Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אף אחד לא הזכיר את הנוזל ההידראולי במערכת הבלימה. גם זו עלולה להיות נקודת כשל וברוב המוסכים שאני ביקרתי התעלמו מהנושא הזה לחלוטין עד שמכונאי קפדן במיוחד בדק ונבהל מהמצב של הנוזל.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עקרונית לא צריך להזכיר, כי אמורים להחליף כל שנתיים או כל 2 טיפולים כמו שעון, ובנוסף לבדוק בכל טיפול שבו לא מחליפים. אין כאן סיבה שיווצר כשל כל עוד עומדים בנוהל. ההחלפה צריכה להיות החלפה מלאה, ולא נתונה לשיקול דעת. חבל שבהרבה מוסכים בכלל לא מבינים את זה, עושים קומבינות שמי שלא מבין חושב שעשו ובעצם לא עשו (ריקון מהמיכל בלבד ושאר חירטוטים).

לבעל הרכב שרוצה לבדוק מה מצב הבלמים - אין מה ואין איך לבדוק את הנוזל, רק את המפלס שלו.

פורסם

לבעל הרכב שרוצה לבדוק מה מצב הבלמים - אין מה ואין איך לבדוק את הנוזל, רק את המפלס שלו.

דווקא לא מזמן ראיתי שיש מכשיר אלקטרוני שבודק את הנוזל והוא אפילו לא יקר. הזמנתי ועכשיו עם השביתה בדואר הוא כנראה יגיע יחד עם המשיח.

פורסם

תודה על העדכון

אותי מעניין איך הכיול של זה, ועד כמה הוא אמין, אבל בהחלט נשמע כמו מוצר שרצוי שיהיה (בעוד שמצד שני רצוי להמעיט בפתיחת מיכל נוזל הבלם, במיוחד כאשר לח, ככה שלא כדאי לבדוק לעיתים יותר מדי תכופות).

פורסם

אבל מכיוון שהנוזל באיזור הכוסית חשוף לאויר האיכות שלו שם תהיה נמוכה יותר, שזה המצב הרצוי ... זה נותן מרווח ביטחון לגבי איכות הנוזל באיזור הקליפר.

פורסם

ולמה לא פשוט להחליף כל שנתיים?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא חושב שהחשיפה לאויר שקולה לחום הרב שנמצא בקליפר. לדעתי המכשיר מיותר ובאמת הכי פשוט להחליף כל שנתיים את כל הנוזל.

ובכל מקרה שמחליפים ברקסים לנקז מעט מהצינור.

פורסם

צעצוע נחמד אבל מאוד מיותר.

כמו שאמר איתמר, פשוט מחליפים כל שנתיים וזהו.

במחיר של המכשיר אפשר לקנות כמעט כמעט 3 מיכלי חצי ליטר של נוזל בלמים איכותי (חצי ליטר נוזל DOT4 של ATE עלה לי 18 שקל ברכישה האחרונה)

בגלל החאפריות בארץ בעניין נוזל הבלמים, לדעתי כדאי להחליף בזמן רכישת הרכב בכל מקרה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אתה מחליף בעצמך ? אשמח לראות מדריך לעבודה הזו.

פעם אחרונה שהחלפתי את הנוזל במוסך זה עלה לי כ 400 שקל, ולקח למכונאי קרוב לשעה של עבודה נטו .... לא זוכר בדיוק.

אז אם הנוזל הזה יכול להחזיק כמה שנים בלי השפעה על התיפקוד, ועוד יש מכשיר שמאפשר לדעת מה המצב שלו , החיסכון ברור !

פורסם

אין שום נוזל בלמים שיכול להחזיק שנים רבות. רוב נוזלי הבלמים תקפים לשימוש עד שנתיים.

ל ATE יש כמה נוזלים שמוצהרים כבעלי אורך חיים של 3 שנים, לא נתקלתי בהמלצה ארוכה מזו.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אתה מחליף בעצמך ? אשמח לראות מדריך לעבודה הזו.

פעם אחרונה שהחלפתי את הנוזל במוסך זה עלה לי כ 400 שקל, ולקח למכונאי קרוב לשעה של עבודה נטו .... לא זוכר בדיוק.

אז אם הנוזל הזה יכול להחזיק כמה שנים בלי השפעה על התיפקוד, ועוד יש מכשיר שמאפשר לדעת מה המצב שלו , החיסכון ברור !

החלפתי בעצמי לפונטו שלי. למיטב זכרוני לקח פחות משעה ביחד עם חבר.

מדריכים יש ביוטיוב, והרבה דיונים בפורום על העניין.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם (נערך)

בהמשך למתן, יש סרטון מצוין של ETCG עם הרבה טיפים טובים:

צר לי אבל אם לקח למכונאי שיש לו ליפט וכלי אוויר בסביבות שעה לבצע את זה, אז תחליף מוסך.

לי זה לקח שעה כי יש לי רק 2 בוקים וכל פעם צריך לשחק איתם ולהעביר אותם בין הגלגלים.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

• תוכן חדש...