Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני יודע שיש פה בפורום ממש אנשים איכותיים, וחלקכם רו"ח ומנהלי שכר,

יש לי 2 שאלות שאני בטוח שתוכלו לעזור לי בהם וממש יצילו אותי פשוטו כמשמעותו :)

1. לאחר שנקראתי לצו 8 בחודש יולי האחרון והייתי בשירות 18 ימים ברצף,

הגשתי את האישור מילואים למעסיק והוא שילם לי שכר כאילו הייתי נמצא באותו חודש כרגיל (שכר בסיס) - חודש יולי.

והוסיף שעות נוספות שביצעתי חודש קודם (בחודש יוני, אצלנו משלמים שעות נוספות שביצעת באותו חודש רק חודש אחרי).

לאחר מכן במשכורת חודש אוגוסט הוא הוסיף לי 700 ש"ח על "הפרשי מילואים" ואני שתקתי והבלגתי.

יש לציין שאת שאר החודש עבדתי כרגיל והגעתי לעבודה ונתתי מעצמי כולל שעות נוספות וקיבלתי שכר כרגיל,

השבוע הגיע אליי המכתב מביטוח לאומי שהעבירו למעסיק שלי 8000 ש"ח !!

התקשרתי לביטוח לאומי והם טענו שבפועל יש לי 18 ימי מילואים שמתוכם בפועל 12 הם ימי עבודה נטו

והשאר זה שישי-שבת (והצבא מתגמל גם על שישי-שבת בהתאם) ואני חושב שהמעסיק לא העביר לי את כל הכסף.

ניגשתי היום לחשבת שכר בחברה והתעמתי מולה והיא אמרה לי שהחישוב שלה נכון ושאני טועה ושלא יכול להיות

שהחברה תספוג הפסדים על חשבוני גם אם התמלוגי מילואים גבוהים יותר .

המשפט הזה ממש הרתיח אותי כי אני ישנתי במשך שבועיים וחצי על החול עם שק שינה (כל לילה 3 שעות)

והרווחתי את הכסף הזה ביושר !!

הוספתי לאתר את התלושי שכר שלי לחודשים : מאי, יוני, יולי (החודש בו נקראתי ל18 ימים) , אוגוסט (החודש בו קיבלתי הפרשים 700 ש"ח) וגם את המכתב שקיבלתי מביטוח לאומי.

האם יש מישהו שמבין פה ויכול לאשר לי שנעקצתי על ידי העבודה ובאיזה סכום ?

בכוונה הוספתי תלושי שכר של חודשים קודמים כי הבנתי שעושים ממוצע של שלושה חודשים אחרונים (אפריל ,מאי,יוני,)

וככה מחשבים את התמלוגים,

בנוסף יש לציין שמתוך ה18 ימי מילואים שהייתי בחודש יולי, היו ימים שגם הייתי בחרה ועבדתי כרגיל ככה שיש לי גם תוספת מהעבודה.

החשבת שכר טוענת שהיא אף פעם לא רושמת בתלוש שכר מה משולם מהצבא ומה משולם מהשכר אלא משכורת 100%

וככה קשה לי לפחות לעקוב אחרי זה והם מנצלים את זה.

אני כמעט בטוח לפי התגובה המתנשאת והמזלזלת שלה שיש פה עוקץ על ידי החברה אני רק לא יודע של איזה סכום .

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לחשב את העניין בעזרת הטפסים שהוספתי אני אהיה חייב לו הרבה :)

2. לשאלה השניה, במידה ואני אקרא שוב לשירות מילואים,

האם יש לי אפשרות לתבוע את ביטוח לאומי באופן עצמאי ולקבל את הכסף ישירות מהם ?

במידה וכן, אך עושים את זה בדיוק ? ומה לגבי ההשלכות של פעולה כזאת ?

האם זה שווה את זה במידה והחברה בה אני עובד באמת מנצלים את תמימותי ?

תודה מראש לכל העוזרים באתר, זה לא מובן מאליו :)

MILUIM.JPG

month 04.jpg

month 05.jpg

month 06.jpg

month 07.jpg

month 08.jpg

פורסם

שלום,

אני לא חשב שכר ולא רו"ח ותשובתי מתבססת על נסיוני כאיש מלואים אל מול החשב בחברה בה אני עובד.

אשמח לעזור, ברשותך אתחיל, בתשובה לשאלה השניה (התשובה פשוטה יותר)

לצערך (וגם לצערי) עובד שכיר המשרת במילואים לא יכול לתבוע ישירות מביטוח לאומי, אלא חייב דרך המעסיק. (ניסיתי)

לגבי שאלתך הראשונה,

אני מצרף לינק לעמוד הרלוונטי מהאתר של בטוח לאומי:

http://www.btl.gov.il/benefits/Reserve_Service/Pages/TikunTagmulMil.aspx

התגמול שקבלת מביטוח לאומי נראה נכון לפי החשוב הבא: סכום השכר ב3 חודשים שלפני יציאה למילואים מחולק ב90 יום מהווה את השכר ליום.

השכר ליום מוכפל במקרה שלך ב19.6 ומתקבל הסכום שהועבר למעסיקך (כ8000 שח)

עד כאן הכל טוב ויפה,

הסכום שהמעסיק שילם לך מראש על החודש שבו היית במילואים מחושב על פי החישוב הבא: שכר חודשי (בסיס) חלקי 22 (בערך) וכפול מס' הימים שנעדרת מהעבודה בשל המילואים.

את ההפרש בין הסכומים הללו (בחישוב שלי יצא כ 2700 ש"ח) המעסיק צריך לשלם לך לאחר קבלת הכסף מביטוח לאומי.

אציין כי בפעם הראשונה בה בצעתי מילואים, קבלתי תגובה די דומה לתגובה שקבלת מהמעסיק שלך, ורק לאחר שהסברתי שם את החישובים, קבלתי את ההפרשים, (במילואים שבאו אחר-כך כבר היה יותר פשוט)

פורסם

עמיחי תודה רבה !

הייתה לי תחושה שחזקה שההפרש הוא יותר מ700 ש"ח ששולמו לי בפועל חודש לאחר מכן,

החשבת שכר מתעקשת שהיא צודקת ! ובשיא חוצפתה היא עוד אומרת לי תשב תוכיח לי איפה אני טועה ואני אתקן כאילו זה התפקיד שלי.

אתה יכול להסביר לי בבקשה באופן מפורט אך הגעת להפרש של 2700 ש"ח כדי שאני אוכיח לה ?

כי אין לי מושג בדיוק אך להסביר לה את זה ולבקש את ההפרש של ה2000 ש"ח הנוספים שמגיעים לי .

תודה רבה לך :)

פורסם

יש מישהו עם עוד דעה במקרה? :)

עוד דבר מוזר ששמתי לב אליו עכשיו הוא השכר שירד לי בחודש אוגוסט בעקבות מחלה,

בפועל הייתי במחלה בחודש יולי (3 ימים סה"כ) כאשר אמור להיות משולם לי יום 1 - ללא תשלום . יום 2-3 50%.

למרות שהייתי חולה בחודש יולי הם הורידו לי את השכר רק בחודש אוגוסט,

ירד לי קרוב ל1000 ש"ח כפי שאתם רואים וזה נראה לי גבוה,

כי בחודש יולי יש 23 ימי עבודה סה"כ וזה אמור להיות ממוצע של השכר בסיס + נסיעות חלקי 23

ואז 50%+50% שכר מהמממוצע שיצא ועוד הורדה של 100% מהשכר הממוצע שירד.

האם אני צודק וגם כאן תיחמנו אותי ולקחו יותר ?

• תוכן חדש...