Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מתכנן לטוס ולחזור הרבה לפני שהוא פג תוקף,

אבל שמעתי שאי אפשר לצאת מהארץ עם דרכון עם תוקף של פחות מחצי שנה?

האם זה נכון או אגדה אורבנית?

פורסם

קצת חורג מהשאלה שלך אבל- חידוש דרכון לקח לי בדיוק 10 דק' ו195 ש"ח. שבוע אחרי זה כבר בדואר שלי.

בלי קשר- לא הייתי מסתכן בלצאת מהארץ עם דרכון לא מחודש. אגדה או לא- לא כדאי לגלות את זה כשיהיה מאוחר מדי.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מצד שני שבוע בדואר בזמן רגיל יכול גם לקחת שלושה שבועות בשביתה האיטלקית הנוכחית,

ואני מעדיף לצאת עם דרכון עם תוקף מספק מאשר לסמוך על רשות הדואר בימים אלה ולא לטוס בכלל...

פורסם

למיטב ידיעתי לא תהיה בעיה לצאת מהארץ.

הבעיה יכולה להיות בכניסה לארץ היעד שלך.

מדינות מסויימות דורשות תוקף מסוים לדרכון מעבר לשהות המתוכננת באותה מדינה. בין 3 חודשים ל-6 לרוב.

לענין עלויות החידוש - העלות של 195 ש"ח היא רק בין נובמבר עד פברואר ובתשלום דרך האינטרנט. בתקופה הנוכחית (מרץ-אוקטובר) 250 ש"ח, ובמקום 280 ש"ח. אם אני זוכר נכון ישנה הנחה נוספת למשרתי מילואים פעילים.

אם אתה הולך על חידוש, קח בחשבון שעד שהדרכון החדש יגיע (בדואר רשום), הישן כבר אינו בתוקף ולא תוכל להשתמש בו אם החדש טרם הגיע.

שווה לברר עם הלשכה הקרובה אליך אם יש אפשרות להנפקה מיידית או איסוף דרכם ולא דרך הדואר.

פורסם

תלוי לאן...

רב המדינות (כמו באירופה) דורשות 3 חודשי תוקף מכניסתך ועד יום חזרתך.

יום מדינות במזרח שדורשות 6 חודשי תוקף מכניסתך ועד יום חזרתך.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה לכולם,

אני טס לגרמניה, שדורשת רק שלושה חודשים כך שהדרכון יספיק,

מצד שני הקונקשן עובר דרך טורקיה- השאלה היא מה קורה במצב כזה (אני יודע שלא מחתימים דרכון אם לא יוצאים מהשדה, מצד שני זכור לי שעברתי שם איזה שוטר שבדק את הדרכון)

בכל אופן אנסה את מזלי עכשיו במשרד הפנים בתקווה שאפשר איכשהו לוותר על שירותי הדואר, ואם לא תהיה שום ברירה אחרת- נעשה בשדה עצמו...

הטיסה היא אחרי שבועות אבל בשבועות מן הסתם הדואר לא עובד, מה שמשאיר בדיוק 10 ימי עבודה- ובמצב של הדואר כיום, זה קצת גבולי...

פורסם

אתה בכלל לא עובר ביקורת דרכונים בטורקיה.

אם שוטר בדק את הדרכון, אולי נראית לו חשוד או ישראלי.

בעיקרון אאל"ט (ושוב זה לא רלבנטי עבורך) טורקיה כן דורשת לפחות חצי שנה.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

הבעיה היא שישראל דורשת תוקף לחצי שנה

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sprial, ישראל דורשת חצי שנת תוקף לדרכונים זרים (!) הנכנסים אליה.

אין שום איסור מקומי (!) על כך שדרכון ישראלי היוצא מהארץ אל מדינה זרה חייב להיות בעל תוקף של חצי שנה מינימום - זה תלוי אך ורק בחוקי המדינה אליה אתה נכנס. בקיצור ולעניין, אין שום חוק ישראלי האומר כי דרכון ישראלי חייב להיות בר חצי שנת תוקף.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

משום מה דווקא השבוע נתקלתי בדרישה של תוקף חצי שנה ביציאה. אין לי הקישור כרגע - אם אזכור אחפש בהמשך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial, אני עובד בנתב"ג 4 שנים - מעולם לא נתקלתי בדרישה כזאת ביציאה מהארץ (למחזיק דרכון ישראלי - לא דרכון זמני / תעודת מעבר), אפילו לא פעם אחת. יתרה מכך, כבר נתקלתי בלא מעט נוסעים עם 3.5 חודשי תוקף, והם יצאו מהארץ ללא כל בעיה שהיא.

ה-6 חודשים תקפים רק בכניסה לארץ ואך ורק לגבי דרכונים זרים (לא מזמן היה לי צרפתי שסורב בכניסתו לארץ - על כך שהיה לו 5 וחצי תוקף, והוא כמובן נשלח במידי חזרה אל פריז - בטיסה הראשונה).

ישנן מדינות המחייבות 3 חודשי תוקף (ממועד החזרה לארץ, לא ממועד הכניסה) - רב מדינות אירופה.

לארה"ב (למשל) יש דרישה שהדרכון (והויזה כמובן) יהיו תקפים עד מועד היציאה מארה"ב (נבדק היום).

ישנן מדינות המחייבות 6 חודשי תוקף (ממועד החזרה לארץ, לא ממועד הכניסה) - סינגפור ועוד מדינות במזרח (אוודא זאת מחר).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מצאתי התייחסות באתר רשות האוכלוסין וההגירה שאכן אומר שהדרכון חייב להיות בתוקף לפחות לעוד 6 חודשים:

http://www.piba.gov.il/SpokesmanshipMessagess/Pages/summer_2012.aspx

אבל הלינק הוא מלפני שנתיים, והשאלה היא גם מה קורה במבחן המציאות (לא משהו שהייתי בונה עליו).

פותה"ש - יש חדשות מהשטח (משרד הפנים)?

פורסם

אם זה עוזר אני טסתי לפני מס שבועות לספרד ולאשתי היה תוקף של פחות מחצי שנה.

בזמנו מצאתי ברשת שמדינות אירופה באמת לא מחיבות חצי שנה. לגבי טורקיה כדאי לבדוק.

בכל מקרה זה עדיף על להוציא 1000 שח בנתבג

• תוכן חדש...