Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עזרתכם נדרשת בסוגיה שעלתה...

איך עובדת הצמדה למדד (תשומות הבניה במקרה הזה)?

אם ערב פרסום מדד חודש ינואר (מתפרסם ב- 15/2) היתרה שלי היתה 800K ש"ח והמדד עלה ב- 0.1% (עשירית אחוז) הרי שהיתרה החדשה שלי היא 800,800 ש"ח (עליה של 800 ש"ח).

בין פרסום מדד חודש ינואר למדד חודש פברואר (מתפרסם ב- 15/3) שילמתי עוד 400K ש"ח ולכן היתרה החדשה שלי היא 400,800 ש"ח.

ממד חודש פברואר אשר התפרסם ב- 15/3 ירד בשיעור של 0.1% (עשירית אחוז) ולכן נשאלת השאלה:

1. האם היתרה החדשה שלי היא 400K ש"ח, כלומר מדד מרץ ביטל את העליה של מדד פברואר?

או

2. האם היתרה החדשה היא 400,400 ש"ח, כלומר הירידה במדד השפיעה רק על היתרה החדשה?

בחוזה הרכישה כמובן שמדד תשומות הבניה משפיע אם עולה וכמובן משפיע גם אם יורד אבל עד מדד הבסיס שנקבע לפני כמה חודשים שבכל מקרה היה נמוך יותר כך שזה לא רלבנטי וירידה במדד משפיעה לטובה.

תודה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם (נערך)

החוזים שאני מכיר מצמידים רק בכיוון מעלה, כך שיתרתך היא 400,800. אולי בחוזה שלך התנאים יותר טובים.

בכל מקרה - כל שינוי ביתרה יהיה על בסיס הסכום ביום פרסום המדד, כלומר אם היתה 400,800 היא תהיה 400399. מה ששולם יצא מהמשחק.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
החוזים שאני מכיר מצמידים רק בכיוון מעלה, כך שיתרתך היא 400,800. אולי בחוזה שלך התנאים יותר טובים.

בכל מקרה - כל שינוי ביתרה יהיה על בסיס הסכום ביום פרסום המדד, כלומר אם היתה 400,800 היא תהיה 400399. מה ששולם יצא מהמשחק.

החוזה שלי נהנה גם מירידות במדד, עמדתי על כך ולקבלן לא היה אכפת וגם העו"ד שלי אמרה שזה לגיטימי.

לפי מה שאתה אומר אם לא הייתי משלם את ה- 400K ש"ח הייתי נהנה יותר מירידת המדד? נשמע הגיוני אבל העניין הוא שאנחנו עדיין לא בגמר חשבון ואם החישוב הסופי עושים בסוף ולא עכשיו.

אם לא הייתי משלם כלום והיתרה היתה נשארת על 800K ש"ח, האם תאורתית הייתי נהנה כל פעם מירידת המדד (עד למדד הבסיס בו נחתם החוזה) ? לא נראה לי.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

ראשית צריך לדעת מה המדד עליו אתה חתום בחוזה הרכישה, כלומר מהו המדד ההתחלתי

אני מעריך מדבריך שמדובר במדד דצמבר שעמד על 106.4 ומכאן השאלה שלך היות וב15/02 בעת הפרסום עלה המדד ל106.5

ואילו החודש האחרון ירד המדד חזרה ל106.4

מכאן החישוב

אם סוכם בינך ובין הקבלן שיתרת הסכום היא 800,000

ואתה סופג את המדדים, הרי שבעת עליית המדד סכום השינוי שלך גדל בעשירית האחוז, כלומר 0.001 משמע 800 ש"ח נוספים

וכעת הסכום הוא אכן 800,800 (בעקרון ערך הכסף קטן ולכן ה800,000 חוב שלך הם בעצם 799,200)

אם לאחר מכן הפקדת 400,000 ש"ח ויתרת הסכום נאמדת כעת ב400,800 ואז ירד המדד ב0.001 אזי אתה חייב כעת פחות 400.8 ש"ח וזה אומר 400,399.2 כמו שחישבת

ולגבי השאלות שלך:

הירידה / עלייה משפיעות אך ורק על יתרת הסכום שעדיין לא שולם לקבלן, כלומר הסיכון קיים רק על הסכום שנותר לשלם, כל סכום שכבר נמצא אצל הקבלן מוגן לך מפני מדדים ולא חשוף לסיכון. לכן הירידה במקרה הזה היא קטנה יותר ואם לא היית משלם את ה400 היית מאפס את הסכום ל800 בחזרה

אם תרצה תעביר לי כתובת מייל ואשלח לך קובץ אקסל לחישובי מדד ותכנון הקנייה והכניסה לבית החדש

תתחדש

Confidence In Motion

פורסם

נתחיל בזה שחישוב ההצמדה לא מבוצע לפי האחוזים שמפורסמים אלא לפי המדד בנקודות

החישוב תמיד מתבצע מדד בסיס מול מדד נוכחי (חשוב להקפיד על שנת בסיס אחת , במקרה הזה רוב הסיכויים שתעבוד לפי בסיס 2011 ) וליתרת הקרן בלבד.

את המדדים השונים ניתן לראות באתר של הלמ"ס

http://www.cbs.gov.il/price_new/g1_1_h.pdf

החישוב כמובן מתייחס רק ליתרה , מה ששולם שולם , כמו שבמקרה של עליה , אתה לא משלם רטרואקטיבית

אם נקח מקרה שבו יש לך ידיעה שהמדד עומד לעלות באחוז , ואז מקדים תשלום ל 14 לחודש , עדיין תהנה מהעליה

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...