Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממש לא מהממהרים ולא מדברת על מהירויות גבוהות, אבל בגלל שאני נהגת חדשה ומס' קטן של נקודות עשוי לעלות לי ביוקר לעומת נהג ותיק אשמח לדעת.

אני מדברת לדוגמה על 90-100 באיילון בקטעים שמוגבלים ל70, השד יודע למה. נסיעה במהירות כזו אפילו בימני מסוכנת, וממש לא נדיר למצוא שם משטרה בסופ"ש החל מחמישי בערב.

גם כביש 44 בחלק שבין צומת חולון לבית דגן ומלא מצלמות מדאיג.

באיזו חריגה מהמהירות המותרת מצלמה אוכפת? מאיזו חריגה אוכפת המשטרה?

מישהו בכלל יסתכל עלי במהירויות כאלה או שמחפשים את הטייסים ואני יכולה ולנסוע בראש שקט?

פורסם

אני משתדל לא לעבור 20 מעל המותר ומאז שהחלטתי ככה לא תפסו אותי. האם זה אומר שעד 20 מעל המותר הם לא עוצרים? לא בהכרח. הרי החוק אומר שעד 20 מעל המותר בעיר ועד 25 מעל המותר בכביש מהיר הקנס הוא 250 ש"ח ו 4 נקודות.

פורסם

אכיפה של עד 10 קמ"ש מעל המותר לא נראית יפה בעיני בית המשפט והם נוטים להתייחס לזה כ"זוטי דברים".

אכיפה של מעל לכך מתחלקת לפי החריגה וסוג הכביש (עירוני / בין עירוני).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני משתדל לא לעבור 20 מעל המותר ומאז שהחלטתי ככה לא תפסו אותי. האם זה אומר שעד 20 מעל המותר הם לא עוצרים? לא בהכרח. הרי החוק אומר שעד 20 מעל המותר בעיר ועד 25 מעל המותר בכביש מהיר הקנס הוא 250 ש"ח ו 4 נקודות.

לדעתי אתה טועה, 250 שקל קנס ללא אף נקודה בעבירות מהירות מסוג זה, כמו כן המהירויות שהצגת לקנס 250 שקל לא קיימות.

לא בטוח במאה אחוז אבל בבין עירוני בכן אופן זה 27-28 ובעיר 22. שוב אני לא בטוח לגבי המהירות המדויקת במאה אחוז

פורסם

עירוני:

עד 20 קמ"ש כולל - 250 ש"ח ללא נקודות

21-30 קמ"ש מעל המותר - 750 ש"ח ו-8 נקודות

31 קמ"ש ומעלה - הזמנה לדין ו-10 נקודות

בדרך בין עירונית:

עד 25 קמ"ש כולל מעל המותר - 250 ש"ח ללא נקודות

26-40 קמ"ש מעל המותר - 750 ש"ח ו-8 נקודות

41 קמ"ש ומעלה - הזמנה לדין ו-10 נקודות.

סימולי העבירות שונים לפי סוג הכביש והרכב, אבל העונש זהה למעט ההבחנה שביצעתי למעלה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

דווקא צודק לגבי קנס ונקודות.

סף האכיפה במצלמות אינו ידוע. המשטרה מסרבת לפרסם את המידע.

סף האכיפה בהפעלה של שוטר - תלוי בשיקולי השוטר.

בחריגה של עד 10 קמ"ש ממהירות מותרת - לא מתבצעת אכיפה. מעבר לכך - כל אחד ושיקוליו הוא.

פורסם
עירוני:

עד 20 קמ"ש כולל - 250 ש"ח ללא נקודות

21-30 קמ"ש מעל המותר - 750 ש"ח ו-8 נקודות

31 קמ"ש ומעלה - הזמנה לדין ו-10 נקודות

.

אני רק שאלה

האם עד לפני כמה שנים אלו גם היו המהירויות לקנסות? או שהיה שונה? מסיבה לא ברורה זכור לי משהו מעט שונה

עריכה: ניסיתי לצטט גם את הבין עירוני אבל הטלפון התחרפן. ככה שהשאלה רלוונטית גם לגבי עירוני וגם לגבי בינעירוני

פורסם

לדעתי מאז המעבר לשיטת הניקוד החדשה המהירויות והקנסות לא השתנו.

לפני כן אני לא זוכר מה הייתה החלוקה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לדעתי אתה טועה, 250 שקל קנס ללא אף נקודה בעבירות מהירות מסוג זה, כמו כן המהירויות שהצגת לקנס 250 שקל לא קיימות.

לא בטוח במאה אחוז אבל בבין עירוני בכן אופן זה 27-28 ובעיר 22. שוב אני לא בטוח לגבי המהירות המדויקת במאה אחוז

לא שמתי לב שכבר הגיבו בשבילי.

תודה למתקנים.

פורסם
בגלל שאני נהגת חדשה ומס' קטן של נקודות עשוי לעלות לי ביוקר לעומת נהג ותיק

שיטת הניקוד אחידה ללא הבדלי דת, גזע, מין, גיל ו-וותק רשיון.

מה שעלול לעלות לך ביוקר (=מבחן תיאוריה מחדש, עוד שנתיים סטטוס נהג חדש וכו') היא כל עבירה מהתוספת השלישית לתקנות התעבורה:

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=302&catid=71&Itemid=85

גם עבירת מהירות ללא נקודות עדיין מפעילה את הסנקציות הנ"ל (בהנחה שתיאכף בכלל - בשנים האחרונות הנטיה היא לא לאכוף עבירות מהירות של 250 שקל, אבל זה ממש לא חקוק בסלע ובעבר כן היו דו"חות של 61 במקום 50 או 121 במקום 110, ראיתי סריקות של דו"חות כנ"ל)

מה שכן מוצהר כבר הרבה שנים זה אי-אכיפה עד 10 קמ"ש (לא אחוז. קמ"ש.) מעל המותר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

לפי הפירוט של עבירות התעבורה לנהג חדש, גם עבירת מהירות עלולה להאריך את תקופת הנהג החדש. תקנה 54 מתייחסת לכל חריגה או לעבירות חמורות?

"נהיגת רכב במהירות העולה על הקבוע בתקנות - עבירה על תקנה 54 לת"ת"

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=311:nahag-hadash-a6&catid=71:new-drv-c&Itemid=85

אני מקווה שלא כי נורא לא בא לי למצוא את עצמי זוחלת ומסתכנת, עם סיכון של 250 ש"ח אני יכולה לחיות. בדיוק היום לפני היציאה שלי נסעתי בימין אחרי איזה גאון שהזדחל על 60 ומישהו כמעט נכנס בי מאחורה.

פורסם

שלום לכולם, ובמיוחד לנהגים החדשים.

המלצתי היא לנהוג במשנה זהירות ולא לעבור עבירות כלל במהלך התקופה.

הסנקציות של משרד הרישוי ובית המשפט כשמדובר בנהג חדש הן חמורות יותר ובעלות

השלכות על ההמשך.

לעבירות מסויימות (ולא מעט כאלה), אף אם נדמה שהן קלות, יש סיווג מיוחד המחייב

סנקציות. לכן עדיף להימנע מביצוע עבירה מאשר לדון בחומרתה.

• תוכן חדש...