Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אפילו לא טרחתי לצפות. אני יודע לפי השיווק והטריילרים מתי סרט הוא לא בשבילי, ולא אכפת לי שביים אותו ספילברג. אבל אני עוקב אחרי הקבלה של הסרט בחוגים ביקורתיים ועד כה לא שמעתי דברים טובים.

כשסרט מצולם בסביבה וירטואלית כמו חלקים גדולים מהסרט הזה, אני גם לא מוצא מה לשבח באופן שבו נעשו הצילום וה-Blocking, כי בסביבה וירטואלית אתה קודם כל מחליט על השוט ואז מאכלס אותו כאוות נפשך, ושום דבר לא מגביל אותך מבחינת תנועת המצלמה ואורך הטייק, אין בעיות של פוקוס ותאורה, וכו׳...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 1.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זו לא הסיב לראות סרט כזה. דווקא ויזואלית הסרט מהנה. הסביבה הוירטואלית לא מתיימרת להיות משהו חוץ ממשחק מחשב. דווקא בקטע הזה הם קלעו לטעמי. אין נסיון לייצר טקסטורות על ותאורה היפר ריאלסטית. הכל מאוד מוכוון לסגנון משחקי מחשב, כנ"ל הצילומים שחלקם נראו כאילו מתוך CUT SCENES של כותרי טריפל A. פה הסרט עובד מאוד טוב. לא ניסו להכניס ריאליזם לעולם ממוחשב. אפילו בmotion capture נשארו נאמנים לסגנון.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם (נערך)

לא זה העניין. אחד מהשבחים הכי הקלושים ששמעתי ממבקרי הסרט הזה (בעיקר ספילברג-פילים) הוא התשבוחות על ה-Blocking של ספילברג בסצנות האקשן בעולם הוירטואלי.

ואני אומר: אז מה? מה החוכמה פה? הרי זה וירטואלי. אפשר לעשות מה שרק רוצים עם הפריים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

אני לא יודע מה זה בלוקינג. אני מסכים שעולם וירטואלי מאפשר בקלות לעשות מה שרוצים, אבל בסופו של דבר אני נוטה להאמין שהרבה מתחיל ונגמר בידע ויכולת, הכלים מקלים על העבודה, אבל הידע הוא אותו ידע. זה לא שונה לצורך העניין מתכנון של מכונית לצורך העניין. פעם היית עושה איטרציות על איטרציות במודלים מוקטנים מה שהיה לוקח הרבה זמן ולכן מכוניות היו מודלים היום מתעדכנים באינטרוולים ארוכים. היום בעקבות תכנון תלת מימד דברים מהירים פי כמה, ולכן הזמן מתקצר. כל זה לא מפחית מיכולתו של מעצב, ההיפך, אלו עוד כלים להפוך עבודה ליעילה יותר.

אם אני מבין נכון, אתה טוען שלא עבדו "קשה" מכיוון שהכל אפשרי. אני חושב שמאפשר מרווח נשימה יצירתי גדול פי כמה ומאפשר לנו שוטים שאי אפשר היה לקיים פעם. אני אקח לדוגמה את inception או interstellar (למרות שהרבה שחלק מהסצנות שנראות מאוד CGI דווקא יוצרו בעבודת תפאורה מטורפת).

מקווה שהבנתי נכון את הטענה שלך.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם (נערך)
What Happened to Monday

סרט על עולם דיסטורפי מעניין ועשוי היטב שלדעתי יוצא קצת מהשבלונה של הז'אנר ועשוי קצת שונה ולא מפחד להראות סצינות פחות נעימות כמו מוות ישיר של הגיבורים הראשיים, משהו שבנוסחה ההוליוודית הרגילה בד"כ נמנעים ממנו, כדי לא לאתגר יותר מידי את הצופים. אולי זה בגלל שזאת הפקה אירופאית.

מומלץ בחום.

סיימתי לראות עכשיו, סרט משובח.

אם אהבת את 'מנדיי', אתה תאהב את Never Let Me Go

בעולם דיסוטופי ילדים גדלים במטרה יחידה לשמש כתורמי איברים לשאר האוכלוסייה, כל ילד עובר מספר סבבים של "תרומה" עד שהוא מת.

בתוך הקונביקציה והרציונליזציה לשיטה ,שהילדים מחונכים מגיל אפס לא לפקפק, גדל סיפר אהבה בין נער ונערה, שקרובים מאוד לתרום את האיבר האחרון בחייהם.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

מה אתה רוצה שאנשים יגידו על הסרט?

אימה זו סוגה מאוד, מאוד, מ-א-ו-ד סובייקטיבית; אז צריך לקחת כל ביקורת של סרט אימה עם קורטוב, או עדיף כוס, של מלח.

פורסם
בקיצור saay222, זה רימייק ל The Island...

אווירה אחרת לגמרי, 2 הסרטים אכן בנויים בגדול סביב אותו רעיון, אבל אחד זה הוליווד-סטייל והשני בריטי סופר-קודר, אין בכלל השוואה מלבד הגרעין הרעיוני.

פורסם
הגרעין הרעיוני.

אני היחיד שקרא את המילים הללו בתור "הגרעין האיראני" בפעם הראשונה?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בקיצור saay222, זה רימייק ל The Island...

לא דומה בכלל. זה כמו להגיד שרמבו ופלאטון זה אותו סרט, כי שניהם קורים בויאטנם.

"האי" הוא סרט אקשן, הוא עוסק בכיף של לצפות תמימים מדוכאים דופקים את מי שמנסה לנצל אותם.

Never Let Me Go עוסק ביחסים האנושיים בין אלו שגורלם נחרץ מלידה, וניסיונם למצוא היגיון במצבם ודרך החוצה ממנו.

הנרטיב שונה לגמרי.

הראשון גם מתרחש בעתיד. השני מתרחש בעבר מדומיין (כביכול רומז שדברים כאלו היו יכולים להיות מקובלים לפי עקרונות המוסר של שנות ה-50', אם הטכנולוגיה היתה מאפשרת).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אחת האכזבות הקשות שהיו לי.

למעט מאות רפרנסים לעולם הגיימינג ורפרורים לתרבות האייטיז, הסרט מאכזב. בעיקר כגיימר חובב, הרבה מהסצנות לקו בחסר כשמדברים על מה זה להיות גיימר והתרבות שסובבת את זה.

מעבר לזה, הסצינה של המתח הראשון היתה הדוגמה הכי גרועה ל"hack", אחת הסצנות הטובות שם (המפתח השני) התפרקו ברגע שהכניסו לה הומור מיותר, שלא נדבר על השלישית שהיתה nerdgasm אסתטי, אבל רק זה.

בגדול, הסרט היה eye candy, אבל רק זה.

היו צריכים לעשות אותו כטרילוגיה. היה מאפשר הכנסה של הרבה יותר עומק על קו הסביבה של מה שקורה בתוך כזה עולם. שלא נדבר על המחסור במה שקורה מחוץ לעולם.

בגדול,

נסיון גרוע להעביר אלמנטים מאוד דומיננטיים מאנימציה יפנית (isekia, shonen), ארגז של פרנצ'ייזים ועלילה דלילה שמרגיזה אפילו אותי. ואני נהנה מהסרטים הכי מטופשים ודלים.

אני חושב שהסרט מנסה לפנות גם לקהל שאינו הארד-קור גיימרים (כבר אמרתי שאפילו חברה שלי נהנתה). תרבות הגיימרים עצמה קצת מוקצנת שם וגם בשבילי הייתה too much, אבל לי זה בכלל לא הפריע כי הסרט מאוד יפה ויזואלית, עשוי נהדר ומותח מאוד לכל אורכו (אפילו שאתה יודע שהטובים עומדים לנצח - הדרך לנצחון חשובה הרבה יותר). אני ממש לא חושב שהעלילה דלילה - היא מספרת סיפור מעניין מההתחלה ועד הסוף, עם קצב מהיר ומתח גבוה.

בניגוד אליך אני גם ממש לא חושב שהסרט היה צריך להיות טרילוגיה. תיכף תרצה שלכל מפתח יהיה סרט משלו או משהו. הספיקו לי כבר טרילוגיות באורך הגלות כמו ההוביט, שמספרות סיפור אחד לאורך איזה 9 שעות (סרט ראשון - החבורה מתכנסת, יוצאת לחפש את הדרקון, נלחמת בכל מיני אויבים ובילבו מוצא את הטבעת. סרט שני - החבורה נלחמת בכל מיני אויבים בדרך, מגיעה להר שבו נמצא הדרקון, בילבו מעיר אותו בטעות ונכשל בניסיון להרוג אותו. סרט שלישי - מצליחים סוף סוף להרוג את הדרקון, אבל אז יש מלחמה ענקית, כל מיני טובים ורעים מתים והרע הראשי מת גם כן, הסוף).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

סרט תמיד חייב לעבוד עבור צופים שאין להם ידע מוקדם - גם אם הוא מבוסס על תת-תרבות כלשהי, ספר, אירוע היסטורי, סרט קודם וכך הלאה.

סרט שלישי - מצליחים סוף סוף להרוג את הדרקון, אבל אז יש מלחמה ענקית, כל מיני טובים ורעים מתים והרע הראשי מת גם כן, הסוף.

זה מה שנקרא "מערכה שלישית כוזבת." אני חושב שזה אחלה, וזה גם מרכיב שקיים ביצירה הכתובה.

בכל אופן, כל אחד משלושת הסרטים הללו היה קצר יותר (בפועל ובתחושה) מקינג-קונג, וגם את הסרט ההוא אהבתי מאוד.

ככל שיעשו טרילוגיות ככה - כסרט אחד ענק שמחולק לשלוש חלקים, במקום כשלושה סרטים נפרדים ברצף - ככה ייטב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

ממש לא מסכים.

א. טרילוגיה כזאת מכריחה אותך לצפות בכל הסרטים בשביל לראות סיפור שלם.

ב. טרילוגיה כזאת לרוב נמתחת הרבה יותר ממה שצריך "מטעמים אומנותיים" ובפועל אתה מקבל שעמומונים של 3 שעות

ג. 6-9 שעות בשביל לספר סיפור בקולנוע זה הרבה יותר מדי ארוך. מילא בשביל סדרה. אבל סרט?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...