Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

אני בשלבים של רכישה של רכב ידני חדש מהחברה.

אני נוהג כבר 7 שנים ברכב אוטומט, כאשר הפעם האחרונה שנהגתי בידני היה כשלמדתי נהיגה.

כשלקחתי את הרכב הידני לנסיעת מבחן, די הסתדרתי, ואני מאמין שתוך שבוע אני כבר אחזור לעניינים.

סה"כ - מושך אותי בידני עצם השליטה , החיסכון בדלק לפי מה שבדקתי בדגם הספציפי שאני חושב לרכוש (i10) הוא ממש שולי.. כנראה הבדל של כמה עשרות שקלים בחודש.

מצד שני, תמיד יש את החברים שאומרים לי "אתה הולך לסבול בפקקים, חבל".

נכון להיום אני עובד במקום שאין לי פקקים בדרך וחזרה מהעבודה, אבל עוד כשנה המצב ישתנה ואולי אעבור לעבוד בתל-אביב.

אבל הבעיה שהכי הרבה אנשים מספרים לי עליה - זה שתיהיה לי בעייה רצינית למכור את הרכב בעוד כמה שנים.

ידוע שעם ישראל לא מת על ידני. מצד שני העליה במחירי הדלק אולי קצת משכנעת לעבור לידני, אבל מצד שני יש גירים רובוטיים שמספקים את החיסכון ובאותו זמן די-נוחים.

האם המצב עד כדי כך בעייתי? אולי עד כדי כך שאני אצטרך להתפשר על אלפי שקלים רק כדי למכור כבר את האוטו?

אשמח לשמוע מאנשים שעברו את המצב הזה וגם מעבר.

תודה

פורסם

אין לך מה לדאוג בקשר למכירת מכונית ידנית, בעברי שתי מכוניות ידניות (פביה סטיישן ורומסטר) והרבה מהסובבים אותי נאלצו "לאכול את הכובע" מהמהירות והמחיר שמכרתי את שתיהן. מבחינת ביקוש מול היצע, בתנאי הארץ בעל מכונית ידנית שמורה תמיד יהיה ביתרון לעומת עדר האוט' המקביל. במקרה הספציפי שלך (i10), לדגם הידני יתרון משמעותי בצריכת הדלק .

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

רק קנית וכבר אתה חושב על המכירה? נו באמת...

מנסיון של הרבה ידניות, אין שום בעיה למכור ולקבל מחיר יפה תוך זמן קצר.

תרגע ותהנה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כמו שציינו שני המגיבים מעלי,תמיד רכשתי ומכרתי רכבים ידניים,בנוגע לנהיגה בפקקים,אתה פשוט תתאים את עצמך לגיר הידני,אין מה לעשות הנהיגה שונה אך ממש לא מעייפת ואו גורמת לסבל,בנוגע למכירה עתידית,יש מספיק חובבי ידניות עדיין במדינה,אם הרכב יהיה שמור ומטופל הוא ימכר בקלות,ובהיעדר תיבה אוטומטית לא תאלץ להלחם בכמויות האדירות של רכבי ליסינג אוטומט שמוצעים במחירים זולים על ידי מגרשי הליסינג. בהצלחה!!

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

לדעתי לך על הגרסא האוטומטית.

כשאין חיסכון אמיתי בדלק, ואין רצון ממשי לנהוג בידני, אז בשביל מה?

תאמין לי שלנהוג בפקקים בידני זה לא כיף בכלל. למזלי אני נתקע בפקקים בערך פעם בכמה חודשים. אם הייתי צריך לעבור את זה על בסיס יומיומי, אין סיכוי שהייתי נשאר עם ידני.

אתה רוצה שליטה כלשהי על הרכב? תקנה רכב עם טיפטרוניק ושלום על ישראל.

פורסם
לדעתי לך על הגרסא האוטומטית.

כשאין חיסכון אמיתי בדלק, ואין רצון ממשי לנהוג בידני, אז בשביל מה?

תאמין לי שלנהוג בפקקים בידני זה לא כיף בכלל. למזלי אני נתקע בפקקים בערך פעם בכמה חודשים. אם הייתי צריך לעבור את זה על בסיס יומיומי, אין סיכוי שהייתי נשאר עם ידני.

אתה רוצה שליטה כלשהי על הרכב? תקנה רכב עם טיפטרוניק ושלום על ישראל.

בנוסף נאמר לי שמכיוון שאני מתכנן לרכוש את גירסאת ה1 ליטר, אני ארגיש הבדל גדול מאוד ב"כוח" בין אוטומט לידני.

בנסיעת מבחן זה כן היה מורגש, ב"קיק" בכביש מהיר לקח לגרסא האוטומטית המון זמן להגיב. בידני זה הרגיש יותר זורם.

כשנהגתי על ידני בזמן הלימוד נהיגה, אהבתי את זה. מצד שני, לא נהגתי שם ממש בפקקים.

פורסם

העדפה לנהוג באוטומטי בפקקים יכולה להיות שיקול מכריע לחלק מהנהגים ולאחרים שיקול לא רלוונטי בכלל.

אני לא חושב שהפער בצריכת הדלק זניח. בגיר אוטמטי רגיל לרוב צריכת הדלק גבוהה יותר באופן מורגש וכך גם הפער בביצועים. בטח במנוע 1.0 ליטר בו הביצועים בסיסיים. אני חושב שהאוטומטי עם 4 יחסי העברה והידני עם 5, כך שזה יתרון בכל ההיבטים.

כמו כן, בביקורות על הגרסה האוטומטית של הרכב המדובר בהחלט מציינים את הגיר האוטומטי כבינוני ואף פחות מכך.

לידני יתרונות מובהקים בעלות רכישה ולה יותר ואמינות גבוהה בהרבה. וכן בביצועים. בצריכת הדלק גם צפוי יתרון לא זניח לידני.

מבחינת מכירה עתידית אל תדאג לגבי הידני.

נכון שהביקוש לא רב, אבל ההיצע עוד פחות.

ככל שהרכב משומש יותר כך מתבלטים היתרונות של הידני. ולכן ככל שהרכב משומש יותר הביקוש לידני עולה וההיצע פחות או יותר נשאר אותו הדבר.

מאז ומעולם היו לי רק רכבים ידנייים וזה רק עזר במכירה שלהם.

כשמפרסמים רכב ידני לא מגיעים רוכשים שמתלבטים בין ידני לאוטומט ומתבאסים על הידני. כל המתעניינים מגיעים בגלל שזה רכב ידני.

חלקם מהעדפה ברורה לידני וחלקם אדישים ברמה העקרונית אבל אומרים ברכב בן 12 שנה ואחרי 200,000 ק"מ הם מעדיפים גיר ידני מאשר אוטומטי שמי יודע האם ישרוד או לא.

פורסם

בנושא הסחירות העתידית, אף אחד לא יכול להבטיח לך כלום, אבל כבר כמה שנים טובות ששוק המיני הידני מוכר יפה מאוד, ומה שמבוקש כחדש, לרוב אח"כ גם מבוקש כמשומש, לכן לא הייתי דואג, במיוחד לאור העובדה שמדובר ברכב יחסית זול.

מבחינת העדפה אישית בנהיגה רק אתה תוכל להחליט, אני נוהג רק בידני, אוטומט מעצבן אותי, במיוחד בתוך העיר שם התגובה האיטית של הגיר האוטומטי לא נותנת לך לנצל כל מיני מרווחים בתנועה.

אני גם גר ולומד במרכז ת"א, ואם טיפה תשומת לב ונהיגה נכונה זה לא יותר קשה מגיר אוטומט (גם בפקק באיילון אפשר להזדחל בהילוך שני בלי כל הזמן להתעסק עם הגיר והקלאץ'), וכשעומדים ברמזור במישור לא צריך לעייף את רגל ימין על הברקס כל הזמן, כך שלא הכל שחור.

פורסם

חזרתי לידני אחרי 7 שנים של נהיגה באוטומט, וחייב להגיד שבשלב מסויים אתה כבר מעביר הילוכים בלי לשים לב בכלל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אנשים אומרים הרבה דברים, לא להכל צריך להתייחס ברצינות. עם ישראל לא מת על ידני אבל מכוניות ידניות כמו אלטו, ספארק, פיקנטו, פנדה וכל אלו ממשיכות להימכר כאילו אין מחר. כל אדם עם היגיון בריא מבין שהמצב לא ממש "בעייתי" כמו שכתבת. יש דרישה לרכבים קטנים וידניים וכנראה "בזכות" מחירי הדלק ובעיות החניה בערים שוק מכוניות המיני לא יכחד מחר.

אתה הולך לסבול בפקקים בדיוק כמו הנהג בקורולה האוטומטית לידך, רק עם קצת הזזות של רגל שמאל :-). הקלאץ' במכוניות חדשות מאד רך ולא צריך להתאמץ בכלל כדי לזחול בפקקים.

האדם שסיפר לך את זה כנראה נהג ברכב ידני בפעם האחרונה בחיים שלו בשילהיי שנות ה80. מאז האנשים הפכו לרכרוכיים ומפונקים יותר והטכנולוגיה בהתאם:wink:.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני בטוח שהתגובות ששמעת זה מכל מיני ישראלים מפונקים שכבר 15-20 שנים על הכביש לא יודעים מה זה דוושה שלישית.

אני לא מבין מה הבכיינות על הפקקים. אני נותן דוגמה קבועה - באירופה יש פקקים מטורפים, הם נוסעים על ידני.

חוץ מזה, נכנסתי לפקקים בתל אביב ובבאר שבע (כן, יש פקקים בבאר שבע), ויש לי רכב ידני. עם תפעול נכון וניסיון אין שום בעיה לצלוח את הפקקים בכיף בלי להשתגע ובלי להתעייף.

מעבר לכך, רכב ידני כרגע נמכר לא רע, בעיקר כל קטגוריית המיני והסופר מיני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

למה אתה רוצה לקנות את היונדאי הזו, סתם שאלה? זה אחד הרכבים הכי פחות חסכוניים שאתה יכול להשיג תמורת הכסף שלך. לידיעתך!!!

פורסם
למה אתה רוצה לקנות את היונדאי הזו, סתם שאלה? זה אחד הרכבים הכי פחות חסכוניים שאתה יכול להשיג תמורת הכסף שלך. לידיעתך!!!

אני מודע לזה שהרכב לא חסכוני במיוחד.

אבל השאלה מה האלטרנטיבה במחירים הללו. ברור לי שהסוזוקי אלטו למשל הרבה יותר חסכונית, אבל היא הרגישה לי זוועה כשנסעתי בה.

פורסם

אתה קונה רכב חדש (מברוק), אל תתן לשיקולים של אחרים להשפיע על הבחירה שלך: אהבת את הרכב? הרגשת בנוח בנסיעה ובנהיגה? לך על זה!

אם באמת מפריעה לך נסיעה בפקקים ברכב ידני ואתה בטוח שתוך מספר חודשים אתה עובר לתל אביב הבנויה, שקול אוטומט.

כמו שאמרו כל המגיבים מעליי, בשנים רבות של נהיגה בעיקר על רכבים ידניים (דיזל ובנזין), הכל עניין של הרגל וטעם אישי.

• תוכן חדש...