Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש את התוסף הקלאסי והוותיק - תוסף דבש של STP.

ראה כאן :

http://www.justmotor.co.il/products/674637/%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%A3-%D7%93%D7%91%D7%A9-STP

זה מצד אחד כנראה יעזור לצמצום משמעותי של צריכת השמן. אולם ברור שמדובר במתן אקמול לחולה סרטן סופני.

טוב זה לא יעשה למנוע - וזה בטוח. סיכוי לא קטן שהוספתו עלולה לגרום לקיצור חייו של מנועך(עד כמה שנותרו לו...)

יש הנוהגים לשים כזה לפני מכירה ובדיקה במכון לפני קנייה.

פורסם

יש הנוהגים לשים כזה לפני מכירה ובדיקה במכון לפני קנייה.

בוודאי, למה להיות אדם ישר והגון ולומר לקונה בדיוק מה הוא מקבל ומן הסתם להוריד במחיר הרכב בהתאם למצב התיקונים? מכיר אנשים שקנו אופנועים ומכוניות מחו"ל וייבאו אותם לארץ מבלי שבדקו אותם פיזית. הם לא התאכזבו. ישנן מדינות שאין בכלל דבר כזה כמו בדיקה לפני קניה בגלל שהמוכר הוא כל כך ישר והגון.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אני מאמין שאפשר למשוך שנים ככה כל מה שצריך זה למלא שמן.

אמונה זה הדבר הכי טוב, תראה את המזרח התיכון, איזה סדר ומופת מתנהלים בו בזכות האמונה.

כבר מהכותרת שלך אתה יכול להסיק שאין דבר כזה "קסם" במכניקה. מנוע שצורך זמן צורך אותו בגלל בלאי, שום תוסף לא יכול לתקן בלאי.

שימוש בתוסף דבש כפי שהוצע כאן עלול להפחית את צריכת השמן, אבל בתמורה אתה מקבל שימון וקירור לקויים למנוע מה שבטח לא עוזר למנוע גמור ורק יאיץ את מותו הקרוב ממילא.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מעוניין שיהיו לי חיים יותר נוחים עם הרכב בקטע הזה, אני מוסיף כ10 ליטר שמן מנוע בשנה.

עולה לי כ250 ומטריח אותי לבדוק פעם בשבוע.

הרכב לא מעשן כלל עובר טסטים יוצא לי 1ל13.5 והנסיעה חלקה ויש סחיבה טובה.

לא מתכוון להוציא אלפי שקלים כרגע.

פורסם

אם אתה מוסיף 10 ליטר שמן בשנה אתה צריך לראות שלולית של שמן מתחת לרכב או ענן של שמן שרוף מאחריו. את מי מהם אתה רואה?

נ.ב מנסיון עם הרכב הזה, שאגב אמין וזול לתחזוקה, סביבות 300K ק"מ מגיע אוברול כללי למנוע. קח זאת בחשבון

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

יונתן שלום רב !

מקריאת כל התגובות, אני אצמצם ואתרכז בתגובתי לכל הטיפים שקיבלת בנושא:

החלפת גומיות שסתומים לא תעזור במקרה שלך, וזאת אני מסיק, מהזמן הקצר יחסית , (עשרים אלך קילמוטר בקירוב)שעבר משיפוץ הראש האחרון, שקרוב לוודאי שהוחלפו בו גומיות שסתומים, ואני רוצה להניח שנבדקו גם שחיקת מובילי השסתומים.

מה שקרה אחרי השיפוץ, שהקומפרסיה עלתה במנוע, מה שגורם ללחץ בעוקת השמו, מה שגורם למעבר שמן דרך הטבעות ומשם הוא נשרף ומעלה את הצריעכה, מה שכן הדבר עלול להתבטא בעשן כחלכל לבנבן דרך קבע.

תוספי זשמן כמו קסדו לא יכולים לצמצם את הצריכה, אם כן יכולים להאריך ולשמר את חייי המנוע.

תוסף STP לעומת זאת מטרתו העיקרית להסמיך את השמן לזמן קצר מאד , בין שבועיים לחודש, ולמנוע עשן יתר, ומטרתו העקרית לשימוש אצל סוחרי רכב, ומוכרים לא הגונים, ובמטרה לעבור טסט, ולא להכשל על עשן יתר.

הפתרון היחיד להחליף מנוע מיבוא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם (נערך)

אין לי שלולית מתחת לרכב בדקתי עם קרטון מתחת לרכב והוא יצא יבש.

הרכב מעשן ב6500 סלד שבפועל הוא לא עובר את ה3 ומשייט על 2100-2300.

אם כבר נעשה הראש לא משתלם לעשות אוברול למנוע התחתון? לא יוצא מחיר דומה?

עריכה אחרונה על ידי yonatanalman
פורסם

כמה ק"מ עברת בשנה הזאת, אשר במהלכה נצרכו 10 ליטר שמן?

אם נניח עברת מעל 20000 ק"מ אז המצב לא כזה גרוע וכל עוד המנוע לא מעשן ועובר טסטים אני לא הייתי עושה כלום.

הייתי ממלא שמן כשצריך וחוסך לאוטו חדש יותר.

• תוכן חדש...