Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לאחר שרשור שראיתי בפורום והראתי לחבר שהוא בעלים של קיה ריו האצ'בק חדשה (בגרסת הפרימיום) הוא החליט שהוא לא יכול בלי ומזמין :wink:.

מסתבר שכל מערכת בקרת שיוט קיימת ברכב כבר מהמפעל, ומה שחסר זה רק לחצני ההגה.

את החלקים הוא זמין מהאתר הקוריאני שמוכר חלקים מקוריים בגרושים (לינק בפורום) אך במלאי היה להם חסק חלק אחד ,שהוא מחליף את תחתית גלגל ההגה ומוסיף למעשה עוד ארבעה כפתורים, ולכן אותו הזמין מאייביי.

התהליך פשוט למדיי ובעיקר כולל פירוק של גלגל ההגה והחלפת פסלטיקים שונים וחיווט חדש:

1.כך זה נראה בהתחלה

attachment.php?attachmentid=358616&stc=1&d=1382723109

2.תחילה מבריגים החוצה שני ברגי טורקס אשר נמצאים בצד ההגה בשעה שלוש ותשע

attachment.php?attachmentid=358618&stc=1&d=1382723109

3.כרית האויר משתחררת לאח משחק קל ביותר ואותה מניחים כרגע למעלה.

שימו לב - חשוב מאוד לנתק את מצבר הרכב וגם את הנתיך הראשי של מערכת החשמל! אחרת עלול להתרחש אסון.

attachment.php?attachmentid=358619&stc=1&d=1382723266

4.מסמנים את מרכז ההגה בעזרת טוש לא מחיר ,בכדי שנוכל להחזיר למרכז, ומוציאים את אום האבטחה ולאחריו מושכים את גלגל ההגה החוצה.

attachment.php?attachmentid=358620&stc=1&d=1382723266

5.גלגל ההגה בחוץ, כאן יש להוציא שישה ברגי פיליפס אשר למעשה מחזיקים את כלל חלקי הפלסטיק במקומם.

attachment.php?attachmentid=358621&stc=1&d=1382723266

6.לאחר פירוק המכסה האחורי, מתגלה החלק הראשון אותו נחליף, והוא כבל החשמל בעל שני מחברים נוספים

attachment.php?attachmentid=358622&stc=1&d=1382723266

7.בינתיים, לאחר פירוק ששת הברגים, נשלפים החוצה הלחצנים הקודמים:

attachment.php?attachmentid=358623&stc=1&d=1382723266

8.ובאותו סדר הרכבה, שמים את החדשים, ומחזקים במקום

attachment.php?attachmentid=358624&stc=1&d=1382723266

ממשיכים...

IMG_7556.JPG

IMG_7558.JPG

IMG_7559.JPG

IMG_7561.JPG

IMG_7562.JPG

IMG_7563.JPG

IMG_7564.JPG

IMG_7565.JPG

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

9.מחזירים את ההגה למקום לפי הסימון שביצענו קודם ומחזקים עם בוקסה 22. (טיפ - מומלץ לנעול את גלגל ההגה עם הסוויץ' וכך למנוע מלחמות מיותרות)

attachment.php?attachmentid=358625&stc=1&d=1382726240

10.מחזירים את כרית האוויר ומקפידים ללחוץ על המחבר שלה שיוחזק במקומו.

attachment.php?attachmentid=358626&stc=1&d=1382726240

11.וואלה! , הכל במקום ואשפר לחבר את המצבר ולא לשכוח להחזיר את הנתיך הראשי

attachment.php?attachmentid=358627&stc=1&d=1382726240

12.

attachment.php?attachmentid=358628&stc=1&d=1382726240

לאחר ההתקנה הרכב נלקח לנסיעת מבקח והכל עובד כמו חלום,

באופן אישי חברי מאוד אוהב את בקרת השיוט והדבר כמובן מוסיף הרבה לחווית הנהיגה.

ולעלויות:

רתמת החיווט החדשה וכפתורי ההגה עלו יחד 60 דולר כולל משלוח עד לדלת הבית, את הפלסטיק התחתון לא היה במלאי ולכן נאלץ חברי להזמינו באייביי תמורת 40 דולר, לכן סה"כ אנו עומדים על 100 דולר.

עוד פרוייקט קצר שמוסיף המון.

IMG_7568.JPG

IMG_7569.JPG

IMG_7570.JPG

IMG_7572.JPG

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

יפה, כל הכבוד!

למרות שעשיתי פרוייקט דומה ברכב שלי שהוא בן 5, מעניין אותי אם דבר כזה יכול לבטל אחריות?

פורסם
יפה, כל הכבוד!

למרות שעשיתי פרוייקט דומה ברכב שלי שהוא בן 5, מעניין אותי אם דבר כזה יכול לבטל אחריות?

אני כמעט בטוח שכן.

ולפתוח השרשור, ואו חלום רטוב שלי קרוז ברכב.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יפה אני הזמנתי גם לידני מק"ט 561001W120HU

עובד מעולה מגיע אם בקרת שיוט וללא בלוטוס וVOICE RECOGNITION

20131103_101657.jpg

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
לאחר פניות רבות - האתר ממנו הוזמנו החלקים הינו http://www.koraps.com , הכל מקורי עם הולוגרמות ובגרושים.

האם זה לא מסוכן לפרק את הכרית אוויר ככה ולחבר?זה לא יכול לפגוע בפעילות הסדירה שלה?

זה מוריד מאחריות היצרן?האם יש מישהו בארץ שעושה את זה אפילו מוסך מורשה או כל מוסך אחר?

האם אתה מוכן לעשות את זה?

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עבודות כאלה עושים על ידי ניתוק מצבר של הרכב. עם ניתקת מצבר אין מה לחשוש בכלל. לגבי אחריות זה לא אמור להיות בעיה, עם עושים בזהירות ולא שוברים דברים אין שום סיבה להורדת אחריות. אני פירקתי כרית אוויר ב 2 רכבים שלי בעדינות וזהירות ובלי תקלות. הכל עובד מצוין. בסוכנות אפילו לא שמו לב שהתקנתי בקרת שיוט. וגם לא אמורה להיות בעיה של אחריות כי חלקים מקורים.

שיהיה בהצלחה

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

סליחה על הקפצה

התקנתי חיווט וכפתורים חדשים במג'נטיס 2010, אך אין קול ואין עונה (כפתורי הרדיו החדשים עובדים יופי)

לצערי אצטרך כנראה אדם מקצועי יותר שיבדוק מה בדיוק קורה שם, יכול להיות מצב שמאחורי ההגה אין שום חיווט שמגיע למחשב רכב שקשור לבקרת השיוט? אין נורות חיווי בלוח השעונים בוודאות.

פורסם

אם אין נורות חיווי אין בקרת שיוט.

אתה מוזמן לקחת את שלי, ב 5 שנים שיש לי מכוניות עם בקרת שיוט השתמשתי בדיוק פעמיים..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אם אין נורות חיווי אין בקרת שיוט.

אתה מוזמן לקחת את שלי, ב 5 שנים שיש לי מכוניות עם בקרת שיוט השתמשתי בדיוק פעמיים..

או שפשוט אין נורה.

השאלה אם מחשב המנוע שונה לחלוטין או שאין חיווט למחשב הקיים...

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

יש לי קיה פיקנטו 2018 דגם GT Line

האם אני יכול להוסיף בקרת שיוט על ידי כפתורים בלבד או שאני צריך גם כבל ?

והאם יש לי בכלל תאופציה ?

פורסם
יש לי קיה פיקנטו 2018 דגם GT Line

האם אני יכול להוסיף בקרת שיוט על ידי כפתורים בלבד או שאני צריך גם כבל ?

והאם יש לי בכלל תאופציה ?

כנראה שתצטרך כפתורים, סליל שעון וגם את החיווט עצמו ביניהם, שנקרא extension wire.
  • תוכן חדש...