Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מוצא דופי בתפקוד המוסך אליו נכנסת, באמת שלא. אין לי מושג מאיפה לקחת את התזמון של 15 דקות לבדיקת חורף. במהלך הבדיקה עוברים על כל המערכות הבטיחותיות של הרכב. גם אם נניח שהגעת למוסך ולא היה תור, והכניסו את הרכב מיד לעבודה, והיה ליפט פנוי, והכל תיקתק ללא דופי הזמן שלוקח להרים את הרכב, לפרק את ארבעת הגלגלים, לבחון את כלל המערכות (היגוי, בלימה, מתלים, פליטה, תא מנוע, חשמל-נורות וכ"ד) לוקח סביב ה20 דקות. אז מה לעשות? אתה לא לבד בעולם וישנם אילוצים ועיכובים המתקבלים על הדעת.. שעתיים נשמע לי זמן סביר בהחלט!

ולעניינו: כמו שקודמי כתבו, המוסך ומנהל העבודה בסוף הבדיקה "חותמים" על כך שהרכב עבר בדיקת חורף והוא כשיר מבחינה בטיחותית. לרוב, כאשר המוסך טוען שצריך להחליף רפידות הוא לוקח בחשבון לפחות שנה אחת קדימה ועושה שקלול של הקילומטרים שהרכב עבר ביחס לשנתון ייצור - משמע, לוקח מקדם ביטחון בשביל שלא יקרה מצב שעד הטיפול הבא הברקסים יאבדו מיעילותם. הכי קל "לחסוך" ללקוח כסף עכשיו בשביל שיחשוב שלא "עובדים עליו".

אני מבין מדבריך כי בסה"כ רצית להכניס את הרכב, לחכות 15 דקות, לצאת בלי הוצאה כלל ולקבל וזוג כרטיסים לקולנוע. אין לי שום בעיה עם זה, אבל חשוב שתבין שרכב צריך לתחזק ושאין דברים חינם. גם מוסך צריך להתפרנס ולהגדיל את מספר הכניסות אליו באמצעות מהלכים שיווקיים כאלה ואחרים - כמו כל עסק.

בנימה אופטימית זו אסכם ואומר שמניסיון העבר, ראיתי מספר לא קטן של בדיקות חורף שגרתיות שממש הצילו נהגים מאסון! לא פחות!

פורסם

ככלל, אני לעולם לא לוקח את הרכב לבדיקות חורף. בדיקה למגבים, מערכת תאורה, בלמים וכ' אני יודע לעשות גם לבד.

דבר שני - במקרה הזה לא ניתן לשפוט מה מצב הרפידות ללא תמונה, וגם אז זה לא יהיה מדויק במאה אחוז - ולכן לא הייתי יוצא בהצהרות.

פורסם

בכלל לא ברור לי העניין הזה של "בדיקת חורף". כלומר, וודאי שאני מבין את המוסכים שיוזמים את זה בתקווה לייצר לעצמם הכנסה נוספת.

אבל דחילק- בלמים, נורות ו(כן, אפילו) מגבים צריכים להיות תקינים גם באמצע הקיץ. למה להזניח את זה? השאלה שלי מופנית דווקא לאנשים שמסתובבים פה בפורום ולא לעמך ישראל, שהקשר בינו לבין תרבות מוטורית קלוש ביותר. מי שנמצא פה, אמור להיות מודע יותר לרכבו, לא?

פורסם
בכלל לא ברור לי העניין הזה של "בדיקת חורף". כלומר, וודאי שאני מבין את המוסכים שיוזמים את זה בתקווה לייצר לעצמם הכנסה נוספת.

אבל דחילק- בלמים, נורות ו(כן, אפילו) מגבים צריכים להיות תקינים גם באמצע הקיץ. למה להזניח את זה? השאלה שלי מופנית דווקא לאנשים שמסתובבים פה בפורום ולא לעמך ישראל, שהקשר בינו לבין תרבות מוטורית קלוש ביותר. מי שנמצא פה, אמור להיות מודע יותר לרכבו, לא?

אולי עושים את זה בשביל הכרטיסים לסרט?:lol:

פורסם

רק תן לי להבין - הכרטיס לסרט יותר חשוב לך מהבטיחות שלך?! ממה שכתבת, המוסך, לפחות מבחינה מקצועית, התנהג בדיוק כמו שהוא חייב גם מבחינת החוק וגם מבחינה מקצועית. אולי העיכוב של שעתיים זה לא השירות הכי טוב שאפשר לקבל וזה סבבה שהפריע לך, אבל אתה מתלונן על זה שהם לא מוכנים לתת לך לנסוע ברכב לא בטוח ?! הם יכולים לאבד את הרישיון שלהם ואסור להם להוציא רכב מהמוסך אם יש ליקוי בטיחות כמו בלמים, צמיגים או הגה. עוד דבר שלא הבנתי מה זה אומר סניף של לובינסקי מוסך מורשה. זה מוסך של לובינסקי או מורשה, תחליט.

פורסם

ואי אנשים תודה לכל התגובות לא חשבתי שככה יזכה גם לחיוביות וגם לשליליות.

בכל אופן רציתי רק להתחלק על ה"יחס" אם אפשר לקרוא לזה של המוסך הספציפי פג'יו & סיטרואן שברמלה.

כמו כן משעדיין חושב שמוסך הוא כמו שנאמר פה חותם על בדיקה ומצדיק את המכניקרים ה"מורשים למיניהם" אז יש לי בשבילו עוד מקרה אשר יתרחש לפני מס שנים ברכשיתי רכב הקודמת והוא:

באתי עם רכב סיטרואן C5 לבדוק אם דרוש עדכון תוכנה למחשב.

באותו מוסך שברמלה "המורשה" נאמר לי שהדבר מצריך 250 ש"ח + מע"ם +זמן עבודה ומאחר וזמן עבודה הינו פחות משעה אז הם יוותרו על כך ז"א סה"כ 250 ש"ח + מע"ם. משמע יש צורך אין צורך אני יוצא בסכום די לא קטן . המוסך הזה עוד לפני שמביט בכלל על רכבך כבר מוציא ממך כסף !!!

הלכתי למוסך מורשה אחר אשר הסכים לבצע בדיקה ואמר לי שאנו נבדוק לך בחינם את הגרסה של המחשב ברכבך, אם יש צורך לעדכן רק אז תשלם 200 ש"ח כולל מע"ם ועבודה.

וזהו מוסך "ליטל" מורשה פג'יו & סיטרואן, אשר מה זה היתיחס אלי בכל אופן כאל בן אדם ולא כמו איזה אוביקט שניתן להוציא ממנו כסף ועוד על חשבונו לבנות שם (רק השאלה איזה?)!!!

מכל מה שיוצא בזה יש שוני בין מוסכים מורשים למיניהם מאותו מותג.

מוסך אחד מנסה כן - לחלוב אותך, ולתקן וללמוד על חשבונך.

ומוסך אחר - לא.

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם

לכל אלא שכותבים בדיקת חורף זה כולל את X ואת Y ואולי גם Z ככל הזכור לי בדיקת חורף אינה חובה על רכב פרטי אלא זכות! כמובן פרט לרכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 10,000 ק"ג, אוטובוס זעיר ציבורי וכדומה.

ולכן בדיקת חורף יכולה לכלול בדיקת ווישרים ובדיקת צמיגים ובדיקת בלמים (בעזרת העיניים :)).... אך אם היבואן מכבד את עצמו הוא עושה בדיקה מקיפה... שבטוח לא לוקחת 15 דקות על אחת כמה וכמה ביום שישי.

בכל מקרה לפותח השירשור, אני לא יודע מה הסיבה שהזיזו את הרכב מצד לצד במשך שעתיים יכול להיות שהם בדקו דברים מסויימים שאתה לא היית מודע להם, אך בו נשאיר מקום לספק.

"איך בודקים אם הבלמים תקינים? - http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SPopulationsGuides/SDrivingCar/SDCWinterDrive/SDCWPrepareCar/

בדיקת הבלמים היא חלק חשוב ממבחן הרישוי השנתי ("טסט"), אך אין בכך כדי להבטיח כי הבלמים יישארו תקינים במשך שנה שלמה.

כדי להיות בטוחים שהבלמים מתפקדים כהלכה, בצעו בלימת חירום (ודאו לפני כן כי הכביש ריק וכי אין רכב מאחוריכם ומצדיכם). אם הרכב "סוחב" לצדדים במהלך הבלימה, יש לגשת מייד לבדיקת בלמים במוסך. סימן אזהרה נוסף הוא קושי בבלימה כאשר הרכב עמוס."

אולי זו הסיבה שהם הזיזו את הרכב? אולי הם בדקו את הבלמים בדרך זו? ורק לאחר מכן פרקו את הצמיגים?

ניגשת למוסך בכדי לבצע בדיקת חורף ואמרו לך להחליף בלמים כי הם שחוקים... מה דפוק פה? מה לא תקין? אולי הם באמת שחוקים?

האם אתה מוסכניק? האם ניגשת למוסכניק אחר שיחווה דעה לפני שפתחת פה את השירשור? האם משך הזמן שעבר מהרגע שהחלפת בלמים עד לרגע שנכנסת למוסך מעיד על משהו? אולי אתה נוהג אגרסיבי מאוד ושחקת אותם באופן יחסי מהר יותר? לא ציינת אם לרכבך יש וו גרירה שאליו מחוברת עגלה, הרי המשקל עלול לשחוק את הבלמים, לא ציינת כמה נסיעות אתה מבצע שכן למשך הזמן שעבר מרגע החלפת הבלם ועד להחלפתו שוב אין שום משמעות הרי אתה יכול לנסוע 1200 ק"מ ביום במהירות חוקית ולפרק את הבלמים תוך חודש (בהנחה שאדם יכול לנהוג עד 12 שעות ביום).

אגב רוחב רפידת בלם הדורשת החלפה מיידית הרי הוא מצב שבו נוגעות המתכות אחת בשניה אך זהו מצב של הזנחה קשה. רוחב הרפידה כשמצבה לא תקין על פי מאמרים שקראתי בנושא במיוחד בשביל להגיב פה: נע בין 2מ"מ ל- 4מ"מ כשהרוב המוחץ כתב 2מ"מ כלומר ב-2מ"מ על פי המאמרים זה מצב קיצוני שעדיף לא להגיע אליו, מצב שעלול לסכן את חייך, במצב זה הבלימה כבר נעשתה חלשה.

בנוסף על פי חברות רכב שונות יש גם מצבים בהם אתה מתבקש לא להגיע לאזור שנמוך מ-3- 4מ"מ כפי שציינתי, לדוגמא בספרון של המיני-קופר שנמצא על-ידי אתה נדרש להחליף רפידה בהגיעה ל-4מ"מ רוחב.

בכל מקרה הרוחב המירבי של רפידה על פי קריאה בפורומים שונים הינו 12מ"מ מקסימום(רק של הרפידה ללא הברזל התומך - ביחד זה מגיע לאיזור ה-16.5 ואף יותר) אך קיימות רפידות שונות לרכבים שונים ולכן 12מ"מ הינו הגבול המקסימלי בעוד שהגבול המינימלי לרפידה חדשה הינו באזור ה-10מ"מ.

כלומר זה משאיר לך להערכתי עד למקרה הגרוע ביותר שעלול לסכן את חייך בסה"כ כ-10-8מ"מ בשר בין החלפה להחלפה.

אם אתה טוען שהיה שנשארו לך 5מ"מ (חצי סנטימטר) מצבך כבר לא היה משהו ובמידה והתקנות הרשמיות של יצרן הרכב דורשות החלפת בלמים ב-4מ"מ גם אני לא הייתי נותן לך לצאת מהמוסך עם 5מ"מ - אגב היות ולא מדדת את הרפידה עם קליפר יכול להיות שכבר היית מתחת ל-4מ"מ (נכון גם יכול להיות מעל הגבול).

אגב ציינתי שהחלפת בלמים לפני מספר חודשים? כמה זה מספר חודשים? 3? 6? 9? 22?

בנוגע למקרה השני:

ניגשת לחנות חשמל אתה רואה קומקום ב-100 שקלים ומבחינתך נשמע מחיר טוב וקנית אותו.

אתה ממשיך במעלה הרחוב ונכנס לחנות אחרת ורואה את אותו הקומקום ב-80 שקלים?

אתה מרגיש שנדפקת? הרי לפני זמן קצר היית מוכן לשלם את הסכום הזה על הקומקום. זה אולי לא נעים, אבל זה תקין לגמרי.

כל מוסך רשאי לתמחר את זמנו ושירותיו כראות עיניו כל עוד זה בתחום הסביר, איפה עובר התחום הסביר? שאלה טובה ותלוי בסכום אך גם אם זה לא בתחום הסביר הרי שאין כל בעיה עם זה - חוקי לחלוטין. בגלל זה אנו כצרכנים מתבקשים לבצע סקר שוק.

נהוג ומקובל לדרוש כסף על בדיקה ואלו שעושים זאת בחינם, עושים זאת בכדי למשוך לקוחות או סתם לתת שירות חיובי וטעם טוב ללקוחותיהם. בדיקה חינם אינה מחוייבות של כל המוסכים בארץ ובטח לא גנבה על אחת כמה וכמה כשהמוסך טוען שהוא מוריד זאת במידה ונדרש טיפול ו/או תיקון ברכב (זה מה שנהוג לפחות).

כשאתה מזמין טכנאי כלשהו אליך הביתה הוא לא לוקח לפחות 200 שקלים דמי ביקור? האם הוא מחוייב לתת זאת חינם כשירות? ברור שלא!

בכל מקרה, לי נראה שאתה הלכת לקחת כרטיסים לסרט וקיבלת נקניק אז באתה לפה להוציא קיטור...

רק שתדע שגם כשמוציאים קיטור צריך לעשות זאת בזהירות: הוצאת הקיטור שלך גובלת בהוצאת דיבה הייתי ממליץ לך להיזהר בדבריך אתה מכפיש את שמו של מוסך שלטענתך דופק אותך ללא כל ראיות לכך מלבד מילתך. אני לא אומר שאין לך מילה אני רק אומר שצריך לעגן את מה שאומרים. לפחות בתמונה של הרפידה עם קליפר עליה כך שיהיה מדד לרוחב.

אך גם אז היות ולא אני ולא אתה מוסכניקים אין לנו כל יכולת לדעת האם המוסכניק טועה ללא חוות דעתו של מוסכניק נחמד אחר.

ואם אתה הולך לראות את הסרט עם הכרטיסים שקיבלת, אני ממליץ על הזאב מוול-סטריט קצת ארוך, אבל פשוט ענק!

לילה טוב.

פורסם

מה חשבת שתקבל מתנות בחינם?

"בדיקת חורף" הרכב שלי בן 18 ובחיים לא עשה בדיקת חורף".

למה צריך את זה?

צמיגים, אני מחליף כל 3 וחצי שנים או ברגע שמתחילים לאבד אחיזה בקלות.

מגבים, קונה את הכי זול ומחליף איך שמתחילים לחרוק, האחרונים כבר שנה וחצי על הרכב והכל טוב.

ברקסים, פעם בחצי שנה אני נכנס לטיפול 10K ועל הדרך בודקים גם ברקסים.

פנסים וכל זה, אני מתקן לבד. (טפו טפו טפו כבר כמה שנים טובות לא נשרפה לי אף נורה).

אז למה צריך את זה.

פשוט כל טיפול שאתה נכנס תבקש מהמוסך לבדוק ברקסים, במידה ומחליף כמובן לבקש את מה שהוא הוציא מהרכב, לשם בדיקה שהמוסך לא עובד עליך.

תדע שפעם ב3-4 שנים (בנסועה ממוצעת* ולא אגרסיבית) צריך להחליף צמיגים.

וישרים תגיד למוכר בחנות חלפים שיתקין לך. (בב"ש כל חנות חלפים שאני מכיר תשמח לעזור לך גם מעבר למגבים).

פנסים בודקים בטסט, מקסימום נכנס לחנות חלפים עם שירות אדיב ומבקש שיחליפו.

תעשה ככה והרכב יהיה תקין תמיד, לא צריך שום חתיכת נייר שמאשרת שהרכב תקין לחורף.

אם כבר "בדיקת חורף".

מניסיון שלי עם רכבים מתיישנים.

הם בודקים אטימה של מכלולים?

למה חבל שתיכנס בטעות לשלולית ותמצא את עצמך בלי חשמל, או מנוע רועד עקב בליעת מים, או איזה מנורת סטופ תקפוץ לך.

פורסם (נערך)

Balakai הוציא לי את המילים מהמקלדת. הבעיה עם פותח השרשור, למיטב הבנתי, היא שהוא פשוט לא אוהב לשלם.

לכן הוא מדביק למוסך שכפי הנראה מצא ליקויים במכוניתו כל מיני כינויים שלא אחזור עליהם.

לכן הוא סבור שבלמים אחוריים הם רכיב שניתן להקל בו ראש.

לכן נשגב מבינתו להבין מדוע עליו לשלם עבור שירות שקיבל מבעל מקצוע, גם אם זאת "רק" בדיקה.

הישראלי המכוער במיטבו.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

Balakai & אלעד - אתם מה זה הצחקתם אותי - תודה. :)

חחחחחחח

תמשיכו לממן ולשלם (אתם אוהבים את זה לא?)- ישראלים אמיתיים אתם. :) חחחחח

אם אתם מרגישים טוב עם זה אז בבקשה הכל לטובה ! חחחח :)

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם

nir100 הוציא לי את המילים מהמקלדת:wink:

-מה הסיבה בכלל ל"בדיקת חורף"? (ולא, התשובה "כי החורף הגיע" לא מספקת). רכב צריך להיות תקין. נקודה. חורף קיץ סתיו אביב לא משנה.

פשוט כל טיפול שאתה נכנס תבקש מהמוסך לבדוק ברקסים
-בכל טיפול קטן (כל 10K ק"מ) הצמיגים והבלמים אמורים להבדק וויזואלית (ולהצליב צמיגים על הדרך אם אפשר), בכל טסט (כל שנה) הצמיגים והבלמים נבדקים. ואז אחרי זה מכונאי שעושה סיבוב על הרכב יאמר כי הם אינם תקינים?

אולי זו הסיבה שהם הזיזו את הרכב? אולי הם בדקו את הבלמים בדרך זו? ורק לאחר מכן פרקו את הצמיגים?
זה מוסך לשיפור רכבים? לא זכור לי כי אי פעם ראיתי בדיקה כזו מתבצעת וקצת קשה לי להאמין כי בשטח המוסך יש מספיק מקום להאצה ובלימה בצורה בטוחה כדי לגלות מגבר בלימה או שסתומים תקולים. וליש לציין כי בדיקה כזו מתבצעת (אם בכלל) רק לאחר בדיקת עובי הרפידות/צלחת.

ולכן בדיקת חורף יכולה לכלול בדיקת ווישרים ובדיקת צמיגים ובדיקת בלמים (בעזרת העיניים :smile:).... אך אם היבואן מכבד את עצמו הוא עושה בדיקה מקיפה... שבטוח לא לוקחת 15 דקות על אחת כמה וכמה ביום שישי.
ומה ההבדל בין 'בדיקה מקיפה' לטיפול קטן? בכל ספר רכב תמצא את דרישות הבדיקה (שהן חלק מהטיפול), יבואן המכבד את עצמו יבצע בכל מקרה את הבדיקות הנדרשות.

אני מעולם לא ביצעתי בדיקות חורף כאלה ולא מוצא בהן שום טעם.

פורסם
Balakai & אלעד - אתם מה זה הצחקתם אותי - תודה. :)

חחחחחחח

תמשיכו לממן ולשלם (אתם אוהבים את זה לא?)- ישראלים אמיתיים אתם. :) חחחחח

אם אתם מרגישים טוב עם זה אז בבקשה הכל לטובה ! חחחח :)

איך הגעת למסקנה שאני משלם יותר?

ומה כל-כך מצחיק בתגובה?

אני מעדיף לשלם מכיסי מאשר לכתוב "חחחחחח" בפורום ולשלם בחיי.

בלמים זה לא דבר שמשחקים איתו.

הריפדה כן גבוהה לא גבוהה אמרו לך להחליף אז תחליף... אתה לא מאמין למוסכניק שלך? אז למה אתה מטפל שם.

בקיצור חבוב תעשה בדק בית דחוף.

אני לא מרגיש טוב כשמרמים אותי ולכן אני בודק את הנושא לפני שאני ניגש למוסך ולא אחרי.

אני מרגיש טוב עם ה-550 - 1200 שח שאני משלם למוסך בשנה (על טיפולים).

עכשיו טיפ קטן שאבא שלי נתן לי.

מי שמזיין (או מזניח) את הרכב שלו, הרכב שלו מזיין אותו.

ככה זה שאתה מזניח בלמים צריך להחליף גם את הדיסק, כשלא מחליפים שמן בזמן מחליפים מנוע... ועוד מלא דוגמאות שונות אחרות.

בקיצור אני אולי משלם אבל קצת!

חיים אני מסכים עם כל מה שאמרת,

רק שם לב שסייגתי את דברי אמרתי "אולי" לפני המשפט היות ואיני בקיא בדרכי בדיקת הבלמים לרכב.

אגב המוסך לא חייב לעשות בדיקת בלימה בתוך המוסך הוא תמיד יכול לצאת לכביש ולבדוק האם הבלמים תקינים.

פורסם
Balakai ישראלים אמיתיים אתם. :) חחחחח

חחחח :)

דווקא אתה נשמע לי כמו ישראלי אמיתי.

כזה שפיתו אותו עם 2 כרטיסים זולים לקולנוע, וגרמו לו להתעצבן כשלא קיבל אותם.

כמו ילד וסוכריה על מקל.

• תוכן חדש...