Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנם אני לא גר בדרום אבל יש סיכוי שהבקשה לחסן תעבור לכל הארץ.

האם תחסנו כנגד הוירוס ? בכלי התקשורת יש כל הזמן דעות בעד ונגד .

אשמח לשמוע דעות גם מההורים עצמם ולא רק מבעלי מקצוע.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן.

למרות שהקטנה שלי עומדת בתוכנית החיסונים של משרד הבריאות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

בתחושת בטן שלי - כן.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הורים שלא מחסנים את ילדיהם מסכנים קודם כל את ילדיהם ואחר-כך גם את הילדים של כולנו.

לדעתי, סירוב חיסון צריך לגרור באופן מיידי ביטול כל ביטוח בריאות, ממלכתי או פרטי. אי אפשר שכל אחד יתחיל לקבל החלטות כאלו בשביל עצמו ובשביל הילדים שלו. נכון שכל זב חוטם עם גישה לאינטרנט יכול בקלות למצוא עודף מידע על כל נושא שבעולם, אך הוא חסר הידע, הניסיון וההבנה בכדי לקבל החלטה מושכלת על סמך המידע הזה.

פורסם

פעם הייתי משיב, כן. מבלי לחשוב פעמים.

היום ייתכן והייתי משיב, לא. החיסון הזה מטרתו היא יותר לגרום לחיסון כל האוכלסיה כולל כל הטפילים שבחיים לא מחסנים. ז"א שאני אקח את הסיכון של אחד למיליון שייקרה משהו לילד שלי כדי שטפיל שבחיים לא מחסן יוכל להגיד "אתם רואים שחיסונים מיותרים, הנה ילדי לא מחוסן ולא קורה לא כלום", זה שמגיפות נעלמו מעולם בגלל חיסונים לא מעניין אותו.

נ.ב

אין לי ילד, הכל באופן היפותטי.

פורסם

כן.

אני ביררתי לגבי אפשרות לחסן אותן עוד הרבה לפני שהחליטו (עוד כשגילו פוליו בביוב). אני הולך גם להתחסן ביום ראשון הקרוב עקב אופי העבודה שלי למרות שאני מחוסן. לא שווה לקחת סיכון מיותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הורים שלא מחסנים את ילדיהם מסכנים קודם כל את ילדיהם ואחר-כך גם את הילדים של כולנו.

לדעתי, סירוב חיסון צריך לגרור באופן מיידי ביטול כל ביטוח בריאות, ממלכתי או פרטי. אי אפשר שכל אחד יתחיל לקבל החלטות כאלו בשביל עצמו ובשביל הילדים שלו. נכון שכל זב חוטם עם גישה לאינטרנט יכול בקלות למצוא עודף מידע על כל נושא שבעולם, אך הוא חסר הידע, הניסיון וההבנה בכדי לקבל החלטה מושכלת על סמך המידע הזה.

יש להבדיל בין סוגי חיסונים.

חיסונים נגד מחלות זיהומיות וחיסון נגד מחלות ויראליות.

חיסון חיידקי - הוא יעיל וחשוב. אבל יש לי ספקות רבים מאוד לגבי יעילות של חיסון נגד מחלות ויראליות, עקב העוהדה שוירוסים מסוגלים לעבור מוטציות כאשר באים במגע עם DNA אחר. זה, יחד עם צורה וחומרים מזיקים מאוד לבריאות שבהם משתמשים כדי לשמר את הוירוס גורמים לי בתור הורה משכיל, שבודק את הדברים לעומק, לדלג על חיסונים מיותרים, כמו אדמת, אבעבועות רוח וכדומה. אני מעדיף שילדי יחלו בהם ויפתחו חוסן טבעי לכל החיים.

כך שאת החלטות הנ"ל אני רוצה לקחת לבד ולא שיחליטו בשבילי האם לדחוף לילד עוד חיסון מיותר.

פורסם
יש להבדיל בין סוגי חיסונים.

חיסונים נגד מחלות זיהומיות וחיסון נגד מחלות ויראליות.

חיסון חיידקי - הוא יעיל וחשוב. אבל יש לי ספקות רבים מאוד לגבי יעילות של חיסון נגד מחלות ויראליות, עקב העוהדה שוירוסים מסוגלים לעבור מוטציות כאשר באים במגע עם DNA אחר. זה, יחד עם צורה וחומרים מזיקים מאוד לבריאות שבהם משתמשים כדי לשמר את הוירוס גורמים לי בתור הורה משכיל, שבודק את הדברים לעומק, לדלג על חיסונים מיותרים, כמו אדמת, אבעבועות רוח וכדומה. אני מעדיף שילדי יחלו בהם ויפתחו חוסן טבעי לכל החיים.

כך שאת החלטות הנ"ל אני רוצה לקחת לבד ולא שיחליטו בשבילי האם לדחוף לילד עוד חיסון מיותר.

דוגמא מצויינת למה שאמרתי. אלא אם אתה רופא מומחה במחלות ויראליות, אין לך את הידע, הניסיון וההשכלה הדרושים לקבל החלטה כזו. יש אינסוף מידע באינטרנט בנושא, זה נכון, ומאוד יתכן שאתה מספיק אינטליגנט בכדי לדלות את האמת בין המוץ, אך זה לא מספיק.

רוצה לקחת את הסיכון? בכיף. אבל על חשבונך האישי, ולא על חשבוני ושאר האזרחים. כלומר, אם ילדך חולה בשל ההחלטה שלך להמנע מחיסונו, הכל צריך להיות על חשבונך האישי. טיפולים, תרופות (רכישתם במחיר מלא כאילו היו מחוץ לסל התרופות), אחריות שלא לשלוח לגן/בית הספר כל עוד הוא חולה, ימי מחלה על חשבונך האישי בלי לקחת שקל מהמדינה וכו'... מוכן לקחת את האחריות הזו? כל עוד אנחנו דמוקרטיה, מבחינתי זה זכותך. לא מוכן לשאת באחריות ובעלויות? תחסן כמו כולם.

פורסם

רוני, אתה מודע לזה שכל שנה מת בממוצע ילד אחד בישראל מאבעבועות רוח?

זו מחלה עם סיבוכים מאוד בעייתיים ואחד ל 100,000 חולים בה מת. כל השאר נמצאים בפוטנציאל די גבוה לפתח שלבקת חוגרת שזו מחלה מאוד לא נעימה וכואבת שתלווה אותם לכל חייהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נכון. יחד עם זאת אני גם מודע לכך שהחיסון טוב לכמה שנים וצריך לעשות דחף אחר כך.

חוץ מזה 1:100000 הוא אחלה סיכוי. לקחתי גם פעם אחת סיכון 1:5.

פורסם
דוגמא מצויינת למה שאמרתי. אלא אם אתה רופא מומחה במחלות ויראליות, אין לך את הידע, הניסיון וההשכלה הדרושים לקבל החלטה כזו. יש אינסוף מידע באינטרנט בנושא, זה נכון, ומאוד יתכן שאתה מספיק אינטליגנט בכדי לדלות את האמת בין המוץ, אך זה לא מספיק.

רוצה לקחת את הסיכון? בכיף. אבל על חשבונך האישי, ולא על חשבוני ושאר האזרחים. כלומר, אם ילדך חולה בשל ההחלטה שלך להמנע מחיסונו, הכל צריך להיות על חשבונך האישי. טיפולים, תרופות (רכישתם במחיר מלא כאילו היו מחוץ לסל התרופות), אחריות שלא לשלוח לגן/בית הספר כל עוד הוא חולה, ימי מחלה על חשבונך האישי בלי לקחת שקל מהמדינה וכו'... מוכן לקחת את האחריות הזו? כל עוד אנחנו דמוקרטיה, מבחינתי זה זכותך. לא מוכן לשאת באחריות ובעלויות? תחסן כמו כולם.

איזה טרופות בדיוק לוקחים נגד מחלות ויראליות?

אקמול?

אתה לא מבין בזה אבל יש לך עמדה. אני כן הקדשתי לזה כמה שעות מחיי והעמדה שלי מבוססת על ידע.

הנה סרטן תיעודי על חיסונים לפוליו, אפרופו.

http://www.youtube.com/watch?v=LZs1V8mpcoY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם
... גורמים לי בתור הורה משכיל, שבודק את הדברים לעומק, לדלג על חיסונים מיותרים, כמו אדמת, אבעבועות רוח וכדומה. אני מעדיף שילדי יחלו בהם ויפתחו חוסן טבעי לכל החיים.

אם זה נעשה כפי שתיארת בשיקול דעת, קטונתי אך ייתכן שזאת שיטה לא רעה.

פעם באמת היה נהוג ביחוד במחלות הילדות, לשים ילד בריא ליד ילד חולה כדי שיידבק בכוונה וכפי שתיארת יהיה מחוסן טבעי לכל החיים.

דרך אגב, בילדותי חליתי באבעבות רוח, ובגיל 22 "הצלחתי" לחלות עוד פעם, אם כי ייתכן שבצורה קלה יותר.

• תוכן חדש...