Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אשמח להמלצות על רכבים שיענו לנתונים הבאים:

ידני

בטיחותי (יש לי ילד)

אמין

חסכוני בדלק (1:15 ומעלה)

טיפולים זולים

אני נוסע הלוך-חזור כפעמיים בשבוע חיפה-ת"א ופעמיים בחודש נתניה-אשקלון.

בין לבין טיולים ונסיעות בסופ"שים.

כלומר כ-1500-2000 ק"מ בחודש בממוצע בעיקר נסיעה בינעירונית.

המהירות הממוצעת שלי היא 100-110 קמ"ש לכן אני מניח שגודל מנוע כן משמעותי הן מבחינת חסכון בדלק והן אמינות.

הבטיחות מאוד מאוד חשובה לי כיוון שיש לי ילד, שאני רואה פעמיים בשבוע, ולכן יש צורך גם בקצת מקום.

בנוסף יש לי ציוד גלישה שלא יזיק מקום גם בשבילו לסופ"שים.

מבחינת גודל הרכב, אני נוטה לכיוון סקודה פאביה ודומותיה, כלומר טויוטה יאריס, סיטרואן C3, פיג'ו 307, פיאט פנדה, פורד פיאסטה וכו' וכו'.

רכבים משנתון כמה שיותר גבוה יתקבלו כמובן בברכה.

אם ישנה המלצה למשהו פיקנטי יותר (עם חלון גג בשביל הפוני), אשמח לדעת.

חשבתי על פיז'ו 307 XSI אך לא נראית חסכונית בדלק, סיטרואן C2-תא המטען מצומצם ביותר, טויוטה יאריס Ts-הבנתי שהיא די רועשת מעל 100 קמ"ש.

חשבתי גם על ג'יפון כמו סוזוקי ג'ימיני אך ראיתי שתא המטען לא מזהיר ומנוע 1300 לא נראה חסכוני במיוחד במהירות הממוצעת שלי.

אז אפשר לראות שדי התפזרתי :-? ואשמח מאוד להמלצות שיכנסו אותי לרכב המתאים.

תודה רבה לעוזרים.

עריכה אחרונה על ידי 2+2wheels
פורסם (נערך)

הגדרת את הדרישות שלך די טוב , אבל כאשר העלת אופציות עשית סלט שלם וערבבת מכוניות שאין ביניהם שום קשר וגם לא עונות לדרישות שלך.

ג'מיני מאוד מאוד לא מתאים לנסיעות בינעירוניות וגם צפוף ולא נוח למשפחה עם ילד- לא קשור לשרשור.

C2 מכונית עם פלפל אבל לא מתאימה למשפחה וגם נדירה.

פז'ו 307 ופנדה הן ממש לא באותו גודל 307 שתי דרגות מאליה והרבה יותר נוחה למשפחה. דרך אגב 307 1.6 ידנית היא אופציה מעולה יש לי כזאת ואני מאוד ממליץ אליה רכב מרווח יחסית חסכוני ואמין אבל די נדיר בארצינו. XSI חמש דלתות ידנית חיה נדירה עד לא קיימת וגם לא ממש חסכונית.

יאריס TS מחירון גבוה יחסית(שנתון נמוך) לרוב קשה למצוא במצב טוב ושוב 3 דלתות לא מתאים למשפחה. יאריס 1.3 ידנית כן מומלצת אבל גם היא נדירה .

לפי דעתי הכי מתאים בחינת חסכון ומרווח גרנדה פונטו ידנית, גם תקבל שנתון גבוה גם רכב מרווח . הפשרה היא בדמות מנוע חלש ואבזור דל.

עריכה אחרונה על ידי koka

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

לדעתי גם סקודה פאביה ידנית 1400 יכולה להיות אופציה טובה עם מנוע 100 כ"ס.

אופציה נוספת אם אתה בראש פתוח- סיאט קורדובה 2007-2008 ידנית 1600,

הייתה להוריי והם מאוד היו מרוצים ממנה. אם היא לא הייתה מושבתת עקב תאונה - הם לא היו מוכרים אותה.

פורסם
פונטו אפשרות מעולה, מה לגביי יונדאי I20 ידנית?.

איזה דגם של פונטו?

האם מספיק בטיחותית, אמינה, ופיקנטית?

ה-I20 בתקציב? ועד כמה שאני יודע יונדאי לא הכי חסכונית...

פורסם (נערך)
הגדרת את הדרישות שלך די טוב , אבל כאשר העלת אופציות עשית סלט שלם וערבבת מכוניות שאין ביניהם שום קשר וגם לא עונות לדרישות שלך.

ג'מיני מאוד מאוד לא מתאים לנסיעות בינעירוניות וגם צפוף ולא נוח למשפחה עם ילד- לא קשור לשרשור.

C2 מכונית עם פלפל אבל לא מתאימה למשפחה וגם נדירה.

פז'ו 307 ופנדה הן ממש לא באותו גודל 307 שתי דרגות מאליה והרבה יותר נוחה למשפחה. דרך אגב 307 1.6 ידנית היא אופציה מעולה יש לי כזאת ואני מאוד ממליץ אליה רכב מרווח יחסית חסכוני ואמין אבל די נדיר בארצינו. XSI חמש דלתות ידנית חיה נדירה עד לא קיימת וגם לא ממש חסכונית.

יאריס TS מחירון גבוה יחסית(שנתון נמוך) לרוב קשה למצוא במצב טוב ושוב 3 דלתות לא מתאים למשפחה. יאריס 1.3 ידנית כן מומלצת אבל גם היא נדירה .

לפי דעתי הכי מתאים בחינת חסכון ומרווח גרנדה פונטו ידנית, גם תקבל שנתון גבוה גם רכב מרווח . הפשרה היא בדמות מנוע חלש ואבזור דל.

בגדול, אני מאמין שאסתדר עם רכב בעל 3 דלתות שנראה גם טוב ועונה לדרישות הנ"ל. כמובן שמראה חיצוני בעדיפות נמוכה מאשר הדרישות.

עקרונית אין לי בעיה אישית עם צרפתיות (יש לי מגאן 2 נהדרת שאני מוכר), אך האם הפיז'ו 307 1.6 חסכונית יותר, ובנוסף, תהיה ברת מכירה בבוא הזמן?

האם זה שהמכוניות שהצעת נדירות, אומר שתחזוקתן יקרה?

מה דעתך על 307 XS 3 או 5 דלתות?

עד כמה הגרנדה פונטו חלשה?

שמעתי עליה דברים לא רעים בכלל.

איזה דגם כדאיי? אמינה מספיק?

עריכה אחרונה על ידי 2+2wheels
פורסם (נערך)

xs ב307 זה רמת גימור. למיטב ידיעתי אין בארץ XS ידניות. כאשר אני אומר נדירה אני מתכוון שיהיה קשה למצוא אחת למכירה שתהיה גם במצב טוב.

לשאלתך הנוספת הפונטו כלל לא פיקנטית אפילו די תפלה. (וגם הפיקנטו לא פיקנטית אבל היא גם לא בתקציב :) )

אם תצליח למצוא 1.4 ידנית היא כבר לא כל כך חלשה ויותר מומלצת מדגם 1.25 הנפוץ יותר. הבעיה שבשנתון שנכנס לתקציב שלך הן די נדירות

עריכה אחרונה על ידי koka

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
לדעתי גם סקודה פאביה ידנית 1400 יכולה להיות אופציה טובה עם מנוע 100 כ"ס.

אופציה נוספת אם אתה בראש פתוח- סיאט קורדובה 2007-2008 ידנית 1600,

הייתה להוריי והם מאוד היו מרוצים ממנה. אם היא לא הייתה מושבתת עקב תאונה - הם לא היו מוכרים אותה.

הסקודה מאוד קורצת לי.

אילו שנתונים רצוי בתקציב שלי?

לגבי הקורדובה, אם אינני טועה, אמנם היא מבית VW אבל ספרדיה, ואמרו לי לא להתקרב לספרדיות.

עד כמה הרכב של הורייך היה חסכוני? אמין? עלויות אחזקה?

האם הייתה לה פיקנטיות?

פורסם
פאביה דיזל ידנית, מאוד מאוד חסכונית.

מאוד הייתי רוצה, אבל קשה למצוא עם קילומטראז' נמוך וכזו שלא הייתה מונית.

רובן הן פאביה ספייס אם אינני טועה.

אך אחפש אחר האופציה הזו.

תודה

יש דברים מסויימים ומיוחדים שכדאי לבדוק בה? דגם מסויים?

פורסם
xs ב307 זה רמת גימור. למיטב ידיעתי אין בארץ XS ידניות. כאשר אני אומר נדירה אני מתכוון שיהיה קשה למצוא אחת למכירה שתהיה גם במצב טוב.

לשאלתך הנוספת הפונטו כלל לא פיקנטית אפילו די תפלה. (וגם הפיקנטו לא פיקנטית אבל היא גם לא בתקציב :) )

אם תצליח למצוא 1.4 ידנית היא כבר לא כל כך חלשה ויותר מומלצת מדגם 1.25 הנפוץ יותר. הבעיה שבשנתון שנכנס לתקציב שלך הן די נדירות

ראיתי למכירה, אמנם יחידה, XS 3 דלתות.

ה-1.4 אתה מתכוון לפונטו, כן?

כמה כ"ס יש לה - 75?

פורסם (נערך)

אמרו לך? מי אמר לך? :-D

ממליץ לך לקרוא כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?532527-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%90-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9

הקורדובה שייכת לסיאט, ולכן חולקת מכלולים עם קונצרן VAG שכולל את פולקסוואגן, אודי, סיאט, סקודה ועוד.

להוריי הייתה סיאט קורדובה 1.4 ידנית, אמנם 75 כ"ס אבל מאוד חסכונית בדלק.

לפני כן גם לאחי הגדול הייתה קורדובה זהה והוא מאוד היה מרוצה ממנה.

אני חושב שבתקציב שלך עדיף לרכוש את ה 1600 ידנית, הוא מנוע פשוט יותר (רק רצועת טיימינג אחת לעומת 2 רצועות במנוע 1400), נחשב לאמין (לשים דגש על פלאנג' מים שעלותו לא יקרה ובמוסך מורשה עולה בסביבות 500 ש"ח עם שנתיים אחריות)

וכמובן הכי חשוב לבדוק שהרכב טופל כראוי עם היסטוריית טיפולים מלאה ועקבית.

כל רכב מתיישן שלא טופל כראוי יצטרך לבקר במוסך הרבה וחוץ מיזה, גם אם אתה מטפל כראוי תמיד יהיו הפתעות פה ושם.

לגביי הפאביה- תחפש ביד 2 ואתרים נוספים, תבדוק מה נכנס לך לתקציב.

בלי קשר- ממליץ לך לעשות נסיעה על הרכבים כדי לבדוק באמת אם אתה מתחבר אליהם והם נוחים לך.

בהצלחה,

איתמר.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

307 ידנית נשמעת כמו שילוב טוב בין נוחות, מרווח, קצת כיף וצריכת דלק, הבעיה היא שהן נדירות.

אם צרפתיות באות בחשבון, ואני מבין שכן:), אז 206 XS (רעיונית היא דומה ליאריס ספורט, מכונית סופר מיני חמימה אך לא ספורטיבית לחלוטין).

מנוע 1.6 110 כ"ס כמו ב307, לא משהו לכתוב עליו הביתה, אבל בשילוב לגיר ידני ומשקל עצמי של קצת מעל טוב מייצר ביצועים טובים כשדוחקים בו.

נכון היא לא נוחה ומפנקת כמו 307, וכנראה גם פחות בטוחה (דומה מבחינה זו לפאביה/קורדובה), אבל היא כיפית!

המושבים הקדמיים בסדר סה"כ לרכב בגדול ובשנתון שכזה (עדיף מרוב היפניות הגדולות והמודרניות יותר), מרווח במושב האחורי סביר למדיי, 2 מבוגרים בלי בעיה, ו3 שמרגישים בנוח זה עם זה יסתדרו, תא מטען, כנ"ל, הוא לא שיא המרווח, אבל האוטו לוקח 4 חבר'ה + ציוד לשבוע בצאלים בלי בעיה.

מתלים מעט נוקשים, ואם הבולמים שחוקים אז נוחות הנסיעה לא משהו, עדיין, יש לא מעט משפחתיות מודרניות שלא יהיו נוחות באופן משמעותי.

הגיר קצר, ושיוטים בינעירוניים מתחילים להיות רועשים כשעוברים את ה100, עדיין שיחה בדיבורית או לשמוע מוזיקה אפשרי בכיף.

צריכת הדלק, כל עוד לא מגיעים למהירויות גבוהות טובה מאוד, אני לרוב חי על איזור ה1:12 במשולב (לא רגוע בעליל, ולא אוהב מזגן), ובתקופות של הרבה בינעירוני רגוע יחסית (100-110) גם הגיע לאיזור ה1:15.

גולת הכותרת בפיז'ו הקטנה היא התנהגות הכביש וההיגוי, פשוט כיף, היא חדה, מגיבה, פונה (מוציאה קצת תחת כשעוזבים את הגז) ובולמת היטב.

ההגה יחסית למכוניות מודרנית יותר נהדר למי שאוהב להינות בדרך, למי שרק רוצה לחנות כמה שיותר בקלות - פחות.

I20 ידנית הרבה מעל התקציב ולא שמעה על המושג "הנאה מנהיגה".

בקורדובה לא נהגתי, אך אני זוכר מבחני דרכים ארסיים במיוחד לגבי התנהגות הכביש שלה, בנוסף מנוע 1.4 עם 75 כ"ס בהחלט יקח אותך לאן שתרצה, אבל לא יודע עד כמה יעלה חיוך וגם אני בספק שנמכרו הרבה כאלו ידניות בנזין לידיים פרטיות.

פורסם
307 ידנית נשמעת כמו שילוב טוב בין נוחות, מרווח, קצת כיף וצריכת דלק, הבעיה היא שהן נדירות.

אם צרפתיות באות בחשבון, ואני מבין שכן:), אז 206 XS (רעיונית היא דומה ליאריס ספורט, מכונית סופר מיני חמימה אך לא ספורטיבית לחלוטין).

מנוע 1.6 110 כ"ס כמו ב307, לא משהו לכתוב עליו הביתה, אבל בשילוב לגיר ידני ומשקל עצמי של קצת מעל טוב מייצר ביצועים טובים כשדוחקים בו.

נכון היא לא נוחה ומפנקת כמו 307, וכנראה גם פחות בטוחה (דומה מבחינה זו לפאביה/קורדובה), אבל היא כיפית!

המושבים הקדמיים בסדר סה"כ לרכב בגדול ובשנתון שכזה (עדיף מרוב היפניות הגדולות והמודרניות יותר), מרווח במושב האחורי סביר למדיי, 2 מבוגרים בלי בעיה, ו3 שמרגישים בנוח זה עם זה יסתדרו, תא מטען, כנ"ל, הוא לא שיא המרווח, אבל האוטו לוקח 4 חבר'ה + ציוד לשבוע בצאלים בלי בעיה.

מתלים מעט נוקשים, ואם הבולמים שחוקים אז נוחות הנסיעה לא משהו, עדיין, יש לא מעט משפחתיות מודרניות שלא יהיו נוחות באופן משמעותי.

הגיר קצר, ושיוטים בינעירוניים מתחילים להיות רועשים כשעוברים את ה100, עדיין שיחה בדיבורית או לשמוע מוזיקה אפשרי בכיף.

צריכת הדלק, כל עוד לא מגיעים למהירויות גבוהות טובה מאוד, אני לרוב חי על איזור ה1:12 במשולב (לא רגוע בעליל, ולא אוהב מזגן), ובתקופות של הרבה בינעירוני רגוע יחסית (100-110) גם הגיע לאיזור ה1:15.

גולת הכותרת בפיז'ו הקטנה היא התנהגות הכביש וההיגוי, פשוט כיף, היא חדה, מגיבה, פונה (מוציאה קצת תחת כשעוזבים את הגז) ובולמת היטב.

ההגה יחסית למכוניות מודרנית יותר נהדר למי שאוהב להינות בדרך, למי שרק רוצה לחנות כמה שיותר בקלות - פחות.

I20 ידנית הרבה מעל התקציב ולא שמעה על המושג "הנאה מנהיגה".

בקורדובה לא נהגתי, אך אני זוכר מבחני דרכים ארסיים במיוחד לגבי התנהגות הכביש שלה, בנוסף מנוע 1.4 עם 75 כ"ס בהחלט יקח אותך לאן שתרצה, אבל לא יודע עד כמה יעלה חיוך וגם אני בספק שנמכרו הרבה כאלו ידניות בנזין לידיים פרטיות.

ותודה רבה עומר ב על הפירוט המקיק!!

בעקרון אין לי בעיה רצינית עם צרפתיות, אך שוב (ונכון, לא קונים רכב בשביל למכור אותו מיד...), לכשאמכור אותו, העם שלנו לא הכי מסמפט צרפתיות...

בנוסף, אני יודע שישנם חלקים ב-206 שעלותם לא קטנה כלל, כמו סליל (הידיות של ההגה), מתנצל אם לא קראתי לזה בשם הנכון, שעלותו כ-2000 ש"ח..

אילו דגמים של 206 כדאי לחפש?

מהירות הנסיעה שלי היא 110 קמ"ש בממוצע בינעירוני, ואני רוצה צריכה יותר טובה מ-1:15.

הצריכה שאני רוצה להגיע היא לפחות 1:17, 1:18, ואף יותר במהירות הנ"ל בנסיעה בינעירונית.

מה הצריכה של ה-307 היותר בטיחותית?

אילו דגמים של 307 כדאי לחפש?

אילו המלצות נוספות על רכבים אחרים, יש לך?

• תוכן חדש...