Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איני יודע מה השם המדויק של כל חטיבת הפלסטיק אשר מכילה את לוח המחוונים, כריות האוויר, מערכת השמע ותא הכפפות ולכן היא תיקרא "דשבורד".

הרכב עלה לכביש לפני כ-3 חודשים, הנסיעות מתבצעות בעיקר על כביש החוף וחוצה שומרון (כביש 2 ו-5 בהתאמה) ובמהירויות סבירות של 80-90 קמ"ש.

כך שהשימוש ברכב היה סביר ולא בוצעו נסיעות בתוואי קרקע "בעייתי".

לדעתי כבר אחרי חודש התחילו רעשי "פלסטיקה" מכיוון מרכז הדשבורד, מעל מערכת השמע. לאחרונה הרעש זולג יותר שמאלה לכיוון ההגה.

שמתי לב שאם לוחצים חזק על אזורים שונים בדשבורד אז המשך אותה הנסיעה אכן שקט יותר, אך זה לא מחזיק מעמד ליותר מכמה שעות.

לגבי גורמים תורמים, זה קורה בנסיעות איטיות ומהירות.

זה יכול להופיע כשעוברים על מהמורות בדרך (עדיין, כביש החוף. לא שטח חקלאי)

וזה יכול להופיע בנסיעות בתוך העיר בלי שום סיבה נראית לעין.

כמובן שהרכב עדיין באחריות ואכן אפנה למוסך המורשה.

אך רציתי לקבל חוות דעת מאנשים מנוסים יותר מהו הסיכוי לפתור את בעיית הרעשים האלו?

יש פתרונות טובים לעניין (ברמת המוסך, כמובן)?

מהו יחס סיכון-תועלת של העניין?

תודה מראש

פורסם

האם בוצעו ברכב איזה שהן התקנות מקומיות שהצריכו פרוק חלק מהדש בורד?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בוצעו התקנות סטנדרטיות עוד לפני שקיבלתי את הרכב.

אינני טכנאי ולא יודע מה דורש פירוק דשבורד ומה לא.

אלו התוספות כפי שרשומות בטופס הזמנת הרכב:

1. הרמת 4 חלונות

2. קודן + כספת אלומיניום

3. חיישני חנייה

פורסם

גם אצלי יש לפעמים קרקושים, אבל לא ברמה שאתה מתאר. אצלי הותקנו הרמת חלונות וחיישני רוורס. קודנית מקורית נאמר לי, אבל אני חושב שהיא גם התקנה. (היא מופיעה בטופס ההזמנה כתוספת)

גם כן הותקנו לי פסי פלסטיק בדלתות (נגד פתיחות דלת. עלק, זה לא עוזר בשיט. אבל זה נראה טוב)

הקרקושים אצלי מופיעים באיזור הדלתות. לחיצה טובה על הדלת פותרת את הבעייה. כמו כן יש לי קצת קרקוש בצד הימני של הדאשבורד איפה שהוא מתחבר עם הפלסטיק של הקורה. אבל הוא נדיר יותר, וגם ניתן לפתירה כמו שאמרת.

אין מה לעשות ממש. מהחום והקור הפלסטיק מתכווץ ומתרכב, ובסופו של דבר נוצר חלל קטנטן בין הפלסטיקים. ואז הרעידה של הנסיעה גורמת להם לגעת ולהפסיק לגעת כל הזמן, וזה עושה קרקוש. אם תכבה את המזגן, אז הפלסטיק לא יתקרר כנגד השמש מבפנים ולא יעשה קרקושים. אבל אני בטוח שעדיף קרקוש מאשר למות מחום.

פורסם

תרשה לי רק לציין שלאור שם המשתמש שלך, זו שערוריה שאתה מתלונן על רעשים מהדשבורד! :roflmao::roflmao::roflmao:

פורסם

תגובה צינית ומרושעת, כבר עשרים שנה שלא ראיתי 205 עם דשבורד, אז ברור שלרשרושים אין מאיפה לבוא. [emoji1]

עכשיו ברצינות. פלסטיק נורמלי והתקנה סבירה לא אמורה ליצר רשרושים. יכול להיות שהפלסטיק זול במיוחד או בוצעה התקנה חובבנית. פנה למוסך לחוות דעת ומשם תמשיך.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אם בכל זאת ביצעת התקנה כלשהי בעצמך לאחר שקיבלת את הרכב מהיבואן אז כדאי שתוודא שהבעיה לא כתוצאה מההתקנה ההיא.

אם לא בצעת בעצמך התקנה כלשהי ולפני שאתה מתלונן, הוצא הכל ממגירות הרכב, מהתאים בדלתות, אבל הכל!

בדוק בנסיעה אם הרעש נשאר.

אם הרעש נשאר תתקשר למח' השירות ותבקש מהם הפניה למוסך שיודע לטפל בבעיה כזו ושיש להם סבלנות לכך.

אם נראה לך שהשירות שאתה מקבל אינו מספק, תתעד את כל הפניות והתלונות שלך [תלונות בכתב ואישורי פקס שנשלחו למחלקה הטכנית של היבואן] ואז תעביר את האוטו למוסך הארצי המרכזי שלהם.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אם בכל זאת ביצעת התקנה כלשהי בעצמך לאחר שקיבלת את הרכב מהיבואן אז כדאי שתוודא שהבעיה לא כתוצאה מההתקנה ההיא.

אם לא בצעת בעצמך התקנה כלשהי ולפני שאתה מתלונן, הוצא הכל ממגירות הרכב, מהתאים בדלתות, אבל הכל!

בדוק בנסיעה אם הרעש נשאר.

אם הרעש נשאר תתקשר למח' השירות ותבקש מהם הפניה למוסך שיודע לטפל בבעיה כזו ושיש להם סבלנות לכך.

אם נראה לך שהשירות שאתה מקבל אינו מספק, תתעד את כל הפניות והתלונות שלך [תלונות בכתב ואישורי פקס שנשלחו למחלקה הטכנית של היבואן] ואז תעביר את האוטו למוסך הארצי המרכזי שלהם.

שלום דני .

אני אומנם מגיב לך ,אך תשובתי מיועדת לפותח השרשור.

את תופעת הקרקושים מכוון הדשבורד אני מכיר היטב .את מה שהמלצת לעשות(ריקון מגירות רכב וכו') עשיתי בזמנו ,וחקרתי את הנושא בכל הכוונים האפשריים.

הרכב נכנס בזמנו למוסך והדשבורד פורק .הותקנו ספוגים בנקודות כאלה ואחרות וחוזקו ברגים .שום דבר לא עזר.

על שירות הלקוחות של קיה אין לי מילה טובה לומר .

"זה הרכב " (תשובה של מנהל שירות ) "תעשה מה שאתה רוצה " (בנוגע לתקלה אחרתֹֹֹׁׁׁׁׁ ׂׂ)

חבל...

בברכה

מוטי

פורסם

תוודא מאיפה מגיעים רעשי הפלסטיק, תלחץ על האזור עם היד ותראה אם הרעש מפסיק. בדרך כלל הרעשים האלה מגיעים מנקודות חיבור בין חתיכות פלסטיק בדשבורד. הייתה לי בעיה דומה ברכב, פשוט דחפתי משהו בין חתיכות הפלסטיק כדי ליצור שם לחץ והרעש הפסיק.

פורסם

דני, לא ביצעתי שום התקנה נוספת.

אקח את עצתך בנוגע לתיעוד ההתקשרות, תודה.

חולגי, לא מותקן BT.

מוטי, צר לי על החוויה שעברת, בשלב זה המוסך צריך לספק פתרון לבעיה.

אדידס, לדעתי הבעיה פרוגרסיבית וקשה לי להצביע על מקור יחיד לרעשים.

למרות שלחיצות חזקות עוזרות, הן עוזרות באופן זמני וזה משהו שאני לא יכול לקבל ברכב בן 3 חודשים כך שכרגע הפתרון הוא ברמת המוסך, מקווה שלא אצטרך לאלתר פתרון.

מחר בבוקר יבדקו את העניין במוסך, אעדכן בהתאם.

תודה לכולם עד כה על העזרה.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון:

בשבוע שעבר ביקרתי שוב במוסך, ומנהל העבודה שהתלווה לנסיעה הוציא את מערכת הרדיו מהמקום והשאיר אותה על חיבור אחד (שמאלי, שמתחבר למחוונים), הרעשים פחתו משמעותית. אחרי החיבור של הרדיו למקומו לא נשמעו עוד רעשים מכיוון זה.

one down.

את הרעשים שנותרו הוא זיהה מהחיבור הרחוק של הדשבורד, צמוד לשמשה הקידמית.

בגלל שהייתי בחופשה קצרה מהמילואים ולמחרת כבר חזרתי לירוק אז לא יכולתי להשאיר את הרכב יום שלם לפירוק דשבורד ונשארתי עם מעט הרעשים שמגיעים מקצה הדשבורד.

הנסיעה הארוכה לחרמון עברה בצורה די חלקה, היו מעט רעשים מדי פעם אבל רק מקצה הדשבורד וחלק מהבאמפרים של מסעדה ומג'דל שאמס עברו בשקט יחסי.

אני מקווה שאני לא חורג מנהלי הפורום אבל אני חייב לציין לטובה את יצחק ודימה ממוסך שחק פ"ת, באמת קיבלתי את התחושה שמתייחסים ברצינות לכל תלונותיי ותחושותיי ושניסו לטפל ולעזור כמה שאפשר במסגרת הזמן המצומצם שהיה ברשותי (עדיין, צו 8).

ההמלצה שקיבלתי מאיש המקצוע היא לא לפרק את הדשבורד בקלות דעת משום שזה יכול להזמין בעיות חדשות, עפ"י חוויות הנסיעה להר כנראה שאקבל את ההמלצה ואלא אם כן תהיה החמרה משמעותית ברעשים אז אפנה אליהם לפירוק דשבורד.

פורסם

חד משמעי, הייתי שוקל לחיות עם הקרקושים האלה, שוקל למכור את הרכב אבל בשום פנים ואופן לא שוקל לפרק את הדש בורד.

זה לא הליך כזה מסובך אבל פוטנציאל התקלות לטווח ארוך לא פחות מהיסטרי!!!

פורסם

שמתי לב שרוב הקרקושים הם מהתקנות או דברים שהוספו, אבל אני אומר לך שאני נוסע ברכב שנת 99 , מרוב שפירקו את הדלתות בשביל מערכות וכו' הפלסטיקה מרשרשת ומרעישה כל הזמן. לפעמים אין בכלל ולפעמים יש, אבל תמיד יהיה זמזום שתצליח לשמוע אותו גם אם הרכב פתאום לא מקשקש. אני חייב לומר שהפלסיקה בטויוטה החזיקה מעמד כל כך הרבה שנים והשמש כבר שרפה את הצבע אבל הפלסטיק נשאר חזק ומוצק עד הפירוקים האלו. מה שכן, באמת שעם מזגן הרעש מתגבר!

לדעתי זה מעצבן ומעיק אבל רוב האנשים ירצו לתת לך סטירה ויגידו " מה אכפת לי ?"

• תוכן חדש...