Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן, היא והאטראג זה הדבר הכי טוב שקרה למיצובישי בשנים האחרונות וגרמו לה לעלות ממקום 16 ל7 במכירות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין כמו חוויה של רכב חדש,הכי מותח זה ההמתנה בסוכנות לרכב אחרי שטיפה,זה הדקות הכי ארוכות שיש.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

איזה שטיפה? שיתרחקו מהאוטו עם מכונת "השריטה" האוטומטית! שאקבל אותו מאובק ומלא בוץ מצידי, אשטוף לבד בבית.

מתי עושים את השטיפה בדר"כ, כשאתה מגיע לסוכנות לאסוף או כמה ימים לפני? בכל אופן, מחר אדבר עם הסוכן ואחדד שאני לא מעוניין שישטפו בכלל!

תודה רבה.

אגב, בהחלט מתקבל הרושם שהספייס צוברת תאוצה בשוק הקטנות.

איזה צבע רכב, כיסאות, חישוקים בחרת בסוף?

אני הלכתי על רכב לבן פנינה, מושבים בז', חישוקים שחורים. ראיתי תמונה אצל המוכר, יוצא די יפה..

פורסם

לפני שאתה מגיע לסוכנות.

פורסם
איזה שטיפה? שיתרחקו מהאוטו עם מכונת "השריטה" האוטומטית! שאקבל אותו מאובק ומלא בוץ מצידי, אשטוף לבד בבית.

מתי עושים את השטיפה בדר"כ, כשאתה מגיע לסוכנות לאסוף או כמה ימים לפני? בכל אופן, מחר אדבר עם הסוכן ואחדד שאני לא מעוניין שישטפו בכלל!

איזה צבע רכב, כיסאות, חישוקים בחרת בסוף?

אני הלכתי על רכב לבן פנינה, מושבים בז', חישוקים שחורים. ראיתי תמונה אצל המוכר, יוצא די יפה..

אפור כהה עם חישוקי כסף וריפודים שחורים.

ראשית, יש ילדים וזה השיקול של הריפודים הכהים.

לגבי צבע הרכב, בטיפול מתאים צבעחם כהים מקבלים יותר ברק...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

רק רציתי לעדכן, קיבלתי בשעה טובה את המיצובישי לפני כשבוע, ומאז הספקתי לנסוע איתה כ-700 ק"מ.

תודה לכל מי שעזר והגיב כאן, במיוחד ליוליאן :-).

כדי לסכם את העניין, מחיר סופי של הרכב כולל אגרה 79,675 שקלים, ואני בטוח שאפשר להוריד עוד.

הרכב עבר שדרוג מסויים בחודש האחרון, והגרסה שנמכרת היום מאובזרת הרבה יותר: בקרת שיוט, חיישני לחות למגבים, חיישני לחץ אוויר בגלגלים, חישוקי מגנזיום, מערכת מולטימדיה עם מסך 8", מצלמה וחיישני ריוורס, 4 חלונות חשמל, מזגן עם בקרת אקלים (כבר אין את המראה המכני הישן!), משענת יד לנהג ועוד...חלק מהאבזור צריך לבקש כתוספת בחינם, אין סיבה שיסרבו.

במחיר הזה אין לספייס הרבה מתחרים מבחינת אבזור, לפחות לא באוטומט.

מנהיגה של כשבוע על הרכב ממש נוח לי עליו, לפחות בהשוואה לשברולט ספארק הקודמת עליה נהגתי. הגיר מתנהג בצורה מאוד יפה, אין קפיצות (רציף) שבשבילי מרגיש הרבה יותר נוח, המושבים מאוד נוחים וגם בנסיעה של שעה וחצי שעשיתי ברצף יצאתי אחרכך מהאוטו די ניחוח. מבחינת מרווח יש די והותר גם לנהג וגם לנוסעים. אבא שלי גם נהג עליה מדי פעם והוא עם אותה הרגשה.

עוד אין לי מידע מלא על צריכת הדלק, קיבלתי את הרכב עם חצי טנק וכבר הספקתי למלא טנק מלא בתחנה בעיר. לבינתיים, מחשב הדרך מראה על צריכת דלק ממוצע של 19 ק"מ/ליטר, לפעמים מגיע אפילו ל-22 ק"מ/ליטר. כמובן שאני לא סומך על מחשב הדרך, מעדיף את השיטה הוותיקה של למלא טנק, לנסוע עד שיתרוקן כמעט, למלא מחדש באותה משאבה ולחלק את מה שנכנס במספר הק"מ שעברתי. אבל נתונים כאלה יהיו לי רק אחרי כמה מילויים, אני אדאג לעדכן בנפרד. אם זה נותן משהו, אז מילאתי פעם אחרונה 26 ליטר (עד שקפץ לבד), עברתי 450 ק"מ, נשאר שני קווים לדלק במחשב הדרך ורשום שעד המילוי הבא אפשר לעשות 160 ק"מ....אבל שוב, זה לא מהימן.

התלונה העיקרית על הרכב ברחבי הרשת היא הרעש והרטט שעושה מנוע 3 צילינדר. בגלל זה חייבים לעשות נסיעת מבחן, אבל נקודה די חשובה, ואולי מדובר במשהו פסיכולוגי אני לא בטוח, אבל הרעש שקיים באוטו שלי קטן בהרבה בהשוואה לזה שהרגשתי באוטו של נסיעת המבחן! הוא עדיין קיים, אני לא אומר שנעלם, אבל לא באותה רמה! רכב של נסיעת מבחן שייך לדגם לפני השדרוג, אז יכול להיות ששמו בידוד נוסף או משהו, אני לא בטוח. בכל אופן, עם מוסיקה ובלי מוסיקה, לי אישית ממש לא מפריע מה שקיים ולא מרגיש שזה שם בכלל.

כמובן שלא חסר חסרונות, והכי עיקרי ממה שמצאתי כרגע זה חוסר היציבות בסיבובים אם מגיעים במהירות גבוהה. סתם דוגמה, סיבוב ביציאה מ-431 לנס ציונה, אני רגיל לעבור אותו במהירות 100 קמ"ש עם הספארק, אבל אני די בטוח שעם הספייס במהירות כזו אאבד שליטה...מבחינתי זה לא קריטי כי אני גם כך נהג זהיר, אבל אין כאן מרווח לטעויות נראה לי, אם עושים חישוב לא נכון במהירות וחדות הסיבוב אז משם הדרך לתאונה די קלה עם הרכב הזה.

מערכת השמע ברכב הזה די מאכזבת :?. אני לא אודיופיל, אבל עם ארבעת הרמקולים בספארק מאוד נהניתי להקשיב למוסיקה, הרגישו די איכותיים וסיפקו צליל מאוד יפה. בספייס פשוט לא כיף לי להקשיב למוסיקה, ולא פעם מצאתי את עצמי שם רדיו במקום (אני לא סובל רדיו!). אין לי ספק שבהמשך אני אשדרג את מערכת השמע ברכב, לפחות זה בר תיקון אחרי הוצאה כספית לא משמעותית. אבל חבל שבחברה לא דאגו לזה, ודוגמה שכן אפשר לספק משהו איכותי בקטגוריית רכבים זולים היא הספארק, אז אין כאן תירוצים...

עוד חיסרון שהרכב די עצל. מרמזורים אני אוהב לצאת לאט גם כך, בכביש מהיר אני מעדיף להישאר על 100-110 קמ"ש, אז לא קריטי לי. אבל לנהג ישראלי ממוצע, שאוהב לצאת בפתיחה מהירה מהרמזור ולהגיע ל-100 קמ"ש תוך שנייה, זה ממש לא הרכב המתאים!

זה מניסיון של שבוע, אני אעלה סקירה עוד כמה חודשים מקווה, אחרי שתרד ההתלהבות ויעלו עוד חסרונות יתרונות, אבל מקווה שההרגשה לא תשתנה בהרבה, כי לבנתיים אני מאוד מרוצה מהקנייה ושמח שהלכתי על הדגם הזה למרות ש-80% מהמגיבים בפורמים ובאינטרנט קוטלים אותו וממליצים לעבור לרכב אחר!

עריכה אחרונה על ידי 666pluto
פורסם

דווקא לדעתי הרמקולים לא רעים,ונותנים באסים נחמדים.

זריזות זה עניין יחסי בטח לעומת משפחתית.

לדעתי אתה לא מרגיש שיפור כי הספרק עם מנוע דומה,אם היית מגיע ממיני עם מנוע 1.0 היית מרגיש הבדל גדול.

אכן,סיבובים במהירות זה לא הצד החזק שלה.

אז תתחדש,קנית אחלה רכב במחיר שלו שיפתיע אותך בצריכת הדלק.

פורסם

פלוטו, אני עם הרכב יומיים בדיוק. מסכים עם כל מילה שכתבת ומרוצה מאד מהבחירה שלי (ההתלבטות היתה מול פיקנטו).

פורסם

פלוטו, תתחדש! חזור לעדכן צריכת דלק והתנהגות שלה בסיבובים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הספקתי לעבור 522 ק"מ עד שמילאתי 28 ליטר לפני כשעתיים=18.6 ק"מ/ליטר.

נכון שזה מוקדם מדי וצריך כמה מילויים כדי לקבל נתונים מדוייקים, אבל זה נותן תמונה כללית. הנסיעות שלי הן במישור תמיד, לרוב בכביש בינעירוני /מהיר. נהיגה רגועה לחלוטין, נורת eco תמיד דולקת, בלי האצות, בקרת שיוט לרוב על 80—100 קמ"ש. מזגן כרגע לא פעיל לרוב כמובן.

לצורך השוואה, עם הספארק, ללא מזגן בכלל ועם נסיעות שרובן הסתכמו פעם רק בכביש מהיר ללא רמזורים כמעט, המקסימום שהצלחתי להוציא היה 15.5.

צבי, כבר מעכשיו אני יכול לתת לך מידע על התנהגות בסיבובים, חד וחלק האוטו הזה מסוכן למי שפזיז בנהיגה ולא מתאים את הנהיגה שלו לתנאי הכביש! עם סגנון נהיגה כזה, הדרך לתאונה לא ממש ארוכה.

תודה על האיחולים :-)

פורסם

חכה המנוע עוד יפתח,אצלי בנסעה ממעלות באר שבע וחזרה,ועוד פקקים באיילון קיבלתי 1/20.43 כאשר הנסיעה הייתה רוב הזמן 120,כמו דיזל הרכב הזה.כ

• תוכן חדש...