Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קצת מציק לא? ממתי קיימת תיבת ההילוכים הזאת מדגם הDSG? עד היום, על כול גרסאותיה, ו"מוקדם לסכם" שהבעיות מאחורינו?

ראיתי את נתוני הביצועים של האיביזה 1.2 TSI DSG וברור שבטווח המחיר הזה אין רכב "מהנה" ממנה, והיא גם יפה מאוד אבל עדיין לא ניתן לנשום לרווחה בכול עניין הDSG?

לעניות דעתי מאחר וביולי 2013 עוד נקראו רכבים של צ'מפיון למוסכים בגלל הבעיה המדוברת (כמופיע פה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4409483,00.html ) ובהרבה רכבים הבעיה צצה רק כעבור 30 אלף ק"מ ולעתים יותר- עדיין 'מוקדם לסכם' שכן מאז ה'recall' חלפה לה רק כשנה וחצי. ייתכן שמאז הבעיה עדיין מתרחשת\נפתרה באופן חלקי\נפתרה לחלוטין ולכן עננת ה"אולי כן אולי לא" מעיבה על הכל.

הייתי שמח ללכת ולרכוש איביזה מחר בבוקר בלב שקט יותר, היה חוסך לי המון כסף וכאב ראש.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם השרשור שהבאת מתייחס למנוע (1.8) מ-2009, אז במה הוא מועיל?

לקראת סוף השרשור שהבאתי יש פירוט מעולה שאתה כתבת על התקלות במנוע ה 1.2 ליטר. בזה הוא מועיל.

ולגבי הספק שלי -

בוא נעשה רגע סיכום ביניים של מנועי ה TSI השונים ונראה מה מקורו:

למנוע ה-1.2 ליטר היו בעיות

למנוע ה-1.4 ליטר היו בעיות

למנוע ה-1.8 ליטר היו בעיות

למנוע ה-2.0 ליטר היו בעיות

כל תקופה אנחנו שומעים על עוד סדרה בעייתית ועוד תקלה נקודתית ועוד איזה רק רצועה שלא בסדר אבל זה ממש בקטנה, רק תשלם 2000₪ למוסך רון ונפתור לך את זה. לדעתי - אין עשן בלי אש. אני אישית כבר נכוותי מהאש הזאת, שמח בשבילך שהכוויות לא הגיעו אליך. מקווה שגם לא יגיעו, לא אליך ולא לאף אחד מהמתלבטים בשרשור זה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לקראת סוף השרשור שהבאתי יש פירוט מעולה שאתה כתבת על התקלות במנוע ה 1.2 ליטר. בזה הוא מועיל.

ולגבי הספק שלי -

כל תקופה אנחנו שומעים על עוד סדרה בעייתית ועוד תקלה נקודתית ועוד איזה רק רצועה שלא בסדר אבל זה ממש בקטנה, רק תשלם 2000₪ למוסך רון ונפתור לך את זה. לדעתי - אין עשן בלי אש. אני אישית כבר נכוותי מהאש הזאת, שמח בשבילך שהכוויות לא הגיעו אליך. מקווה שגם לא יגיעו, לא אליך ולא לאף אחד מהמתלבטים בשרשור זה.

אוףףףףף, ביאסת :x

האיביזה כזאת חתיכה, ואם "נתעלם" מהבעיות הנ"ל בין אם קיימות עדיין או לא, זה הוא ללא ספק Bang For The Buck, רוצה לומר: הרכב הכי משתלם בקטגוריה שלו , שלא לדבר על יופי של ביצועים :-D

פורסם

NAP , כשיצרן לא עושה recall זה בעייתי, כמו שכתבו בשרשורים אחרים, כשלים בטויוטה הרגו אנשים ועדיין החברה נחשבת אמינה.

גם עוד 10 שנים אנשים ידברו על אותם מקרים פרטנים של קפיצת השרשרת במנועי TSI 2009-2011

אם היה לי כסף הייתי קונה ואגית חדשה, ידנית אומנם אבל זה כבר בעיה שלי עם גירים אוטומטים.

פורסם

יש ויש.

במקרה של רנו עדיין לא שמעתי על בעיות משמעותיות בגיר. במקרה של פורד מדובר באפידמיה של ממש, שנראה שאפילו היצרן התייאש ממנה ועבר להשתמש בגיר אחר במסגרת מתיחת הפנים של הפוקוס. גם זה של אלפא רומיאו די בסדר למיטב ידיעתי.

פורסם
NAP , כשיצרן לא עושה recall זה בעייתי, כמו שכתבו בשרשורים אחרים, כשלים בטויוטה הרגו אנשים ועדיין החברה נחשבת אמינה.

גם עוד 10 שנים אנשים ידברו על אותם מקרים פרטנים של קפיצת השרשרת במנועי TSI 2009-2011

אם היה לי כסף הייתי קונה ואגית חדשה, ידנית אומנם אבל זה כבר בעיה שלי עם גירים אוטומטים.

צודק לחלוטין,ולכן אני מחפש בעיקר תלונות מרוכשים של השנתיים האחרונות וזוהי הסיבה שאני שואל פה בפורום כי האנשים בטח יותר מעודכנים..אני ממש רוצה לקנות את האיביזה אך רוצה גם שקט נפשי והסתברות אפסית לתקלות לפחות ל7 שנים ברכישה שלי.עגמת נפש של הוצאות כמו ששמעתי פה של כ15K על גיר וכיו"ב נשמע לי 'כואב'

פורסם (נערך)

ולגבי הספק שלי -

- מנוע 1.4 טורבו (לא הדגם עם מגדש טורבו + על) הוא היחיד שהיה נטול בעיות מ- Day 1.

- כל הבעיות שמוזכרות בשרשור ההוא הופיעו בשנים 2009 - 2011 כולל. כל הבעיות לא רלוונטיות היום (פות"ש מתלבט ברכישת רכב חדש...).

- גם בפורום המכובד שלנו וגם בפורומים בחו"ל, לא מוזכרים כשלים מעבר לאותם בעיות ידועות היטב, אם אתה מכיר אז אשמח שתעדכן. זה שמישהו שהוא בעלים של מכונית אשר יוצרה ב-2011, גילה היום בבוקר את אחת הבעיות שהוזכרו לעיל, לא אומר שהבעיות עדיין קיימות במנועים חדשים...

להזכירך, במכונית הקודמת שלי (שיוצרה ב-2010) הופיע הכשל של שרשרת התזמון המחליקה חודשיים אחרי תום האחריות הרשמית. הגעתי למוסך ביוזמתי עם הופעת הרעש האופייני בהנעה קרה, והוחלפה לי השרשרת לסט חדש ללא שום עלות מבחינתי במהירות ויעילות. כך שחוויתי את התקלה, אך היא לא הייתה טראומתית מבחינתי :-)

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

כל מה שאתה כותב נכון בגדול, למעט העובדה שהבעיות אינן רלוונטיות כיום. להשקפתי הן רלוונטיות מאוד, כי נטל ההוכחה הוא על היצרן והיבואן ולא עליך. דבר איתי עוד שנתיים-שלוש, כשהמנועים ה"חדשים" האלו יצברו עוד קצת קילומטרים בתנאי הכביש הישראלים ויוכיחו את עצמם כאמינים. בינתיים ניסיון העבר מוכיח שהם לא ואני לא קיבלתי אף לא שביב מידע טכני שיגרום לי להאמין לי אחרת.

מה שמוביל אותי לנקודה שאני מנסה להעביר -

כשאתה ניגש לקנות מאזדה 3, סוזוקי SX4 או יונדאי i20 אתה לא צריך לבחור את הרכב שאתה עומד לרכוש בדיוק של מנתח מוח. לא משנה אם תקנה אחת כזאת ממודל 2009 או 2011 או 2012 - בכל מקרה תקבל רכב אמין, בלי בעיות מיוחדות במנוע או בגיר. בכל מקרה לא תצטרך להתחנן לשירות הלקוחות של היבואן שאולי יחליף לך מותחן ואולי ישלח אותך למוסך רון להחליף על חשבונך "במבצע לחברי CarsForum". אז בסדר, אתה אולי יודע לקרוא את מספרי השלדה של הרכב ולהבין מהם אם זה רכב עם תקלה או בלי. אבל ההדיוט מן השורה?

פורסם

אני בטוח לא היחידי שזוכר את האקסנט שנת 2000 שרועדת בעמידה כמו טרקטור. ואני מחזיק עכשיו מאזדה לנטיס 323 שנת 2001 שהגיר רחוק מלתפקד כמו שצריך.

התקלות במנועי הTSI לא היו תקלות מסטיות, לא נגרמו בעקבות עייפות המנוע או כבישי הארץ , אלו היו תקלות הנדסיות ידועות שתוקנו.

פורסם
אני בטוח לא היחידי שזוכר את האקסנט שנת 2000 שרועדת בעמידה כמו טרקטור. ואני מחזיק עכשיו מאזדה לנטיס 323 שנת 2001 שהגיר רחוק מלתפקד כמו שצריך.

התקלות במנועי הTSI לא היו תקלות מסטיות, לא נגרמו בעקבות עייפות המנוע או כבישי הארץ , אלו היו תקלות הנדסיות ידועות שתוקנו.

קודם כל, התקלות במנועי ה-TSI היו מסטיות מאוד. מדובר על עשרות אלפי רכבים עם מנוע ה-1.2 ליטר הבעייתי שנמכרו כאן במהלך השנים שידועות כבעייתיות, ועוד כמה אלפי רכבים עם מנועי ה-1.8 וה-2.0 ליטר שגם הם בעייתים. אם זה לא מסה מבחינתך, אז קנה המידה שלנו לא זהה.

חוץ מזה, תשווה תפוחים לתפוחים. אם אתה מדבר איתי על לנטיס 323 מודל 2001 שהגיר שלה מתפקד גרוע, דבר איתי גם על גולף 2001 ששם הגיר בכלל לא שרד עד היום.

פורסם

Mystic , ואיך שאתה אומר עשרות אלפי רכבים ומספר תקלות פרטני.

אגב אני רואה שלא הגבת לגבי היונדאי, אתה מסכים שהרכב היה רחוק מלהיות אמין ואיכשהו עכשיו הרכב הוא שיא האמינות?

• תוכן חדש...