Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני בחודש ספטמבר מתכוון לעשות טיול גדול באירופה ל20 יום לעבור 5מדינות ו12ערים מרכזיות ובשביל זה אני צריך אוטו גדול ונוח (אנחנו 3 אנשים עם הרבה ציוד)

חשבתי לקחת פולקסווגן פאסאט טורבו דיזל, אני עדיין לא סגור על האוטו אבל משהו בסיגנון אשמח לקבל קצת עזרה ממכם. בכללי על הנסיעה שם איפה יש כבישי אגרה איפה משלמים אליהם כמה הם עולים בערך כדי לא לקבל קנסות על ימין ועל שמואל.

ובקשר על הנסיעה בעיר שמעתי יש מקומות שאסור לנסוע שם ושהם מחלקים שם קנסות חופשי על זה.

זה המסלול שלי-

1-גרמניה, מינכן

2-צרפת, מץ

3-צרפת, דיסנילנד פריז

4-צרפת, פריז

5-ספרד, אירון

6-ספרד, מדריד

7-ספרד, ברצלונה

8-צרפת, מרסיי

9-צרפת, מונקו

10-איטליה, מילאנו

11-איטליה, רומא

12-איטליה, ונציה

gzmzu4yzhqtg.png

אשמח לקבל חוות דעת על המסלול עם כדאי לשנות משהו או להוסיף, המון תודה לכולם.

HU - Pioneer DEHP 5050UB , Front - Morel Tempo 6 , Back - JBL GTO 938 , Amp - JBL GTO 1004 , Sub - Crunch GPV 12D2 , Mono - Crunch p1000.1

פורסם

אינסוף - אולי כדאי לדייק קצת, לפחות חלק מההגבלות הן רק לקבוצות מסוייימות. סביר שהפאסאט נכנסת להגבלה זו, כנראה שפות"ש יאלץ לשכור רכב יותר קטן. פוקוס בהחלט אמור לעמוד במשימה המבוקשת. מעבר לכך - לא מובטח דגם מסויים אלא רכב מקבוצת מחיר מסויימת, וגם בתוך קבוצת המחיר המנוע יהי הבנזין או דיזל לפי המצאי בתחנת ההשכרה באותו יום.

פות"ש - תוכנית הטיול שלך נראית לי הזויה לחלוטין. לא תראה כלום חוץ מאוטוסטראדות. אם לא מדובר בנסיעת עסקים אני ממליץ לך לצמצם מאוד את היעדים, ואם מדובר בנסיעת עסקים שמחייבת ביקור בכל היעדים - לבדוק אפשרות להשתמש ברכבות, כך לפות תתעייף פחות. בזמן שהקצית לטיול, ואם הטיסות שלך הן למינכן ובחזרה מונציה, הייתי מתרכז בדרום גרמניה, מערב אוסטריה וצפון מזרח איטליה. אם החזרה ממינכן קבע לך אזורים לפי מה שמעניין אותך בדרום גרמניה ואזורים סמוכים באוסטריה, שויצריה וצרפת.

לגבי כבישי אגרה וחוקי הנהיגה - בדוק באתרים העוסקים בנהיגה בכל אחת מהמדינות. שים לב שבאוסטריה ושויצריה נוכגת שיטת המדבקות ואי הדבקת מדבקה עלילה לעלות לך אלפי ש"ח. באיטליה ובספרד שילמתי אגרת כבישים ביציאה מכל קטע אגרה אבל יתכן שהשיטה שונתה בינתיים. בצרפת לא נהגתי בכבישי אגרה. כמוכן חשוב מאוד להקפיד מאוד על כל החוקים, מדובר במדינות שלפחות בחלקן סטיה של 2 קמ"ש מהמהירות המותרת גוררת קנס של עשרות אירו (ויש אלפי מצלמות, במיוחד בצרפת), נסיעה בנתיב שאינו הימני ביותר שלא לצורך עקיפה או עקיפה מימין כנ"ל, שלא לדבר על אי שמירת מרחק או שאר עבירות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני יבדוק את זה לגבי איטליה טוב לדעת, תודה.

ובקשר למסלול אני יודע שהוא נשמע הזווי לחלוטיין, אבל אני ישבתי וחישבתי כל דקה במסלול הזה אז אין כל כך מה לדאוג.

רגע ובקשר לאוטו אתה אומר עם אני יקח רכב קטן יותר אז תיהיה לי אפשרות לכל המדינות האלו בליי בעייה.?

אשמח לקבל עוד מידע לכל מי שעשה מסלול כזה או חלק ממנו.

HU - Pioneer DEHP 5050UB , Front - Morel Tempo 6 , Back - JBL GTO 938 , Amp - JBL GTO 1004 , Sub - Crunch GPV 12D2 , Mono - Crunch p1000.1

פורסם

יניב, יש לי קצת נסיון בטיולים. לא הרבה - בממוצע פעם בשנה. אני חוזר ואומר לך - המסלול שלך פשוט מטורף. פריז לבדה מצריכה בין 7-10 ימים רק כדי לדגדג את האוצרות שבה. אישית ביליתי בדרום גרמניה (מינכן והסביבה והיער השחור) שבועיים ו-4000 ק"מ וברור לי שאם ראיתי 30% מהאתרים המעניינים באיזור זה הרבה.

בעיה קשה נוספת שאני רואה שמאיימת עליך היא נהיגה בערים אירופיות גדולות. אינך מכיר את הנהיגה באירופה הנהיגה בערים מסובכת ביותר כיון שהמנהגים המקומיים משתנים מעיר לעיר, תתברבר הרבה כך שהתכניות המדוייקות שלך יתבררו כלא ריאליות.

בקיצור - אם טרם רכשת כרטיסי טיסה עצור את ההזמנה וחשוב שוב. אם כבר רכשת אותם קבע לך מסלול חדש שבו תהנה מהאתרים ולא תבזבז את כל זמנך בדרכים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמה קילומטרים המסלול הזה? נראה לי שהוא עובר את ה-10000 ק"מ בקלות...

אני עשיתי 2000 ק"מ ב-14 יום וזה היה טעימה קטנה מכל מקום..

אם זו פעם ראשונה שאתה עושה דבר כזה, מאוד מומלץ להתחיל בקטנה ולא בצורה גרנדיוזית כזו.

פורסם

זו בדיוק הבעיה שלו: הוא חסר נסיון, ורוצה לטרוף את כל אירופה ב-3 שבועות (כמו באותם טיולים מאורגנים לפני 40 שנה, כאשר יציאה לחו"ל היה דבר שקורה פעם בחיים). הבעיה היא שהוא יזמין מקומות לינה ויכבול עצמו או יפסיד הרבה כסף. לכן אני כל כך מנסה לשכנע אותו לתכנן את הטיול מחדש.

פורסם

קצת טיפים מניסיוני:

1. הנציג מחברת ההשכרה בארץ הוא איש מכירות נטו. הוא עובד אצל זכין מקומי בישראל, אין לו מושג מה באמת קורה בעמדה בה אתה אוסף את הרכב, ודקה אחרי שסגרתם עסקה לא תצליח להשיג אותו שוב. מה זה אומר? לפני שאתה משלם, דרוש בכתב אישור באנגלית ליציאה לכל המדינות שהזכרת, ודרוש רשימה מלאה של כל הרכבים שמתאימים לקטגוריה שהזמנת ונמצאים במלאי בסוכנות. כך נהגתי ביוני במינכן באוויס. זו שורה שנכתבה אחרי מספר התנסויות כואבות בתחום הזה.

2. הרכב כולל מדבקה לאוטוסטרדות של גרמניה. במעבר מדינה צריך להיות עירני מאד ולעצור לפני המעבר ולקנות מדבקה ליעד הבא. במעבר לאוסטריה למשל יש תחנות רענון שמוכרות קפה, מדבקות ושירותים (לא עושים ביער!).

3. חישוב מסלול על הדקה זה יפה בשביל החישוב. בפועל, אי אפשר באמת ליסוע 90 במעבר הרים תלול ומפותל, למרות שתוכנות הניווט חושבות כך, ובפרט לא אם נתקעת אחרי מועדון-5, משאית, תיירים מפולין וכו' (קרה לי כל אחד מהם). גם סגירות כבישים זה דבר כואב, וקורה לא מעט במעברי הרים תלולים שזקוקים לאחזקה קבועה. אני תמיד לוקח מכפיל 1.5 על החישובים, וזה יוצא כבר קרוב יותר.

4. המסלול שלך אכן נראה ארוך. נהגתי פעם 7 שעות רצוף לפריז, וגיליתי שלמרות שהכביש די ישר זה לא ממש כיף. זה לא משהו שיוצא לך לעשות בארץ.

5. רכב גדול הוא אחלה באוטוסטרדה אבל מאד לא נעים בכבישים כפריים בסגנון דרום-צרפת. יש שם פיתולים של 180 במעלה ההר שמבאס לקחת עם רכב שהקורה A שלו מסתירה לך הכל, כולל את הרכב ממול. נהגתי שם במרצדס C דנדשה, וחשבתי כל הדרך על הסקסו שהיתה לי פעם.

פורסם

סלח לי על הביקורת הנוקשה, אבל אני ממש לא מבין אנשים כמוך.

אין שום אפשרות בעולם לראות כל כך הרבה מקומות בכל כך קצת זמן.

אתה לא יכול להעריך כל דקה בטיול בחיים, מה יקרה אם תתקל בפקק? סגירת כבישים? מה יקרה אם תקבל קלקול קיבה קשה ותרותק למלון ? ומה יקרה אם החבר שלך ירצה להשאר בעוד מקום עוד שעה? איחור בטיסה?

כל אלו והרבה יותר קרו לנו.

שכח מזה, זה פשוט לא עובד. זה טמטום ואתה תתבאס ואז תחזור לארץ וכדי להמנע מהבושה תגיד "אה, בטח היה נהדר".

כל עיר באירופה דורשת זמן, להתחיל להתמצא, להכיר את החוקים (איך נוהגים, לאן אפשר להכנס לאן אי אפשר), ובכלל להתחיל להנות ממנה. חישבת גם כמה זמן יקח לך לשבת לשתות קפה או שזה לא בא בחשבון ?

לגבי איטליה - יקר אש, יקר יקר יקר. לחלק מהערים אין אפשרות להכנס עם הרכב, צריך לבזבז המון כסף על חניון מחוץ לעיר ואז להתנייד לבפנים, צריך תחבורה ציבורית בפנים - כל הסיפור הזה יגזול לך זמן.

שמעתי גם שאם אתה רוצה לשבת לשתות קפה או גלידה באחד המקומות המרכזיים הם לא נותנים לך או שמגבילים אותך בזמן כי הם מחכים ללקוחות שיזמינו ארוחות. כשאתה מתיישב אוטומטית מחייבים אותך על "פתיחת שולחן" עוד לפני שהזמנת משהו.

• תוכן חדש...