Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בין סקודה פאביה 1.2 TSI גיר DSG לבין פורד פיאסטה 1.6 גיר powershift .

בסקודה פאביה הTSI מנוע יותר חדיש ואולי יותר חסכוני, תא מטען מעט יותר גדול לדעתי וגם קצת יותר מרווח. גם נותנים מולטימדיה במבצע.

בפיאסטה הנהיגה אולי קצת יותר מהנה, הגיר? מרגישה יציבה מאוד בכביש. בסקודה לא נהגתי עדיין.

מדובר ברכב שני במשפחה, נסיעות עירוניות בעיקר 80-90 אחוז, נסיעות קצרות ללא פקקים. צריך שיהיה מקום לעגלה בתא המטען.

אבזור כמובן יהיה נחמד כמה שיותר עשיר - לפאביה יש אפשרות לתוספת אבזור (ELEGANCE) בתוספת של 5K שח.

לסקודה שנתיים אחריות, לפורד שלוש - יש אפשרות לרכוש את הפורד דרך איילון ב-90K שח עם שנתיים אחריות.

רעיונות? זה בערך התקציב, או פחות ממנו..

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

בלי לחשוב פעמיים - סקודה. תיבת ה-DSG משמעותית רהוטה ונעימה מתיבת הפאוורשיפט המחורבנת, וכנראה גם פחות בעייתית ממנה. בנוסף, בידוד הרעשים בסקודה עדיף משמעותית מזה הקיים בפיאסטה.

קח בחשבון שהפיאסטה בעלת כושר שיכוך מהמורות נמוך והנסיעה בה, בעיקר בעיר, פשוט לא נעימה.

לשתי המכוניות יש מנועים בעלי הספק זהה, אלא שמנוע ה-TSI נהנה מרצועת כוח נדיבה ביותר, מה שגורם לו להרגיש חי ואתלטי, ביחוד כשמשווים אותו למנוע גמלוני משהו כמו המנוע של פורד.

ככל שזה תלוי בי, אין כאן בכלל התלבטות.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כל מה שאלעד כתב - להפך. יש לו משום מה אובססיה שלילית לגבי הפיאסטה ואין לי מושג מה המניעים שלו לכתוב רצף של שקרים גסים ומנותקים מהמציאות בכזו אובססיה. בקיצור: גיבוב של שטויות שאין להן מקום פה. תקרא את כל מבחני הרכב ותבין שכל מה שהוא כתב זה בדיוק הפוך.

לי יש פיאסטה כזו ואני מרוצה מאוד. זריז מאוד, נראה טוב, נוח, בטיחותי, מאובזר, איכות חומרים גבוהה, יציב מאוד על הכביש ומהנה מאוד לנהיגה. לגיר הרובוטי, גם בפאביה וגם בפיאסטה צריך להסתגל. בסך הכל שניהם מתקדמים ועובדים טוב, אך לא חפים מתקלות. הפאביה פחות בטיחותית, מיושנת מאוד ועומדת לפני החלפה. לפחות לדעתי, אין לך מקום להתלבטות בכלל, בטח במחיר הזה. תבדוק אופציות נוספות כמו קליאו למרות שהיא יקרה משמעותית, פיג'ו 208 וסיאט איביזה. הפאביה כבר מחוץ למשחק בשוק של היום, לפחות עד שתנחת החדשה.

פורסם (נערך)

מחזק את shimib,הבידוד רעשים בפיאסטה טוב משמעותית,ואף טוב יותר מרכבים כמו אוקטביה והפוקוס.

המנוע של הפאביה ירגיש נמרץ יותר,בזכות המומנט הגבוה יותר.

לגבי הDSG והPowershift,יוצא לי להתנייד יום יומי כמעט גם על פוקוס רובוטית וגם על רומסטר עם המנוע הנ"ל וDSG,בשתי התיבות יש גמגומים בהילוכים הראשונים(ראשון שני) בפוקוס זה טיפה יותר מורגש,לאחר מכן ההילוכים עוברים חלק בצורה זהה בשני הרכבים.

את שתי התיבות קל לבלבל,בעיקר בפקקים.

היתרונות של הפיאסטה על הפאביה הם בידוד רעשים טוב יותר,רמת גימור ואיכות חומרים טובה בהרבה.

על שני הרכבים כדאי שתעשה נסיעת מבחן.

אני לא יודע על סמך מה אלעד אומר שהpowershift יותר בעייתית,כנראה שההפך הוא הנכון,בכל אופן הייתי מעדיף את השירות של דלק על פני השירות של צ'מפיון בכל יום.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

shimib1977, אם באיביזה עסקינן, מה דעתך על המבצע של 79,900 עבור הדגם ה"ערום", אבל עדיין אוטומטית 1.2 TSI, גיר DGS?

לדעתך יש אפשרות להוסיף עוד קצת ולקחת איביזה יותר מאובזרת? אני די אוהב כל מיני איבזורים פנימיים ( לא מענין אותי גג נפתח, גלגלי מגנזיום, אלא יותר מערכת מולטימדיה, מצלמת רוורס, בלוטוס , מראות נסגרות וכ'ו)

פורסם

האיביזה היא דיל טוב,אבל כאמור לא מאובזרת,אישית הייתי נמנע מהDSG,למרות שלדעתי היא גם נעימה יותר מהתיבה של הפורד.

בדקתם את הקליאו?

כמו כן יש ב0 ק"מ יד 1 את היודנאי 20:

http://www.motori.co.il/camp.php?id=105

אמנם היא פחות חזקה אך לפחות מאוד אמינה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האיביזה היא אופציה ראויה. מכונית מאוד זריזה ושובבה. עם זאת, במבצע אתה מקבל אותה עירומה. כדי לקבל את הדגם המאובזר תצטרך להוסיף כמה אלפי שקלים טובים. אם הנסיעות שלך עירוניות למה שלא תיקח ספייס סטאר? רכב מאוד בסיסי ופשוט, אבל חסכוני ונעים לנסיעה בעיר. הוא גם מאוד מאובזר. מחוץ לעיר הוא פחות נוח, אבל אם רוב הנסיעות שלך בעיר אז זה לא נורא כ"כ. הקליאו מאוד מאובזרת ותוססת (נראית מיליון דולר), אבל פחות זריזה ביחס לפיאטסה ולאיביזה ואיכות חומרים לא מי יודע מה. אם אתה בקטע של חיסכון וללכת על בטוח - קח ספייס סטאר. אם אתה רוצה ליהנות מהנהיגה - קח פיאסטה.

פורסם (נערך)

אלעד היקר וגם לפות"ש,

אתה מוזמן להגיע לירושלים ולעשות סיבוב על הפיאסטה שלי, מבטיח לך שרעשי כביש ורעשי מנוע אתה לא תשמע, מוזיקה בכיף...זה כן.

לא מרגישים את הכביש {ביחס לרכב סופרמיני כמובן}, הבולמים שלו ממש נעימים.

מה שכן...גיר רובוטי שדורש הסתגלות.

בגדול הפיאסטה רכב מצוין, איכותי, חומרים איכותיים, ממש נעים לנסיעה.

הפאביה מתחלפת ממש בקרוב, הרכב נראה מיושן אבל נקודת זכות לפאביה שהרכב אכן נוח ואמין.

הגיר של שני הרכבים ידוע לשמצה אבל תמצא פה בפורום אנשים שאוהבים מאוד את הגיר של שניהם ותמצא פה כאלה שמקללים אותם.

תעשה נסיעת מבחן, אולי אפילו קח מהשכרה לכמה ימים את הרכבים ותראה אם מתאים לך או לא.

רק בבקשה, אל תתקרב לאיביזה. הרכב מגיע ערום, גיר dsg מקולל, ביחס לסופרמיני הוא ממש קטן מבפנים, מי שיושב מאחורה מסכן וגם במושב של הנהג אין הרבה מקום לרגליים, הרגשה קלסטרופובית קצת. מה שכן, הרכב זריז ונראה טוב {אבל זה סובייקטיבי}.

דרך אגב, אתה מוזמן לקרוא שרשור שפתחתי על הפיאסטה, סיקור קצרצר שהפך לשרשור די ארוך:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?536801-%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8-%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA-2014

עריכה אחרונה על ידי אוהד זכי

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

לי יש פיאסטה כזו ואני מרוצה מאוד. זריז מאוד, נראה טוב, נוח, בטיחותי, מאובזר, איכות חומרים גבוהה, יציב מאוד על הכביש ומהנה מאוד לנהיגה.

יש לי שאלה שהיא קצת אוף טופיק, איזה רכב החלפת בפיאטסה המדוברת?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אוהד: נקודת התורפה של הפיאסטה 1.6 (וגם של הפוקוס) היא הגיר האוטומטי, ולכן השוואה לפיאסטה ידנית היא לא במקום.

אין לזלזל בדעתו של אלעד בשל העובדה שיש לו כמה עשרות אלפי קילומטרים בפיאסטה כזאת. יש ברשת מאות פוסטים מרחבי העולם שתומכים בדעתו כולם של בעלי פיאסטה עצבניים.

לעומתו ה-DSG של סקודה הרבה יותר מעודן, ומחלות הילדות שלו כבר אחריו.

אני דווקא הייתי הולך על הניסאן נוט החדשה הנמכרת במבצע "חבר" ב-103000 ש"ח ומגיעה מאובזרת מאוד.

גם את הסוניק מחומשת הדלתות המגיע עם מנוע חזק ואבזור מצויין לא הייתי פוסל.

מבין הסקודה והפיאסטה הייתי הולך על הסקודה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

חס וחלילה מזלזל בדעתו, להפך. בשביל זה אנחנו פה, להתדיין :)

כמובן שרשמתי את דעתי והיא שהפיאסטה היא אחת המכוניות הכי שקטות שנסעתי עליהן, ויש לא מעט.

שלחתי את הלינק שרשור של הפיאסטה לא בכדי לעשות השוואה בין הידנית לאוטו' אלא בכדי שפות"ש יקבל רעיון כולל על הפיאסטה.

אני יודע שמחלות ה-DSG כבר עברו אבל עדיין יש אנשים שמתלוננים עליו גם בפאביה.

ואתה צודק, הסוניק שלא חשבתי עליה, מה עם הסוניק סדאן?

דרך אגב, מה עם הפיאסטה 2012? אם אתה מוכן להתפשר על רכב יד שניה, הגיר שלו אוטו' ולא רובוטי.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

לא מכיר את הרכבים הללו אבל על פי הנתונים היבשים לדעתי האיביזה הערומה ב 80 אלף זה הדיל הכי טוב בתחום הסופר מיני החדשות, אלא אם הקונה חובב אבזור.

להוסיף עוד כ 20 אחוז בשביל כמה אבזורים נראה לי לא סביר. אבל זה עניין אישי.

פורסם

במידה והגיר בפיאסטה זהה לפוקוס יש להתרחק כמו מאש.

81K קילומטר על פוקוס והתייאשתי מהגיר אולם יש אור בקצה המנהרה-החלפה מסיבית של כל הצי אצלנו.

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

• תוכן חדש...