Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרבית הסיבות לחסכון בדלק בתיבות ידניות, לצד הסיבות לשיפור ביעילות התיבה האוטומטית כיום - צוינו כבר. במרכזם כמובן ההתנגדות של כל הנוזל ההידראולי, בממיר המומנט, במצמדים ה"רטובים" שבתוך התיבה, בכל המערכת ההידראולית שמפעילה אותה, בקירור התיבה. התנגדות מובילה ליותר חום ופחות מומנט. קטע כזה.

שיפור יחסי ההעברה והגדלת כמות המהלכים ובעיקר - יצירת חיבור "קשיח" שעוקף את ממיר המומנט כבר במהירויות נמוכות, אפילו 60-70 קמ"ש - משפרים את יעילות התיבה. תיבות "רובוטיות" ורציפות הן סוג נפרד לחלוטין של תיבות, שכאמור חסכניות לפחות כמו הגרסאות הידניות ואף יותר.

סיבה אחרת, תפעולית, לחסכון בתיבה הידנית, שלא הוזכרה פה, היא שהתיבה האוטומטית לא יודעת מהו תוואי הדרך בהמשך. נהג שמעביר הילוכים לבד - כן יודע. בעומסי תנועה, רחובות צרים והומי אדם ובעיקר בכבישים מפותלים - תיבה אוטומטית תגרום לא פעם ל"שיטוט" מיותר בין הילוכים. אם העלת הילוך לשלישי ותוך שתי שניות הורדת חזרה לשני - בזבזת דלק. נהג ברכב ידני, שעיניו בראשו, לא יעביר הילוך ויהיה יעיל יותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

צבי אני לא מסכים עם הגישה שלך,דווקא בשנים האחרונות אנחנו רואים תחיה של הגיר בדמות רכבי המיני וסופר מיני הידניים,שים לב לפער בין סופר מיני ידנית לאוטומט,סכום מאוד רציני.

לכן אני חושב שהגיר הידני ישאר איתנו עוד הרבה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יוליאן, עיקר השימוש ברכב מיני הוא עירוני. לעיר כבר מתחילים ליבא מכוניות חשמליות סופר זולות. כך שרכבי מיני לא ישארו להרבה זמן עם גיר ידני - 5 שנים קדימה זה מעט מאוד זמן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

איזה רכבים חשמלאים מביאים?

הניסן ליף לא זולה,הפלאונס הייתה כישלון,עד שהסוללות לא יספקו טווח גדול ובמחירים זמינים יותר כמו הרכבים הידניים לא חושב שהם יצליחו.

אז נכון המיני אולי מתאימה יותר לעיר,למרות שאצלי היא הייתה בעיקר מחוץ לעיר,אבל אתה לא יכול לומר זאת על הסופר מיני.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סיבה אחרת, תפעולית, לחסכון בתיבה הידנית, שלא הוזכרה פה, היא שהתיבה האוטומטית לא יודעת מהו תוואי הדרך בהמשך.

בעתיד לא מאוד רחוק תיבה אוטומטית תעבוד עם GPS מובנה של האוטו ותוואי הכביש ילקח בחשבון.

פורסם (נערך)
איזה רכבים חשמלאים מביאים?

עוד מעט ידידי תיראה את הדברים האלה על הכביש: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4503549,00.html

וסופר מיני זה גם רכב עירוני משופר המאפשר לנסוע בפרברים - מיכל דלק קטן ונוחות נסיעה לא של רכב בגודל מלא.

עם מזדה 2 אני יום מתדלק ויום לא, לאומת פלואנס שנסעה כ4 ימים על מיכל דלק (הדגם החלש והלא חסכוני 1.6). ואני לא מדבר על נוחות.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

אגב בוקי,את המערכת הזאת של שילוב תיבת הילוכים עם מערכת ניווט אפשר יהיה למצוא במיני החדשה,לא יודע אם זה יהיה גם בארץ.

צבי והרכבים הללו לא לעיר? הם בכלל לא פרקטים.

וגם לא בטוחות.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם

לגבי תוואי, לא לשכוח שגיר אוטומטי זה לא לשים D ולנסוע. בגירים פשוטים יש אפשרות להגביל הילוכים לפי תוואי הנסיעה והצורך וגירים חכמים עושים את זה בעצמם. גיר שכל הזמן מעביר בין הילוכים זה נהג שלא יודע לתפעל את הגיר וגיר מסוג גרוע.

יוליאן, הרכבים האלו מאוד פרקטיים בתור כלי תחבורה אישי. אם זה ילך, יגיעו עוד רכבים חשמליים מסוגים אחרים שמתאימים לעיר ויותר פרקטיים. ה1000 רכבים הראשונים זה רק ניסוי. ואל תשכח טאטא נאנו שדיברו על זה שיביאו גירסא מונעת על ידי אויר.

פורסם

הרבה מההצלחה יהיה בדמות המחיר של דבר כזה,אבל אם לוקחים את חוסר הבטיחות שלו,טווח נסיעה לא גדול,וחוסר תא מטען,נוסעים מאחור באמת שקשה לי לראות איך דבר כזה מצליח.

פורסם
לדעתי ההבדל נעוץ בהפסדי אנרגיה בממיר מומנט ופחות קשור ליכולות הנהג ותזמון החלפת הילוכים, לכן הגיר הרובוטי משתווה בצריכת דלק לגיר הרגיל ואילו האוטמטי יהיה בכל זאת בממוצע בזבזני יותר

בדיוק מה שאני חושב ואני יכול להוסיף שההבדל בידני שכל מה שממיר המומנט עושה בצורה הידראולית באוטומט הרי שהנהג עושה וכאן החיסכון ברכבים ישנים יותר.

בידני צריכים להחליף קלאץ' כל 70-100 אלף קילומטר תלוי בסגנון הנהיגה, מומחיות הנהג בתפעול הגיר ובאזור הנהיגה. גיר אוטומט מחזיק מעמד 250 - 300 אלף קילומטר ואפילו יותר. בכל מקרה רוב המכוניות לא שורדות פרק זמן כל כך ארוך אצל אותם בעלים (תאונה, החלפת רכב כל 3-4 שנים וכו') לכן שיפוץ גיר לא רלוונטי לחלק גדול מציבור הנהגים.

רואים שאתה לא נוהג בגיר ידני.. מה שאמרת נכון בעיקר לרכבים בעלי מנוע קטן שבו הקלאץ' נשרף מהר יותר מ1600 סטנדרטי ומעלה(למשל אלטו)

התיבות הילוכים והקלאץ' באיכות טובה יכול להחזיק גם 250 אלף בנהיגה רגועה ללא שיפוץ

תיבות הילוכים אף יותר.

תראה גירים ידניים של מרצדס. מעל חצי מיליון ללא שיפוץ יכול להחזיק ולדעתי הגיר הידני האמין ביותר

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

אני לא בטוח שזה נכון לגבי רכבי המיני,סך הכול המצמד צריך להתמודד עם פחות כוח.

פורסם

רוב הבלאי של המצמד הוא בזינוק מהמקום.

אם בשביל לזנק מהמקום אתה צריך לעלות לסל"ד גבוה יחסית, אז המצמד מתבלה יותר.

ברכב עם מנוע גדול עם הרבה מומנט, אתה יכול לסיים את שיחרור המצמד כשאתה רק טיפ-טיפה מעל סל"ד סרק, נאמר ב 1100-1200 סל"ד.

משם אתה נותן גז ומאיץ כשמצמד כבר מחובר לחלוטין ולא מתבלה.

אבל גם ברכב מיני, נהג שמתפעל את המצמד במיומנות נדרשת ולא מחפש זינוקים מהירים עם פירפור גלגלים לא יחליף מצמד ב 70.000 או 100.000 ק"מ, אלא יותר לכיוון 180-200 אלף או יותר.

• תוכן חדש...