Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה כ"כ מצחיק בתגובה שלהם?

זה לא ברור או שלא קראת את מה שרשמתי?

יש פה פוסט שנוגע הרבה לקוחות של החברה, אנשים שיש להם בעיה מוחשית ברכב בצורה סדרתית עם התעלמות מוחלטת צד היבואן שבמקום לסגור פה הנושא ולמנוע יחסי צבור גרועים על שרות לקוי יש דממה מצד היבואן שממהר להגיב לפוסט של רכישת 500 משומשת?

• תגובות 359
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עכשיו אני כבר צוחק.

פיאט היא לא היצרנית הראשונה שיש לה בעיה שהיא לא מודה בה. למעשה, הבעיה בפיאט מסתכמת בפגם אסטטי בפלסטיק.

יש יצרנים אחרים (GM למשל, וגם יצרנים חסיני כל כמו טויוטה) שבגלל תקלות שלא הודו בהם נהרגו אנשים. אז קצת פרופורציות.

מה רצית שיוניון מוטורס יעשו? פרסומת לקורולה ויכתבו למטה :"משרד הבריאות מזהיר שנהיגה בטויוטה מסוכנת לבריאות"?

פורסם

עדכון מהמקרה שלי:

יצרתי קשר עם סמל"ת דרך המייל כשבוע אחרי ש GhostBuster התחיל את השרשור הזה.

לאחר מספר ימים, יצר איתי קשר מנהל מוסך שמשון ביהוד - חיים. הוא הסביר לי שמנהל השרות של סמל"ת והוא דנו בנושא, והחליטו לבוא לקראתי בהתאם להיסטוריית הטיפולים של הרכב ותקופת הזמן מסוף האחריות של הרכב (השיחה קרתה לפני חודש ואני משחזר אותה מהראש אז סביר שיש אי דיוק מסויים בדברים שלי).

הרכב שלי על הכביש מדצמבר 2010, עשה 70 אלף ק"מ. תחת היד הקודמת עשה טיפול 30 אלף במוסך מורשה במסגרת האחריות, ועוד טיפול 60 אלף באלוהים יודע איפה. נקנה בחודש מאי ועבר ישור קו גדול במוסך שמשון.

בהתאם לזה הציעו לי את החלק חינם, והעבודה עלי. החלטתי ללכת על זה.

זה היה בדיוק לפני תקופת החגים אז ידעתי שהדברים לא יזוזו ונתתי לזה זמן. המוסך שוב יצר איתי קשר ביום רביעי לפני ערב חג סוכות שני והודיעו שהחלק זמין ואפשר לתאם החלפה. תואם ליום חמישי אחרי החגים (23/10) אבל לבסוף נדחה ליום ראשון (26/10) עקב מחלה של הטכנאים. בדיוק לפני שעה היום אספתי את הרכב מהמוסך ונגמר הסיפור.

נזק לכיס - 1400 ש"ח.

מחשבות?

מצד אחד ההצעה שקיבלתי נראת לי הוגנת. רכב לא באחריות, עלות החלק לא זולה בכלל.

מצד שני ברור שמדובר בתקלה סדרתית ואופן טיפול סמל"ת ואופן התמחור שלה ללקוחות שונים מרגיז.

אישית העדפתי לקחת הצעה שנראת לי הוגנת מלהיכנס לדיבורי "למה הוא קיבל ככה ואני ככה" או לנסות לארגן איזה מהלך קבוצתי שיכול להיסחב ולהיגמר עם כלום.

IMG_20141027_134831.jpg

פורסם (נערך)

בקיצור, הדשבורד שהורכב לכם לאחר ההחלפה הוא מדגם משופר שכלל תיקון הבעיה, או שהיא תחזור תוך שנתיים?

אם היא תחזור אז מה עשיתם פה בעצם חוץ מלשגע את היבואן ולהוציא כסף מהארנק? (גם 1400 ש"ח זה כסף).

אני שעפו לי גומיות לקורות A ודרשתי החלפה לפחות ידעתי שמדובר בחלק משופר, ולכן הגומיות שעפו מהרכב בחצי השנה הראשונה לא עפו לאחר הרכבת החלק המשופר גם לאחר 5.5 שנים.

שימו מגן שמש.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם (נערך)

אני בספק שלמישהו מאיתנו תיהיה הזדמנות לראות האם המספר הסידורי של החלק שונה אבל גם אם כן, לך תדע עד כמה זה נפוץ אצל יצרנים לשדרג חלקים בלי שינוי מספר סידורי. אם זה יפתח עוד 3 שנים אני הראשון לדווח.

נ.ב

שאלתי את השאלה במוסך ולא קבלתי תשובה חד משמעית.

עריכה אחרונה על ידי m1ke
פורסם

שימו מגן שמש.

מתחילת השרשור אתה חוזר על המשפט הזה, כאשר גם אני אמרתי לך שהסדק נוצר במהלך השנה שבה שמנו מגן שמש (לא יודעת מה היה אצל היד הקודמת) וגם לאחרונה ראינו את התגובות הבאות:

שימוש במגן שמש אינו ערובה לכלום .

הרכב שלי נהנה ממגן שמש מיומו הראשון , גם ע"י הבעלים הקודם שלו ובכל זאת הופיע הסדק המושמץ תוך כ 3 שנים ותשעה חודשים,אולי אפילו לפני

קניתי 500 מ2012 עם 2700 ק"מ, פשוט עמדה בחניון תת קרקעי 99% מהזמן.

האיזור עדיין מתנפח.

מסקנה: מחסור במגן השמש לא מהווה גורם ישיר לבעיה.

יש פה פוסט שנוגע הרבה לקוחות של החברה, אנשים שיש להם בעיה מוחשית ברכב בצורה סדרתית עם התעלמות מוחלטת צד היבואן שבמקום לסגור פה הנושא ולמנוע יחסי צבור גרועים על שרות לקוי יש דממה מצד היבואן

לאיזו תגובה אתה מצפה מהיבואן במקרה הזה? הודעה בכך שיש פגם יצור סדרתי? (ממש לא משנה אם הוא אסטטי בלבד או גם בטיחותי, מדובר בפגם)

הפורום פונה לקהל ספציפי ומהווה טיפה בים לעומת מה שיכול להיות "יחסי ציבור רעים" ברשת.

בשרשור הזה נספרו 10-11 דשבורדים פגומים, נניח עוד 10 שקראו את השרשור ולא הגיבו (נמנעים או לא רשומים לפורום), עכשיו תחשוב מה הייתה רמת החשיפה של הנושא אם הסיפור היה מגיע לפייסבוק (סטטוסים מצייצים\צינור לילה וכד' כשלכל אחד מהם יש יותר מחצי מיליון לייקים) כי לפי מה שרואים ברחובות יש הרבה יותר מ20 דשים פגומים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

בכל מקרה שימי מגן שמש, שיהיה.

אבל ברשותך לא ענית לי על השאלה: מה תעשי עוד שנתיים שלוש כשהסדק הזה יופיע שוב? תחליפי שוב דשבורד? תעיפי את הרכב? כי את הבעיה לא פתרתם, רק עקפתם אותה באופן זמני.

ניסיתם לפנות ליצרן באיטליה ולשאול האם מדובר בנזק בטיחותי או אסטטי, ומדוע הוא מתרחש? ככלל, נזקי פלסטיק בדשבורד נובעים מקרינת השמש - אם כולכם טוענים שהרכב היה עם מגן שמש או בתוך חניון מקורה ועדיין הסדק הופיע בטווח זמן פעוט כ"כ, הריי שיש בעיה מורכבת יותר. אותי מעניין מהי סיבת הנפיחות והסדק אם לא משמש ישירה או מחום?

פורסם

אצלי זה לא נחשב. נראה לי זה הצורה הרגילה של הדשבורד, אם לא היה את השרשור הזה לא הייתי חושב בכלל שיש פה אולי התחלה משהו.

אני מקווה שעוד שנתיים אני אוכל לכתוב לכם כאן שאוטו שכל הזמן היה בצל או עם מגן שמש לא קרה לו כלום.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אין לי תשובה מוחלטת מה יקרה עוד שלוש שנים, הכל יכול להיות. אולי נשאר עם הרכב ואולי ימכר, אולי יגנב (בעצם מדובר בפיאט, על מי אני עובדת?), אולי החלק החדש יחזיק מעמד.

כל עוד הרכב פה ואני\גוסטבאסטר בפורום נמשיך לעדכן.

לגבי הפניה ליצרן, כמו שנכתב בהודעת הפתיחה-גוסטבאסטר פנה. היצרן לא ממש סיפק תשובות או הסברים, אמר שההצעה שקיבלנו במסגרת הרצון הטוב נראית לו מספקת ושנלך לחפש את החברים שלנו. הרי אם יצרן יספק הסבר כלשהו הוא בעצם יודה בכך שישנה בעיה ולא יוכל להמשיך להתנער ממנה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
אצלי זה לא נחשב. נראה לי זה הצורה הרגילה של הדשבורד, אם לא היה את השרשור הזה לא הייתי חושב בכלל שיש פה אולי התחלה משהו.

.

גם go ride חשב בתחילת השרשור שהסדק אמור להיות שם במקור, היום אשתו נוסעת עם דשבורד חדש שהוחלף במסגרת האחריות.

במקור הדשבורד מגיע חלק ללא כל בליטה או רמז למיקום של התפרים בכל אחד מהדגמים המדוברים, למשל תמונה של פיאט 500 דנדשה:

20141026_091620.jpg

בנוסף, ניתן לראות את ההבדלים בין התמונות שהעלה m1ke לפני ואחרי התיקון.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...