Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
shellcase,

תראה את התגובה של odedos כאן, לדעתי היא מסכמת היטב את כל הנושא. הוא נכנס במהירות שהוא עצמו מודה שהיא גבוהה מדי לתנאי השטח, ואז הופתע מזה שנהג כלשהו לא הספיק להגיב ולא נתן לו זכות קדימה (כפי שכנראה היה אמור לעשות, הרי הוא לא כתב מי הגיע מאיזה צד של הכיכר).

האמת שכתבתי שאני כבר הייתי בכיכר משמע זכות הקדימה היא לי.

ואם לומר עוד פעם את האמת, לא הופתעתי, בכל פעם שאני נכנס לכיכר אני לוקח בחשבון שכנראה אני לא אקבל את הזכות קדימה שמגיעה לי. לכן בסופו של דבר לא קרה כלום חוץ מעצבים.

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
......

קודם כל אני מאד שמח שהעליתי את המודעות שלך לגבי דו"ג, לך תדע אולי הצלנו מישהו ממפגש עם הרצפה בעקבות זאת!

בדבר אחד אתה צודק, אחוז החארות על דו"ג גבוהה משמעותית מאחוז החארות ברכב, למה? בגלל אופי הכלי, הוא לא מתאים לחתך הרגוע יותר של האוכלוסיה (אני מאד מכליל כאן..) ולכן הגיוני יותר למצוא ערסים עליו. בנוסף, חלק לא קטן מהרוכבים הם ילדים בני 16-17 שבכלל לא מבינים מה הולך בכביש, ולכן גם בגיל 20 הם רוכבים עם בסיס הבנתי רע מאד.

*מעבר לזה אנחנו חיים בדיר החזירים ששמו ישראל, והאופי הכוחני כאן בולט הרבה יותר על הדו"ג, כי ערסס שתקוע בפקק, מקסימום יעבור כמה נתיבים פה ושם, אבל כשמשחררים אותו מה"כלוב" - האופי שלו נשפך החוצה.

נ.ב.

בנושא החוקיות של פיצול נתיבים קרא כאן.

ובכל זאת - בואו נחזור לענייני הביטוח אה?:-):wink:

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
ואם לומר עוד פעם את האמת, לא הופתעתי, בכל פעם שאני נכנס לכיכר אני לוקח בחשבון שכנראה אני לא אקבל את הזכות קדימה שמגיעה לי. לכן בסופו של דבר לא קרה כלום חוץ מעצבים.

אני נוהג כך תמיד, במכונית - ומאחר שאינני מצפה לשום דבר מהנהגים האחרים, גם אינני מתאכזב ולכן (בדרך כלל!) גם אין עצבים.

לא פעם אני מצליח אפילו לחייך כשאני רואה תמרונים כאלו. לדוגמה - אתמול בבוקר נסעתי מחוץ לעיר. לפני רכב אחר ולפניו משאית איטית. הרכב לפני רצה לעקוף את המשאית. הבנתי אותו לחלוטין - גם אני רציתי לעקוף אותה; אבל לא היתה נקודה מתאימה לדעתי. הוא החליט לעקוף בנקודה שבה שדה הראיה מוגבל. תוך כדי שהוא עוקף אני בולם וסוטה ימינה לעבר השוליים כדי להתרחק מאיזור התאונה (אם תהיה), ומעיר לנוסע שלידי "זה לא מקום טוב לעקוף". תוך כדי הדיבור מופיע רכב ממול. סוף דבר, הכל טוב ולא היתה תאונה; אני בחרתי להתייחס לכל הענין בהומור.

כמובן שיותר קל לעשות את זה ממרחק - ולמרחק קל יותר להגיע אם מראש מצפים לבעיות, ומגיבים עוד לפני שקרו.

דני

פורסם
האמת שכתבתי שאני כבר הייתי בכיכר משמע זכות הקדימה היא לי.

זה שהיית בכיכר לא אומר כלום. ברמה יומיומית אני נתקל באנשים שפשוט דוהרים לכיכרות רק כי יש להם איזה חוק דמיוני שאומר שאסור לתת ליותר 2 מכוניות לעבור. אחד כזה לפני איזה שבועיים לא נתן לי זכות קדימה, וכשצפרתי לו - הראה לי אצבע משולשת. אז כן, הוא היה בכיכר כי הוא לא חיכה בסבלנות לתור שלו להשתלב ופשוט נסע ושם ז** על כולם.

אז כאמור זה שנכנסת לכיכר לא אומר שנתת זכות קדימה למי שהיית אמור, ומהסיפור שלך אי אפשר להסיק לא לכאן ולא לכאן.

דבר נוסף - הגעת במהירות שלא מתאימה לתנאי הדרך והפתעת נהג שהגיב בצורה מפגרת. יש סיכוי שהוא הסתכל וראה שהוא יכול להכנס לכיכר, ואז אתה הגעת במהירות גבוהה, לא חשבת על לבלום (כי מגיע לך), ואז הופתעת מזה שהפתעת נהג אחר? השורה התחתונה היא שאתה מספר בערך חצי סיפור, בו גם אתה יוצא לא בסדר ואתה מפגין חוסר תכנון והבנה של מה שקורה על הכביש, ואחר כך אתה מאשים את הנהג, כשהאמת היא כנראה איפשהו באמצע. הרבה בעיות בכבישים יפתרו אם אנשים יבינו שהם לא לבד שם, ואי אפשר לנסוע באיזה מהירות ואיך שבא להם ואז להיות מופתעים מזה שזה מפתיע אחרים.

שלייקס, בחזרה לעניין הביטוח - המחירים לא הגיונים, זה בטוח. אבל אני כן מאלו שסולדים מהתנהגות של הדוג יותר הממוצע, כנראה, ולכן חושב שלהוזיל את המחירים צריך במקביל לשינוי דרסטי ביחס לדוג, כמו למשל העלאת הגיל המינימאלי להוצאת רישיון ל...25 או משהו בכיוון הזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לא 25, אבל 18 בהחלט כן.

העניין הוא שפעם היה מדובר על אמצעי תחבורה זול ובסיסי, היום זה בדיוק ההפך.

יותר יקר להחזיק אופנוע גדול מרכב, (אלא אם כן מדברים על ההונדה NC700 החדש) וקטנוע 250 כבר מתקרב לעלויות של סופר מיני.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני מסכים איתך על ה"חבל". כי באמת חבל, שכלי שאמור להיות זול ומשתלם כלכלית, איבד היתרונות שלו. הבעיה היא, שזה קורה בגלל כל אותם נהגי דו"ג מפגרים שעושים שטויות, ומעורבים בתאונות. אם לא היו לחברות הביטוח את הנתונים להצדיק את העליות בפרמיות ביטוח החובה, זה לא היה קורה. לצערנו, כן יש להן את המספרים לגיבוי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
יופי! שתמשיך לעלות את המחירי ביטוח, בסוף תשאר בלי לקוחות ותפול,

ואולי אז כשיהיו כמה מקומות בהם ניתן לעשות ביטוח, יהיה גם שוק ותחרות בין החברות.

זה משהו מוזר, זה כמו שאם היה בנק אחד לכל המדינה או חברת סלולאר, תראה מה קרה עם שוק סלולאר בזמן האחרון

פעם הייתי משלם סכומים מטורפים ולא הייתי יודע על מה עכשיו נותנים לך חבילה בזול רק תקח! ככה זה ששוברים את השוק בתחום

הפול היא לא חברת ביטוח סטנדרטית, היא חברה בבעלות משולבת של כל חברות הביטוח, והיא שילוב של חוסר רצון מצד כל החברות לבטח אנשים מסוימים (בין היתר רוכבי דו"ג, עברייני תנועה, נהגים מועדים לתאונות וכו') ורגולציה (שהרי לא היית רוצה לגלות שהוצאת רשיון נהיגה לדו"ג ואז אתה לא יכול לרכב כי אף חברה לא מוכנה לבטח דו"ג וביטוח חובה הוא - חובה).

בוודאי שעוד תחרות בשוק הביטוח תעזור, אבל אני לא בטוח שזה יגרום לחברת ביטוח כזאת או אחרת לבטח פתאום דו"ג, מהסיבה הפשוטה שהפול "שורפת" 200 מיליון שקלים בכל שנה, כלומר אין מספיק הכנסות בביטוחים כאלה, וכנראה שאם לא הייתה רגולציה, הפול כמו כל חברת ביטוח הייתה רוצה להיות רווחית וביטוח החובה שלך היה אפילו גבוה יותר.

אגב גם אם הפול תשאר ללא לקוחות (שזה אגב מצב אופטימלי, הפול זה סוג של עיוות שוק), זה לא יפגע באף אחד, בחברות הביטוח הרגילות פשוט ייקחו ממך תעריף רווחי להם, וזה יותר ממה שהפול לוקחת לך.

תשמעו קטע, באחד ממשלוחי הפיצה אני נכנסתי לכיכר, מודה בסביבות ה45 קמ״ש, לא מעט לכיכר אך עדיין חוקי, נהג מכונית פשוט התעלם מהיותי כבר בכיכר ונכנס תוך כדי שאני צופר לו ואפילו קורא לו בכמה שמות יפים..

מה הבחור החכים לעשות ברמזור הבא, לצעוק עליי ״איך אנחנו השליחים מעיזים ללמד אותו לנהוג!״ אני, השליח שבא להביא לעוד דביל כמוהו את הפיצה, והוא שכמעט היה צריך להגיד סליחה לאמא שלי.

ביום שאוכלוסיית מדינת ישראל תשחרר מכל הדעות הקדומות שלה מצפה לנו עתיד טוב יותר.

עד אז, אני לצערי עובד בשליחות כי זה פשוט כסף טוב ומחזיק 206 כי אופנוע זה פשוט יקר מדי.

לפעמים זה נחמד לראות את הסלידה ההדדית בין שתי הקהילות ושאפילו לא קולטות שאחרי הכל האהבה המוטורית היא משותפת לשתיהן.

מחירי הביטוח הם הזיה אחת גדולה שקל לנהגים להשלים איתה.

אגב, דווקא כן הגיוני שמשאית תשלם יותר, משאית יכולה להשמיד מספר מכוניות בתאונה אחת לעומת אופנוע שהסיכון העיקרי הוא לרוכב. קחו קצת אויר ותחשבו על הדברים קצת יותר לעומק ותראו שבסופו של דבר שני הצדדים יכולים לצאת מרוויחים.

גם מכוניות עושות לי את הקטע הזה בדיוק, אל תרגיש אפליה זה לא בגלל שאתה על קטנוע (רק המשפט שאחרי זה משתנה) זה בגלל שנהגים בישראל שכחו מה זה זכות קדימה, כי פימפמו למוח בנהיגה מונעת וב"אור ירוק" את הפיגור הזה "זכות קדימה נותנים, לא לוקחים", אנשים שמעבירים הרצאות נהיגה מונעת ורענון נהיגה לא יודעים את החוקים.

לי יש סלידה מהרבה מאוד נהגים פרטיים וגם מהרבה רוכבי דו"ג, לא יודע להגיד באחוזים, אבל זה בטח לא בגלל היותם רוכבי דו"ג אלא נטו בגלל הרכיבה שלהם, אני סולד גם מהרבה נהגים על הכביש בגלל הנהיגה שלהם.

הכי קל בעולם להגיד "אנחנו משלמים המון על ביטוח, זה לא מוצדק", אבל לא לי ולא לך יש נתונים שיכולים להוכיח דבר כזה, כלומר מה הסיכויים והסיכונים, הסיכוי של נהג ממוצע לעבור תאונה (כלשהי) ומה הסיכון הכספי לחברת הביטוח בתאונה כזאת, ואחת לכמה זמן אותו נהג ממוצע יעשה תאונה, שקלול שלושת המספרים הללו ייתן לך אומדן לכמה צריכה להיות עלות הביטוח בהנחה שחברת הביטוח עובדת בהתנדבות.

כמובן שמדובר על נזקי גוף, שהרי נזקי רכבים מגולמים ברכבי ביטוח מקיף ולא חובה, אבל רק לצורך ההשוואה, עלות של יום בשנת 2011 הייתה מעל 1500 שקלים, אביזרים רפואיים זה מוצרים יקרים מאוד, ניתוח חו"ח יכול לגמד מחיר של רכב.

ובינינו - אופנוע לא יגרום פגיעה בנפש לרכב שיפגע כמעט אף פעם, ולכן בכל תאונת דו"ג, היחיד שתובע חובה הוא הרוכב, מה שגורר העלאת פרמייה.

לא בהכרח, פגיעות גופניות יכולות לקרות גם ברכבים, במיוחד ישנים יותר

אתם גם כותבים שחברות ביטוח עובדות לפי חישובי סיכון, אבל אתם שוכחים שמדובר פה על ביטוח שהמדינה מחייבת לעשות על-פי חוק, כלומר, המדינה מחייבת אותך לשלם כסף, לתאגיד שהבעלים שלו הן אוסף חברות פרטיות... תקין?

בקשר לחוק, ביום ששר התחבורה אמר ש"הגבלת המהירות בכביש שש תעלה ל120, מה שאומר שאפשר לנסוע 130" נמחקה הטענה שמהדינה לא יכולה לעודד אותי לעבור על החוק, ככל שהביטוח יהיה זול יותר, כך יותר רוכבים יקנו אותו - וכך הרווחים של החברות יעלו, לדעתי אם 20000 אנשים יעברו לדו"ג, הפול יפסיד בשנה הבאה הרבה פחות מ200 מיליון (לא שאני מאמין בהנדסת מספרים הזאת).

כמו שכתבתי למעלה ה"פול" זה עיוות שוק, אבל מצד שני יש הסכמה גורפת בין חברות הביטוח (ויכול להיות שזה לא ישתנה גם אם תכניס עוד 5-6 שחקנים חדשים לשוק) שלא לבטח דו"ג, ומצד שני המדינה דורשת ביטוח לנזקי גוף, ומצד שלישי עיוות שוק נוראי יותר יהיה אם הבעלות על ה"פול" הייתה בידי המדינה, והמדינה הייתה צריכה להכניס את היד לכיס בכל סוף שנה כלכלית ולשלוף משם 200 מיליון שקלים, בגלל שהחברות הפרטיות שנתונות לרגולציה מסרבות לבטח.

אז נראה לי שבהינתן החלופות, המצב הנוכחי הוא היותר טוב מביניהם.

אם תבחן את המספרים ותגלה שבממוצע על כל רוכב דו"ג חברת הביטוח מפסידה X שקלים, זה שתעביר עוד 20K רוכבים לא יגרום לפול להפסיד פחות כסף, אלא להפסיד עוד 20K*X שקלים.

כבר שיניתי בהמשך השרשור את המילה שנאה לסלידה. רצוי לקרוא את כל השרשור לפני שמגיבים.

והנה דוגמא טריה של נסיון רצח מהיום בבוקר.

רמזור פניה ימינה (ביציאה מיקנעם לכיוון חיפה), אני בנתיב השמאלי ולימיני דייהטסו סיריון נהוגה ע"י אדם בסביבות גיל החמישים.

פונים ביחד ימינה, הגאון במקום להיצמד לנתיב הימני כמו שהחוק דורש סוטה לנתיב שלי תוך כדי שאני מצפצף ויורד על הבלמים.

לאחר מכן נסעתי לצידו והחוצפן הזה עוד פותח את החלון ומתחיל לצעוק עליי כמה שאני לא בסדר.

אמרתי לו שהמראות ברכב שלו הן לא ליופי וכדאי שיתחיל להשתמש בהן לפני שיהרוג מישהו.

אני אגלה לך סוד קטן, נהגי מכוניות עושים את זה גם לנהגי מכוניות.

בדרך בן גוריון בגבעתיים בדרך לרמת גן יש רמזור עם שני נתיבים (ליד הסופר פארם), ושניהם ישר, יש פנייה ימינה שאינה מרומזרת, לאחר הרמזור הראשון יש במרחק של אולי 10-15 מטרים, ושם יש שלושה נתיבים, שניים ישר ואחד שמאלה (שכמובן, מתפצל מהשמאלי), יש סימון טרי על הכביש, רואים את הקווים הלבנים שמסמנים נתיבים כי הכביש עצמו מעוקל קצת.

אלא מה יש גאונים שאוהבים לחנות באדום לבן באמצע הצומת השנייה וחוסמים את הנתיב הימני שממשיך ישר, ואז יש לפחות נהג אחד כזה כל בוקר שלא שם לב בכלל לסימונים על הכביש וממשיך מבחינתו ישר - היישר לתוך הנתיב השני מבלי להסתכל, לאותת או לשים לב מה קרה, מבחינתו הנתיב הימני הוא בכלל חניה.

וזה לפחות אחד ביום במקום אחד ספציפי, לא מקרה בודד, אתה יודע בכמה כאלה אני נתקל? לפעמים כאלה שהישיבה שלהם ברכב כל כך נמוכה שאתה רואה אך ורק ראש ובזווית שהוא רואה את השמיים בלבד, גם אם היה רוצה לא היה יודע מה הסימונים על הכביש, לפעמים כאלה שיושבים עם הפרצוף מודבק לשמשה אבל גם זה לא עוזר להם להבין שנוסעים בין הקווים ולא עליהם.

שלייקס, בחזרה לעניין הביטוח - המחירים לא הגיונים, זה בטוח. אבל אני כן מאלו שסולדים מהתנהגות של הדוג יותר הממוצע, כנראה, ולכן חושב שלהוזיל את המחירים צריך במקביל לשינוי דרסטי ביחס לדוג, כמו למשל העלאת הגיל המינימאלי להוצאת רישיון ל...25 או משהו בכיוון הזה.

איך אתה יודע מה מחיר הגיוני ולא הגיוני? מחיר ביטוח נגזר ישירות מהסיכון, אם תעלה את הרשיון והסיכון יירד כנראה שהמחיר ביטוח יירד לבד, כל חברה הייתה רוצה להגדיל את העוגה שלה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

איך אני יודע? זו שאלה כללית שאפשר לשאול על כל עסק וכל מחיר. חברות הביטוח מרוויחות ומרוויחות אל רע. הן לא לוקחות סיכונים, מנפות הרבה אנשים שנראים להם בעייתים ומגנות על עצמן בהמון דרכים. בלי קשר, אני מסכים שאבסולוטית לשלם אלפי שקלים על ביטוח למשהו כמו קטנוע, זה המון.

אגב, הנה עוד דוגמא מלפני 10 דק': נסעתי על הגשר שליד קניון איילון. יש שם רמזור עם שניים או שלושה נתיבים שממשיכים ישר ואחד שמכריח אותך לפנות שמאלה. אחרי הרמזור יש עוד נתיב שמאלי יותר. הגעתי לרמזור בנתיב ההכי שמאלי שממנו אפשר להמשיך ישר, לאחר הרמזור רציתי לעבור לנתיב שמאלי יותר לקראת הפקק של לפני הפניה לפתח תקווה. במזל אני מאלו שכן משתמשים במראות ומאותתים וכו', אז גם ראיתי שמהנתיב שמכריח לפנותץ שמאלה המשיכו לנסוע ישר לא פחת מחמישה (5!!!!) רוכבי דו"ג, כולל אחד על משהו שנראה כמו הארלי דווידסון. למה? כי הם יכולים, ולעמוד בפקק זה מבאס. באמת, איך אני אמור לא לסלוד מאנשים שלוקחים סיכונים כ"כ גבוהים לתאונה, רק כי לא בא להם לעמוד עוד 2 דק' בפקק? וזה לא שאין נהגים ברכבים שממשיכים ישר מנתיבים שמכריחים לפנות. ההבדל הוא בכמויות. היש כאן (או בכלל בישראל) מישהו שרוכב על דוג, שלא היה מנצל נתיב פניה כזה כדי להמשיך ישר? ולטעון שעושים כזה דבר כדי למנוע סיכון זה מגוחך, בעיקר כשברוב המקרים המעבר הוא לא לנתיב נוסף, אלא לאותו הנתיב בו כבר יש רכבים. אין כאן שום שיקול חוץ מרצון לחסוך בפקק, וקשה לא לסלוד מזה כמו שקשה לא לסלוד מכל החראות ברכבים, שנדחפים לך לתחילת הפקק בשיא האגרסיביות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

m3x7r3m3,

אתה צודק בהרבה דברים ידידי אבל לדעתי חלקם מבוססים על "הנדסת המספרים" של חברות הביטוח.

בוא ניקח את את המצב הזה לביטוח בריאות (מה שמשלמים לקופ"ח כל חודש). באוכלוסיה יש שתי קבוצות סיכון, ילדים שאוהבים לשבור דברים וזקנים, האם ההפרש בתשלומים לקופ"ח מייצג את ההבדל בין רמת הסיכון של צעיר בן 25-30 לרמת הסיכון של סבאל'ה בן 85?

אם תבחן את המספרים ותגלה שבממוצע על כל רוכב דו"ג חברת הביטוח מפסידה X שקלים, זה שתעביר עוד 20K רוכבים לא יגרום לפול להפסיד פחות כסף, אלא להפסיד עוד 20K*X שקלים.

לא מסכים, תחשוב שככל שהדו"ג הופך יותר פופולרי, קהל היעד שלו מתרחב (תחזור לתגובה הקודמת שלי שבה התייחסתי בדיוק לזה) ואחוז ה"דבילים" יורד, משמע - ככל שיהיו יותר רוכבים, כמו התאונות תרד (ביחס לכמות הרוכבים) וכך החברות "יפסידו" פחות לכל רוכב.

אגב - אשמח לצרף עוד עניין לסיפור הזה - שהוא לדעתי העיוות הגדול מכולם:

בביטוח אופנוע, לאדם פרטי ישנה אפשרות לבטח רוכב אחד נקוב בשם, שני רוכבים נקובים או כל רוכב.

במידה ואחזיק אופנוע שטח\ספורט\קאסטום לסופ"ש ואתנייד ביומיום על קטנוע (כאשר בשניהם ביטוח החובה הוא על שמי בלבד), אקבל 20% הנחה על הזול מביניהם בביטוח החובה.

מכאן עולה השאלה - איך בדיוק אני יכול לרכב על שני כלים בו זמנית?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
....

קורה לא מעט שאני בוחר לעקוף רכבים עומדים בנתיב פנוי שמיועד לפנייה, אבל לעולם לא כאשר הם בתנועה, יותר מזה - אם הם מתחילים לנוע אני תמיד משתלב בנתיב (דגש על משתלב ולא נדחף), אם הם לא מתחילים לנוע אני מגיע עד לקו העצירה, ונעמד ליד הרכב הראשון, כאשר נדלק אדום להולכי הרגל ומעבר החציה מתפנה אני מתקדם כדי לעמוד לפני הרכבים (אחרת אני בבעיה גדולה), כך אנהג עד שיועילו בטובם במע"צ להוסיף פס קטן לפני קו העצירה כך שיהיה מקום לרוכבים (באירופה יש המון כאלה, במיוחד באנגליה - שהם לדעתי המדינה עם סימון הכבישים המקצועי ביותר בעולם!

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
איך אני יודע? זו שאלה כללית שאפשר לשאול על כל עסק וכל מחיר. חברות הביטוח מרוויחות ומרוויחות אל רע. הן לא לוקחות סיכונים, מנפות הרבה אנשים שנראים להם בעייתים ומגנות על עצמן בהמון דרכים. בלי קשר, אני מסכים שאבסולוטית לשלם אלפי שקלים על ביטוח למשהו כמו קטנוע, זה המון.

אבל החברה היחידה שמבטחת אותם היא הפול, והיא שורפת כסף בקצב של כמעט 17 מיליון שקל בחודש (לפי "הנדסת המספרים של חברות הביטוח" או שקר אחר), אבל אין פה ויכוח על זה שהפול היא לא רווחית, בסופו של יום עבודה החברה הוציאה יותר כסף מאשר הרוויחה.

חוץ מזה מה זה המון? אם הסיכוי לרוכב דו"ג ממוצע זה 50% לשנה, וסיכוי של 60% שתוך פחות משנה הוא יהיה מעורב בתאונה נוספת, והעלות של תאונה כזאת היא אסטרונומית (פינוי באמבולנס אם אני זוכר נכון זה באיזור 500 שקל, יום אישפוז 1500 שקל, בדיקות יכולות להגיע לעשרות אלפי שקלים, ניתוחים חו"ח מאות אלפי שקלים עד מיליוני שקלים), אז אם הרוכב משלם לאורך שנתיים 5000 שקל ביטוח, אבל יש סיכוי טוב שהוא יהיה מעורב בשתי תאונות שיחייבו פינוי זה 1000 שקלים, כניסה למיון פעמיים במינימום זה עוד 3000 שקל, זה כבר 4000 שקל שכיסו עבורו, וזה בהנחה שהוא התפנה והשתחרר באותו יום מבית החולים ללא צורך בבדיקות או ניתוחים).

אגב, הנה עוד דוגמא מלפני 10 דק': נסעתי על הגשר שליד קניון איילון. יש שם רמזור עם שניים או שלושה נתיבים שממשיכים ישר ואחד שמכריח אותך לפנות שמאלה. אחרי הרמזור יש עוד נתיב שמאלי יותר. הגעתי לרמזור בנתיב ההכי שמאלי שממנו אפשר להמשיך ישר, לאחר הרמזור רציתי לעבור לנתיב שמאלי יותר לקראת הפקק של לפני הפניה לפתח תקווה. במזל אני מאלו שכן משתמשים במראות ומאותתים וכו', אז גם ראיתי שמהנתיב שמכריח לפנותץ שמאלה המשיכו לנסוע ישר לא פחת מחמישה (5!!!!) רוכבי דו"ג, כולל אחד על משהו שנראה כמו הארלי דווידסון. למה? כי הם יכולים, ולעמוד בפקק זה מבאס. באמת, איך אני אמור לא לסלוד מאנשים שלוקחים סיכונים כ"כ גבוהים לתאונה, רק כי לא בא להם לעמוד עוד 2 דק' בפקק? וזה לא שאין נהגים ברכבים שממשיכים ישר מנתיבים שמכריחים לפנות. ההבדל הוא בכמויות. היש כאן (או בכלל בישראל) מישהו שרוכב על דוג, שלא היה מנצל נתיב פניה כזה כדי להמשיך ישר? ולטעון שעושים כזה דבר כדי למנוע סיכון זה מגוחך, בעיקר כשברוב המקרים המעבר הוא לא לנתיב נוסף, אלא לאותו הנתיב בו כבר יש רכבים. אין כאן שום שיקול חוץ מרצון לחסוך בפקק, וקשה לא לסלוד מזה כמו שקשה לא לסלוד מכל החראות ברכבים, שנדחפים לך לתחילת הפקק בשיא האגרסיביות.

זה בדיוק מה שכתבו כאן בדיון של "אחרת אני לא מנצל את היתרונות של דו"ג". הבעיה היא בתפיסה (לרוב הנהגים יש בעיה אחרת בתפיסה אבל זה לא העניין כאן)

m3x7r3m3,

אתה צודק בהרבה דברים ידידי אבל לדעתי חלקם מבוססים על "הנדסת המספרים" של חברות הביטוח.

בוא ניקח את את המצב הזה לביטוח בריאות (מה שמשלמים לקופ"ח כל חודש). באוכלוסיה יש שתי קבוצות סיכון, ילדים שאוהבים לשבור דברים וזקנים, האם ההפרש בתשלומים לקופ"ח מייצג את ההבדל בין רמת הסיכון של צעיר בן 25-30 לרמת הסיכון של סבאל'ה בן 85?

בוודאי, מצורף קישור עם תעריפי ביטוח בריאות "שיא" של מאוחדת, מה שיש לי, שים לב שלקבוצות גילאים יש תעריפים שונים, עד כמה שונים? מעל גיל 80 אתה תשלם פי 10 (!) מאשר עד גיל 25.

בוודאי שהדברים מבוססים על "הנדסת המספרים" של חברת הביטוח, כמה פעמים בשרשור אני יכול להתחנן, אם יש נתונים אחרים (אמיתיים ולא אחד שנראה לו ככה), בבקשה תביאו.

בכל מקרה לדעתי לפחות, אין ויכוח בנוגע לשאלה האם בסוף שנה הפול מפסידה כסף או מרוויחה.

לא מסכים, תחשוב שככל שהדו"ג הופך יותר פופולרי, קהל היעד שלו מתרחב (תחזור לתגובה הקודמת שלי שבה התייחסתי בדיוק לזה) ואחוז ה"דבילים" יורד, משמע - ככל שיהיו יותר רוכבים, כמו התאונות תרד (ביחס לכמות הרוכבים) וכך החברות "יפסידו" פחות לכל רוכב.

אגב - אשמח לצרף עוד עניין לסיפור הזה - שהוא לדעתי העיוות הגדול מכולם:

בביטוח אופנוע, לאדם פרטי ישנה אפשרות לבטח רוכב אחד נקוב בשם, שני רוכבים נקובים או כל רוכב.

במידה ואחזיק אופנוע שטח\ספורט\קאסטום לסופ"ש ואתנייד ביומיום על קטנוע (כאשר בשניהם ביטוח החובה הוא על שמי בלבד), אקבל 20% הנחה על הזול מביניהם בביטוח החובה.

מכאן עולה השאלה - איך בדיוק אני יכול לרכב על שני כלים בו זמנית?

על סמך מה החלטת שאחוז הדבילים יורד? אחוז הדבילים דיי קבוע באוכלוסיה, אתה פשוט מעביר אותם ממכונית לקטנוע, ומה שבמכונית נגמר בשום דבר, בפגוש, בצבע, מכסה מנוע, פנסים או שילוב כזה או אחר שלהם (בסה"כ כולל עבודה לא הגעת אפילו ל-15K או 20K שקל) הופך לפגיעת גוף בקטנוע, וזה הרבה יותר יקר.

אתה לא מנטרל דבילים, הם קיימים, הם נמצאים ברכבים, הם נמצאים בדו"ג והם נמצאים בטרקטורונים ובמשאיות, אם תעביר אותם (וירטואלית כרגע) לדו"ג לא תעשה אותם פחות דבילים, רק תגרום ליותר נזק כשהדביליות תצא.

גם נהג רכב פרטי יכול לרשום נהג נקוב, שני נהגים או כל נהג, וגם הוא אם מחזיק שתי מכוניות יצטרך לשלם על שתיהן ביטוח חובה למרות שאחת תמיד תעמוד

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אוקי אז היא מפסידה 17 מילויון כל חודש אבל..... כמה היא מרויחה כל חודש? איך אתה יודע שהיא מפסידה כל חודש?

אני מאוד סקרן לדעת כמה הם מרויחים

פורסם

אם הם מפסידים כל חודש איך יכול להיות שהם מרוויחים כל חודש?

נניח שאתה חברת ביטוח, בחודש מסוים גבית מכלל הלקוחות שלך 100,000 שקלים כפרמיות, ושילמת לכלל הלקוחות שתבעו תביעות ביטוח 150,000 שקלים, בנוסף שילמת משכורות, שכירות וכו' בסך נוסף של 50,000 שקלים, בסה"כ הכנסת 100 אלף שקל והוצאת 200 אלף, בסוף החודש הפסדת 100 אלף שקל.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ברור שהם מסידים כסף כמו כל עסק, אתה מפסיד כי אתה משלם משכורת, חשמל וכו' אבל אני מדבר על סוף החודש איך אתה יודע שהם באמת מפסידים? זאת אומרת אוקי 17 מיליון הולך בחודש הם משלמים לאותם אנשים שעשו תאונה עם אופנוע אבל מאיפה לך לדעת כמה כסף הם הכניסו באותו חודש? אולי הם הכניסו 30 מיליון מהמחדשי פוליסת ביטוח?

• תוכן חדש...