Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתי עד 70k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא יודע מה אמת המידה שלך, אבל 12 קילומטרים לליטר ברכב משפחתי 1600 סמ״ק זה נחשב לחסכוני.

אמת המידה שלי למשל היא סיאט איביזה 1.6 שעושה צריכה ממוצעת של 1:15 וכן תתאים בקלות למשפחה קטנה, או גולף 1.2/1.4 tsi

שתיתן צריכת דלק אפילו טובה יותר. לדעתי בהיצע המשפחתיות או הסופר מיני שכן מתאימות למשפחות קטנות האלטרנטיבות הן הרבה

יותר טובות מ1:12, שוב, בהנחה ולבנאדם כן חשוב במידה מסוימת צריכת דלק חסכונית.

פורסם
האקסנט לא חסכונית באף אחת מהגירסאות, ב-1.4 היא חלשה מאוד.

בנוסף היא מאוד קופצנית ולא נוחה ואין לה 5 כוכבים במבחן הריסוק כמו שהוא ביקש.

קופצנית היא רק בבעיה בגיר חסכונית היא די חסכונית עושה לי בממוצע 1:11

פורסם

I30 בנסיעה משולבת תגיע ל-12.5 ק"מ לליטר. אישית אני לא חושב שהבדלים כאלה אמורים להטות את הכף בצורה משמעותית לטובת רכב אחר.

האקסנט בעיקר כשהרכב ריק מרבה לקפץ מעל גלים ובורות בצורה מאוד מוחשית. כשהרכב מלא מעל אותם גלים היא עלולה לסגור מתלה.

פורסם (נערך)

אחזק ואומר שאחרי נסיעת בשני הרכבים האלו אקסנט ו I30 .

חבר בחר אקסנט ובוכה שהרכב עצלן,שתיין,מנוע חלש בעליות לא כזה להיט ואני בחרתי ב I30 וכשהוא נוסע איתי ,הוא אומר בעצמו שההבדלים שמיים וארץ.

הI30 הישנה אמנם מעט רועשת בהילוך ה-4 כי כך תכננו את הרכב (ההחלפות הראשונות של הגיר לא ממש נשמעות לאוזן לא מקצועית ) וכאשר הרכב מגיע ל-100 מתחיל רעש מנוע אבל היא עדיפה משמעותית על האקסנט העגלתית,שכאשר תרצה למכור אותה תיאלץ להוריד את ה .......

לי ול MIKE808 ,יש רכב זהה רק בצבעים שונים. כדאי לך להקשיב לבעלי הניסיון.

אני נוסע כבר יותר משנתיים וחצי ,סה"כ 26,000 ק"מ ובאמת שהרכב מצויין (קניתי עם ק"מ נמוך מאוטו סנטר,ממליץ לך לבדוק מה מצב המלאי שם).

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)
אחזק ואומר שאחרי נסיעת בשני הרכבים האלו אקסנט ו I30 .

חבר בחר אקסנט ובוכה שהרכב עצלן,שתיין,מנוע חלש בעליות לא כזה להיט ואני בחרתי ב I30 וכשהוא נוסע איתי ,הוא אומר בעצמו שההבדלים שמיים וארץ.

הI30 הישנה אמנם מעט רועשת בהילוך ה-4 כי כך תכננו את הרכב (ההחלפות הראשונות של הגיר לא ממש נשמעות לאוזן לא מקצועית ) וכאשר הרכב מגיע ל-100 מתחיל רעש מנוע אבל היא עדיפה משמעותית על האקסנט העגלתית,שכאשר תרצה למכור אותה תיאלץ להוריד את ה .......

לי ול MIKE808 ,יש רכב זהה רק בצבעים שונים. כדאי לך להקשיב לבעלי הניסיון.

אני נוסע כבר יותר משנתיים וחצי ,סה"כ 26,000 ק"מ ובאמת שהרכב מצויין (קניתי עם ק"מ נמוך מאוטו סנטר,ממליץ לך לבדוק מה מצב המלאי שם).

שוב הוא מדבר על ה1400 כמו שיש לי , ב1600 המצב שונה כוח לא חסר, חסכון האמת צריכת דלק דומה לשני המנועים סביב ה1:11,קופצני רק בעת מעבר מהילוך 1 לז2 וגם זה לא תמיד

עריכה אחרונה על ידי lze22
פורסם

ישלי ניסיון עם אקסנט 1.4 וגם 1.6 ויש לי חברה טובה מהעבודה שמחזיקה קרוב לשנה אקסנט 08' 1.6.

ה-I30 שלי מתקרבת לשנתה השלישית אצלי ועברה אצלי כבר 70 אלף קילומטרים. גם איתה היה לי ניסיון עוד לפני שהחזקתי כזאת פרטית.

כשאני מדבר על הקופצניות של האקסנט אני לא מתכוון להחלפת הילוכים אלא לצורה בה הרכב משכך מהמורות וגלים בכביש. היא פשוט לא נוחה.

ה-I30 קצת נוקשה אבל היא לא מתרסקת אלא מרסנת היטב את התזוזות של הרכב מעל מהמורות וגלים.

מבחינת ביצועים האקסנט 1.6 באמת לא רעה אבל משאר הבחינות משפחתית אמיתית תרגיש מודגנית יותר ותהיה מרווחת ונוחה יותר.

פורסם

אני באמת לא יודע, איך אקסנט הגיע לשרשור של רכב משפחתי ב 70 אלף.

אילו התקציב היה חצי, עוד יכולתי להבין איכשהו..

אני נסעתי לא מעט באקסנט 2008 , ואני ממש לא ממליץ על הרכב לכל מי שנוחות מינימלית חשובה. המושבים גרועים, הרכב קופצני גם על כביש ישר.

בתקציב הנקוב אפשר לקנות I30, פורטה, סיד, לנסר, קורולה, מזדה 3.

אפשר למצוא ניסן נוט במצב מעולה (למרות שאני לא יודע כמה כוכבי בטיחות יש לו).

אין שום סיבה לגעת באקסנט וגם ב I25, למרות ש I25 מהווה שיפור גדול.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אני באמת לא יודע, איך אקסנט הגיע לשרשור של רכב משפחתי ב 70 אלף.

אילו התקציב היה חצי, עוד יכולתי להבין איכשהו..

אני נסעתי לא מעט באקסנט 2008 , ואני ממש לא ממליץ על הרכב לכל מי שנוחות מינימלית חשובה. המושבים גרועים, הרכב קופצני גם על כביש ישר.

בתקציב הנקוב אפשר לקנות I30, פורטה, סיד, לנסר, קורולה, מזדה 3.

אפשר למצוא ניסן נוט במצב מעולה (למרות שאני לא יודע כמה כוכבי בטיחות יש לו).

אין שום סיבה לגעת באקסנט וגם ב I25, למרות ש I25 מהווה שיפור גדול.

המלצתי על רכב שאני נוהג עליו יום יום ואני מאד מרוצה ממנו ותבדוק גם סוזוקי sx4

פורסם

סוזוקי זה כבר שיפור גדול לעומת האקסנט.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
ממליץ על מה שאני נוהג כבר הרבה זמן

מיצובישי לנסר

7 כריות אויר

חסכונית

אמינה

:mm_yeah:

לאור ניסיון חיובי עם מיצובישי, זה הרכב שהייתי קונה, אם הייתי מחפש רכב בתקציב הזה, רק שהייתי מחפש גירסת 1.8 CVT.

אם המראה החיצוני לא משחק ממש תפקיד, הייתי גם מחפש ניסן טידה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

גם לקורולה, גם לסיביק (בגרסת ה4 דלתות) - אין ציון מתאים במבחני הריסוק.

הקורולה בתקציב שלו תמכר עם 4 כריות אוויר, ובמבחני הריסוק כשהיא קיבלה 5/5 כוכבים זה היה עם 7 כריות אוויר, לכן הציון לא רלוונטי.

הi30 לטעמי אופציה מאוד טובה בתקציב הזה. היה להורים שלי כזה רכב למשך 3 שנים. רכב אמין מאוד, תחזוקה לא יקרה במורשה, אין תקלות (למעט חיישן ESP שמתקלקל מדי פעם, והחליפו לנו לאחד משופר שאולי פותר את הבעיה, הרכב נמכר לאחר מכן), צריכת הדלק סבירה מאוד (1:12-1:13 ממוצע בערך, עם מזגן ונהיגה לא הכי חסכונית), מאובזר היטב, 5/5 כוכבים במבחני הריסוק.

ויש אקזמפלרים בשפע בשוק, כולל פרטיות שמורות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אמת המידה שלי למשל היא סיאט איביזה 1.6 שעושה צריכה ממוצעת של 1:15 וכן תתאים בקלות למשפחה קטנה, או גולף 1.2/1.4 tsi

שתיתן צריכת דלק אפילו טובה יותר. לדעתי בהיצע המשפחתיות או הסופר מיני שכן מתאימות למשפחות קטנות האלטרנטיבות הן הרבה

יותר טובות מ1:12, שוב, בהנחה ולבנאדם כן חשוב במידה מסוימת צריכת דלק חסכונית.

קודם כל, סיאט איביזה היא לא מכונית משפחתית. זה נכון שהיא יכולה להתאים למשפחה קטנה, אבל זה לא מה שפותח השרשור חופש.

שנית, איביזה 1.6 ליטר, גם אם מדובר בדגם הידני, בחיים לא תגיע ל-15 קילומטרים לליטר בתנאי אמת. זאת צריכת דלק שרכבי דיזל מתקשים להגיע אליה בתנאי אמת, אז איביזה שמצוידת במנוע ה-1.6 ליטר המיושן של פולקסווגן שידוע כצמא לדלק?! אין מצב... תריץ חיפוש בפורום ותראה מה נתוני האמת שאנשים מדווחים אליהם, זה רחוק מאוד מ-15 קילומטרים לליטר.

רכבים עם מנועי TSI אכן יכולים להיות חסכונים מעט יותר, במיוחד אם נוהגים בצורה רגועה ולא "לוחצים". אבל צריך לקחת בחשבון את עלויות האחזקה הנלוות בכל מה שקשור למנועים ולגירי ה-DSG הנלווים. קראנו על לא מעט עניינים ובעיות איתם בשנתונים הראשונים, שהם בדיוק השנתונים הרלוונטיים בתקציב של פותח השרשור.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• חודש מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...