Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לזה:

carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=4030119

האם יש דבר כזה שנקרא מכירת רכב בסוף שנה כיד שנייה אבל עם 0 קילומטרג', אם כן מתי ואיך עושים את זה?

והאם נכון בכלל לקנות רכב בתקופה הזו של השנה?

asdasdasd

פורסם

נכון לקנות רכב כאשר זקוקים לו. אם אתה יכול להמתין למבצעים - עוד יותר טוב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
נכון לקנות רכב כאשר זקוקים לו. אם אתה יכול להמתין למבצעים - עוד יותר טוב.

יש ברשותי כרגע רכב, זה לא עניין של לחץ, תמיד אפשר לחכות תמיד למבצעים אחרי מבצע X יבוא מבצע Y, כי יש לי רכב שכנראה יחזיק עוד שנה שנתיים, הבעיה שיש לרכב שאני איתו עכשיו קילומטרג' מאוד גבוה ואני רוצה לסגור אותו בטרייד אין בנוסף.

השאלה המרכזית - אם יש זמן בשנה שבו עדיף לקנות רכב (מהסוכנות)?

asdasdasd

פורסם

בטרייד אין יכולים לשחוט במחיר, במיוחד בקילומטז גבוה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש לך אולי אלטרנטיבה אחרת להציע לי? תודה :-)

המחירון של הרכב הוא 38 אלף (לאחר שיקלול קילומטרג'). כאשר אין לי בעיה בתיאוריה למכור אותו גם ב-32 33

asdasdasd

פורסם

מצטרף לדעתו של zvipper שרכב קונים מתי שצריכים. אפשר לשבת על הגדר ולחכות למבצע מעניין אם הרכישה אינה דחופה (עשיתי זאת מס' פעמים בעבר בהצלחה רבה)

אינך כותב איזה רכב יש לך, ומה אתה מעוניין לרכוש. בעקרון לרכב הקיים שלך יש קילומטראז' גבוה עלולים לסרב לקבלו בטרייד-אין בכל מחיר, או להציע מחיר שחיטה של 50% המחירון ומטה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
מצטרף לדעתו של zvipper שרכב קונים מתי שצריכים. אפשר לשבת על הגדר ולחכות למבצע מעניין אם הרכישה אינה דחופה (עשיתי זאת מס' פעמים בעבר בהצלחה רבה)

אינך כותב איזה רכב יש לך, ומה אתה מעוניין לרכוש. בעקרון לרכב הקיים שלך יש קילומטראז' גבוה עלולים לסרב לקבלו בטרייד-אין בכל מחיר, או להציע מחיר שחיטה של 50% המחירון ומטה.

צירפתי קישור לרכב שאני מעוניין לקנות:

סיאט איביזה (TSI 1.2 אוטומטית).

כרגע יש ברשותנו דהייסטו סריון מליסינג, יש לנו אותה שלוש שנים, לצערי עשינו טעות רצינית איתה במעמד הקנייה אימי קנתה את הרכב עבורה עם קילומטרג' גבוה מאוד בעת הקנייה ביחס לזמן על הכביש ובמחיר לא זול.

כרגע מצבו של הרכב הוא שנת 2008 עם 177 אלף קילומטר, כאשר הייתה תאונה שקרתה לנו שזה החלפת צירייה בצד שמאל.

כמה להערכתכם שווי הרכב?

באופן כללי אני יכול להגיד שהרכב מתחושה כללית נוסע מצויין ולא הייתי מחליף אותו גם בעוד כמה שנים, אך בגלל החשש שלא אוכל למכור את הרכב והקילומטרג' הגבוהה אנחנו מעוניינים לבצע החלפה וגם להתחדש ברכב חדש.

וכמו שאמרתי אין לי לחץ לקנות אך אני חושש שעם אחכה יותר מידי זמן הרכב הקיים יאבד מערכו הרבה.

asdasdasd

פורסם

1. את רוב נפילת הערך כבר ספגת.

2. בשל העובדה שיש היצע די גדול של הדגם הזה בשוק - תצטרך לרדת עוד.

3. לא הייתי מגדיר שבירת ציריה כתאונה אלא אם יש פגיעה בשלדה (ואז גם ירידת הערך הינה משמעותית) אלא מספר לקונה הפונטציאלי כחלק מההסטוריה של הרכב.

4. ירידת הערך של רכב חדש שתקנה תהיה הרבה יותר גבוהה - במצבך הייתי נשאר עם מה שיש עד שיגיע לערך זניח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
צירפתי קישור לרכב שאני מעוניין לקנות:

סיאט איביזה (TSI 1.2 אוטומטית).

כרגע יש ברשותנו דהייסטו סריון מליסינג, יש לנו אותה שלוש שנים, לצערי עשינו טעות רצינית איתה במעמד הקנייה אימי קנתה את הרכב עבורה עם קילומטרג' גבוה מאוד בעת הקנייה ביחס לזמן על הכביש ובמחיר לא זול.

כרגע מצבו של הרכב הוא שנת 2008 עם 177 אלף קילומטר, כאשר הייתה תאונה שקרתה לנו שזה החלפת צירייה בצד שמאל.

כמה להערכתכם שווי הרכב?

באופן כללי אני יכול להגיד שהרכב מתחושה כללית נוסע מצויין ולא הייתי מחליף אותו גם בעוד כמה שנים, אך בגלל החשש שלא אוכל למכור את הרכב והקילומטרג' הגבוהה אנחנו מעוניינים לבצע החלפה וגם להתחדש ברכב חדש.

וכמו שאמרתי אין לי לחץ לקנות אך אני חושש שעם אחכה יותר מידי זמן הרכב הקיים יאבד מערכו הרבה.

ההגיון שלך לא נכון מכמה סיבות:

א. אם הקילומטראז' הגבוה של הרכב היום, ביחס לגילו, נובע מזה שהוא נקנה מליסינג עם קילומטראז' גבוה, ולא משימוש אינטנסיבי שלכם, אז ככל שיעברו השנים שהרכב אצלכם הקילומטראז הממוצע לשנה ילך ויתמתן. יותר קל למכור רכב בן 7 עם 200K ק"מ מאשר רכב בן 5 עם 170K ק"מ.

ב. אם הרכב שלך שווה משמעותית פחות מהמחירון שלו, אבל נוסע סבבה, ואין לך בעיה להמשיך להחזיק בו, עדיף לך למכור אותו בעוד כמה שנים כשהמחירון שלו ירד, ולהפסיד פחות.

ג. יותר קל למכור רכב בן 10 מאשר רכב בן 5. ככל שהרכב יותר צעיר כך יש לך יותר תחרות עם חברות הליסינג.

פורסם
ההגיון שלך לא נכון מכמה סיבות:

א. אם הקילומטראז' הגבוה של הרכב היום, ביחס לגילו, נובע מזה שהוא נקנה מליסינג עם קילומטראז' גבוה, ולא משימוש אינטנסיבי שלכם, אז ככל שיעברו השנים שהרכב אצלכם הקילומטראז הממוצע לשנה ילך ויתמתן. יותר קל למכור רכב בן 7 עם 200K ק"מ מאשר רכב בן 5 עם 170K ק"מ.

ב. אם הרכב שלך שווה משמעותית פחות מהמחירון שלו, אבל נוסע סבבה, ואין לך בעיה להמשיך להחזיק בו, עדיף לך למכור אותו בעוד כמה שנים כשהמחירון שלו ירד, ולהפסיד פחות.

ג. יותר קל למכור רכב בן 10 מאשר רכב בן 5. ככל שהרכב יותר צעיר כך יש לך יותר תחרות עם חברות הליסינג.

א. הממוצע לפי בדיקת הטסט שלנו הוא 18 אלף ק"מ שאנחנו מבצעים בשנה שזה שתי אנשים שמשתמשים ברכב והוא משמש גם לנסיעות ארוכות לפעמים בשבת.

ב. לא אשקר הרכב כבר לא נוסע טוב כמו שהיה נוסע בהתחלה וזה מורגש , גם המראה החיצוני לא מסביר פנים שיפשופים וקצת חוסר צבע.

ג. קודם כל כיף ללמוד משהו חדש תודה! :)

ההגדרה מבחינתי לחכות היא כמה חודשים ולא כמה שנים, כמו שציינתי הרכב כבר לא מה שהיה פעם, וגם ככל שהשנים עוברות מחירי הטיפולים עולים וגם מחיר הרכב ירד, אז אומנם יהיה לי רכב שאוכל למכור ביחס לשוק במחיר טוב יותר אם הוא יהיה 10 שנים על הכביש עם 200 220 אלף, אבל ההפסד הוא גדול, אני גם מקבל ירידת ערך גדולה של הרכב , גם משלם טיפולים ומתרוצץ למוסך, וגם לא נהנה מרכב חדש.

asdasdasd

• תוכן חדש...