Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה תיאורטית, אם מחר מתגלה שהביטוח לא כולל אותו(הרכב על שם אמא שלו ואם היא נתנה לו ליסוע בלי מלווה אין לדעת), כלומר הביטוח לא כולל נהג חדש, מה קורה במצב כזה שהביטוח שלו לא מכסה אותו? בהנחה שאני אשם, עדיין אני צריך לשאת באשמה ולשלם לו אם הוא נסע בלי ביטוח כביכול?

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שאלה תיאורטית, אם מחר מתגלה שהביטוח לא כולל אותו(הרכב על שם אמא שלו ואם היא נתנה לו ליסוע בלי מלווה אין לדעת), כלומר הביטוח לא כולל נהג חדש, מה קורה במצב כזה שהביטוח שלו לא מכסה אותו? בהנחה שאני אשם, עדיין אני צריך לשאת באשמה ולשלם לו אם הוא נסע בלי ביטוח כביכול?

אם אתה אשם - תשלם על הנזקים שלו בכל מקרה. תחשוב על מצב הבא - בהיותך נוהג ברכב, פגעת באופניים .למרות שלאופניים אין ביטוח ואין רשיון, הביטוח שלך (או אתה, אם אין לך ביטוח) יכסה את הנזקים שגרמת לאופניים.

עניין הביטוח של הנהג השני, אמור לעניין אותך רק במידה ויימצא שהוא אשם ביותר מ-50%, כלומר עליו לשפות אותך על נזקיך. לפי דעת הרוב המכריע כאן, התאונה נגרמה באשמתך, כך שכרגע עניין הביטוח שלו אינו רלוונטי עבורך.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
אם אתה אשם - תשלם על הנזקים שלו בכל מקרה. תחשוב על מצב הבא - בהיותך נוהג ברכב, פגעת באופניים .למרות שלאופניים אין ביטוח ואין רשיון, הביטוח שלך (או אתה, אם אין לך ביטוח) יכסה את הנזקים שגרמת לאופניים.

עניין הביטוח של הנהג השני, אמור לעניין אותך רק במידה ויימצא שהוא אשם ביותר מ-50%, כלומר עליו לשפות אותך על נזקיך. לפי דעת הרוב המכריע כאן, התאונה נגרמה באשמתך, כך שכרגע עניין הביטוח שלו אינו רלוונטי עבורך.

מקבל את זה. אבל זה רלוונטי עבור השכן שהוא דפק לו את האוטו בחנייה. בזה האשמה שלו כל מקרה, נכון?

פורסם
לא, אם התאונה היא באשמתך אתה אחראי גם עלה פגיעה הזו

למה? אני אשם שהוא סטה ימינה ופגע ברכב חונה? אתה בטוח במה שאתה אומר?

פורסם
מקבל את זה. אבל זה רלוונטי עבור השכן שהוא דפק לו את האוטו בחנייה. בזה האשמה שלו כל מקרה, נכון?
בשבילך זה כבר לא משנה, כי אם אתה מפעיל בכל מקרה את הביטוח שלך לרכב הפוגע, אז אתה ממילא משלם השתתפות עצמי רק פעם אחת.
פורסם
בשבילך זה כבר לא משנה, כי אם אתה מפעיל בכל מקרה את הביטוח שלך לרכב הפוגע, אז אתה ממילא משלם השתתפות עצמי רק פעם אחת.

הנה בן אדם שיודע לענות לעניין. תודה סמי.

פורסם

השאלה היא מה גרם לתאונה יותר- אי נתינת זכות קדימה, או מהירות מופרזת.

לפי תנאי הדרך במקום צריך לנסוע לא יותר מ 30 קמ"ש, ולפי סימני הבלימה הוא נסע בסביבות ה-50 (שימו לב שהוא נעצר בסוף ע"י התנגשות, ולא רק בזכות הבלימה) שזה ממש מוגזם לאופי הרחוב.

למרות זאת גם לך יש חלק באשמה, מאחר שהיית צריך להבחין בו ולתת לו לעבור.

צריך לחפש תקדים בנושא הזה, כי לי אין מושג במשפט.

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם

פיספסת את זה:

3. אין לי מקיף.. ככה שאם אני יוצא אשם אני משלם כפליים. ואני לא מוכן שזה יקרה במיוחד כי לא אני אשם.

וכמובן שזה לא שונה מזה:

שהרי לא נרמז אפילו על פגיעות גוף במהלך הנושא, כך שמדובר על פגיעות רכוש בלבד, כך שאם הביטוח המקיף אינו כולל אותו הוא בדיוק באותה סירה כמוך.

אם הביטוח חובה אינו תקף כלפיו זה רלוונטי בערך כמו העובדה שהוא נהג ללא מלווה (כלומר זו עבירה, אם הייתה משטרה במקום כנראה שהוא היה מקבל על כך קנס, אך אין לזה משמעות מבחינת התאונה).

מבחינת הגורם לתאונה לפי התמונות ומיקומי הפגיעות הגורם לתאונה הוא יציאתך מהחנייה ללא מתן זכות קדימה, לבחור הצעיר יש אשם תורם כזה או אחר על מהירות שאינה תואמת לתנאי הדרך.

לדעתי זה גם מה שייקבע במשפט, והאשם התורם של הבחור השני ייקבע איפשהו על הסקאלה שבין 20% ועד 100% (כלומר בין 10% מהנזק ועד 50% מהנזק).

יש סיכוי סביר מאוד שזה גם מה שיוצע לך ע"י חברת הביטוח של הבחור.

ביטוח צד ג' יש לך?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...