Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא כזה:

השגתי טלוויזיה משומשת מסוג CRT 21 אינץ' מאתר אגורה ממישהו שרצה לזרוק אותה כי קנה פלאזמה, ושמתי אותה בפינת האוכל בתור פינת טלוויזיה. בנקודה בה היא נמצאת אין לי שקע כבלים ואין ממיר.

הוט רוצים 150 ש"ח על התקנת שקע + עוד 150 ש"ח התקנת ממיר + 10 ש"ח תשלום קבוע על ממיר הכי פשוט שיש ואני לא מעוניין לשלם, מה גם שהטלוויזיה הזאת תעבוד ממש לא הרבה (יש בבית עוד 4 טלוויזיות).

משיטוט וחקירה שעשיתי מתברר שמאחורי הטלוויזיה יש שקע מלבני ארוך עם 21 יציאות, בצידי הטלוויזיה יש 3 שקעים צבעוניים ומאחורי הממיר של הוט יש שקע מלבני ארוך דומה לזה שיש בטלוויזיה ועוד כל מיני שקעים לא מובנים. בממיר של הוט יש 2 שקעים כאלה, השקע העליון מחובר לטלוויזיה בסלון ואני רוצה לחבר עוד כבל מהשקע התחתון לטלוויזיה בפינת האוכל (או אם יש לכם רעיון אחר), משום שאני יודע בוודאות שהממיר הזה מסוגל לשדר לשתי טלוויזיות במקביל, כלומר מה שיראו בטלוויזיה בסלון יראו גם בפינת האוכל. הכי טוב בהשקעה חד פעמית קטנה.

המרחק בין הטלוויזיות 4 מטר, אולי קצת פחות.

השאלה היא איזה כבל אני צריך כדי לחבר את הטלוויזיה הזאת לממיר הקיים? הייתי אתמול בהום סנטר והוא לא הבין מה אני רוצה ממנו. הציג לי כבל שעלה 80 ש"ח ואמר שאולי הוא יתאים, וגם היה טיפה קצר יותר. הוא ביקש את השם המקצועי ולא ידעתי.

אז... אודה לעזרתכם (גם איביי בא בחשבון למרות זמן ההמתנה).

תודה,

גיא.

תמונה1 001.jpg

תמונה1 002.jpg

תמונה1 003.jpg

פורסם

אכן סקארט.

אתה צריך כבל מלא, או חד-כיווני אבל לחבר אותו בכיוון הנכון (OUT מהממיר IN לטלווזיה).

יתאים לך גם סקארט ל-RCA חד/דו כיווני (3 או 6 חיבורים בהתאמה).

קח בחשבון שבטלווזיה שאתה מחבר לא תהיה שליטת ווליום מהממיר.

פורסם

לא הבנתי...דבר פשוט! :wink:

שו הדא שקע VCR ?

איזה כבל לא מתאים אם רוצים לשלוט בסאונד מהטלויזיה ? איזה כן מתאים ?

פורסם

תודה על התשובות.

הכוונה שאני לא אוכל לשלוט על רמת הווליום דרך הממיר או דרך הטלוויזיה הנוספת? לא ניתן להעלות או להנמיך את עוצמת הקול דרך שלט הטלוויזיה?

פורסם

לא מדוייק.

קודם כל - אם יש לך כניסת HDMI בטלוויזיה בסלון, עדיף לקנות כבל HDMI (ממיר לטלוויזיה) באורך כ-4 מ' ,לקרב את הממיר לפינת האוכל וממנו עם כבל קצר לטלוויזיה. הסיבה פשוטה - איכות התמונה על HDMI (תקן לשידורים דיגיטליים) כמעט לא תיפגע מאורך הכבל. לעומת זאת - הכבל השני (אתייחס אליו) משדר אינפורמציה אנלוגית וככל שהוא ארוך יותר איכות התמונה והשמע ייפגעו.

במקרה כזה (HDMI) תוכל להשתמש ככל הנראה בכבל שכבר קיים בין הממיר לטמבלוויזיה שבסלון ולחברו לטלוויזה שבפינת האוכל.

לגבי החיבור בין הממיר לטלוויזיה ה"חדשה" - בצד אחד אתה צריך שקע SCART/21 פינים (מדובר בתקן אירופאי ישן לחיבור טלוויזיות בו יש 21 פיני מתכת כאשר כ"א מייצג מתח או פונקציה מסויימת. כאן מפורט בדיוק מה) או לחילופין כבל עם שלוש "בננות" מסוג RCA בצד אחד ובכל מקרה RCA לצד של הטלוויזיה הכבל נראה כך:

RCA-Patch.jpg.

הממירים של YES /HOT מגיעים עם שקע 21 פינים או RCA כאשר אחד מוגדר כ-TV ויש לו שליטה על הווליום דרך השלט של הממיר (שלא מתואם לטלוויזיה). שקע 21 פינים השני (נקרא VCR כי בעבר שימש לחיבור וידאוטייפ, רזמל יסביר לכם, הוא מתמחה בענתיקות) מעביר את מוצא האודיו ישירות למכשיר, בלי שליטה על הווליום דרך השלט האמור.

פורסם

hothd.jpg

בחיבור לשקע הסקארט העליון תהיה שליטה בווליום מהממיר ומהטלווזיה.

בחיבור לשקע הסקארט התחתון תהיה שליטה בווליום רק מהטלווזיה (הווליום משלט הממיר לא ישפיע).

שמר, אין לו בממיר קומפוזיט-RCA, אם הוא רוצה להוציא קומפוזיט הוא יהיה חייב סקארט.

פורסם

אה, הRCA בצבע הצהוב בSDIF בלבל אותי :oops: עם הצופים הסליחה.

במקרה הספציפי שלו, אכן עדיף SCART בצד הממיר, התיקון שלי התייחס לצורך בRCA בצד הטלוויזיה.

פורסם

חשבתי שהשליטה על הווליום מהשלט של הממיר קשורה לסינכרון עם הטלויזיה. לא ידעתי שכבל קובע את השליטה בווליום. החכמתי.

פורסם

הכבל לא קובע כלום. ביציאה של הממיר (כלומר בשקע הSCART) מתח המוצא (ובהתאמה, עוצמת השמע) משתנה באמצעות השלט ביציאת TV. ביציאת VCR הוא קבוע.

פורסם

תודה לכולם.

הייתי שוב בהום סנטר, קניתי כבל סקארט מצד אחד, ומצידו השני RCA.

חיברתי... והעסק עובד טוב!

הטלוויזיה הזאת מיועדת לגינה אחרי השיפוץ שם, עד אז שתהיה בפינת האוכל :)

פורסם
הכבל לא קובע כלום. ביציאה של הממיר (כלומר בשקע הSCART) מתח המוצא (ובהתאמה, עוצמת השמע) משתנה באמצעות השלט ביציאת TV. ביציאת VCR הוא קבוע.

ואם אני אחבר בין הממיר ל LCD כבל סקארט מצד אחד (ממיר) ו HD מהצד השני? (LCD) - תהיה לי שליטה על הסאונד מהשלט?

• תוכן חדש...