Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב לכל יושבי הפורום

אבקש כל רעיון טוב (ואפילו כמה לא טובים) שתוכלו לחשוב עליו בנוגע לסוגיה הזו, כי יש לה אימפקט אדיר על חיי ועל חיי שכניי.

אני גר במקום המקולל ששמו רמת ישי, עד לפני כ 7-8 שנים ישוב קטן ושקט, ומאז סיוט מתמשך של דחפורים, מקדחי ענק, מערבלי בטון, וטונות של אבק המכסה את הישוב.

אני גר בסמטה ללא מוצא כלשהי, אורכה כ 50-60 מטרים, רחוק מכל כביש ראשי. בסוף הסמטה גינה ציבורית גדולה (יש לציין שכרגע לא מסודרת- אדמה וקצת דשא בר שגדל שם, עצים פה ושם) שאורכה כ 30-40 מטרים.

במועצה החליטו- צריך לסלול פה כביש. כלומר, לפתוח את הסמטה ללא מוצא, לסלול על כל הגינה הציבורית כביש, להרוס את הבית שיושב בסופו, ולחבר לכביש של הרחוב הצמוד.

הכביש יהיה חד סיטרי, יעבור ליד החניות הפרטיות שלנו, ברחוב ללא מדרכה בכלל, ויאלץ את כולנו להפוך את כיוון היציאה שלנו בבוקר.

הילדים שמשחקים בסמטה הסגורה והבטוחה- לא יוכלו לעשות את זה יותר.

חיות המחמד שלנו (בעיקר חתולי גינה) שמטיילות בבטחה בסמטה- יהיו בסכנת דריסה.

הרכבים בחניות הפרטיות שלנו- בסכנת שריטה.

צביקה השכן הפנסיונר- לא יוכל לצאת להתהלך בסמטה ולבדוק מה שלום עצי הרימון בחזית הבית שלו.

והחניות הפרטיות שלנו- בסכנת "אני פה דקה עוד רגע זז" (יש באיזור מצוקת חניה בשעות הערב)

מתחת לחלונות ביתינו תהיה תנועה, כלומר רעש.

אין לי מושג איך אני אמור לצאת ברגל (או באופניים) מהרחוב אל הרחוב הראשי, זה מנוגד לכיוון התנועה הצפוי, וכאמור- אין בסמטה מדרכה (משרשור קודם רואים מדרכה דקורטיבית ב 20 מטרים מהרחוב, אבל לא ניתן ללכת עליה, צרה מדי ובמרכזה עמודי תאורה, שלשם כיסוי בסיסם המדרכה הזו נוצרה בכלל....)

בקיצור, יש פה פגיעה דרסטית באיכות החיים ושגרת היומיום של כל הגרים בסמטה. לפניכם מפה של הכביש הקיים (נקודות כחולות) והכביש המוצע-

wtf.jpg

המועצה מתלוננת על מחסור בתקציבים, וזו הגאונות שהם מצאו לנכון לבזבז עליה כסף. סלילת כביש נוסף במאמץ גדול מאוד, בתוואי לא ידידותי הדורש המון שינויים, במקום לא עמוס בתנועה כלל, בשום יום ובשום שעה, כדי לחסוך- כ 30 מטרים של נסיעה.

וזה לא שהכביש הקיים יחסם, הוא ישאר במצבו הנוכחי.

שאלתי אליכם נכבדיי- מה האפשרויות העומדות לרשותי כדי למנוע את קיומו של הפיגור הזה, שעומד להרוס לי את החיים סופית?

הכנתי מצגת מסודרת עם כל הנקודות שהעליתי פה (ועוד) ואני כרגע מנסה לקבוע פגישה עם ראש המועצה. אבל ידוע לי שזה יעלה חרס.

מעבר לזה, מה ניתן לעשות? האם מה שכתבתי מעלה אי-אלו בעיות חוקיות שעליהן אוכל להגיש עתירה ולהתחיל לגרור את המועצה בסחבת של שנים? ברור לי שבמידה והעניין מסובך מדי, הפרויקט יבוטל.

אם מישהו מתמצא בנושא, או מכיר מישהו שמתמצא בנושא, בבקשה עזרו לשכניי ולי. אם אתם מכירים עו"ד תותח שעוסק בנושאים כאלו, כל השכנים הסכימו להתאגד ולהשתריין משפטית כדי להילחם.

תודה מראש על כל עזרה או תשובה, ולילה טוב לכולם.

wtf.jpg

פורסם

האפשרות העומדת בפניכם היא אך ורק אחת, כפי שכבר ציינת: קודם כל להתארגן.

שזה אומר לשכור עורך דין בתחום, לרתום את כל אירגוני הירוקים וזכויות האדם הפרטי לאדמתו (אני יודע שאין כזה אירגון, אבל בטוח יש משהו בסגנון...). הכוונה ב"לרתום" אותם היא לקבל מהם מידע וחומר לקריאה בנושא, משפטית וחוקית, מה מותר ומה אסור לרשות לעשות (תתפלא כמה אסור להם לעשות. פשוט אף אחד לא חושב לקום ולהגיד להם).

לאחר מכן לעצור את הבניה המפגרת הזאת ע"י צו לבית המשפט.

זה דבר ראשון.

זהו. עכשיו ניתן לשאת ולתת מול הרשות שלכם בצורה שקטה ובטוחה.

נ.ב.

הכוונה היא לירות לכל הכיוונים: לפעול בכמה מישורים במקביל, כגון המישור הירוק (פגיעה בלתי הפיכה באיכות החיים שלכם ושל דור העתיד), פגיעה בטבע ובנוף, פעילות בלתי חוקית של הרשות במהלך העבודות (אני בטוח שאחת העמותות ו/או עורך הדין יעלו על משהו לא חוקי שהרשות מבצעת שם, אפילו בתום לב שלה מבלי שתהיה מודעת לכך) וכו' וכו'. אתה אפילו יכול בעזרת עבודה גזברית ומחקר קטן (החומר אמור להיות נגיש לאזרח) להראות שהרשות פועלת באופן תמוה ובזבזני עם כספי הציבור שלה, אם מה שאמרת לגבי הצהרותיה לענין הקושי התזרימי שלה.

בהצלחה ותחזור לדווח.

פורסם

סתם לא מחברים כביש לכביש נוסף.

ראשית, בדוק תוכניות תב"ע ותראה מה מתוכנן. ייתכן ואישרו בניה מאסיבית של בתים לידכם ולכן מכינים תשתית (הן למשאיות שיכנסו ויצאו והן לרכבים עתידיים של בעלי נכסים בהמשך הדרך).

הסבירות שתוכלו לעצור תוכניות כאלה היא דיי נמוכה, כי אם הם קיבלו סיוע מהממשלה (שעוזרת בתקציב פיתוח בהרחבות ישובים) ויש אישורים לכל התוכניות מכל הגורמים (וסביר להניח שגם הירוקים מבינהם) אז הם דאגו לתוכנית מגירה שתצמצם את הפגיעה בטבע לרמה מינימאלית, ככל שניתן כמובן.

מטרד האבק והרעש הוא משהו שתצטרכו להשלים איתו - כי כשבונים יש רעש ויש אבק, מה לעשות.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש מצב שאתה מאתר את המקום בתב"ע המצ"ב?

אין שמות רחובות, אבל אם אתה יודע מס' גו"ח (יש לך בטופס הארנונה) תוכל למצוא במפה.

אם כן, אתם בבעייה רצינית.

קודם בדוק, ואח"כ אסביר למה (אם זה בכלל יהיה רלוונטי)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

איתרתי, הסמטה שלנו בחלט המאוד לבן של התמונה הנ"ל, ממש בקצה הימני של התמונה ולא בתוך התחום הממוסגר והצבוע. התחום הוא בעיקר קדמת ישי.

יש תב"ע של החלק העליון יותר?

איציק- אתה מוזמן להיכנס לגוגל street wiew ולהסתכל, הנה נקודת היציאה המתוכננת:

https://www.google.com/maps/@32.700563,35.163488,3a,75y,326.18h,80.34t/data=!3m4!1e1!3m2!1s3dFwEgsFZFei-TRQzWq-iQ!2e0

הבית שאתה רואה מולך.

עכשיו תסתכל סביב. בניה מסיבית ממש לא תהיה פה- הבתים מעברו השני של הכביש די חדשים, אין פה שטח לבניה, והדבר היחיד שהכביש המתוכנן גובל בו הוא קיר הבריכה של הישוב, שלא מתוכננת (או מאושרת לה) שום הרחבה. מדובר באמצע רחוב שנמצא במרכז הישוב, לא נותר פה שטח לבניה, הכל מכוסה בתים. קיים מגרש אחד פנוי ולא גדול שנמצא בבעלות פרטית, ואיננו בנקודת היציאה של הכביש, אלא 300 מטר שמאלה.

מחטפים ושטויות שמקורן במועצת חכמי חלם לא חדשים לישוב שלנו. סתם לדוגמה- רואה את המגרש בגוגל סטריט וויו? זה שיש לידו לבנים והכל?

מה שאתה רואה שם הוא תהליך מלפני שנתיים וקצת, הפיכת מגרש הספורט הציבורי היחיד שהיה לנו- למגרש הוקי גלגליות.

לפני- כל מספר ימים, וכמעט כל יום בתקופות החופשים, מישהו היה משחק שם כדורסל או כדורגל.

עכשיו- יש שם שני אימונים בשבוע של קבוצת הוקי גלגליות (שבה חברים שני "בנים של", איזו הפתעה....) ובשאר הזמן- מיותם לחלוטין.

אגב, שכחתי לציין-

פתיחת כביש במקום סמטה סגורה תגרור חתיכת ירידת ערך לבתים שלנו (חלקם פרטיים לגמרי, חלקם דו משפחתיים), את קיום הכביש גיליתי רק שאחד השכנים אמר שהוא ראה מודדים בסמטה. לא הודיעו לנו כלום, כאמור, התנהלות המועצה היא במחטפים וכמו גנבים בלילה. יש לי הרגשה שיש פה שיטת מצליח ושראש המועצה מנסה להזיז את העניינים לפני שמישהו ישים לב לאחד הדברים הלא כשרים בתהליך.

פורסם
איתרתי, הסמטה שלנו בחלט המאוד לבן של התמונה הנ"ל, ממש בקצה הימני של התמונה ולא בתוך התחום הממוסגר והצבוע. התחום הוא בעיקר קדמת ישי.

יש תב"ע של החלק העליון יותר?

מצב מעולה!!!

ממה שמצאתי, זו התב"ע האחרונה שבתוקף. לפי קוד המספר, היא משנת 2012. לא סביר שיש משהו אחריה.

לא צבוע= לא בתחום התב"ע. כנראה שהבית שלכם בתחום תב"ע ישנה יותר.

אני מניח שבכל מקרה, הכביש הנ"ל לא מופיע שם. מה שאומר שהוא לא אושר רשמית. מה שאומר שהמועצה מנסה לבצע מחטף.

צריך לפנות דחוף לראש המועצה, שהוא בד"כ גם יו"ר הוועדה לתו"ב ולהבהיר לו שזו הולכת להיות מלחמה שתגיע גם לתקשורת הארצית, וגם לבית המשפט (עם כל הטיעונים הענייניים שכבר ציינת).

תשמעו תגובות ואז תראו איך להתקדם.

איני מכיר עו"ד לתו"ב באיזור שלכם. אבל חפשו המלצות למישהו טוב שיצטרף אליכם, אם השיחה הראשונה עם ראש העיר לא תניח את דעתכם.

פורסם

אני מנסה לקבל פגישה איתו כבר ביום ראשון, אדפיס את התכנית שהעלית ואוסיף למצגת שלי.

פניתי למנהל המקרקעין בבקשה לקבל כל תב"ע שאולי אושרה ולא נמצאת באתר מסיבה זו או אחרת, עם דגש על החלקה שלנו, בשביל לוודא ששום דבר אכן לא אושר, זו תהיה קצת פאדיחה אם אאשים את המועצה במחטף ובסוף יתברר שיש אישור.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תאורתית, אם יש אישור לעשות שינויים כאלה הם צריכים לפרסם את זה בעיתון/שלטים כדי שהתושבים יוכלו להביע התנגדות. לא היה שום דבר כזה, פשוט התחילו ביום בהיר אחד לעבוד?

בפועל, אין לי מושג מה באמת עושים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

מ15 שנה של נסיון עגום, הדו-שיח עם מנהל מקרקעי ישראל מתנהל לפי הפטנט הבלעדי שהמציאו הסובייטים בזמנו, לדבר עם מתים.

הפגם היחיד בשיטה הסובייטית, הוא שהם עדיין לא הצליחו לגרום להם לענות.

במקום זה, ברר מתי יש קבלת קהל במחלקת התכנון בוועדה המקומית לתו"ב אצלכם.

פנה לך חצי יום של עיון וקריאה.

יש להם ארכיון פתוח לקהל, לפי חוק הם צריכים לתת לך לעיין בכל תב"ע שתרצה.

בקש את כל תכניות המתאר הרלוונטיות לחלקה, כולל נספחי תחבורה (זה בד"כ יותר קשה לקבל, כי זה נמצא אצל מחלקת התחבורה. אבל אל תוותר- זו זכותך החוקית כאזרח לעיין וגם לצלם את התכניות או חלקן.)

* אני משער שתמצא שם תכנית שזה מופיע בה. השאלה היא, מה התוקף החוקי של אותה תכנית, אם היא בכלל אושרה בוועדה המחוזית/ארצית ואיך זה שבמהלך האישור לא ניתנה לכם/פיספסתם את הזכות להגיש התנגדויות.

עריכה: מה שסלואורייד כתב מעליי, זה נכון, ובתנאי שהכביש הוא שינוי מתב"ע מאושרת שבתוקף, או שהוגשה תב"ע חדשה שגובלת/משתלבת עם החלקות שלכם. הייתם אמורים לראו שלטים לבנים גדולים ברחוב שלכם, עם הזמנה לראות את התב"ע החדשה/שינוי תב"ע במשרדי הוועדה, והייתה אמורה להיות לכם שהות של 30 יום להגיש התנגדויות מנומקות לתכנית.

עריכה אחרונה על ידי natco

פורסם

אם מסתבר לך שהמועצה כבר החליטה אתה (השכונה) יכול להגיש עתירה מנהלית, כדאי מאוד להשתמש בעו"ד שמתמחה בכך.

אני מציע לך

1. לתלות שלטים בשכונה שמודיעים על אסיפה.

2. באסיפה אתה מציג את התכנית של העיריה וכיצד היא תפגע בתושבים ומה עשית עד אותה עת, בוחרים וועד פעולה שמייצג את השכונה (השכונה לצורך העניין היא כל מי שיפגע מהכביש החדש).

3. הוועד ישכור עו"ד ויגבה מהשכונה תרומות לקידום המאבק.

הכל צריך לקרות מהר כי עתירה מנהלית צריך להגיש תוך 45 יום מהיום שנודע לך על ההחלטה של הרשות.

It's life, Jim, but not as we know it

• תוכן חדש...