Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא עניין של שחור ולבן. צריך לזכור לשמור על איזון במצבים האלו. אני לא חושב שיש סיבה הגיונית לעצור לפני מעבר החצייה אם הולך הרגל שעומד שם לא התחיל בחצייה עדיין. ברחובות מרכזיים בערים הגדולות זה גובל בבלימת חירום, זה מסוכן, וברוב המקרים זה יגרום לנהג מאחוריך לעבור נתיב ימינה או שמאלה ולסכן את הולכי הרגל עוד יותר.

אגב, בתור הולך רגל אותי הרבה יותר מפחידים רוכבי הדו"ג למיניהם (רוכבי אופניים ומעלה), שתמיד רוצים להנות מכל העולמות, ודוהרים לידך במעבר החציה כאילו הם בטור דה פראנס.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני נדהם לגלות שהרבה מן הפעמים שאני עוצר להולכי רגל במעבר חצייה, הם עושים לי תודה עם היד..

האמת שאני עד לאחרונה הייתי מסמן תודה בתור הולך רגל, ובדיוק מהסיבה שציינת הפסקתי עם זה. אמנם זכות קדימה צריך לקבל ולא לקחת, אבל הנהג לא עשה שום דבר יוצא מגדר הרגיל כשנתן לי זכות קדימה.

אני מסכים עם חולגי. "המדרכה- לאיש. הרכב- לכביש"

הולך רגל צריך לפתוח 13,837 עיניים כשהוא חוצה את הכביש, ורצוי גם להסתכל לנהגים בלבן של העיניים כדי שלא תהיה טעות.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כן, הכביש למכוניות - אני מסכים!

ומהבחינה הזאת בני ברק למשל היא בבחינת סדום ועמורה.

אבל אתם מפספסים את הנקודה: בתוך ממלכת הכביש, המקום הזה שמסומן בפסים רחבים לבנים הוא מעבר חציה והוא מיועד לאפשר להולכי רגל (גם כאלה עם המגבלויות שציינתי) לחצות בבטחה, והחלק הזה הוא בבחינת המשך המדרכה שחוצה את הכביש. בשכונות שנבנו לאחרונה בונים את מעברי החצייה האלה על רמה בגובה 30 ס"מ, עם מזג אוויר שונה (ע"ע הרב קוק - הרצליה).

זה לא עניין של שחור ולבן. צריך לזכור לשמור על איזון במצבים האלו. אני לא חושב שיש סיבה הגיונית לעצור לפני מעבר החצייה אם הולך הרגל שעומד שם לא התחיל בחצייה עדיין. ברחובות מרכזיים בערים הגדולות זה גובל בבלימת חירום, זה מסוכן, וברוב המקרים זה יגרום לנהג מאחוריך לעבור נתיב ימינה או שמאלה ולסכן את הולכי הרגל עוד יותר.

אגב, בתור הולך רגל אותי הרבה יותר מפחידים רוכבי הדו"ג למיניהם (רוכבי אופניים ומעלה), שתמיד רוצים להנות מכל העולמות, ודוהרים לידך במעבר החציה כאילו הם בטור דה פראנס.

אז המצב הרצוי הוא האטה משמעותית לפני מעברי חציה, והמצב כיום הוא שצריך לסלול גדודית במקום פס האטה סמלי, לפני מעבר חציה, כדי שמישהו יעלה על דעתו להאט. וזה בלתי נסבל!

פורסם
רמה בגובה 30 ס"מ, עם מזג אוויר שונה (ע"ע הרב קוק - הרצליה)

:-D:-P:-)

אחרי הבאמפרים ברב קוק אני חוזר עם מחלת גבהים אשכרה...

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שביט - גם אני מודה בהינף יד (או מנוד ראש) לנותני זכות קדימה (מכוניות) כאשר אני הולך רגל.

מתן זכות קדימה כזו, איננה ברורה דיה במדינתנו לצערי וזה דבר שאינו מובן מאליו.

עדיין אפשר להודות לנהגים שעוצרים להולכי רגל. אין עם זה שום רע. להפך.

מעבר חצייה- מקום מסומן ומיועד לחצות את הכביש. הוא קיים במיוחד עבור המשתמשים בכביש (הקבועים - מכוניות, והאירעיים - הולכי הרגל המבקשים לחצות).

זה עדיין נמצא בכביש ולא יעזור שם דבר - זה אינו גשר או חומה מבוטנת.

מעבר חצייה עדיין מקום מסוכן מאוד להולכי רגל.

לא אחת אני רואה (בתור נהג)- לא חסר הולכי רגל מטומטמים, שמורידים את עצמם לכביש ככה סתם, ללא הכנה מוקדמת, במעבר חצייה והעיניים שלהם בסמארקפון אבל לא על הכביש או שמחפשות את עיני הנהגים במכוניות המתקרבות אליהם.

מעבר חצייה זה מקום מסוכן כמו כל חלק אחר בכביש ושלא יהיו לכם אשליות לגבי זה.

alfa 156 2.5.

פורסם

יצא לי אתמול לנהוג בעיר כש-2 נשים מבוגרות ניסו לחצות במעבר חצייה לפני כיכר, הרכב שהיה מלפניי פשוט המשיך לנסוע למרות שכבר היו עם רגל וחצי בתוך מעבר החציה (והיה לו את הזמן והמהירות לעצור להם).

כשעצרתי אחריו הן סימנו לי תודה כאילו הן מנסות לחצות שם כבר 10 דקות.

אבל האמת? בתור הולך רגל מתמיד בשנים האחרונות, אני לא זוכר שחיכיתי יותר מדי במעבר חציה, תמיד הרכב הראשון או השני היו עוצרים.

לא יודע אם זה עניין של מזל או מיקום.

פורסם (נערך)

^^

זה גם עניין של שפת הגוף שלך בתור הולך-רגל. אם אתה עושה רושם כאחד שעומד לחצות, מרבית הסיכויים שרכב שנמצא במרחק סביר לבלימה אכן יבלום ויאפשר לך לחצות. זה לפחות ע"ס הנסיון שלי (זה ו 1.88 מטרים של איום).

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

תסלח לי אבל, חה אחד גדול.

ברחוב העמל 12 בפארק אפק ראש העין יש מעבר חציה שמסומן ע"י שלט.

תמיד שמה אני מוריד רגל לכביש ואף אחד לא עוצר.

אני מנסה בהתמדה לחצות את הכביש והרכבים מתעקשים לא לתת לי את זכות החציה המגיעה לי על פי חוק.

הגעתי לחצי כביש, רכב אחד בנתיב אחד כבר עצר, מנגב את הזיעה בזמן שהרכבים בנתיב השני ממשיכים בנסיעתם מושיט רגל נוספת קדימה.

זהו הגענו לגדה השניה, מקלל את כל הנהגים שלא עצרו שיזכו לאבד את רישיונם לנצח נצחים.

פורסם

מי שבנה את פסי ההאטה ברב קוק זכה, לדעתי, במקום מובטח בגהינום, גם אם הוא צם היום, מחר ועוד עשרה ימים אחר כך.

זו, אגב, דוגמא טובה לתכנון גרוע. ישנו מעבר חצי די קרוב שם (ברמזור), מנגד ישנו מעבר חציה ליד תחת הדלק של פז שבמקרים רבים נעקפתי שם כשהאטתי ואפשרי להולכי רגל לחצות. מה נתנו פסי האטה האלו? רק ליעל גרמן ולמהנדסים שעבדו איתה הפתרון, כנראה.

בכל מקרה, Eily, מבחינת החוק היבש, מעבר החציה לא נותן את הזכות להולכי הרגל להתפרץ לכביש, אלא על משהו כמו "לאפשר לסיים את החצייה בבטחה". זה ממש לא ההמשך של המדרכה מבחינת החוק והתחשבות יתרה עלולים, בעייני, לייצור רק מצבים מסוכנים יותר מאשר לתרום לבטחון הנהגים או הולכי הרגל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
תסלח לי אבל, חה אחד גדול.

ברחוב העמל 12 בפארק אפק ראש העין יש מעבר חציה שמסומן ע"י שלט.

תמיד שמה אני מוריד רגל לכביש ואף אחד לא עוצר.

אני מנסה בהתמדה לחצות את הכביש והרכבים מתעקשים לא לתת לי את זכות החציה המגיעה לי על פי חוק.

הגעתי לחצי כביש, רכב אחד בנתיב אחד כבר עצר, מנגב את הזיעה בזמן שהרכבים בנתיב השני ממשיכים בנסיעתם מושיט רגל נוספת קדימה.

זהו הגענו לגדה השניה, מקלל את כל הנהגים שלא עצרו שיזכו לאבד את רישיונם לנצח נצחים.

הייתי שם השבוע. בכל אזור פארק סיביל האנשים פשוט לחוצים וממהרים אז בקטע הזה אתה צודק. בשאר ראש העין לא נתקלתי בבעיה הזאת ברוך ה'.

פורסם

יש שם דבר נוסף, המעבר חצייה לא מסומן על הכביש אלה רק על ידי שלט עילי, לכן הנהגים חושבים שהשלט לא מחייב אותם.

ייתכן שאם יקבלו נקודות ויזומנו לנהיגה מונעת, יוכלו לרענן את הידע שלהם בתמרורים.

פורסם (נערך)

מה, אף אחד לא היה בחו"ל?

ממה שיצא לי לראות לאחרונה, רומא, רודוס, טביליסי, באף אחת מהערים האלו אין זכות קדימה להולכי רגל. ממש בסגנון של "עברת? נדרסת". וממה שזכור לי גם במדינות אחרות (פולין, ספרד) אין כלכך יחס להולכי רגל. בארץ דווקא כן יש תשומת לב לזה, והרבה כן עוצרים להולכי רכב. זה שהם מודים על כך, לא אומר שהם מופתעים (גם אני מודה, אז?!).

עריכה אחרונה על ידי שומאכר

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לא לתת שום זכות קדימה להולך רגל אלא עם כן הוא כבר על הכביש או שיש שלט או תמרור המורה על כך

זה מוריד מהערנות של הולך הרגל הרוצה לעבור ומתכון לתאונה!

פורסם
אתה שוטר בתפקיד? כיון שאם לא, אין לך סמכות לכוון את התנועה, גם לא זו של הלכי הרגל. אם תסמן להולך רגל לחצות והוא יפגע (נניח על ידי דוג" שיעקוף מימינך) יהיה לך חלק באשמה.

חוקית?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...