Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בד לבד? האם אפשר למצוא את זה בחנות לחומרי בניין? כמו אייס או הום סנטר?

אשמח לראות את הדוגמא שלך.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני רואה שאת הדופן החיצונית סגרת את "החורים" עם חומר דיינמאט.

השאלה היא אם כיסית לגמרי אותם עם ברזל ואז שמת חומר או פשוט שמת חומר ויש חור בפנים ? אם אני בא עם יפני אני יכול לחתוך את החומר ולהגיע לדופן הפנימית ?

Scan Speak

פורסם

לא יודע ולא ראיתי את המדריכים של STP אבל לפי מה שאני יודע נהוג לשים ברזל כלשהו (בדר"כ אלומיניום) ועם ברגים להבריג אותו לפח החיצוני ועל זה לשים יריעה של איטום.

זאת סתם המלצה שלי,כמובן שאתה מוזמן לעשות איך שאתה חושב.

Scan Speak

פורסם

דבר ראשון אני ממליץ לראות את המדריכים.

דבר שני היריעה הבוטלינית עצמה היא בעלת שכבת אלומניום דקה.

להבריג ברזל \ אלומניום לפח , איפה שמעת \ ראית את זה?

פורסם

הנה דוגמא ללבד שכזה

http://www.ebay.com/itm/VOLKSWAGEN-VW-Car-Auto-Adhesive-Noise-Reduction-Felt-Tape-100cmx48cm-GOLF-JETTA-/160974304895?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item257ad0f67f&vxp=mtr

בכל מקרה מה שדן התכוון לדעתי זה לסגירה של מחיצות טכניות דווקא בדופן הפנימית ולא בדופן החיצונית.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טכנית, האם לא כל ספוג דחוס ודק עם דבק שאשים על החיבורים של הדיפון לדופן הפנימית ישפר את החרחורים ?

פורסם

כן אבל תיקח בחשבון עמידות לחום ואש, רטיבות - רוב הספוגים פשוט יתפוררו לך עם הזמן וזה גם יהפוך למפגע בריאותי.

תדאג שזה ספוג שהוא closed cell foam ולא ספוג סטנדרטי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

האמת שהיום החלטתי להילחם בחרחורים ולבדוק מאיפה הם מגיעים , אז הגיעו כמה מהדלתות ומתא המטען בעיקר.

החלטתי לרכוש עוד 2 יריעות בוטליניות של 30X90CM, הפעם נאלצתי "להתפשר" על סטינגר ב100 שח ליריעה כי זה מה שהיה בחנות של המתקין אבל מסתבר שבדיעבד התפשרתי על דיינמאט ..

היריעות של סטינגר הרבה יותר נוחות לעבודה וממש מגוהצות = הרבה פחות עבודה להוצאת אוויר נדרשת וגם דקות יותר..

ברכב הבא אקנה רק אותן.

חרחור ראשון : הגיע מהדופן החיצונית - ניתן לראות בתמונות שפרסמתי יש שטח מת בלי דיפון , הוספתי שם יריעה של 20X30 בכל דלת.

חרחור שני: הגיע מהדיפון , שמתי לב כשאני נשען עליו החרחורים מקבלים LOWPASS עצבני אז החלטתי להוסיף להם משקל , ואז נזכרתי שגם הנציג STP שם יריעות בוטליניות על הדופן אבל לא הרבה, לא יכולתי לשים יותר מדי אז שמתי 25X30 על כל דיפון באיזור השקוע.

חרחור שלישי: הגיע מתא המטען,אחרי הכל יש שם סאב של JBL שאין לי מושג מה הדגם שלו ,רק שהוא 8 אינץ', האמת אני מאוד מרוצה מההמלצה של המתקין לגביו,הוא נותן בס קטלני אבל מרעיד את הפח. היה לי יריעה אחת שלמה + 20X30 שנשאר לי מהיריעה הראשונה ,

שמתי כמעט את כל היריעה הראשונה בפח הסטטי מעל הסאב בפיזור שווה - כיסוי של 50 אחוז מהפח הסטטי העליון , ואת השאר שזה בערך 30X30 חתכתי לחצי ושמתי בשני החורים על הפח הדינמי שנפתח. אמרתי לעצמי אם זה לא יספיק אלך ואקנה עוד 2 יריעות כי הכיסוי עומד על 15 אחוז בלבד .

האם זה הספיק?! כן !

החרחור הראשון מהדופן הפנימי נעלם לגמרי , השלמתי שם כיסוי של 60 אחוז להערכתי.

החרחורים מהדיפון מאוד נרגעו, הוספתי ספוג מיוחד (עדיין לא "לבד" אבל משהו איכותי אחר מאוד דחוס) על החיבורים עם הפח של הדלת ,

אבל אפשר לומר שהם הופחתו ב 80 אחוז יותר בגלל היריעות הבוטליניות, הספוגים שהזמנתי של פוקוס ארטס ישלימו את העבודה פה לדעתי.

החרחורים מתא המטען הופחתו ב95 אחוז ! עם יריעה ושליש בלבד (תא מטען של 450 ליטר) , ניתן גם לזקוף את זה לכך שרוב תא המטען מרופד ורק החלק העליון והחיצוני הם מפח , זה מאוד הפתיע אותי , הייתי בטוח שאני צריך לקנות עוד יריעות אבל היריעות של סטינגר עשו עבודה כל כך טובה שאין צורך לרפד את כל תא המטען.

כמו שאמרתי, החלק השני יהיה להשלים את העבודה עם היריעות של פוקוס ארטס.

פורסם

תענוג!

כמה קשות עורף פגשתי כאן בנסיון להסביר שלא צריך כל כך הרבה בוטילן ברכב והנה סוף סוף מתחילים לראות שימוש נכון, יעיל וגם כלכלי בבידוד הרכב!

הבוטילן יוריד לך את רעשי הפאנלים אבל אחרי שתיתן כיסוי מלא של הספוגים של פוקוס ארטס בדלתות אתה תהיה ברמה שונה של שקט ואופי הבאס ברכב גם כן ישתנה, יהיה לך יותר נפח, עומק והדיקות בתחום הבאס וזה גם יוסיף איזון לשאר תחום התדרים.

המערכת תהיה ברורה יותר, נעימה יותר.

תחזור לדווח!

ברגע שתשלים את זה, עשית את אחד משני השיפורים החשובים ביותר במערכת שלך!

Pioneer TS-X150

פורסם

היי קיבלתי את היריעות של פוקוס ארטס , טרם התחלתי את העבודהכי יש לי שאלה לגבי משהו שרשמת אדי:

"כיסוי מלא של הדופן החיצונית בספוג וכיסוי מלא של או הדופן הפנימית או הדיפון - בספוג" .

הדופן החיצונית תכוסה בספוג, אין בעיה.

אבל מה האינטרס לבחור את הדופן הפנימית או הדיפון?

מה היתרונות בכל אחת מהשכבות ?

האם אולי יהיה יעיל יותר לחלק ביניהן?

מה עם תא המטען , האם לרפד גם שם חלק?

מה השינוי הצפוי לתדרים הנמוכים?

פורסם

הדופן החיצונית - תכסה בעיקר את האזור שמאחורי הרמקול.

למה לכסות אותה כיסוי מלא - כי זו הדופן החיצונית, משם נכנס רוב הרעש דרך הדלת - תשים שם מחסום ראשון.

ואז על הדופן הפנימית או על הדיפון תשים שכבת מחסום נוספת.

הספוג על הדופן החיצונית (זו הקרובה יותר לכביש) גם מהווה סוג של אקסורבר (סופג גלי קול אחוריים מהרמקול) ודיפיוזר (מפזר גלי קול אחוריים)

בכל אזור בו יש רמקול שמפיק תדרים שיכולים להזיז משטחים או להיות מוחזרים על ידם - טיפול בספוגים האלו יפחית את אותן תופעות ומה שאתה תקבל זה דגש חזק יותר על מה שאתה באמת אמור לשמוע.

באס ישמע לך אחרי השינוי הזה עם הרבה יותר נפח, הרבה יותר נקי

מיד וטרבל פשוט יהיו נעימים יותר לאוזן - ישמעו יותר "אמיתיים"

Pioneer TS-X150

פורסם

היי,

אז כמו שציינתי העבודה התבצעה עכשיו עם הספוג של focussarts ,

לפני העבודה עם הספוג לא יכולתי להתאפק וקניתי עוד 2 יריעות של סטינגר , לטובת הדיפון באיזור הרמקול ותא המטען בעיקר מתחת לספוג כמובן , פשוט ממכר החומר הזה :-D ..

בתמונות המצורפות תוכלו למצוא את חלק משלבי העבודה על דלת אחת , הכיסוי בוצע באופן הבא:

דופן חיצונית: כיסוי של 90 אחוז

דופן פנימית: 15 אחוז בעיקר סביב הרמקול

דיפון: 30 אחוז בעיקר באיזור הרמקול והשקע של הדלת.

תא מטען: כיסוי של 75 אחוז.

תוצאות:

1. סאב וופר - הוא נשמע הרבה יותר עמוק , אני צריך לכוון אותו מחדש,אולי אפילו למקם אותו מחדש כי חזק מדי עכשיו וקצת מרוח.

2. וופר של הקומפוננטים בדלתות, גם התדרים הנמוכים שלהם התחזקו , למעשה קרתה תופעת לוואי לא רצויה שהדיפון בדלת אחת החל לרעוד למרות שלפני השדרוג הוא לא רעד , זה קורה בקטע של קיק ובאס בלבד, בגלל שזה לא קורה בדלת השנייה אני מניח שהעניין נובע מבעיה נקודתית שניתנת לפתרון, עדיין עובד על זה.

באופן כללי, הספוג נתן "צבע מחודש" לתדר הנמוך , תא המטען הרבה פחות רועד , הבאס יותר מודגש , למעשה הבמה הקדמית כולה הודגשה יותר, אבל צריך "להתרגל " לזה , למעשה לא ידעתי שהבידוד ישנה את הצלילים כל כך.

נושא פתוח: מיקום הסאב ( JBL GTO804 ) בתיבת עץ מותאמת.

המתקין מיקם אותו כך כשהוא צמוד ומונח עם הגב לצמיג הימני ופונה עם הפנים לצמיג השני, מולו,מאחוריו ומתחתיו יש ספוג של תא המטען שהגיע ממיצובישי, אני הוספתי ספוגים בחלק העליון של תא המטען.

לפני הוספת הספוגים הוא נשמע לי בסדר וגם לא הגברתי אותו מדי בגלל רעידות, עכשיו הוא מודגש יותר וגם יש לי יותר אפשרות להגביר אותו,ושאלותיי הן:

האם לשנות לו את המיקום?

מה המיקום האופטימלי לסאב 8" ?

איך לחתוך אותו מיחידת הראש ? 80, 120 , 160 ?

איך לחתוך אותו מהמגבר LPF80? FULL ?

מתי ניתן לומר שסאב מנגן באופן אופטימלי?

IMAG1898.jpg

IMAG1900.jpg

IMAG1902.jpg

IMAG1904.jpg

פורסם

כל הכבוד!

שאלה, הרכב הזה עבר כיוון על ידי רונן מסאונד נולדג'?

אם לא, אז זו ההמלצה הכי חמה שלי מעכשיו!

לגבי הסאב, בכללי אל תחתוך מעל 80, מיקום הכי טוב בעיני באמצע תא המטען עם פנים כלפי דלת תא המטען אבל זה ממש לא מחייב.

נ.ב באחת התמונות זה היה נראה כאילו שחומר הבידוד נוגע ברמקול עצמו, מקווה שאני טועה בהבנה.

Pioneer TS-X150

פורסם

כל הכבוד על הרצון ללמוד ולעשות דברים בעצמך, העבודה נראית לא רע בכלל.

דבר אחד שמעט הפריע לי, באחת התמונות בעמוד הקודם רואים שהקרוסאובר נמצא בתוך הדלת, בגלל שהדלת לא אטומה למים זה מתכון להתפתחות של קורוזיה על כל מאפיניה. ממליץ להעביר אותו למקום אחר ברכב שלא חשוף למים.

ד"א, מאיפה השגת את היריעות של סטינגר?

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

• תוכן חדש...