Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

יש לנו לדוגמא , 7 ק"ג משקל על רובוט קטן שנוסע. הגוף והחלקים עושיים פלסטיק ABS והשאלה שנדרשתי לדעת היא האם הפלטה של תחתית הרכב תחזיק? עד כמה היא תחזיק?

זאת אומרת, כמה מ"מ עליי לעשות את הפלטה בכדי שלא תהיה שום כפיפה למשל? לא מצאתי נתוני פלסטיק ABD מהבחינה הזאת ואני מניח שמי שעובד עם זה כן יודע ויוכל לעזור.

השאלה פשוטה:

יש לי 7 קילוגרם, אני רוצה להניח 7 קילוגרם על פלטת פלסטיק ABS ( תחתית הרכב ) והפיזור יהיה כזה של 60-70% משקל יחסית מאחור והשאר קדימה.

אורך הפלטה למשל צריך להיות 30 ס"מ , כמה מ"מ עליי לעשות את הפלטה בכדי שתחזיק ללא כל בעיה את המשקל ולא תהיה כפיפה או משהו שם?

אודה לכם מאוד :)

פורסם

אין לך סולידוורקס? יש לך שם סימולציות שתוכל לעשות בידיוק את מה שאתה רוצה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

יש לי את סוליד 2013 ואת 2014, אבל לצערי לא הגעתי לשלב שבו אני מבצע את זה.

יש לך הסבר שיכול לעזור לי או משהו שזמין באינטרנט בכדי שאוכל לבדוק בבקשה? או כיצד זה נקרא ואז אוכל למשל לבחור ולשרטט לי פלטה כביכול מהחומר ולבדוק?

פורסם

תתחיל ממדריכים ביוטוב:

https://www.youtube.com/results?search_query=solidworks+simulation+tutorial

תיבנה את החלק לפי המידות שאתה רוצה, תגדיר חומר ואז תתחיל לשחק עם הסימולציות.

בהצלחה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

תלך מהסוף - לא מאמין שתשיג לוח ABS יותר עבה מ 5 מ"מ בארץ.

הבדלי המשקל בין 5 מ"מ ל 3 מ"מ בגודל כזה - רמות של עשרות גרמים בלבד (צפיפות של ABS מחושבת לפי 1.7 גרם לסמ"ק).

אז קח את הלוח הכי עבה, 5 מ"מ ושלום על ישראל :)

נ"ב במקרה שאתה רוצה לחזק עוד יותר, לוח אלומיניום דק (אפילו של 1 מ"מ) מודבק מבפנים יחזק את הרצפה משמעותית.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ולוח ABS שכזהנגיד באורך 50 ס"מ ללא חיזוק יחזיק 7 קילוגרם לאורכו או נגיד בנקודמת מרכז שלו? ועם החיזוק?

מהתשובה אני מאמין שה 5 מ"מ הולך להספיק טוב מאוד אבל אשמח לתשובה בכל זאת :)

פורסם
נ"ב במקרה שאתה רוצה לחזק עוד יותר, לוח אלומיניום דק (אפילו של 1 מ"מ) מודבק מבפנים יחזק את הרצפה משמעותית.

אם תאמץ את ההמלצות של elibaba הייתי שוקל את האפשרות דווקא להדביק מבחוץ/מלמטה.

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

תודה רבה על התגובות חברים, התחלתי לעבור במדריכים וצפיה בעורכי הסימולציות ביוטיוב ומדריכים עיוניים, בהחלט לא פשוט אבל אין ברירה ויש להכנס לזה.

לפי מה שהבנתי הוא הציע להדביק את הפלטה מבפנים, הכוונה מתוך הרכב ולא בתחתית. אאלץ להריץ סימולציות עם הפלטה בתור מגע ראשוני ולאחר מכן הלוח ABS או כאשר האלומיניום מתחת לאחר שה ABS סופג את הכפיפה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפי ההיגיון עדיף שהאלומיניום יהיה על הצד שנמתח, כלומר בתחתית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• אחראי פורום
פורסם

יש לך אפשרות להוסיף צלעות חיזוק על הציר שעלול לקבל בטן?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בעיקרון על החלק לקראת האחורי תהיה הסוללה שהיא 3.7 קילו, מספר מכשירים ואביזרים שנגיד יגדל ל 4.5 קילו. מקדימה יש 750 גרם של מנועים ( זוג ) והגוף של הרכב וכו', בסה"כ באיזור ה 7 קילו באופן כללי שלא יושבים בנקודה אחת.

אורך הפלטה תהיה באיזור ה 50 ס"מ למשל וכמו שנאמר, נגיד לוח שכן ניתן להשיג בארץ 5 מ"מ של פלסטיק ABS ללא חיזוק ועם חיזוק של 1 מ"מ אז יש לי עבדוה לא קטנה לבדוק את זה בסולידוורקס :/

• תוכן חדש...