Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

כבר זמן ארוך שזה כך, פשוט זה מתחיל לעצבן אותי עכשיו.

הרכב שנת 2008, צבע כחול מטאלי.

בעקרון הצבע הלבן הגיע בגלל טעות שלי, מרחתי ווקס על החלק ומאז הוא עם גוון לבן ( חשבתי שהוא יתן לו קצת ברק, עשיתי טעות שלא בדקתי על איזור קטנטן לפני שמרחתי על הכל )

לפני הווקס ( שהיה לפני כמה חודשים ) הצבע פשוט היה דהוי - אבל לא לבן.

על פניו מרגישים כאילו שכבת הלקה הלכה לחלוטין, כאילו באיזור הזה הגג מחוספס ולא חלק.

השאלה היא כזו - האם ניתן איכשהו לתקן זאת עצמאית ללא צביעה?

אם לא, האם ניתן להגן על שאר הגג שלא יתקלף באותה צורה? ( לא יודע אם יתקלף זו הגדרה נכונה, כי בתאכלס לא רואים חלקים שהתקלפו )

מה גורם לכך? מכונות שטיפה? ( למרות ש 80% מהפעמים שהרכב עבר שטיפה זה היה ידנית ) השמש שלנו?

תודה מראש, יניב.

תמונה 1.jpg

תמונה 2 (1).jpg

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם

החלקים הכי פגיעים הם הגג , מכסה מנוע , בגאז' בגלל הקשר הישיר שלהם עם השמש .

אם אתה אומר שזה כבר הרבה זמן ככה , יכול להיות שזה התחיל לפני כמה זמן בקטנה עד שכיום זה כבר כיסה 70% מהגג .

לפחות לי זה נראה שהלכה נשרפה, וצריך צביעה מחדש :/ .

פורסם

זה לא מכסה 70% מהגג.

הגג ברובו תקין ומבריק, אולי 20% ניראים ככה.

לצבוע מחדש לא ממש על הפרק, השאלה האם יש דרך שניתן להגן על שאר הגג?

פורסם (נערך)

אפשרי קצת לשחזר את הצבע, טיפול פוליש מלא עם כל השלבים יכול לעזור.

חפש פרוייקטים של פוליש ועשה את כל השלבים,אם אחריי החיפוש לא תבין אז תשאל ויכוונו אותך.

עריכה אחרונה על ידי tolik_tal_k
פורסם (נערך)

השאלה האם הפוליש לא יכול לפגוע בשכבה שמתחת?

הלכה מרגישה שרופה באיזור ( או יותר נכון כמעט ולא מורגשת ), האם יש פולישים שהם ממש עדינים?

האם ניתן לעשות פוליש רק באיזור הנגוע ( נקודתית בגג ) או שכדאי כבר לעשות את כל הגג?

יש לי פססטלינה של מגווירס ווקס של RALLY, אם במידה ואני אחליט לבצע פוליש, האם מומלץ להשתמש בעוד חומר לאטימה של הצבע בגג?

ועוד אחת קטנה, הערכה של עלות אצל אדם פרטי מקצועי ( לכל הרכב )?

---

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?530882

מדהים כמה שזה זהה.

גם כאן מדובר בפאסאט, רק ששלנו 2008 ( ושוב, הצבע הלבן התקבל בגלל מריחה של ווקס על צבע דהוי ).

הרכב הזה פשוט כניראה מגיב ממש לא טוב לחום ( ריפוד הגג כבר הוחלף בגלל שהוא פשוט יצא מהמקום ).

בעקרון אם יש דרך לשמור עכשיו על הרכב שלא יגיע לאותו מצב ( בלי צביעה ) זה גם יהיה מעולה ).

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם

האם אתה יכול להעלות תמונת תקריב של האיזור "השרוף"? יעזור לאנשים כאן..

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם
השאלה האם הפוליש לא יכול לפגוע בשכבה שמתחת?

הלכה מרגישה שרופה באיזור ( או יותר נכון כמעט ולא מורגשת ), האם יש פולישים שהם ממש עדינים?

האם ניתן לעשות פוליש רק באיזור הנגוע ( נקודתית בגג ) או שכדאי כבר לעשות את כל הגג?

יש לי פססטלינה של מגווירס ווקס של RALLY, אם במידה ואני אחליט לבצע פוליש, האם מומלץ להשתמש בעוד חומר לאטימה של הצבע בגג?

ועוד אחת קטנה, הערכה של עלות אצל אדם פרטי מקצועי ( לכל הרכב )?

---

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?530882

מדהים כמה שזה זהה.

גם כאן מדובר בפאסאט, רק ששלנו 2008 ( ושוב, הצבע הלבן התקבל בגלל מריחה של ווקס על צבע דהוי ).

הרכב הזה פשוט כניראה מגיב ממש לא טוב לחום ( ריפוד הגג כבר הוחלף בגלל שהוא פשוט יצא מהמקום ).

בעקרון אם יש דרך לשמור עכשיו על הרכב שלא יגיע לאותו מצב ( בלי צביעה ) זה גם יהיה מעולה ).

\

מהניסיון שלי, לא.

וצר לי לבאס אותך אך זאת רק ההתחלה, החלק הבא זה מכסה מנוע, באג'ז וקורות עליונות (לפי סדר החשיפה לשמש)

זה לבן אחרי הפוליש\ווקס רק בגלל שהחומר נכנס פנימה לאזורים פגועים בלקה ולא יוצאים כל כך בקלות.

גם סיפורים על בצע באיכות "גרמנית" לא עוזרים כנראה, כי עבור שנת 2008 זה אכן מוקדם מידי.

אגב, זאת אחת הסיבות שאני קונה רכב יד 2 בן כמה שנים, אך ורק בצבע לבן.

הצבעים הבעייתיים ביותר הם כחול, ירוק, אדום וכמה שיותר כהים.

פורסם

כרגע יש פגיעות יחסית קשות של SWIRLS על המכסה מנוע והבאגז', מרחתי היום על החלק ווקס בעדינות ויש שיפור ניכר באיך שזה ניראה.

ניראה לי שאם אני אשתמש באוטם צבע או משהו בסגנון שיגן ממש טוב על הרכב זה לא ימשיך ( וכמובן לא לשטוף יותר במכונה, למרות ששוב רוב חייו הוא היה רק בשטיפה ידנית ).

ואני אנסה להעלות תמונה יותר טובה של האיזור, יותר מאוחר שהשמש תרד קצת ולא יהיה כזה סינוור זה יהיה זמן טוב.

פורסם
\

גם סיפורים על בצע באיכות "גרמנית" לא עוזרים כנראה, כי עבור שנת 2008 זה אכן מוקדם מידי.

גם הצבע האיכותי והעבה בעולם לא סובל התעללות לאורך זמן, הבחור הקודם אמר ששטף עם סבון כלים על בסיס קבוע, אז אין הפתעות לאורך זמן.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון קליל

הלכתי לפחח שטיפל ברכב לאחרונה ( בגלל תאונה ) והוא גם מכיר אישית את אבי.

הא אמר לי להביא אליו את הרכב והוא ינסה לטפל בזה מקומית עם נייר שיוף, אני מאמין שעוד שבועיים שהורי יטוסו ולא יצתרכו את הרכב על בסיס קבוע אני אוכל לקחת אליו את הרכב וניראה מה יהיו התוצאות ( כאמור, יש התחלה קטנה ממש על מכסה המנוע והבגאז' - שוב חלקים שחשופים ישירות לשמש ).

אם הטיפול יצליח אני מאמין שאני ארכוש כיסוי רכב ואולי אחשוב על פרוייקט דיטייליג קטן של יישום אוטם צבע.

כאמור מה שיותר מפחיד אותי זה התפשטות של הבעיה, פחות מפריע לי הקטע האסטתי.

אעדכן בהמשך.

פורסם

אני מקווה שהפסקת את השטיפות עם הסבון כלים, לא השמש\ איכות הצבע היא הבעיה כאן, השמש פשוט האיצה תהליך שהסבון כלים היה עושה לבד. נשמח לראות מה הפחח הצליח לעשות.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם (נערך)

די מספיק.

אם זה לא השמש, אלה הסבון כלים אז איך אתה מסביר את זה שזה מתחיל באופן ברור באזורים שחשופים יותר לשמש.

למה זה לא קורה בחלק התחתון של הדלת.

איך אתם מגיעים למסקנות כאלו נחרצות, אתה יכול להעלות לפה את הניסוי/מחקר שבדק את העניין לאורך זמן.

או שזאת סתם תחושת בטן.

גם אני שוטף עם סבון יעודי, למה, ככה.

בשנים ששטפתי עם סבון כלים בריכוז גבוהה לא הרגשתי שום דבר שונה .

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם (נערך)

כתבתי את זה כמה פעמים אחזור שוב. סבון כלים לא גורם ישיר לקילופי לכה

אלא איכות צביעה ירודה אצל המותגים מסוימים,אי שמירה על הרכב,צבעים מטאלים,חשיפה לשמש ללא הגנה (וקס וכד')

עשיית פולש אצל חובבנים לאורך שנים שמשתמשים בפוליש גס שפוגע בשכבת הלכה.

אני רואה על הכבישים רכבים ממש חדשים (4 שנים) שלא נשטפים עם סבון כלים, עם קילופי לכה קשים. (צבעי כחול,אדום)

לפני יותר מ 20 שנים הייתי שוטף את הרכב שלי גם עם סבון כלים,להבדיל מהיום

הם היו חזקים ואגרסיביים יותר (אז לא חשבו על רגישות בעור) למרות שהיה לי גם סבון ייעודי.

בכל אופן מעולם לא היה לי רכב (בסביבות 14 רכבים) עם קילופי לכה.

למה? כי כל הרכבים שלי, בלי יוצא מהכלל (חוץ מאחד אני חושב) היו בצבע לבן. יש?

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם

אני גם לא מבין על מה אתם מדברים, כי אני מעולם לא שטפתי את הרכב עם סבון כלים.

אמנם כמה פעמים בחיי חטאתי ונכנסתי למכונת שטיפה ( אחרי שמורידים את כל הלכלוך עם מים ) אבל מעולם לא השתמשתי בסבון כלים.

• תוכן חדש...