Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מדובר במכונית בת 3 (כנראה+) שעברה טיפול אחד.

האם היצרן מתייחס לקילומטראג' בלבד או גם תקופה, הראשון מבינהם?

כיצד בדקת שמן - במנוע קר?

עריכה - אני רואה שהייתה התייחסות וזה אחת לשנתיים...

בכל אופן - עניין השמן לא נשמע מטריד מדי. בתנאי שאכן מאז ה 20K שחלפו לא נדרשו תוספות. וחוזר על השאלה כיצד נבדק המפלס. במנוע קר?

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני גם פחות מוטרד מעניין השמן. במהלך התקופה לא הוסיפו שמן והשמן נבדק על מנוע "פושר" אז גם כנראה המפלס שלו גבוה קצת יותר ממה שנמדד.

פורסם

שורה תחתונה. יש לך חומר טוב למו"מ...

פורסם
קצת מסקרנת אותי הסיבה הזו "תנאים של הארץ". אני נמצא מפעם לפעם באירופה, גם קצת בארה"ב, לא זוכר שראיתי ( או חוויתי ) תנאים שונים במיוחד במקומות הללו, לפחות במרכזים עירוניים צפופים. באיטליה, שם אני מניח ישבו אנשים שעובדים אצל היצרן הזה וחיברו את הוראות האחזקה לקליינטים שלהם, יש אפילו לא מעט פעמים בהם מצאתי את עצמי מתגעגע ל"תנאים של הארץ". ולא שאני יודע אם 30K זה יותר או פחות מדי, אבל תנו איזה קרדיט ליצרן שהוא יודע מה הוא עושה ומה הוא כותב. ההנחה שהקפדה על הוראות יצרן היא סיבה להורדת מחיר בגלל איזה נזק שאולי נגרם לאוטו, היא, ובכל הכבוד שיש לי לכותב המכובד מעלי ולמקצועיותו, מעט מוזרה.

הנחתי בדבריי שהוא נהג גוש-דני ממוצע. אם הוא פריפריאלי לחלוטין, אולי זה בסדר. אבל אילו אני נהג שסובל מפקקי אזור המרכז באופן יומיומי, בשילוב עם תנאי החום שיש בארץ מספר חודשים בשנה (מה שמרבית אירופה, למשל, לא מכירים), אז הייתי הולך על המלצת היצרן של 20K (ויש המחמירים שיגידו שעדיף להחליף שמן אפילו בתדירות גבוהה יותר).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
זה לא מה שאמרתי. אם לא הייתי מרוצה מהרכב לא ארכוש אותו. אמרתי שלדעתי טיפול כל 30k הוא לא מספק, וזה אחרי התייעצות עם כמה בעלי מקצוע. אם הרכב היה עם 100k ק"מ וטיפולים לפי היצרן הייתי חושב פעמיים.

למה אוטומטית? אני לא נהג מירוצים ואני מעדיף נוחות. היו לי רכבים ידניים וזה פשוט סבל בפקקים.

הכי חשוב להתעייץ עם בעלי מקצוע המכירים את הדגם כי יש דגמים שהוראות היצרן של תחזוקה גם היא כל כך מרווחת זה בהחלט בסדר ויש כאלו שאולי לא ומכונאי שמטפל בדגמים האלו הרבה ולאורך זמן יוכל להגיד לך הכי טוב ויותר מכל אחד אחר בין אם הוא בעל המקצוע כללי או חברי הפורום המכובדים פה

פורסם (נערך)

תודה חברים על העצות. אחרי הבדיקה במכון בדיקה הייתי במוסך מתמחה אלפא, פחח ומכון פרונט. קיבלתי את כל המידע לגבי מצבו של הרכב. חלק מהשאלות קיבלתי תשובות ומה שלא סיפק אותי שאלתי כאן. וכן, הבחור גר באזור בית שמש אז הנסיעות היו לרוב בין עירוניות.

אני מתכוון לעשות יישור קו, אולי גם לעשות החלפת שמן נוספת אחרי מספר מועט של ק"מ כדי "לנקות" את המערכת. אתייעץ על כך עם המכונאי.

אני מסכים עם מי שאמר, אני לא יכול לבקש להוריד במחיר על מרווח טיפולים שהוגדר על פי היצרן. על מה שכן היה מה להוריד, כמו למשל טסט קרוב, טיפול, זוג צמיגים וכולי התקזזנו.

עריכה אחרונה על ידי adidas1

פורסם

תתחדש ותחזור עם תמונות וחוויות.

פורסם

נפגשים ביום שני כדי לבצע העברת בעלות. חייב לציין שהיו לי את רגעי השבירה שלי, שאלתי את עצמי למה לקנות רכב מ 2011 ולא רכב חדש, הרבה התלבטויות. אחרי שישבתי באלפא ועלה לי חיוך הבנתי שזה הרכב, אין מה לעשות :)

פורסם

לעניין תזמון החלפת שמנים, עזוב הוראות יצרן והחלף שמן כל לא יאוחר מחלוף 10K ..קמ'.

קישור שכבר נרשם כאן להשוואה בתמונות בין החלפת שמן כל 10 להחלפה לפי הוראות יצרן כל 30 אלף קמ'.

http://iaroc.org.il/area51/viewtopic.php?f=4&t=8257#p93421

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לעיניין החלפת השמן,קשה להאמין שנגרם נזק בקמ ככ נמוך, אני אצלי מחליף כל15k,הוראות יצרן כל35k!!!

תתחדש במידה ואכן העיסקה תצא לפועל.

איזה רמת גימור הרכב/צבע?

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

תודה יניב. הרכב בצבע שחור, רמת גימור דיסטינקטיב, יש תמונות שלו בשרשור התייעצות שפתחתי בפורום "ייעוץ בקניית רכב". אחרי הקניה אני צריך לעשות כמה דברים, מהדחוף לפחות דחוף:

1. טיפול שכולל שמן מנוע, פילטר שמן, מסנן אוויר, מסנן מזגן, נוזל בלמים ואולי פלאגים (כבר קיבלתי הצעת מחיר ממיכאל)

2. רכישת שני צמיגים חדשים

3. יישור ציר אחורי במכון פרונט

4. לקפוץ ל PDR+ כדי לקבל הצעת מחיר לכמה כיפופים בפח

5. פוליש עם מכונת porter cable שיש לי

פורסם (נערך)

אם אינני טועה, מדובר במנוע עם הזרקה ישירה.

אם כן:

מפלס שמן גבוה מדי במנוע מסוג זה עלול להצביע על תקלה של דליפת דלק למערכת השמן, עקב תקלה במערכת ההזרקה בלחץ גבוה.

במקרה זה הדבר גורם לדילול השמן בדלק ולעליית המפלס.

בדיקה ראשונית: נסה להריח את השמן מהמדיד ולהבחין אם עולה ממנו ריח של בנזין חריף יחסית (כמובן שלשמן מנוע משומש יש מטבעו ריח בנזין).

ובכל מקרה ממליץ לבדוק הנושא היטב לדעתי ליתר בטחון, לפני הקניה.

עריכה אחרונה על ידי efi_shams

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

הבעיה הייתה מפלס נמוך ולא גבוה. בכל מקרה, גם פה וגם בעלי מקצוע אמרו לי שזה תקין, הרכבים האלו "שורפים" שמן וזה תקין, כל עוד זה לא מתחת לקו המינימום זה בסדר.

• תוכן חדש...