Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לטובת חופש המידע וכו' וכו' מצ"ב חשבונית עם עלות הטיפול הנ"ל.

(מי שמעוניין במספרים בלבד מוזמן לפתוח את התמונה ולדלג על כל שאר ההודעה הזאת)

לפני שניגשתי ל'יונדאי אקספרס' השוואתי מחירים מול 'יונדאי צפון' ו-'כלמוביל חיפה'.

'יונדאי צפון' רצו ₪1,100, 'כלמוביל חיפה' רצו ₪979, 'יונדאי אקספרס' היו הכי קרובים פיזית ורצו ₪972.

כמובן שהטיפול והחלקים זהים בין שלושת המוסכים. (אגב מוזר לי שיש שלושה מורשים של אותו מותג באותה עיר... נו שוין)

בסוף הטיפול נודע לי שהמכונאי עלה על איזו רעידה בהיגוי\גלגלים והחליט להחליף את החלק האחראי. (דיסקית שעלותה ₪5 פלוס עלות חצי שעת עבודה, כי החלק הזה די "קבור" ולא קרוב לשום דבר אחר שפורק תוך כדי טיפול)

קצת התעצבנתי מהעלות הנוספת במיוחד לאור העובדה שלא אישרו את זה מולי, אבל ניחא.

כשקיבלתי את הרכב שמתי לב שעשו לו גם שטיפת חלל מנוע די יסודית עם מריחה של חומר כלשהו על הפלסטיקים (קל לזהות את הריח החריג), הכל נראה חדש ונוצץ, כולי תקוה שלא הרסו שום דבר עם המהלך הזה.

הדבר היחיד שממש הפריע לי הוא שקיבלתי את הרכב עם מלא סימני אצבעות מגורזות על כל מני חלקי פח, ודי הרבה חלקי פנים מלוכלכים, (הגה\ידית הילוכים\בלם יד\ידית דלת) במיוחד לאור העובדה שרק יומיים לפני כן עבר שטיפה ידנית יסודית פנים-חוץ בסכום נאה מאוד.

לצורך ההשוואה - במוסך רון (שכל בעלי VAG בעבר או בהווה מכירים) תמיד מכסים את המושבים וההגה לפני שמתחילים לעבוד על הרכב, ובסוף הטיפול אפילו שוטפים אותו. כחלק מהטיפול, אפילו אם רק עשית החלפת שמן ופילטר בכמה גרושים.

פה מדובר על מוסך מורשה יבואן, וכו', ציפיתי מהם ליותר בעניין הזה.

נו שוין.

IMG_20140114_141738_620.jpg

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

תראה,

אם תוריד את עניין הדיסקית המסתורית - זה ₪120.94 פחות,

פילטר דלק זה גם עניין של פעם-ב ומאריך את זמן הטיפול משמעותית, לפי החישובים שלי מדובר על כ₪433.82 ממחיר הטיפול.

עם מה נשארנו? ₪363.89 לפני מע"מ (₪429.39 כולל) עלות טיפול "קטן" במוסך מורשה.

נכון שאפשר לעשות את זה לבד בהרבה פחות (וכן, ראיתי לפני הרבה זמן את השרשורים שלך בעניין:wink: שאפו!), אבל עדיין מדובר על מחיר סביר לטיפול במוסך מורשה. בטח בהשוואה לעלויות טיפולים במורשה לרכבים שהיו לי בעבר. (רמז: טיפול "קטן" בצ'מפיון עולה באזור ₪700)

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מפריע לך יותר העובדה שהוא (כנראה) מינרלי או המחיר?

פורסם

דווקא במידה ומדובר בשמן איכותי המחיר הוא מחיר נורמלי למורשה.

אבל העלות של הפילטר אוויר פשוט לא הגיונית ? 100 ש"ח?! נשמע ממש מופרך.

Miata ND2

פורסם
מפריע לך יותר העובדה שהוא (כנראה) מינרלי או המחיר?

ידוע שמוסכים מוכרים שמן במחירים מופקעים, אבל על רכב עם מד נסועה נמוכה לא עדיף משהו יותר איכותי בשביל שהמנוע יעבוד

בצורה הכי אפקטיבית.

פורסם

הגורמט יצא דווקא בזול, כולה 21 שקל ומשהו. ציפיתי למחיר יותר גבוה, הוא בא עם שרשר ובובה של ז'וז'ו חלסטרה? :lol:

המחיר יחסית יקר, זה שמן מינרלי פשוט ויש טובים ממנו. נראה לי שהיית חוסך עוד כמה זוזים אם היית מזמין מחו"ל את הפילטרים ומרכיב לבד את מסנן האוויר.

פורסם
הגורמט יצא דווקא בזול, כולה 21 שקל ומשהו. ציפיתי למחיר יותר גבוה, הוא בא עם שרשר ובובה של ז'וז'ו חלסטרה? :lol:

המחיר יחסית יקר, זה שמן מינרלי פשוט ויש טובים ממנו. נראה לי שהיית חוסך עוד כמה זוזים אם היית מזמין מחו"ל את הפילטרים ומרכיב לבד את מסנן האוויר.

למעשה גם אם החלקים היו ניקנים בארץ הוא היה יוצא מאוד בזול. פילטר שמן מקורי עולה סביב ה 40 שח. פילטר אויר אני קונה חליפי אין עם זה שום בעיה עולה סביב ה 25 שח. שמן מנוע ניתן לשים בגטס גם 10/40 ללא שום בעיה וחברה כמו ליקווי מולי או פרסטון גלון של 5 ליטר עולה סביב ה 120 שח. רביעיית פלאגים של ngk או bosch עולה בסביבות ה 60 שח. בקיצור יכל להיכסך לא מעט כסף. לגבי פילטר דלק ממה שאני יודע ואולי אני טועה היצרן בחול לא נותן הוראה מפורשת להחליפו כל x קילומטרים ובארץ מוגדר שכן אז צריך לבדוק את זה.

פורסם

מודע לזה שיכלתי לחסוך כמה גרושים על החלקים אם הייתי מחפש חליפי או מחו"ל, גם בעבודה הייתי כנראה חוסך אם הייתי מוצא מוסך כללי שיעשה את כל העבודה, אבל למי יש כוח/זמן לכל ההתרוצצויות האלה?

יש לרכב היסטוריית טיפולים במוסכים מורשים בלבד עם חלקים מקוריים בלבד, אין לי חשק לשבור מסורת :)

לגבי השמן - תראו כמה גטס\אקסנט\ריאו (עם אותו מנוע) יש על הכביש, תראו כמה ק"מ הרכבים האלה עוברים בצבא עם מנוע סגור, ספק אם הצבא דורש מהמוסך למלא LM MOS2 או RP.. עובדים עם שמן שתואם מפרט יצרן, סה-טו.

בינתיים לא שמעתי על מנועים שמחזירים נשמתם לבורא בטרם עת.

לסיום אצטט אחד מוותיקי הפורום משרשור שעוסק בשמן a3-b3 מינרלי

אם הוא עומד בתקן האיכות הוא יעשה את העבודה גם אם הוא שמן שעשוי מהדס או לולב

פורסם

באופן מפתיע ביצעתי טיפול דומה ביום ו' לגטס של בת הזוג (2007, 1.4, 117K ק"מ).

העלויות - נרכשו בחנות חלפים שמן 10W40 חצי סינטטי תוצרת גרמניה, פילטר שמן מקורי, ופילטר אוויר טורקי. כמו כן רכשתי ארבעה מצתים ומסנן מזגן שלא ראיתי כי הוחלפו אצלך וכן החלפתי בהזמנות שלושה מגבים לקראת הטסט. סה"כ כל החלפים האמורים עלו 300 ש"ח. מצד שני לא קיבלתי גורמט :roll:

החלקים באו עמי למכונאי שלי שגבה 200 ש"ח על הרכבתם.

סה"כ עלות הטיפול הינה 500 ש"ח.

אגב למיטב זכרוני מסנן הדלק בגטס הינו פנימי ואינו מוחלף באופן שוטף, הלא כן?

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
באופן מפתיע ביצעתי טיפול דומה ביום ו' לגטס של בת הזוג (2007, 1.4, 117K ק"מ).

העלויות - נרכשו בחנות חלפים שמן 10W40 חצי סינטטי תוצרת גרמניה, פילטר שמן מקורי, ופילטר אוויר טורקי. כמו כן רכשתי ארבעה מצתים ומסנן מזגן שלא ראיתי כי הוחלפו אצלך וכן החלפתי בהזמנות שלושה מגבים לקראת הטסט. סה"כ כל החלפים האמורים עלו 300 ש"ח. מצד שני לא קיבלתי גורמט :roll:

החלקים באו עמי למכונאי שלי שגבה 200 ש"ח על הרכבתם.

סה"כ עלות הטיפול הינה 500 ש"ח.

אגב למיטב זכרוני מסנן הדלק בגטס הינו פנימי ואינו מוחלף באופן שוטף, הלא כן?

שי

אני גם לא רואה צורך להחליף בגטס את המסנן דלק שהוא אכן פנימי כל עוד הכל תקין.

• תוכן חדש...