Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני חודש וחצי קיבלתי רכב ליסינג שהזמנתי - אופל אסטרה 1.4 טורבו קצרה.

הרכב לא רע, אבל אחרי ששיקרו לי אצל היבואן (שלמה סיקסט) ואמרו לי שהרכב מגיע עם בלוטוס מקורי, והרכב הגיע עם דיבורית בורי מעפנה מהתקנה מקומית, החזרתי את הרכב לחברה.

עכשיו אני מחפש רכב אחר לליסינג. יש לי די מעט דרישות, אבל הם מאוד ספציפיות:

רכב משפחתי - מסוגל להסיע 4-5 מבוגרים בנוחות

קצר - האצבק או 5 דלתות - להקל על חניה בעיר

בלוטוס מקורי מובנה מהיצרן - למה? ככה בא לי. שיהיה משולב כמו שצריך עם הרדיו, עם תצוגה וכו'

בטיחות - מקסימלית

זהו - לא מעניינים אותי ביצועים, לא יופי לא שום דבר אחר

אןפל נפלה - היבואן הבהיר שהוא לא מייבא בלוטוס מובנה - כל האופלים מגיעים היום עם דיבורית "אינטגרלית" קרי הפעלה ממהגה, אבל ב"הפעלה" כלול רק קבלת שיחה וMUTE.

הפוקוס 5 דלתות נראית כאופציה טובה - מחפש אופציות נוספות

פורסם

ש טויוטה קורולה ברמת גימור פלטינום שראיתי כאלה בליסינג שמגיעות עם מערכת דאבל דין שכולל GPS ודיבורית בלוטוס,

כמובן שהרכב יכיל בקלות 4-5 מבוגרים

קצר - לא קיבלת

בטיחות - קיבלת

פורסם

אין כבר קורולה פלטינום, לא נמכרת כבר מספר חודשים, הקורולה החדשה הגיעה ממש לאחרונה ויש לה דיבורית בלוטוס.

ממליץ לך לנסות ולקבל את הסיד האצ'בק, מגיעה רק ברמת הגימור הגבוהה יותר ועם דיבורית אינטגרלית, גם הפורטה אחותה מגיעה איתה אבל היא סדאן גדולה יותר שפחות מתאימה לך.

פורסם

הפוקוס צפופה מאוד, לא רק במושב האחורי אלא גם במושב הקדמי. ארבע מבוגרים נוסעים בה, אבל ממש לא בנוחות. תוסיף לזה את הגיר הלא כל כך מוצלח שלה וקיבלת חבילה שהוללה יתר על המידה על ידי כתבי הרכב בישראל.

קיה סיד החדשה היא אכן אופציה טובה, אולי אפילו הטובה בקטגוריה. דגם ההאצ'בק מגיע עם דיבורית בלוטות' מקורית הכוללת גם הזרמת שמע, בדיוק מה שאתה מחפש.

אופציה נוספת היא שברולט קרוז האצ'בק. היא מגיעה עם מערכת המולטימדיה המקורית של שברולט, My Link, שבניגוד לקיה כוללת גם מסך מגע לצד חיבור הבלוטות'.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

I30 inspire מגיעה היום עם מערכת מולטימדיה מחוברת למצלמת רוורס כסטנדרט.

אני מאמין שמדובר בהתקנה מקומית,אבל שווה בדיקה.

בונוס נוסף הוא גג פנורמי.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

גם המגאן יכולה להתאים. מאובזרת, נוחה ומרווחת. בניגוד לפלואנס גם פחות מכוערת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הפוקוס צפופה מאוד, לא רק במושב האחורי אלא גם במושב הקדמי. ארבע מבוגרים נוסעים בה, אבל ממש לא בנוחות. תוסיף לזה את הגיר הלא כל כך מוצלח שלה וקיבלת חבילה שהוללה יתר על המידה על ידי כתבי הרכב בישראל.

קיה סיד החדשה היא אכן אופציה טובה, אולי אפילו הטובה בקטגוריה. דגם ההאצ'בק מגיע עם דיבורית בלוטות' מקורית הכוללת גם הזרמת שמע, בדיוק מה שאתה מחפש.

אופציה נוספת היא שברולט קרוז האצ'בק. היא מגיעה עם מערכת המולטימדיה המקורית של שברולט, My Link, שבניגוד לקיה כוללת גם מסך מגע לצד חיבור הבלוטות'.

אלירן, אני מוכרח להעיר כמה דברים - ברשותך.

ראשית, אסכים איתך שהפוקוס צפופה. לא ברור לי מי טען שהיא מהגדולות והמרווחות בקבוצה, היא פשוט לא מרגישה כזאת. היטי האקסית הרגישה כמו לימוזינה ליד הפוקוס, מכל בחינה שהיא (מרווח ברכיים / ראש / רגליים / ידיים / נעליים / כובע / You Name it). עוד נקודת זכות לפוקוס - תא הנוסעים העמוס, מבולגן, מבלבל והיי טקיסטי מידי. הנדסת האנוש לא מבריקה בכלל.

לגבי הגיר, קטונתי. שלנו ידנית, כך שתפקוד הרובוטי לא מטריד אותי. ממה שזכור לי - מעט יותר נעים (מ-DSG) בשימוש העירוני. הדבר היותר מטריד בו - הכפתורים האידיוטים האלו שמישהו החליט שהם ראויים לשימוש ידני (+ / -). אמריקאי משהו...

מצד שני, כל העיתונים האירופאים המוכרים (הבריטים / גרמנים / הולנדים) טוענים שהסיד בהחלט מכונית ראויה, אך בסופו של דבר - בכל מבחן שהוא (דיזל / בנזין. ידני / אוטומטי. האצ'בק / סטיישן) היא הפסידה לפוקוס (ולגולף MK7), גם אם בנקודות בודדות - עדיין הועדפה הפוקוס.

עם כל הכבוד והערכה אליך, אתה עדיין לא כתב רכב של ממש, אלא יותר לכיוון החובבני - אל תצא בהצהרות הללו ("אפילו הטובה ביותר בקטגוריה" / "חבילה שהוללה יתר על המידה על ידי כתבי הרכב בישראל").

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

גרסאת הליסינג של הI30 היא בדיוק כמו הגרסא שלי.

היא נחשבת למאוד מרווחת מאחור בקטגוריה שלה ונעלמה בליטת ה"פח" שתמיד הייתה באמצע במושב האחורי - יונדאי השטיחו אותה.

הבלוטוס מובנה ברכב ואתה יכול לדפדף באנשי הקשר שבמכשיר - לענות לשיחות - לראות את שם המתקשר על הצג של הרדיו.

החסרון היחיד הוא שהרדיו אינו מציג בעיברית לכן אנשי קשר שכתובים בעיברית יראו כסימני שאלה דוגמא: "?? ?????"

(אותו דבר לגבי ה I35)

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

מעולם לא נתקלתי בפורד פוקוס "אוטומאטית" שבעיר וגם מחוץ לעיר וגם בחניה,ובעצם בכל מקום.... הגיר שלה עובר יותר חלק מ DSG.

יש לי כ 200 לקוחות כרגע פורד פוקוס 1.6 "אוטומאטית" 99.9 אחוז מהם לא רוצים את הרכב- וחלק גם מוכנים לשלם קנס כספי גדול כדי להחזירו.

רכב גרוע מבחינת אמינות,צינורות הגה מתחילים לנזול,בעיות במערכת הבלמים (נזילות מהפקק,מגבר שובק חיים) ,כל נגיעה בבור בכביש מעקמת מייד את הג'אנט (ברזל), צינורות מים וחימום ששובקים חיים.

אני חושב שזה הרכב הכי גרוע מבחינת אמינות שיצא לי להתקל בו.

ולמי שאומר ליסינג... (שכחתם את הרכב החילופי בלי דלקן).

האסטרה 1.4 טורבו היא בחירה לא רעה בכלל.

ולכל כתבי הרכב המקצועיים ולא החובבנים כמו אלירן שלנו - תמשיכו לצאת לנופשים,ארוחות,מסעדות ועל הדרך לחלק מחמאות לפוקוס.

אחרת אני לא רואה כיצד אוטו חדש לחלוטין שצריך להתקין בו ניתוק כרית אוויר לנוסע :roll: (מה זה פה תחילת שנות ה 2000??).

הפוקוס רכב גרוע, לפחות בגסראות ה 1.6.

ה2.0 הרבה יותר אמינה והרבה יותר איכותית.

פורסם
אלירן, אני מוכרח להעיר כמה דברים - ברשותך.

ראשית, אסכים איתך שהפוקוס צפופה. לא ברור לי מי טען שהיא מהגדולות והמרווחות בקבוצה, היא פשוט לא מרגישה כזאת. היטי האקסית הרגישה כמו לימוזינה ליד הפוקוס, מכל בחינה שהיא (מרווח ברכיים / ראש / רגליים / ידיים / נעליים / כובע / You Name it). עוד נקודת זכות לפוקוס - תא הנוסעים העמוס, מבולגן, מבלבל והיי טקיסטי מידי. הנדסת האנוש לא מבריקה בכלל.

לגבי הגיר, קטונתי. שלנו ידנית, כך שתפקוד הרובוטי לא מטריד אותי. ממה שזכור לי - מעט יותר נעים (מ-DSG) בשימוש העירוני. הדבר היותר מטריד בו - הכפתורים האידיוטים האלו שמישהו החליט שהם ראויים לשימוש ידני (+ / -). אמריקאי משהו...

מצד שני, כל העיתונים האירופאים המוכרים (הבריטים / גרמנים / הולנדים) טוענים שהסיד בהחלט מכונית ראויה, אך בסופו של דבר - בכל מבחן שהוא (דיזל / בנזין. ידני / אוטומטי. האצ'בק / סטיישן) היא הפסידה לפוקוס (ולגולף MK7), גם אם בנקודות בודדות - עדיין הועדפה הפוקוס.

עם כל הכבוד והערכה אליך, אתה עדיין לא כתב רכב של ממש, אלא יותר לכיוון החובבני - אל תצא בהצהרות הללו ("אפילו הטובה ביותר בקטגוריה" / "חבילה שהוללה יתר על המידה על ידי כתבי הרכב בישראל").

מבחנים אירופאיים ייתנו העדפה לאירופאית על אחת שהיא לא כזו,

וגם בארץ עשו מהפורד הזו משהו מיוחד,הפנים שלה לא נעים-מבולגן ומפוזר,היא לא מרווחת,

במחיר שלה הייתי הולך על היונדאי I30 BLUE MOTION(מנוע 1400 ידנית).

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

תודה לכל העונים.

מה שקיבלתי זה את הI30 הCEED והCRUZE- (אחרי נסיון רע של 3 שנים עם מגאן, ועוד 3 שנים עוד יותר גרועות עם פג'ו 308 אמנע מהצרפתיות)

קראתי קצת על הCEED והתרשמתי. יש לי במשפחה I30 בת 3, והפלסטיקה מזעזעת, לא יודע אם משהו השתנה בנושא.

איך הCRUZE בהשווא לCEED ולפוקוס?

פורסם

למה שלא אצא בהצהרות כאלו?

נהגתי בסיד, נהגתי ברוב אם לא כל המתחרות הישירות שלה. ההצהרה שלי מבוססת על סמך הניסיון האישי שלי, בניגוד להצהרות שלך שלא ברור אם הן מבוססות על ניסיון אישי או על קריאה במגזיני רכב. כתב רכב או לא כתב רכב, זה לא קשור לדיון. זאת דעתי על סמך ניסיוני האישי ומותר לי לציין אותה, גם אם היא לא תואמת את הדיעה הרווחת בקרב עיתונאות הרכב.

איך הCRUZE בהשווא לCEED ולפוקוס?

לצערי אני לא יכול לענות לך על השאלה הזאת, כי בשברולט קרוז האצ'בק עדיין לא נהגתי. כן, גם אני לא יודע למה. אולי גיא משברולט ידע...

שלח לו הודעה פרטית, בקש שיתאם לך נסיעת מבחן ותרגיש בעצמך.

אם זה משנה לך, אז איכות הפלסטיקה בסיד החדשה טובה משמעותית מאיכות הפלסטיקה ב-i30 היוצאת. כנ"ל בפוקוס, יש לה איכות חומרים מצוינת.

לגבי הקרוז - כאמור, תאלץ לבדוק בעצמך :)

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לגבי הקרוז - כאמור, תאלץ לבדוק בעצמך :)

מההשוואות שאני קורא ברשת, לא ברור לי למה לבחור בCRUZ בכלל, היא ארוכה ב20 ס"מ, מנתון התאוצה נשמעת כמו עגלה, הייתרונות היחידים שיש לה הם חיישני רוורס, מסך מגע וחלון שמש, לא מספיק כדי להעדיף אותה

פורסם
מבחנים אירופאיים ייתנו העדפה לאירופאית על אחת שהיא לא כזו,

וגם בארץ עשו מהפורד הזו משהו מיוחד,הפנים שלה לא נעים-מבולגן ומפוזר,היא לא מרווחת,

במחיר שלה הייתי הולך על היונדאי I30 BLUE MOTION(מנוע 1400 ידנית).

בחירה נחותה לטעמי, אבל כל אחד וטעמו שלו.

אחרי קרוב ל-7 חודשים עם הפוקוס, החרטה היחידה שיש היא שלא נרכשה לה ה-1.6Ecoboost.

אז כן, היא צפופה להפליא ביחס ליטי (אותה היא החליפה). כן, גם הנדסת האנוש לא ברורה במיוחד ועמוסה לחלוטין.

מנגד - הרבה איבזור, ביצועים מספקים פלוס (ידנית), נוחות נסיעה מעולה, תא נוסעים שקט להפליא ובכל הקשור לדינמיות (התנהגות, אחיזה, היגוי, בלימה, הנאה) היא עילוי על פני המתחרות שלה. גם תא המטען מספק בהחלט. יש תמורה נאה למחיר.

לא נוגע באוטומטית ומדד האמינות שלה בציי הרכב - מבחינתי זה לא רלוונטי. רב המוחלט של בעלי רכב ליסינג בארצנו - מתנהגים אליו כרכב שכור לכל דבר. במידה והיו מתייחסים אליו כאל רכבם הפרטי (וישנם מעטים / בודדים שכאלה), אולי זה היה נראה אחרת.

אבין לחלוטין מי שמחפש משפחתית מרווחת - ויבחר בכל אופציה אחרת. היא בהחלט לא מרווחת מספיק (והבאלגן בתא הנוסעים לא תורם). מי שמחפש משפחתית נוחה, נעימה ומתנהגת - ימצא בפוקוס את מבוקשו. בסופו של דבר - הכל תלוי בדרישות והעדפות הקונה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...