Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העברתי אתמול את הרכב טסט.

הבוחן הכשיל את הרכב בטענה שהמגב האחורי אינו תקין. המגבים הקדמיים תקינים כמובן לגמרי (הגם שכלל לא נבדקו)

התווכחתי עם הבוחן והוא הראה לי תקנות כלשהן עליהן מבוססת דרישתו.

האם הדרישה חוקית?

מהו המקור החוקי לנהלי ביצוע טסט לרכב?

תודה.

פורסם

החוק אומר אם הרכב במקור הגיע עם מגב אחורי אתה חייב לטסט מגב אחורי, ברכבים בעלי דלת אחורית חובה מגב אחורי החל משנת ייצור 1995.

פורסם

זה גם מה שהבוחן טען.

אלא ש.. דרשתי שיראה לי את התקנה הרלוונטית. הוא הראה לי.. אלא שהיה כתוב שם שהדרישה הנה לזוג מגבים אחד לפחות.

אשמח להפניה לחוק הרלוונטי.

פורסם

מה הבעיה פשוט להחליף מגב? אחרי הכול זה לטובתך גם אתה מסרב להכיר בזה

פורסם

א. מיותר.

ב. למכון הרישוי הזה, יש נטייה למצוא שטויות גם ברכב חדש. נמאס לי מזה. עניין של עיקרון.

פורסם

יש עקרונות יותר חשובים, חבל להתעצבן.

תחליף מגב ותשכח מזה עד לשנה הבאה.

בכלל לא בטוח שבמכון אחר לא יבדקו את המגבים.

לפני שבוע עברתי טסט בראשון לציון, וגם שם בדקו את המגבים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני בטוח שיש עקרונות יותר חשובים.. אך זה מרגיז מאד.

החלפתי מגב במקום.. כמובן מחנות האביזרים ש"במקרה" ממוקמת לידם.

גם אם מכון אחר היה בודק את המגבים, זה עדיין לא הופך את הבדיקה לכשרה.

פורסם

לא יודע לגבי חוק או נוהל (באתר משרד התחבורה מצאתי רק התייחסות למגבים יבשים/קרועים ללא קשר לכמות),

אבל זה לא חלק מיותר ברכב - ברכבי 5 דלתות, מבנה הרכב מאחור גורם להפרשי לחץ ש"מושכים" את האוויר כלפי מעלה. נסיעה על כביש רטוב מעלה רסס בדיוק כלפי השמשה.

יכולת באותה המידה לרכוש את המגב במקום אחר, או לדאוג מראש שגם הוא יהיה תקין כמו שאר הרכב.

מה שיכול להיות מציק, היא הכשלה על מגב כאשר הוא תקין.

פורסם

זה בערך כמו עם לוחיות רישוי, הוא החליט שהוא מרויח עליך וזהו, לא יעזור שום דבר.

רק בשביל שתבין עד כמה זה מופקר, הרכב שלי (אלמרה האצ'בק) עברה 10 שנים טסט עם מגב מקורי.

פורסם

זה בדיוק העניין ולכן אני מנסה לבדוק את הרקע החוקי לזה.

באם טעיתי.. אתנצל בפניהם, אולם באם אם ניסו לעקוץ אותי, אני אדאג שהטירחה תעלה להם הרבה יותר.

פורסם

האמת נמצאת איפשהו באמצע, ההגיון מחייב שהמגב יהיה תקין כשאר המגבים, ייתכן במקרה שלך המגב כבר היה ישן ויבש והיה צריך להחליף אותו.

ניסיתי פעם להתווכח על לוחית רישוי, קיבלתי תשובה פשוטה "אני הבוחן, אני אמרתי וככה יהיה",

אני מסכים שצריך לעשות סדר במכוני הרישוי, אבל ספציפית במקרה שלך יעלה לך יותר כסף וזמן להתמודד עם זה.

• תוכן חדש...