות שציינת אבל אני חושב שזה לא תקין שרואים גידי נחושת חופשיים באוויר בולטים מתוך הקוטב.

לגבי כפתור המזגן - לא ניתן להחליף רק את הנורה אלא יש צורך להחליף את כל מתג המזגן. הנה מדריך מצולם שכתבתי בדיוק על זה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?484797

המחירון באתר של סמל"ת עדיין לא חזר לעבוד :evil: אז לא ניתן לדעת אם הכפתור הזה כיום במלאי ומה מחירו.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
גם אצלי אחרי סידור החוט האדום מהאלטרנטור כאשר עומדים ולוחצים חזק על הברקס יש נפילה קלה מאוד בסל"ד כנ"ל שמרימים יחד את שני החלונות שהאוטו עומד.

אצלך הקוטב החיובי של המצבר כבר הוחלף בעבר והוא אינו המקורי. לא יודע אם יש או אין קשר לבעיות שציינת אבל אני חושב שזה לא תקין שרואים גידי נחושת חופשיים באוויר בולטים מתוך הקוטב.

לגבי כפתור המזגן - לא ניתן להחליף רק את הנורה אלא יש צורך להחליף את כל מתג המזגן. הנה מדריך מצולם שכתבתי בדיוק על זה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?484797

המחירון באתר של סמל"ת עדיין לא חזר לעבוד :evil: אז לא ניתן לדעת אם הכפתור הזה כיום במלאי ומה מחירו.

תודה.

התעסקתי מאז טיפה בזה, באדום קירבתי כמה שאפשר את כל הגידים אחד לשני וכיסיתי את החלקים החשופים בפלוס והמינוס באיזו.

יש שיפור מורגש ברעידות בבלימה ובסל"ד הלא יציב. הרכב מרגיש הרבה יותר חלק עכשיו אבל זה עדיין לא מושלם כנראה שצריך לסדר את זה פיקס.

נזכרתי גם כשהחליפו לי מצבר אז החשמלאי משך את האדום והוא התנתק ואז הוא הכניס אותו בצורה חאפרית. באותו זמן לא הרגשתי את זה כי גם ככה התושבת מנוע אצלי היתה גמורה.

ואם זה כזה סיפור יקר יחסית בשביל נורה אז אוותר עליה כי זה לא עד כדי כך קריטי, אבל אשתמש במדריך להחלפת שאר הנורות באזור.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

לפי מה שאתה מתאר לגבי קוטב המצבר המצב שם רע וכדאי בהקדם לטפל בו כי הפוטנציאל לבעיות ולנזק גדול מאוד בטח ביחס לעלות השולית של החלק והתיקון. הבעיה כנראה שזו עבודה שלא גובים עליה הרבה וכנראה יש חשמלאי-רכב שלא מתאים להם באמת להתעסק בבעיות קטנות כאלה.

בגלל שפירוק הקונסולה המרכזית כרוך בעבודה מסויימת אז אני ממליץ לך לרכוש רק נורות כאלו איכותיות - פיליפס או אוסרם או דומה ולא לשים משהו סיני או לא מזוהה כדי שלא ישרפו ותצטרך לפרק שוב.

אצלי היה קצר פנימי כלשהו במתג-המזגן שגרם לכך שהנורה לא נראתה (למרות שעדיין עבדה) וכפתור המזגן היה לעיתים עובד ולעיתים לא לכן הייתי חייב להחליפו. ניקוי מגעים בלבד לא פתר העניין.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

אין לי בעיה עם עלות התיקון, הבעיה שהתייאשתי מכל החאפרים בכל תחום פה באשדוד ואני לא יודע למי ללכת.

שוב תודה על העזרה, ואשתדל לעדכן.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

• תוכן חדש...