Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לחברי הפורום,

יש לי פיאט פונטו ספייס , שפעם שניה בשבוע האחרונים מתחממת בעמידה ללא מזגן.

היא הוכנסה למוסך שבוע שעבר ועד כה נבדק :

1. בדיקת לחץ ברדיאטור

2. פלאגים פורקו - לא נמצאו סימני קורוזיה או מים.

3. אין סימני נזילה מהמשאבה.

4. צינורות כניסה ויציאה לרדיאטור מתחממים

5. ונטה נכנסת לפעולה

6. אין סימני עירבוב של שמן ומים לא ברדיאטור ולא בפיתחי מילוי ובדיקת שמן.

הוחלף פקק רדיאטור במוסך.

בדיעבד לא ברור למה לא נבדקה קומפרסיה בצלינדרים עצמם אבל לא משנה.

ז"א הבעיה לא נמצאה.

היום נסעתי עם הרכב בערך 6 ק"מ כשלקראת סוף הנסיעה בעמידה הטמ"פ קפצה לשלושת רבעי סקאלה ומים נוקזו דרך פקק רדיאטור.

לא צריך לספר לי על הסיכון לראש מנוע וכו' זה ברור לי, ד"א שימוש בפרפלו מקורי ומים רכים בלבד תוך ניקוז אוויר לפי הספר. מים כשמולאו מולאו מולאו על מנוע קר ולא מעבר לקו המקס'.

שאלתי היא מה יכולה להיות הסיבה פרט לרדיאטור סתום -

שכן אם המים ברדיאטור התחממו מדי אזי הם עוברים דרך המנוע ולכן משאבה שואבת וטרמוסטט פתוח. (טרמוסטט הוחלף למקורי לפי שלוש שנים במורשה) , ונטה נכנסת למצוקה כשהמנוע מתחמם מדי ועדיין לא מצליחה לקרר אותו.

רעיונות ?

תודה

אל תסתכלי בקנקן לכי תעשי קפה

פורסם

הונטה עובדת ב 2 מהירויות?

ככל הנראה המהירות ה-2 לא עובדת, היוניט שאחראית עליה יושבת בתחתית הרדיאטור וצריך לרוקן ולמלא את כל הנוזל קירור מחדש.

פורסם

לא מסתדר לי.

כשהמנוע מתחמם שומעים את הוונטה בתוך הרכב עובדת בעוצמה, היא עובדת במהירות הגבוהה שלה ולא מצליחה לקרר.

פורסם

צריך לשמוע את הונטה מחוץ לרכב כשמכסה המנוע מורם ולא מתוך הרכב

ולזהות אם אכן היא פועלת בשני מהירויות.

אם כל הצנרת חמה באותה המידה ואין צינורות קרים, לא חובה שהבעיה היא בטרמוסטט.

הרדיאטור צריך גם כן להיות חם בכל הצלעות.

בספייס, מחוג הטמפ' לא צריך לזוז מהחצי.

כשהוא מתחיל להתחמם, תעלי טורים לסביבות ה 3. האם הטמפ' יורדת באופן דרסטי? הדבר יכול להעיד על משאבת מים עייפה.

פורסם

אני בן , השם משתמש על שם אישתי. אם נשמעתי בת אני אקח את זה כלא מחמאה :-D

משאבת מים מסתובב ע"י פולי שמחובר לטיימינג והרוטור שלה או שמושך מים או שלא מושך. סיבוב מהר יותר של הפולי איך יעזור למשאבה דפוקה ? מפחד לשרוף ראש אני לא סומך על המד חום והמהירות תגובה שלו.

המים מתחממים אז הם עוברים דרך המנוע , הם רק לא מתקררים. הצלעות של הרדיאטור מוסתרות על ידי המאוורר מצד אחד וע"י המעבה מצד שני אז אין כל כך גישה לגעת.

נראה לי שהכיוון של יוניט מאוורר ושתי המהירויות שלו זה כיוון הגיוני שאבדוק בהקדם. (למרות שאני בטוח שהמאוורר נכנס למצב גבוה ולא מצליח לקרר, אז מה זה משנה אם הוא נכנס למהירות הנמוכה שלו קודם - מה אני מפספס ?)

עוד משהו ששכחתי להזכיר - ההתחממות לא מתרחשת כל הזמן - היא פתאום מתרחשת ויכולה שבוע לא לקרות והכל בסדר. (מים לא נעלמים בכלל , מנוע לא מתחמם וטמ"פ נעולה על החצי).

פורסם

יש מספר דברים לבדוק:

טרמוסטט

בועת אויר בצנרת

משאבת מים

כמות המים לאחר שבוע.

גם עודף מים יגרום לפליטה של עודפים מפקק.

אך אני ממהר על טרמוסטט

פורסם

איך טרמוסטט ?!

אם טרמוסטט נסגר אז איך המים ברדיאטור חמים ופורצים מהפקק ?

אם זה היה טרמוסטט המים במנוע היו רותחים אבל ברדיאטור לא.

עודף מים אני שולל אפשר להוריד מהרשימה.

משאבת מים - גם כן אני לא מסכים זה סתם יריה באוויר.

בועת אוויר בצנרת - גם כן אני שולל אפשר להוריד מהרשימה.

עוד רעיונות יתקבלו בברכה.

פורסם

איזה נוזל קירור קיים ברדיאטור? האם בנסיעה בין עירונית הרכב לא מיתחמם כלל ומד החום יציב? ומה קורה לשעון החום כאשר אתה מעלה סל"ד בעמידה (גז בניוטרל)?

פורסם

נוזל קירור פראפלו ומים רכים מבריטה.

לא נסעתי מחוץ לעיר בתקופה האחרונה אבל כשמתחיל סשן של התחממות הוא מתחיל מעמידה והמים לא מתקררים המנוע רק מתחמם יותר ויותר. נסיעה עדינה לא מועילה וגז להעלאת טורים לא ניסיתי לתת.

זרוק רעיון אם יש לך ונראה אם זה מסתדר.

פורסם
נוזל קירור פראפלו ומים רכים מבריטה.

לא נסעתי מחוץ לעיר בתקופה האחרונה אבל כשמתחיל סשן של התחממות הוא מתחיל מעמידה והמים לא מתקררים המנוע רק מתחמם יותר ויותר. נסיעה עדינה לא מועילה וגז להעלאת טורים לא ניסיתי לתת.

זרוק רעיון אם יש לך ונראה אם זה מסתדר.

שאתה מזהה היתחממות בעמידה תעלה טורים ותחזיק על סלד מעט גבוה ותראה אם מד החום יורד. במידה והוא יורד הבעיה ככל הניראה במשאבת המיים. חשוב לבדוק אם ההיתחממות קורית גם בנסיעה בין עירונית רצופה כי במידה וכן זה יכול לתת אינדיקציה טובה לכיוון של רדיאטור סתום. ואני מקווה שהאופציה של יוניט חום מזייפת ניבדקה!

פורסם

אפשר להסביר את הכיוון של משאבת המים ? לא ברור לי.

אני אנסה להכנס לפרטים כי אתה לא הראשון שמעלה את הסברה הזאת ואני חושב שהיא לא נכונה.

אם משאבת המים תקולה היא לא תדחוף מים בכלל או לא תדחוף מים מספיק - אחד מהשניים.

בהעלאת הטורים המשאבה מסתובבת מהר יותר ועדיין ה או שהיא לא תדחוף מים בכלל או שהיא לא תדחוף מים מספיק יחסית לסיבובי המנוע שעלו והחום שנוצר והתגבר גם הוא.

אז למה הקישור בין חום שעולה בניוטרל לבין משאבת מים ?

ד"א בעיה במשאבת מים תהיה לרוב נזילה מהציר או רוטור שבור. נזילה אין ולרוטור שבור לא יעזור להעלות את מהירות הסיבוב ואת החום הנפלט מהמנוע.

לעומת זאת בניוטרל יחמיר מצב של רדיאטור סתום כי אוויר הקר מהנסיעה כבר לא מקרר את הצלעות שפחות סתומות , ולכן פחות צלעות ללא אוויר מהסיעה לא מצליחות לקרר את אותו כמות מים.

מה שלא מסתדר לי זה למה ההתחממות לא מתרחשת תמיד אלא מדי פעם וזה למה פתחתי שרשור.

פורסם
אפשר להסביר את הכיוון של משאבת המים ? לא ברור לי.

אני אנסה להכנס לפרטים כי אתה לא הראשון שמעלה את הסברה הזאת ואני חושב שהיא לא נכונה.

אם משאבת המים תקולה היא לא תדחוף מים בכלל או לא תדחוף מים מספיק - אחד מהשניים.

בהעלאת הטורים המשאבה מסתובבת מהר יותר ועדיין ה או שהיא לא תדחוף מים בכלל או שהיא לא תדחוף מים מספיק יחסית לסיבובי המנוע שעלו והחום שנוצר והתגבר גם הוא.

אז למה הקישור בין חום שעולה בניוטרל לבין משאבת מים ?

ד"א בעיה במשאבת מים תהיה לרוב נזילה מהציר או רוטור שבור. נזילה אין ולרוטור שבור לא יעזור להעלות את מהירות הסיבוב ואת החום הנפלט מהמנוע.

לעומת זאת בניוטרל יחמיר מצב של רדיאטור סתום כי אוויר הקר מהנסיעה כבר לא מקרר את הצלעות שפחות סתומות , ולכן פחות צלעות ללא אוויר מהסיעה לא מצליחות לקרר את אותו כמות מים.

מה שלא מסתדר לי זה למה ההתחממות לא מתרחשת תמיד אלא מדי פעם וזה למה פתחתי שרשור.

בעניין משאבת המיים אני אסביר - המשאבה בנוייה ממניפות שתוך כדי שהיא מיסתובבת כל עוד שהמנוע מונע כמובן המניפות האלה מעבירות את המיים מבלוק המנוע אל הרדיאטור לשם קירור. עם הזמן במיוחד כאשר מערכת הקירור עבדה במהלך חייה או בחלק מחייה על מי ברז המניפות האלה פשוט נישחקות ונאכלות וזה גורם לירידה בתפוקת העברת המיים במערכת הקירור כולה. כאשר אתה מעלה סלד במצב בו המניפות שחוקות אתה מאיץ את סיבובי המשאבה ובכך משפר מעט את יכולת העבודה שלה וכתוצאה מכך נוזל הקירור כן מצליח להיתקרר טוב יותר אך שוב, רק כאשר תעלה סל"ד. אם המניפות במשאבה ממש גמורות גם זה לא יעזור. לא חייבת להיות נזילת מיים מהמשאבה כדי להחליט שהיא גמורה. מקווה שהבנת.

פורסם

מאור , כשאתה מעלה סל"ד המנוע פולט יותר חום אז זה שהמשאבה דוחפת קצת יותר לא בהכרח יעזור למצב.

עדכון : אחרי בדיקה זריזה הרדיאטור לא נראה כמו בעיה. (מתחמם באיזורים שונים שלו)

המנוע הגיע לטמ"פ עבודה וחבר לחץ על גז- ראיתי בעבוע של בועות רציניות במיכל מילוי תו"כ שהוא נותן גז.

כנראה הלך אטם ראש, גזים נכנסים למערכת הקירור.

אני כבר רואה איך העיניים של המוסכניק הולכות להתגלגל ל7-7-7 כמו בקזינו והוא שומע את צלצולי המטבעות.

פורסם
מאור , כשאתה מעלה סל"ד המנוע פולט יותר חום אז זה שהמשאבה דוחפת קצת יותר לא בהכרח יעזור למצב.

עדכון : אחרי בדיקה זריזה הרדיאטור לא נראה כמו בעיה. (מתחמם באיזורים שונים שלו)

המנוע הגיע לטמ"פ עבודה וחבר לחץ על גז- ראיתי בעבוע של בועות רציניות במיכל מילוי תו"כ שהוא נותן גז.

כנראה הלך אטם ראש, גזים נכנסים למערכת הקירור.

אני כבר רואה איך העיניים של המוסכניק הולכות להתגלגל ל7-7-7 כמו בקזינו והוא שומע את צלצולי המטבעות.

ניראה שאתה קצת מוכן להקשיב לעצמך יותר מאשר לאחרים ובמצב שכזה המטבעות באמת ירעישו המון. כאשר מעלים סל"ד על מנוע חם (שהטרמוסטט פתוח) המיים אכן ייסתחרו ברדיאטור וזה כניראה הביעבוע שאתה רואה. כמו שהמנוע פולט חום בסל"ד גבוה ככה המשאבה מאיצה את הנוזל במערכת הקירור גם מהר יותר ולכן מערכת הקירור שומרת על טמפרטורה יציבה. מעבר לכך אתה לא מתאר מצב שבו אתה רואה נוזל קירור שחודר לתאי השריפה ומשם דרך האגזוז אחוצה. ואיך הצלחת לחוש את מידת החום לאורך כל הרדיאטור? והאם בדקת היתחממות של הרכב גם בנסיעה מהירה בין עירונית? וניתן לבדוק חדירת גזים למערכת הקירור ע"י נוזל יעודי שמשנה את ציבעו ברגע שמזוהה חדירה של גזים. בנוסף גם בדיקת לחץ הפוך יכולה לקבוע אם אכן קיימת בעייה באטם ראש שניפרץ. בקיצור - לדעתי נכון לעכשיו אתה מעט פזיז ואם תבוא למוסך בגישה שניפרץ אטם ראש אתה גם תשלם יופי על הגישה הזו.

פורסם

כאשר מפעילים מזגן הוונטה נכנסת לפעולה במהירות 2, כך תוכל לדעת אם שתי המהירויות פעולות בצורה תקינה.

מציע לך לבדוק היטב תקינות הרדיאטור

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

• תוכן חדש...