Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אתמול היה לי ויכוח עם אחי הגדול בננוגע לשיטת הבלימה בגיר ידני, מבחינת בלאי , ונהיגה נכונה.

אז ככה, לפי איך שלמדתי מהמורה לנהיגה שהיה לי ואבי, כאשר אני רואה להאט ובוא נאמר לצורך העיניין שאני בהילוך רביעי, ואני מודע לכך שאני אמור לעצור תכף(לא מדובר כאן בבלימת חירום) אז אני מאט מוריד את המהירות עם הברקס משלב לשלישי (ואז יש בלימת מנוע, חשוב לי להבהיר אני מאט למהירות שילוך שלישי ישתלב בקלות) ובכך לשני עד שאני על מהירות מאוד נמוכה ואז רק ברקס עד לעצירה מוחלטת.

לעומת זאת כאשר אחי בהילוך רביעי הוא מעביר ישר לניוטרל ורק הברקס מתפקד!.

אחי אומר לטענתו שזה יותר "בריא" ואינו שוחק/הורס את הגיר כמו בלימת מנוע, וכי זה גם יותר נוח.

לעומת זאת אני (על סמך היגיון) ואבי (על סמך ידע) הדבר הזה פשוט שוחק במהירות רבה את רפידות הברקס.

עכשיו לשאלתי, איזה מבין צורת הנהיגה היא הנכונה ביותר? שלי (אשר המורה לנהיגה שיזכה לחיים לימד אותי) או אחי הגדול?

פורסם

טוב שאנחנו מבינים מה זו בלימת מנוע ומה זה בלימת ברקס בלבד.

כשאתה עוצר לגמרי עם ברקס בלבד ואתה לא נמצא על שום הילוך (!) אתה לא בולם בעזרת המנוע אבל עם זאת שוחק את הברקסים ללא עזרת המנוע. דבר שמאוד מסוכן אם תצטרך להתחמק מסיכון בדרך.

ואם אתה עוצר בשילוב עם הגיר אולי זה שוחק מעט את הגיר אבל זה לדעתי הרבה יותר בטוח ומפעיל פחות לחץ על הבלמים ברכב וזו הדרך הנכונה לבלום!

היה שרשור מעמיק על זה לא מזמן, אם תרצה תוכל לערוך חיפוש ולמצוא אותו....

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
שלום רב,

אתמול היה לי ויכוח עם אחי הגדול בננוגע לשיטת הבלימה בגיר ידני, מבחינת בלאי , ונהיגה נכונה.

אז ככה, לפי איך שלמדתי מהמורה לנהיגה שהיה לי ואבי, כאשר אני רואה להאט ובוא נאמר לצורך העיניין שאני בהילוך רביעי, ואני מודע לכך שאני אמור לעצור תכף(לא מדובר כאן בבלימת חירום) אז אני מאט מוריד את המהירות עם הברקס משלב לשלישי (ואז יש בלימת מנוע, חשוב לי להבהיר אני מאט למהירות שילוך שלישי ישתלב בקלות) ובכך לשני עד שאני על מהירות מאוד נמוכה ואז רק ברקס עד לעצירה מוחלטת.

לעומת זאת כאשר אחי בהילוך רביעי הוא מעביר ישר לניוטרל ורק הברקס מתפקד!.

אחי אומר לטענתו שזה יותר "בריא" ואינו שוחק/הורס את הגיר כמו בלימת מנוע, וכי זה גם יותר נוח.

לעומת זאת אני (על סמך היגיון) ואבי (על סמך ידע) הדבר הזה פשוט שוחק במהירות רבה את רפידות הברקס.

עכשיו לשאלתי, איזה מבין צורת הנהיגה היא הנכונה ביותר? שלי (אשר המורה לנהיגה שיזכה לחיים לימד אותי) או אחי הגדול?

בוא נחשוב יחד ... הההממממ..... קלאצ'? כמה עולה? נאמר 400 שקל. עבודה, נאמר עוד 1000 שקל.... (לפחות, אם צריך להוריד מנוע זה עולה יותר)

ורפידות בלם - כמה עולות? נאמר 200 שקל לסט (ואני מגזים באופן מופרך למעלה ! ), עכשיו נחלק 1400 ב-200, נקבל 7.

נאמר שכי אתה נורא שוחק את רפידות הבלם שלך אתה תצטרך להחליף אותן כל 10K, כלומר יש לך 70 אלף ק"מ לנסוע עד שתגיע לעלות של קלאצ' -

עכשיו תגיד לי אתה מה אתה איך אתה מעדיף לבלום.

להוריד הילוכים זו שיטת בלימה שמיועדת או לנהיגת מסלול או לנהיגה במשאיות או רכבים ישנים.

המנוע נועד להניע - להניע.

ואילו הבלמים נועדו לבלום - לבלום.

שכל אחד יסיק את המסקנות שלו.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

מה לגבי שימוש רב בבלימה?

רפידות מתחממות-מאבדות מתכונות הבלימה שלהן

ופתאם כושר הבלימה יורד שאתה ממש צריך אותו (לא עלינו)

כוס אמק הכסף-קודם כל בטיחות!!!

פורסם
מה לגבי שימוש רב בבלימה?

רפידות מתחממות-מאבדות מתכונות הבלימה שלהן

ופתאם כושר הבלימה יורד שאתה ממש צריך אותו (לא עלינו)

כוס אמק הכסף-קודם כל בטיחות!!!

מתי פעם אחרונה בדיוק חיממת רפידות עד כדי כך שהמכונית היתה חייבת שימוש בגיר על מנת לעצור?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בוא נחשוב יחד ... הההממממ..... קלאצ'? כמה עולה? נאמר 400 שקל. עבודה, נאמר עוד 1000 שקל.... (לפחות, אם צריך להוריד מנוע זה עולה יותר)

ורפידות בלם - כמה עולות? נאמר 200 שקל לסט (ואני מגזים באופן מופרך למעלה ! ), עכשיו נחלק 1400 ב-200, נקבל 7.

נאמר שכי אתה נורא שוחק את רפידות הבלם שלך אתה תצטרך להחליף אותן כל 10K, כלומר יש לך 70 אלף ק"מ לנסוע עד שתגיע לעלות של קלאצ' -

להוריד הילוכים זו שיטת בלימה שמיועדת או לנהיגת מסלול או לנהיגה במשאיות או רכבים ישנים.

רון.

לרון הנסיך שלום רב!

למרות שהנושא עלה ויעלה עוד הרבה בפורום, ולו רק בגלל ההיבט הבטיחותי,

שווה להבהיר אחת לתמיד, שבלימה שלא למטרת חירום, תהא תמיד משולבת,

בהורדת הילוך, ושימוש בבלם גם יחד!!

מכיוון שלפורום מצטרפים כל הזמן , "נהגים חדשים", רצוי מדי פעם לדוש בנושא

למרות שהנושא , כבר נטחן עד דק, משום שתמיד עולה ההיבט של עלות מול תועלת!

וכוונתי רון ,

שאסור לעשות חישוב של עלות מצמד, לבין עלות רפידות בלם!

ראשית שימוש במצמד לשם הורדת הילך ובלימת מנוע . הוא אפסי לגמרי!

שימוש בבלמים בלבד, לשם בלימת מהירות, הוא לא בטיחותי, הוא לא כלכלי(תצרוכת דלק).

ובשימוש בבלמים בלבד , בעת בלימת הרכב בירידות. הוא מתכון בטוח לאיבוד בלמים,

עקב אובדן כושר בלימה. עקב התחממות נוזל הבלמים.אשר בטמפרטורה גבוהה,

מאבד מתכונותיו !

ואז השאלה מתבקשת. בלאי אפסי למצמד. מול חיי הנהג ??!!

התשובה ברורה!

אני מקווה שהבהרתי את הנושא , בצורה הברורה ביותר!

סעו לאט ובזהירות!

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ואם צביקה ירשה לי להוסיף כמה נקודות אז-

אכן בלימת מנוע גורמת לנזק מסויים (דווקא יותר לסינכרונים בעת הורדת הילוך) - א ב ל - מדובר בנהיגה נכונה ולפי ההגיון בנהיגה נכונה אתה תמיד צריך להמצא בהילוך ממנו תוכל להאיץ. הכוונה אם אתה מאט (תאוטה איטית להבדיל ממהירה) אזי רצוי שתסגל לעצמך התנהגות לפיה אתה מאט עם המנוע כדי שגם תמצא בהילוך נכון לשם האצה מהירה (לשם דוגמא פינוי צומת במהירות האפשרית). בנוסף סיגול התנהגות נכונה בנהיגה תגרום לכך שלא תמצא את עצמך בהילוך גבוה מידי או חלילה בניוטרל בזמן האטה בירידה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אכן בלימת מנוע גורמת לנזק מסויים (דווקא יותר לסינכרונים בעת הורדת הילוך) - א ב ל - מדובר בנהיגה נכונה ולפי ההגיון בנהיגה נכונה אתה תמיד צריך להמצא בהילוך ממנו תוכל להאיץ. הכוונה אם אתה מאט (תאוטה איטית להבדיל ממהירה) אזי רצוי שתסגל לעצמך התנהגות לפיה אתה מאט עם המנוע כדי שגם תמצא בהילוך נכון לשם האצה מהירה (לשם דוגמא פינוי צומת במהירות האפשרית). בנוסף סיגול התנהגות נכונה בנהיגה תגרום לכך שלא תמצא את עצמך בהילוך גבוה מידי או חלילה בניוטרל בזמן האטה בירידה.

יש הבדל בין להאיט ע"י הורדת הילוכים לבין להוריד הילוכים כדי להתאים את ההילוך למהירות הרכב. כאשר מורידים הילוך לשם האטה נוצר מצב שכשעוזבים את הקלאץ' מורגשת בלימת מנוע חזקה והטורים עולים גבוה יחסית (אם לא עושים גז ביניים). זה לא טוב לרכב וזה לא נכון מבחינת נהיגה ובשום בית ספר לנהיגה מתקדמת לא מלמדים לעצור כך ויש לזה סיבות טובות שלא אכנס אליהן שוב (הנה צביקה, גם אני יודע להיות צודק ב-BOLD)

עם זאת יש בהחלט להוריד הילוך תוך כדי בלימה כדי להתאימו למהירות הרכב. כאשר עושים זאת ההילוך צריך לרדת בקלות יחסית כי המהירות נמוכה דיה יחסית להילוך .

בירידה מתמשכת המצב קצת שונה. כאן נוהגים בהילוך נמוך יותר כדי להעזר בבלימת המנוע, אבל זה לא מצב "נורמלי"מ ולא מקביל לשימוש בבלימת מנוע לשם עצירת הרכב.

שאלות?

פורסם

רון.

אני לא מבין, אם מורידים את ההילוך למהירות הממוצעת המתאימה לו אז מה הסיכון פה של המנוע והקלאץ? אני לא רואה כאן איזשהי גמירה של הקלאץ שעקב שימוש ממושך בבלימת ברקסים+הורדת הילוכים פוגעת בקלאץ' באופן קריטי.

עדיין לדעתי שימוש עקבי בברקס בלבד בבלימה במהירויות גבוהות פוגע בברקסים באופן חמור ובעת בלימת חירום אמיתית האוטו לא יבלום כראוי....

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

..יורשה גם יורשה ירון פ. ידידי!

ברשותך אחדד את הנקודות שהוספת: הורדת הילוך ,בסלד מתאים ,פוגעת פניעה מזערית,

אם בכלל בסינכרונים! (תראה לי את המוסך שקרס מרוב שיפוץ תיבות הילוכים, בגלל

נזק לסינכרונים, בגלל הורדת הילוך) ולנבי ההיבט הבטיחותי:להמצא בהילך המתאים, ממנו

תוכל להאיץ. לשם פנוי צומת במהירות האפשרית, זו היתה כוונתי בשכתבתי היבט בטיחותי,

וזאת היתה דוגמא מצוינת, שנתת כדי להדגיש את דברי!

תודה וחג שמח, ללא תאונות!

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני דווקא עם הנסיך , העומס על הגיר לטובת בלימה פשוט לא נראה לי,

לא הגעתי למצב של בלימה חלשה אחרי שום נהיגה , עם בלמים סטנדרטים

ורפידות אני בודק מידי פעם.

הרכב עם 194K והגיר במצב מצוין (טפו טפו)

פורסם
אני דווקא עם הנסיך , העומס על הגיר לטובת בלימה פשוט לא נראה לי,

לא הגעתי למצב של בלימה חלשה אחרי שום נהיגה , עם בלמים סטנדרטים

ורפידות אני בודק מידי פעם.

הרכב עם 194K והגיר במצב מצוין (טפו טפו)

תעשה מה שבראש שלך, אבל תקרא שוב טוב מה אנשים מסבירים פה, ולמה השיטה של הנסיך היא אינה נכונה.
פורסם

יותר טוב לבלום עם המנוע - תמיד תמצא בהילוך מתאים למהירות עם כוח זמין. זה יותר טוב/נכון בטיחותית ומבחינת נהיגה נכונה. דוגמאות: החלקה תוך כדי בלימה על כתם שמן... תיהיה בניוטרל - שמאי רכב, תיהיה בהילוך - כנראה גם שמאי רכב, אבל - נהג טוב בהילוך - כנראה יוצא מזה...

:wink:

חוץ מזה זה נכון שצריך ממש להתאמץ כדי לשרוף ברקסים גם אם לא בולמים עם המנוע...

שורה תחתונה - בלום עם המנוע. גז ביניים לפני הורדת ההילוך יקטין הבלאי ויגרום לשילוב טוב יותר של ההילוך גם לסל"ד גבוהה מאוד.

אלון

פורסם

בטכניקה של נהיגה יש נכון ולא נכון ולהשתמש בהורדת הילוכים כעזר בזמן בלימה, כזו שנועדה לעצור/לאט משמעותית את הרכב, זו טעות בייחוד אם מדובר בבלימת חירום. אם אתה נוסע בתנועה ורוצה לשלב הילוך נמוך יותר על מנת להתאים מהירות ולשפר תגובת דוושה - תוריד הילוך. אם אתה בירידה ורוצה שהמכונית לא תפתח מהירות - תוריד הילוך. אם אתה רוצה לעצור ו/או להאט באופן מהיר - תשתמש בבלמים. לאחר שהאטת תוריד הילוך. זה יותר מהיר,יותר מדוייק ויותר בטוח.

פורסם
בטכניקה של נהיגה יש נכון ולא נכון ולהשתמש בהורדת הילוכים כעזר בזמן בלימה, כזו שנועדה לעצור/לאט משמעותית את הרכב, זו טעות בייחוד אם מדובר בבלימת חירום. אם אתה נוסע בתנועה ורוצה לשלב הילוך נמוך יותר על מנת להתאים מהירות ולשפר תגובת דוושה - תוריד הילוך. אם אתה בירידה ורוצה שהמכונית לא תפתח מהירות - תוריד הילוך. אם אתה רוצה לעצור ו/או להאט באופן מהיר - תשתמש בבלמים. לאחר שהאטת תוריד הילוך. זה יותר מהיר,יותר מדוייק ויותר בטוח.

אני חושב שזו התשובה הנכונה המציגה את השיטה האידאלית ומסכמת היטב את השירשור.

:idea:
  • תוכן חדש...