Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי אתמול בסוכנות גדולה.

שאלתי לגבי התקנה (שהייתה אמורה להיכנס כבר ב30 ליוני)

ואמרו לי שזה סתם, ממשיכים את המכירות כרגיל - נרשם כיד ראשונה

מישהו נתקל במקום שממלא אחר הוראות התקנה החדשה?

(ראיתי את הרישיון רכב - על שם החברה - כך שזה בטוח לא רישיון "מופקד")

פורסם

הייתי ב2 סוכנויות שאמרו לי את אותו הדבר

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

יבואני הרכב נותנים הנחות הרבה יותר קטנות לחברות ליסינג שרוצות למכור כלי רכב ללא רישום יד קודמת. לכן אם יעשו זאת רווחיהן יצטמצמו מאד - ולכן זה לא קורה.

האופציה לקנות ללא רישום מוקדם קיימת כבר שנים, אך האופציה הזאת יותר יקרה משמעותית - ולכן לא מנצלים אותה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בבדיקה השבוע הוצעו לי מספר מכוניות מ"ליסינג 0 ק"מ" - בכל החברות הודו שהיד הראשונה תהיה השכרה\החכר, רק בחברה אחת (אלדן) הוצע לי רכב שבו היד הראשונה רשומה כפרטית. לא הוצע לי רכב עם בעלות קודמת 00.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הנסיון שלי זהה. התקנה לא נאכפת. גם באלדן, שם מוכנים לרשום את הרכב כפרטי, אתה הקונה תהיה יד שניה.

אגב, כתבתי על כך שאלה לשר התחבורה באתר של משרד התחבורה ( לפני הבחירות הוא "נפנף " גם ב"רפורמה" הזאת, שתביא לתחרות והורדת מחירי כלי הרכב ) אך לא זכיתי לתשובה.

אני התייחסתי לנושא בפורום ב-19.6.2013 תחת הכותרת "רישום מכונית חדשה כ"יד שניה". בסופו של דבר, גובה ההנחה שתוצע לך בחברות הליסינג תעשה את ההבדל אם משתלם לך לרכוש אצלן.

פורסם

הטענה של נציגת המכירות באחד האולמות היתה שמימוש התקנה גורם ליבואנים לבטל את ההנחה לחברת הליסינג.

הדבר המדהים הוא ההבדלים בשעורי ההנחה בדגמים שונים.

למשל - ניסן אקו-מיקרה נמכרת ב-0 ק"מ מליסינג תמורת 80-85 אש"ח - הנחה של 15-20% בהשואה למחיר המחירות של היבואן. לעומת זאת הקיה פיקנטו נמכרת בהנחה של 5000 ש"ח לדגם הבסיסי ופחות מ-2000 ש"ח לדגם המאובזר, הנחות שאינן מצדיקות רכישה דרך חברת הליסינג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לעונים!

אני אבדוק באמת מה מופיע ברישיון הרכב(השכרה או פרטי)

מה ההבדל בין אובדן הערך בין יד מפרטי לבין יד מהשכרה?

פורסם
תודה לעונים!

אני אבדוק באמת מה מופיע ברישיון הרכב(השכרה או פרטי)

מה ההבדל בין אובדן הערך בין יד מפרטי לבין יד מהשכרה?

אכן לא רשום ברכב הזה שהיד הראשונה היא מהשכרה אלא בעלות פרטית(של חברת הליסינג) והרישיון לשנתיים כמו בקנייה מהיבואן.

מבחינתי זה מספיק טוב בהתייחס להנחה שהיא דיי גדולה גם ככה (יש כל מיני תוספות בגלל שזה מבצע השקה) ככה שביום המחירה לדעתי זה יתאזן

תודה לתשובות המלומדות! אם זה היה באמת מהשכרה לא בטוח שהייתי הולך על זה..

פורסם

אני חייב לציין שקצת מצחיק אותי כל הסיפור הזה.

מחיר המחירון אמור לשקף את מחיר השוק של הרכב, ומחיר השוק של הרכב נקבע לפי הסכום בו אנשים מוכנים למכור ולקנות אותו. אם מחר יוסי ודני קונים כל אחד פורד פיאסטה חדשה בניילונים, משה מהיבואן, ודני מחברת ליסינג, ובעוד שלוש שנים הם מחליטים למכור את הרכבים, אין שום סיבה אמיתית שיהיה הבדל במחירון בין שני המקרים. רישום היד הוא סתם דיו על נייר. אם שני הרכבים נקנו חדשים, אז שניהם דה-פקטו יד ראשונה, ואם אני יכול להוכיח שקניתי את הרכב מחברת ליסינג עם 0 ק"מ, אז למה זה צריך לשנות למישהו כמה ידיים כתובות במסמכים של הרכב?

פורסם

יש רק בעיה קטנטנה אחת, חברות הביטוח.

אם האוטו של משה יעבור תאונת טוטל לוסט אז הוא יקבל סכום X מהביטוח, אם האוטו של דני יעבור תאונת טוטל לוסט אז דני יקבל סכום X-הורדה של יד הליסינג.

שאלה שעלתה לי בראש בתכיבת השורות לעיל.

נגיד ואוטו של משה (יד 1) ודני (יד שניה אחרי ליסינג) ניזוקו בתאונה במידה שווה ושתיהן מגרדות את אחוז קביעת הגדרת האוטו כטוטל לוסט, אז יוצא שהאוטו של דני יוכרז כאובדן למעשה (טוטל לוסט), ואילו האוטו של משה יתוקן ויוחזר לכביש.

היות ושווי המכונית של דני נמוך יותר, אבל שווי החלקים עדיין זהה.

זה לא מפגר קצת?

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

הסכום אותו משלמות חברות הביטוח נגזר מהמחירון, והמחירון, כפי שציינתי, אמור לשקף את מחיר השוק.

אם מחר באורח פלא כולם במדינת ישראל יבינו שאין הבדל בין מכונית חדשה מהיבואן למכונית יד 2 שנקנתה מליסינג עם 0 ק"מ, ויהיו מוכנים לשלם עבורן את אותו מחיר בבואם לקנות אותו כרכב משומש, הרי שגם המחירון של אותם רכבים אמור להשתוות, וגם ההחזר שמקבלים עליהם מחברות הביטוח.

נ.ב.

מי זה משה? אני דיברתי על דני ויוסי. :)

פורסם

אם מחר יוסי ודני קונים כל אחד פורד פיאסטה חדשה בניילונים, משה מהיבואן, ודני מחברת ליסינג, ובעוד שלוש שנים הם מחליטים למכור את הרכבים, אין שום סיבה אמיתית שיהיה הבדל במחירון בין שני המקרים. רישום היד הוא סתם דיו על נייר. אם שני הרכבים נקנו חדשים, אז שניהם דה-פקטו יד ראשונה, ואם אני יכול להוכיח שקניתי את הרכב מחברת ליסינג עם 0 ק"מ, אז למה זה צריך לשנות למישהו כמה ידיים כתובות במסמכים של הרכב?

לא יודע מי זה יוסי, אני ראיתי שמשה קנה רכב מהיבואן.:-D

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם
אני חייב לציין שקצת מצחיק אותי כל הסיפור הזה.

מחיר המחירון אמור לשקף את מחיר השוק של הרכב, ומחיר השוק של הרכב נקבע לפי הסכום בו אנשים מוכנים למכור ולקנות אותו. אם מחר יוסי ודני קונים כל אחד פורד פיאסטה חדשה בניילונים, משה מהיבואן, ודני מחברת ליסינג, ובעוד שלוש שנים הם מחליטים למכור את הרכבים, אין שום סיבה אמיתית שיהיה הבדל במחירון בין שני המקרים. רישום היד הוא סתם דיו על נייר. אם שני הרכבים נקנו חדשים, אז שניהם דה-פקטו יד ראשונה, ואם אני יכול להוכיח שקניתי את הרכב מחברת ליסינג עם 0 ק"מ, אז למה זה צריך לשנות למישהו כמה ידיים כתובות במסמכים של הרכב?

זה לא כל כך מצחיק.

מאחר שבכל מקום יש קומבינות, מי שיקנה את הרכב לאחר 3 שנים יעדיף לשלם יותר על רכב יד ראשונה, ולהיפטר מהחשש שהוא קונה רכב ליסינגג שעבר קומבינה, גם אם הוא זול יותר.

יהודה

פורסם
זה לא כל כך מצחיק.

מאחר שבכל מקום יש קומבינות, מי שיקנה את הרכב לאחר 3 שנים יעדיף לשלם יותר על רכב יד ראשונה, ולהיפטר מהחשש שהוא קונה רכב ליסינגג שעבר קומבינה, גם אם הוא זול יותר.

יהודה

על איזה קומבינות אתה מדבר? מדובר פה על רכב שנקנה חדש בניילונים. מה זה משנה אם הוא נקנה מחברת ליסינג או מהיבואן?

ממה אתה חושש, שיזייפו את זה שהוא נקנה עם 0 ק"מ? אז באותה מידה אפשר לטעון שאפשר לזייף גם את היד של הרכב שנקנה מהיבואן. אם אפשר לזייף מסמכים, אז אי אפשר לסמוך על שום דבר...

• תוכן חדש...