Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הלו חבר'ה , המון זמן לא עידכנתי ( היו כל מיני בלת"מים) , אבל יש מה לעדכן!

הרכבתי בתא המטען פלטת עץ גדולה MDF 2 ס"מ, שאליה חיברתי את המגברים, במחשבה שאם הם יוחלפו בעתיד אני אמשיך לחורר את הפלטה ולא את הרכב (וכמובן, עץ מבודד מהמרכב).

בגזרת הסאב , יש לי תיבה לסאב 12' (אור, תודה רבה), ובקרוב ממש יהיה הסאב עצמו :-)

לאחרונה אני חושב הרבה על הכבלים, חיפשתי לא מעט כבל 6 AWG , אבל אני שומע הרבה שזה קצת מוגזם וקשה לסלילה בגלל העובי, לכן אני שוקל לרדת לכבל 8 AWG , ואגן עליו עם פיוז 60 אמפר (כרגע יש לי 80).

המטרה היא שהכבל ייסלל עד לתא מטען, ושם יזין את 2 המגברים בו זמנית. אצטרך לחשוב על איזה מפצל לנושא הזה, או שאהיה קצת חוראני והכבל יתחבר ישר למגבר אחד, ומשם אוליך חוט זהה למגבר השני.

לנק' מינוס אשתמש בכבל זהה לבורג שכבר מוכן לי 10 ס"מ מהמגברים ישירות לבודי של הרכב.

מטריד אותי נושא ה-REMOTE , שכעת עליו להעיר שני מגברים. מה ההגדרות לכבל הזה? מה שיש לי כרגע נורא דק (כמו חוט של רקמול פשוט), ואני לא יודע עד כמה זה משנה או חשוב להחליפו במשהו יותר רציני (וגם לא בא לי, כי אצלי הכבל סלול מתחת לשטיח במרכז הרכב , סרט לא קטן היה לי הסלילה הזו).

חיברתי גם RCA מהרדיו למגבר הקטן הכחול, שיחליף את ה-high input הנוכחי, רעשי המנוע עלו רמה ועכשיו הם נורא הזויים.

אני כמובן תכננתי לחבר את ה-HU ישירות למצבר ולא דרך החיווט המקורי, אבל עדיין אני חושב שיהיו רעשים, הרי הם מגיעים מהאלטרנטור, האם יש איזה פילטר שעלי לחבר בכניסה הזו?

ארז

0581124d039cd023bca27e1b3af8e4bf.jpg

עריכה אחרונה על ידי erezfed

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה באמת! :wink:

(על העדכון)

לא יהיה יותר נוח להרכיב את הפלטה על גב המושב (במידה הוא מתקפל)?

אתה מבין שההבדל בין 8 ל-6 עומד על בערך 1.5-2 מ"מ (כולל הבידוד), כן?

מה קרה לענין כבל הרתכת?

מפצל נורמלי לא אמור לעלות ביוקר.

ובכלל, נסה לבדוק מה יש להם להציע (יש משלוח גלובלי): http://www.knukonceptz.com/

הזרם בכבל רימוט הוא מינימלי, משהו כמו גג 300 מיליאמפר.

הדרך הכי טובה לחבר שני מגברים לפיקוד הוא ע"י ריליי.

לגבי רעשי אלטרנטור, תריץ חיפוש בפורום, יש מלא מידע בנושא.

פורסם (נערך)

תריץ כבל 8G. זה מעל למה שאתה צריך. זה מספיק ל40A בשקט. וגם ל 60A ריגעי

זה יתן לך אופציה לשדרג בעתיד מגברים. למגברים של 600W RMS כולל.

היום ברכב שלך כבל (גיד) של 2.5 מ"מ מעביר 25A או 30A למנורה.

אז בבקשה לשני מגברים של 35A כבל 6G. חלס עם ההגזמות שלכם.

8G סבבה. לא זבל. אתה יכול עם מהדק חשמל (לוסטרה / שוקולד ) מספר 4. (4 ברגים.) לפצל את הקצה לשניים, בעלות של 5 שקלים.

לא צריך להיסחף. אין לו תחנת כוח ברכב. ואין לו מאחורה 10,000W של מגברים.

יש לו בלחץ 200W RMS כולל.

לגבי רימוט.

כבל מעביר בלחץ 0.3A שזה אומר במילים פשוטות. חרטה. כבל של 0.5 מ"מ מספיק ביותר.

ובמידה וזה רק 2 מגברים האלו. תחבר לראשון ומשם לשני. וזהוא. !

בהצלחה.

ולגבי רמקולים קטנים.

שילך לשמוע. לי נפלו השיניים !!

http://elac.ro/BS_243_main.html

יש בפיוז ברמת גן. רמקול קטן. (6") ומדהים. מפורט ברמות מפחידות.

המחיר בהתאם.

עריכה אחרונה על ידי Soundman

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

טום הכבל רתכת לא התממש, עבה מידי והוא OVER-KILL למה שאני צריך.

אזרום על כבל 8 AWG.

סאונדמן, המקום אצלי מאפשר רק רמקול 4' , 6' בטח לא ייכנס אצלי בדשבורד.

האם כוונתך לשוקולדת חשמל סטנדרטית?

1_167897151.jpg

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

הלו חבר'ה מה קורה?!?!

טוב אז אחרי 120 ק"מ לכל כיוון ביום הכי חורפי של השנה (שבוע שעבר בשלישי) יש לי סאב שלם :lol:

(שוב תודה רבה לאדי המלך, שסבל אותי שעה, ועשה לי הדגמה אצלו, היה רמה!).

כרגע (עד להשלמת הכבלים הדרושים לי) העברתי את החשמל מהמגבר פרו למגבר הזהוב לטובת הסאב, שאר הרמקולים מחוברים ישירות ל-HU.

שאלותיי:

1. האם המגבר צריך לשבת בתא המטען כשהרמקול פונה אל הנהג, או אל דלת המטען (ואז החור של התיבה פונה אל הנהג)?

2. קצת עזרה בכיוונים אם אפשר? צירפתי את הוראות הכיוון של ה-HU, אני די מבין מה הולך שם אבל אשמח לשמוע דעתכם. את המגבר שמתי על MONO, וקרוס על OFF, כך שלמיטב הבנתי כל הכיוון הוא מה-HU והמגבר רק מגביר עבור הסאב.

הכיוונים הם עבור הסאב (תדר, סלופ ואאוטפוט LEVEL) , ועבור ה-HPF שחותך עבור הרמקולים בלבד (הבנתי נכון.)

רוב תודות,sub.PNG

פורסם

1. מה שנשמע לך עדיף. אפשר שיפנה גם לשמאל/ימין/מעלה וגם להזיז את התיבה עצמה ברחבי תא המטען. בנוסף, בחוברת הפעלה, ממש לפני הקטע שצירפת בתמונה, יש אפשרות להפוך לסאב פאזה.

2. הבנת נכונה. תתאים בין התדר שאתה חותך לסאב לתדר שאתה חותך לרמקולים (אם כי זה לא חוק ברזל ואם סידור אחר נשמע עדיף, אז לך על זה). מקווה שהגיין מכוון במגבר כראוי.

3. שים לב גם להגדרה הזו:

1.jpg

במצב הנוכחי הסידור הנכון הוא כנראה הראשון - Rear/Sub.W.

פורסם

ארז,

לא סבלתי בכלל - אם כבר אתה זה שהיית צריך לסבול פולני ולא סתם פולני אלא ה-פולני! 8)

אולי באיזה יום ניתן לך לשבת על איזה חומוס עם גיל מזרחי ואתה תבין שיש לי יורש.

בכל מקרה - תיקח בחשבון שכאשר אתה מסובב את הסאב כלפיך או ממך - אתה הופך לו פאזה פיזית ב180 מעלות - אז תמיד תנסה בכל אחד מהמצבים - להפוך את קטביות החיווט לסאב.

אם הפכת את הסאב וופר שינגן כלפי הקבינה למשל וזה נשמע לך פחות טוב - תנסה קודם כל לפני שאתה מסובב אותו חזרה כלפי דלת תא המטען, להפוך לו את הקטביות.

דבר נוסף - שרשור חיווט באותו העובי ישירות ממגבר אחד לשני ועוד למגבר שמגביר סאב וופר - יכול להוות צוואר בקבוק רציני - תשיג מפצל חיווט לכבלי הפלוס כמה שיותר מהר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אכן דיברתי על זה. אבל !! אני מדבר על מספר 4. חיבור גדול ( והוא 4 ברגים! )

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

כבר כמעט התייאשתי, אבל יש כבל מתח ! לא יודע אם זה הייעוד שלו, אבל נראה שהוא מספיק עבה 9f5bf595372b1b4e28a31d7166288d00.jpg470905ba3d05464cc33f813f7c1225b0.jpgf7d169d8cd99b108bdd65e52a056591f.jpg

פורסם

ברור שהעברת מתח זה היעוד שלו ,זה כבל 25 ממ"ר מקביל בערך ל 3.28 AWG

עושה רושם שהוא עשוי OFC מה שאומר שיש לו יכולת הולכת מתח גבוהה.

אתה יכול להשתמש בפיוז של 80A.

פורסם

ורק ב 10₪ למטר ! [emoji38][emoji38][emoji38]

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יאללה , הרבה זמן לא הקפצתי :-)

חיברתי הכל, כבל סלול עד למגברים + פיצול מתח לכל מגבר , ויש RCA למגבר הקטן ולמגבר הסאב.

נותר לי לחבר הזנה חדשה ל-HU וכיוונים.

כרגע יש לי רעשים נוראיים של האלטרנטור, טוב האמת לא רק הוא, כל דבר נשמע חזק במערכת, איתות וישרים, סיבוב הדיסק במכשיר, ממש הכל. מאז שהורדתי את ה-high level מהמגבר הקטן וחיברתי את ה-RCA נראה שהרעשים מוגברים, לעיתים הם כ"כ חזקים ששומעים רק אותם ולא את המוזיקה, אז אני פשוט מכבה את המערכת ולא שומע מוזיקה (הזוי משהו).

אני מתכוון לשייף את חיבור המינוס של המגברים, ולהזין את ה- HU ישירות מהמצבר ולשים פילטר בכניסה (יש לי מקבילי כזה, מעגל LC עם 4 חוטים).

בנוסף, נאמר לי שכדאי לקחת חוט ולחברו בין המינוס של RCA ב HU אל הגוף של HU , על מנת להוריד את הרעשים הללו, היש בכך אמת?

בעניין החיבורים: ב-HU יש לי 2 צמדי יציאות RCA , אחת ל FRONT והשניה ל REAR/SUB. כרגע הקדמיים מחוברים ישירות ל-HU , האחוריים מחוברים דרך המגבר ליציאות FRONT RCA והסאב מחובר ל REAR/SUB RCA , משמע אין לי פונקציונליות של FADER כהגדרתה, אלא זה או הכל ללא סאב (fader full front) או סאב בלבד (fader full rear). האם חיבור זה תקין? האם יש לי בכלל אפשרויות אחרות?

בינתיים קיבלתי מהשדרוג בדיוק מה שרציתי, נשאר רק לעשות טאצ' אפ אחרונים וזהו :-)

פורסם

ארז,

תריץ כאן חיפוש על המדריך שאיתמר כתב לבידוד כבלי RCA מלולאות הארקה ונדמה לי שזה גם קשור או מדבר ספציפית על מכשירים של פיוניר שזו מחלה ידועה לאותו הדור של מכשירים - הארקה לקוייה של יציאות הRCA

רק תדאג לעשות כל שינוי כזה כשהHU כבוי!

בכל מקרה - יש לך ברכב הזה כנראה בעיה במציאת נקודת הארכה טובה עם התנגדות מינימלית.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...